за златно ланче значи дека ќе се сомневаш во некого/нешто, а за прстен како подарок значело дека ќе бидеш заштитена од моќен човек
сум сонувала како возам некоја кола,не се сеќавам каква беше...малолетна сум ,а многу сакам возачка.Потоа отидов на некое мрачно место и таму беа некои мои пријатели и други луѓе што ги познавам..што значи сонот?може некој да ми каже?
Сонував како отидов кај комшиите а они имаат малечко детенце има некаде 7-8 месеци и таткото го донесе во дневната и кога почна детенцево да ми зборува чисти зборови јас се изненадив, па и името ми го знаеше ми развржа муабет. И после како што седев допре кола надвор и од неа излегоа моите братучетки, тетка ми тетин ми, кои се збогуваа со мене и удривме едно плачење се поздравивме, а заминуваа во странство. Дали некој знае што значи ова?
Што значи ако сонувам една личност која пред мене ја убиваат и потоа јас морам да кажам на неговото семејство дека починал?
Сонував како мој бивши загинал, а друг исто бивши што е загинат ми дојде и ми кажа дека само се преправал , дури го видов и моментот кој тој ми го раскажа како излегува од гробот на кој што му немам отидено бидејки е во странство, и јас се смирив со него и отидов заедно да живееме . Што може да значи ова?
Сонуваф како сум била да ми ставаат гел на ноктите ама ми биле мн кратки (а јас имам долги нокти) и сите ми ги направиле со разли4на боја некако 4удно ми беа напраени со дре4ливи бои а тогас како да имало војна некако сум се криела ама никаде не сум видела ни војници ни орузје ни звуци да слусам нисто и после од коа сум си ги наприла ноктите сум го барала де4ко ми за да му ги показам и сме седеле на некое место со дрвени клупи имало и мн цигли онака само оставени и се разбудиф
Шо значи да сонваш леблебии и кикири?? А вчера го сонвав само мобилниот и порака од другарка ми ништо друго.
Сонував како доаѓа крај на светот, бев на улица и наеднаш на небото се појави како река од големи бели кругови и имаше потоп (како цела планета да беше превртена) и јас со чадор во рака трчав накај дома и наеднаш ми излезе едно животно јас се заштитив со чадорот и право влегов у двор. И се разбудив срцето 200 ми чукаше После друг сон сонував како сум на село и на братучед ми роденден и сите му донеле кученца а јас пеперутки. И така си игравме со кученцата малечки, па наеднаш се најдовме како низ селото идеме по дворовите на луѓето и баравме чешми, не знам за што ни требаа ама знам чекавме вода да пиеме или да се измиеме. Ете ова ми се соновите. Леле само сонувам не верувам дека има некој повеќе од мене . Поздрав и пишете ако знаете што значат.
Девојки ајде некој ако знае да ми го протолкува сонот оти цел ден ме мачи. Сонував како во куќата на едни пријатели односно на балканот седат на маса дедо ми кој е починат со браќата и сестрите и баба ми кои се живи, ама во бели кошули беа. Брат му на дедо ми конечно потпишал за земијштето кое се спорат (имат некои несогласувања околу куќата). Јас само знам дека никого не допрев и излегов со другарките, значи немам никава врска туку на минување само сум ги видела. Дали сонот е врз основа на психичка база или има некакво значење? Ако знае некој добро да ми протолкува, нека каже какво значење би имал сонот.
Треба да се пазиш од некоја опасност, но сепак ке имаш протекција од страна на дедоти. Исто така има шанса да ви се зголеми семејството
Значи сонот не е лош до толку, сепак нели постои опасност, ама заштитена сум. Јас искрено бев исплашена дека се работи за лош сон. Оваа за зголемувањето не знам, ако не изненади некој, инаку вака не верувам . Фала за толкувањето .
nocas sam sanjala neki veoma cudan san,za koi nemogu da odgatnem sta znaci.ovako............sedu kao u neku cekaonici ljudi ,onako u staru obucu (posle ispalo da su svetci),pocepane.odjednom cujem neki glas kako zove ime moga brata ,i onda sam svatila kao zove ga sv. Petar i kaze on je za nega(sv.petar je bio odregen za mog brata?),onda cujem ime moje sestre ,i za nju su rekli da je odregen sv, Jovan?..............e,.. .onda sam cula svoje ime ,tada sam ugledala ispred mene sedeo je sa kapuljacom na glavi i nisam mogla da mu vidim lice,bio je obucen u staru i pocepanu odecu .kad je se podigao glavu videla sam jedne lepe plave oci,jedno lepo lice,lice Isusovo,kao od one stare slike i znala sam da je to ISUS,on je bio kao odregen meni????????.toliko sam se obradovala i pocela sam sestri ,koja je bila pored mene ,da joj vicem.. on je,on je .A tada Isus- JE SA PRSTOM NA SVOJA USTA POKAZAO DA SUTIM I DA NE PRICAM DA JE ON TU,DA NE CUJU DRUGI,DA NE ZNAJU,SAMO JA DA ZNAM DA JE ON TU ZA MENE .dao mi je znak kao ................. suti i ne brini.neznam kako da to objasnim.Molim ko moze da mi protumaci san ,imala sam osecaj kao da ne sanjam ,kao da mi se desava na javi,evo podne je ,a ja se jos tako osecam cudno i nezz,dali da se nadam nesto lose ili dobrom??.Veoma je cudno sto u snu su pozvani i moj brat i moja seka ,po imenu.Hvala Vam...........
А што кршев чаши несакајќи ??? И на крај крв ми течеше од ногата? Цел сервис искршив и тоа чаши за вино со постоље. Некој да ми протолкува?
Ја нападнав темава деновиве ама сестра ми ме сонувала како сум родила женско дете, она не го видела туку била среќна и ќе оделе да слават со бившите другарки на другата сестра. Во рацете носила ќесе со многу жалезни парички т.е монети, и на сите кажувала колку е среќна. Мајка ми ќе иделе кај мене, а они излегле да части. Сестра ми додека го сонувала сонот била многу среќна и се чуствувала многу убаво, значи низ цел сон ја следело убаво чуство. Што би можело да значи ова?
Кршењето чаша претставува некаква опасност, понекогаш и смрт. Моментот со крвта колку што ме држи сеќавање, би требало да значи дека некој ќе ти ги отплати долговите. Новороденото бебе значи исполнување на некоја желба, а женскиот пол означуваше чинам среќа во љубовта. Монетите значат богатство, а среќата на сон означува некаква загуба.