Дали дека сум окупирана со свадбата,синоќе сонував како кога сме го играле првиот валцер сликарот воопшто не сликал,кога сум го прашала зошто-рекол расипан ми е апаратот Потоа како сум го држела бидермаерот кој бил од гербери,почнал да вене целиот,и едно цветче паднало..........се разбудив цела испотена и цел ден паметот ми е во сонот.....
Мислам дека е само преголема окупираност околу свадбата инаку самиот чин на свадбата е убаво што си го сонувала е всушност симбол за брак
Ај сега мене да ми помогне некој, поими како поими ми се јасни што значат, ама многу испреплетен сон.Па би замолила некого малце да ми го разјасни: Сонувам како слушам зурли и тапани, излагам на терасата од мојата соба и гледам две 3 различни ора, 3 групи на луѓе, и сваќам дека 3 различни свадби се.Исто така гледам и 3 накитени автомобили,ама од тие старите: виолетов,црн и сив Потоа слушам музика од другата страна на зградата, истрчувам на другата тераса,која гледа на спротивната страна и гледам уште една свадба,ама овие влагаат во мојата зграда,а претходните 3 беа т.е. играа оро пред згрдата до мојата. Потоа се симнав да ја видам невестата, и и испадна чевелот слегувајќи,јас пријдов и и го подадов,а он се насмеа и ми вика благодара (во ликот беше бела нежна,црна коса,црвен кармин) си изиграа оро и си заминаа.Враќајќи се накај дома,во влезот наоѓам мобилен телефон,многу убав бел со златно.Потоа влегувам во лифтот и сум си седела во лифтот 2-3 саати не сум сакала да излезам, откако излегов,во моментот кога влагав во станот се разбудив. Е ај сеа help me,ретко сонувам вакви бистри реални и големи сонови
Сонував како целата куќа била со змии со различни големини, и големи и мали ама претежно малечки и тенки гледав. И не знам кој ама некого го касна за коленото и му се закачила со забите, тој ја извадил и и ја смачкал главата. Што значи?
Змија-предупредување,некој во твоја близина што е сака да ти наштети,душман Многу змии - подмолни пријатели Голема змија-загуба Мала змија-ќе се налутиш некому Да те касне змија-поради озборувања ќе ти се расипат добри односи И најважното е дека покрај сите овие работи,змијата била убиена Да убиеш змија-триумф над непријателите
Сонував дека татко ми ја претепал мајка ми и таа на челото имала еден голем рог од тоа што ја тепал и после тоа заминала на работа и кога се вратила имала до него уште неколку гребнатинки и сл и сум ја прашала тато ти ги направи и таа ми рекла дека се удрила на врата и јас сум плачела бидејќи била таква со модар рог. Што би значело ова?
Сонував како разгледувам-купувам украсни свеќи, мали големи секакви .... само не се секавам дали ги купив или не битно држев во рацете
Пред некој ден сонував еден сон и веќе се плашам да сонувам, колку што паметам вака беше Одам јас во некои гробишта и незнам што барам ниту зошто сум била ни што сум барала, ама како да бев ја завршила работата за која бев таму и тргнав на кај една врата која беше после оградата на гробиштата и таму седеше една стара жена на која на лицето како да и се читаше злоба и со неа уште една личност негде околу 20 години со страсно расипани заби, но јас не им обарнав внимание и ја поминав вратата и веднаш бев на еден погреб на некоја црковна личност имаше многу луѓе повеѓето монаси , попови и други свештени лица, а имаше и некои обични луѓе, на местот на кое стоев како да беше повисоко а долу беше поставен ковчегот и телот на свештеното лице кое во сонот ми личеше као да е жена, како страв да ме фати во сонот и веднаш си заминав но на излегување од истата врата од која влегов повторно ги сретнав старата злобна бабича и онаа другата личност не се сеќавам точно на нивните зборови но беа со некоја навредлива содржина, и не дговарајќ им ништо продолжив да одам , но од нивни зборови до таа мера се налутив сто на онаа помладата покажав со прст вперен и реков да однеможеш да одиш и одеднаш тоа се случи личноста падна односно се случи тоа што го заповедав , потоа продолжив да одам и незнам каде стасав но сретнав една жена и и кажав дека некој починал и дека таму негде ни јас незнам каде има погреб и жената се насмеа и ми покажа една фотографија од една вака постара жена со црна шамија имилостиво лице и како да ми го кажа името но не се сеќавам и ми рече не е нито тоа време било да замине , e ај сега како да не се стресуваш и да престанеш да мислиш неможам и незам каков е овој чуден соннннн!!!!!!!
