Сонував еден, за мене, многу страшен сон На нозете наместо влакненца имав коса долга коса и си ја тегнев ееееуууу. И велам страшен оти косата мене ми е многу морбидна работа. Што би можело да значи чудово ?
Аман што ми се случува со сонов? Значи од мала од 6-7 години го сонувам. Не верувам дека пред некој ден ми се повтори. Од кога бев помала до сега може 8 или 9 пати го имам сонувано. Сонот е најобичен. Се наоѓам во овој град (Скопје), порано кога бев помала помалку места знаев и се наоѓав на некои места што не ги знаев ама тогаш знаев дека се наоѓаат во градов. Сама сум, предходно од сонот секогаш е различно така да не памтам што било порано и како што се шетам на тоа место со згради паркови (нели некоја населба од нашиве) и наеднаш се појавуваат толпа (огромна) од наркомани како ме бркаат. Значи со иглите во раце и ме бркаат. Споро трчам и од страните кога ќе застанувам и слично ми се појавуваат каде што ќе подзастанам од трчањето ми излегуваат од таму со насмеани со иглите. Порано во маалото (т.е. сеуште е жив како што знам) имаме еден наркоман да не му наведувам име можно е некој тука да живее или сл. и се плашевме сите од него, јас посебно, ми се имаат случувано разни работи со него, но тој не не плашеше воопшто он спрема нас беше океј настроен, ама нели ко деца страв ни беше ради поимот наркоман. Незнам дали заради него го сонувам сонов (бидејќи од кога бев помала кога ми се случуваа дешавки со него од тогаш го сонувам сонот). Ама океј тогаш што сонував, ама сега? Не го гледам човекот ни нишо, а потполно истиот сон ми се појави само различно место. Се извинувам што е малку подолго сакав да раскажам и да ми каже некој што се случува, што е со сонов, што значи?
Денес сонував како одам во кујна и гледам пред себе многу пити, и мислам дека и некои благи работи видов, и после како ја отварам рерната и вадам уште една испечена пита, и само се вртам го гледам брат ми како седнал да јаде, па му додавам и уште едно парче?????
Сонував како ја најдов новагодишната елка цела искршена насекаде имаше искршени лампиони и незини делови знае ли некој што значи ова?
Веќе два-три пати во рок од една недела некаде сонувам како носам штикли Што ќе му дојде тоа ? Еднаш, одам во високи штикли ама чизми и се шетам низ бутици , друг сон, го гледам бифшиот како се гушка со друга и автоматски се завртувам облечувам штиклите и си одам со нив
Сонував нешто како не нападнале Албанциве, па за да се смират работите требало од Влада да вработат неколку луѓе македонци меѓу кои и јас. Другите сите били со книшка, а јас не, ме избрала асистентка, а платата била 400 евра .Ова не баш битно од сонот, ама при престелката сонував како на еден подалечен другар мајка му била убиена или грабната, сеуште не се знаело, и јас сум отишла кај него дома да го прашам како е, ама на другарот татко му е починат и имаа слика дома од него како за мртов човек, во рамка со црна трака, и сум му велела како е, на другарот мислам, а он не сакал да зборува за тоа. На татко ми сум му кажала жално, сега и мајка му ја нема. Инаку пред некој ден, ако не беше и вчера баш видов пост од него на фб и ми текна, и ете го во сон. Може и затоа да е сонот.
Што значи да сонуваш леб? Сонував како дедо ми и јас сме фрлиле леб, па после јас сум го земала едниот во раце и сум трчала со него
Сите кажуваме кој што сонувал,ама објаснување никој не дава. Нема веза. Сонував како имало некоја вода, и јас и дечко ми сме газеле на парчиња некои, дрва, што знам што беа, за да поминеме,да не се удавиме. После тоа имало некоја ограда која требало да ја поминеме, и прво ја поминал тој,ми дал мене рака и сме ја поминале оградата... Па, ако има некој објаснување,нека пише...
Сум задремала околу 1 часот, така непокриена, со пуштена ламба. Сега се штрекнав, пред 10тина минути и сонував нешто навистина чудно. Никогаш не сонувам, ретко, ретко, преретко! И никогаш не се случува да се разбудам од сон, барем мене не. Долг е сонов, ако некој се разбира нека ми пише лп. Благодарам.