Моите сонови... Хмм, понекогаш денот ми е олицетворение на сонот, Значи буквално ми е опишан наредниот ден, и ми се случува како дежа- ву сестра ми ме зафркаваше и ми велеше да пробам да ги сонувам бројките на лото за 7-ца Па ајде, ќе се обидам :Д :Д : Д лека ноќ
Синоќа сонував како умира татко ми. Ми се случувало и порано да сонувам како ми умрел некој. Ама ова сношти беше ептен некако тешко. Го гледав како умира, испушти здив пред мене. Многу плачев и вриштев во сонот. Многу лошо се чувствував. Сум слушала дека да сонуваш некој како умрел значело долг живот и среќа за таа личност, ама ова што буквално пред мои очи се случи и ептен го доживеав моментот како вистински што би можело да значи? Некој?
девојќи ноќеска сонував како ме оперираат и тоа од слепо црево, ама најчудно беше што јас лебдев како дух над сите, и си ја гледав сопствената операција. Мајка ми плачеше, докторот доби срцев удар на сред операција и мене ме оставија во раце на некоја млада асистентка. Знам и она плачеше и не знаеше ни да ме сошие. Што ли би значело ова??? Како и да е, морничаво во секој случај
шетање по гробишта- грижи ковчег-голема жалост, големи трошоци бабичка-јад,грижи,лутина туѓ погреб- голема радост гроб - ќе се смириш со некој пријател тоа што гробот бил отворен - ќе бидеш поканета на некоја свеченост
операција - те очекува насилна промена лебдеење/дух - неспокојство плачење на мајка ти - голема среќа за неа тоа што ти си ја гледала како плаче - некоја твоја блиска личност ќе биде ожалостена
преминував некоја вода на сон......не можам да кажам река...не беше баш река...прашував едно дете да ми го покаже патот(се изгубив) и ми рече да преминам преку водата и да идам само право....што би значело тоа??
Вака Snow-Queen погоре го има опишано значењето на мојот сон но денеска не сум сигурна дека тоа е вистинското значење еве зошто : Во сонот наведов дека сонував погреб на монахиња и во сонот друга жена која ми покажа слика од монахињата која починала. Подолго време си велев да одам во еден манастир каде живее една монахиња и денес случајно се случи тој ден, утрото заминавме на кај манастирот, без да знам дека монахињата починала пред повеќе од два месеци, и кога стасавме таму немаше никој освен неколку некролози на кои пишуваше дена монахињата починала пред повеќе од два месеци, немаше никој се чуствуваше само мир и некоја спокојна тишина, отидов до вратата на манстирот но беше заклучен најверјатно уште не е воспоставен редот кој ќе го одржува манастирот, но покрај тоа ја разгледав околината на манастирот имаше вода од која сигурно е лековита и повеќе места на кои може да се запалат свеќи, манастирот лежеше малку вкопано и над него имаше една височинка, бидејќи беше затворен манастирот за кратко си заминав но, враќајќи се од манастрот ми текна на сонот, па можам да го кажам следното најправин ако се искачам на височинката на манастирот и може да речам дека гледката на погребот во дворот е слична со таа разлика што јас на вистинскиот погреб не присуствував но оној од мојот сон можев да видам дека погребот се извршува во црковен-манастиски двор и покојниот беше монахиња и погребот го извршуваа свештени лица но имаше и голем број на други свештени лица облечени во црна црковна облека, потоа се сеќавам на сликата која ја видов во сонот и можам да кажам дека не се совпаѓа точно освен црната шамија од монашката облека и белата седа коса, во сонот ми го кажаа и името но не се сеќавам, јас мојот сон го поистоветувам со тоа бидејќи подолго време сакав да одам кај монахињата но никако да отидам и кога решив да отидам го сонив сонот без да знам дека таа веќе починала, Нека почива во мир ленка и земја на жената која живееше долги години во манстирот и живото го посвети на Бога. на Snow-Queen и благодарам за одгворот на мојот сон и мислам дека погоре напишаното е вистинското значење на мојот сон