Јас го сонував дедоми жив, а починат е пред 4 години и како на една полјана сме лежеле на едно ќебе, не паметам дали сме зборувале нешто, а после ни будна ни спијам го толкувам сонот во сон дека сум спиела со него како со маж, многу грозно и морбидно и не можев да се освестам од сонот жива вода станав , ако може некој да ме утеши за сонот, мајками вика дека сонот значел беда и сиромаштија помгајте
Ќе доживееш голема радост после тага,иако за добро дело нема да добиеш признание.Предупредување: спријатели се со авторитетите на својот живот.
Jaс ја сонував следнава реченица:Тешко е да си жив,а умираш,бидејќи луѓето заборавиле на тебе....ова го кажуваше една жена (глумица),така целата побледена беше,како болна....цел ден у памет ми е реченицава,зошто би ја сонувала,кога воопшто не се осеќам осамено или пак заборавено од некој
[/quote] Ќе доживееш голема радост после тага,иако за добро дело нема да добиеш признание.Предупредување: спријатели се со авторитетите на својот живот.[/quote] snowqueen, штотуку протолкува и мој сон, благодарам Можеби ти си заборавила на некого? Погледни околу себе,можеби некој има потреба од тебе. Моето искуство со соновите вели дека доколку еден сон онака ме стави во мисла, значи дека истиот носи некое значење.
Сонував како сум надвор на улица беше ноќ и малку врнежливо и само ја здогледав помегу колите доле испод нивните гуми мојата нова црна ташна. Трчав по неа да ја фатам, ама коливе ја носеа се подалеку и паметам последнава кола кога помина од што ја згази и ја искина рачката и ја дотрчав ја земав конечно, и кога видов дека ја уништи почнав да плачам. Исто сонував како отварам прозорец и гледам надвор се беше убаво покриено со снег(не пагаше) и се беше многу убаво украсено со светилки преубава беше глетката.
Пак јас со моите болни соништа. Сонував дека сум решила да одам во болница да ми ја исечат ногата, из чиста мира. Па после пред да се разбудам се предомислив т.е. на крај на сонот,сепак не отидов. Бог да чува.
Имаш страв да не изгубиш некој близок пријател/ка За некое добро што ќе го направиш, нема да ти се врати со добро.
Опкружена си со лаги Ќе имаш нејасна иднина, но верност покрај себе,ќе чуеш многу гласови.Те очекува патување во неизвесност, поради нстан кој ќе се случи (тага,жалост)
Сонувава како сум имала куче џукела беше и како сме се шетале некаде со кучево и тука имало некои скалички и ко водопад течело од нив и доле имало исто така вода и овде на јтрвами братот стоел и нешто ми викнал за кучето и земал му удрил со некое железо и ја сум почнала да плачам да се преправам и сум го погледнала кучето за да му докажам на дечково дека кучето ме сака и кучево фанало се фрлило по братов на јатрвава да го дави и се удави во водата многу плачев кога се случи тоа.
Ти следува среќен период во добро друштво. Да сонуваш водопад значи,дека ќе ги исполниш твоите чести желби(во последниот период, и среќата ќе биде на твоја страна.П.С.колку повеќе си плачела толку повеќе среќа ќе имаш.
Сонував како се гледав себеси во огледало, носев цветен фустан, а во одразот на огледалото, беше бел, како невестински, без ракави, а на главата имав дијадема. Во сонот трчав во круг околу една шума, како наредени дрва за седење имаше и луѓе што се молат. Со машка личност, на која не се сеќавам на ликот, седевме и ние, имаше како некоја си молитва, поим немам, и цело време ми викаше: Пссст, не се моли гласно, ќе ги вознемириш луѓето овде! Го носев истиот цветен фустан, но целиот беше како во кал, од седењето на дрвата. Појма немам што може да значи, важно луд сон, сега се сетив на него, гледајќи некои фустани по форумов
^ Ете ти го одговорот се шалам Ти претстои венчавње,ситуацијата во која се наоѓаш ќе се среди,иако имаш лошотија околу себе, како што реков дефинитивно свадба за брзо време,веселба.Голема добивка ќе имаш, тешко пронаоѓање на излезот од моменталната ситуација.Ќе имаш некаква корист од машка личност.Не им придавајте толкаво значење на невољите,спознајте ги личните недостатоци. И изнаиграј се на свадбата.
Ши вака сега. Многу се концизни показателите во сонот,нема дилеми. Имаш желба да ја затскриеш твојата вистинска природа од лицето на светот. На моменти сама со себе се доживуваш преобично за да излезеш пред сцената на светов кој сметаш дека секогаш бара нешто повеќе од тебе. Треба да воспоставиш контакт помеѓу твојата вистинска личност и онаа која сакаш да му ја дадеш на светот, зошто во спротивно доживуваш сивила кога си под закрила на твојот дом. Пробај да ги испреплетеш твојата детска невиност и навиност,едноставност,со твоите весели елементи од личноста која сакаш да му ја подариш на светот. Не знам зошто се трудиш кога и онака не заслужува воопшто. Трчањето во круг во шума значи дека твоите емоции по некои полиња некако да секнале,па се однесуваш по автоматизам,не знам кога си го сонувала,зошто велиш сега си се сетила,можеби и сексуалните апетити ти се поголеми од она кое го или не го конзумираш.Од друга страна пак се чини дека грозната надворешност со која катадневно се среќаваш ти ја црпи енергијата која ја понираш и шириш без да остане трошка за тебе,па на крајот мора да го изнајдеш правиот начин да бидеш задоволна самата со себе без потреба на светот да му приредуваш бродвејски шоуа,туку ете,внатрешниот баланс да ти биде твоето самозадоволство за да имаш доволно и за себе и за светот и за саканите(конкретно,молитвата).
Јас сонував како сум се вратила дома од некоја прошетка со семејството, и одеднаш од некаде во домот излезе некое девојче, на околу 7-8 години, со кафена коса со шишки, облечено во жолта вреќа за спиење, и се затрча накај мене. Јас сакав да ја избркам од каде што дошла, и од некаде излезе цело нејзино семејство - мајка, татко, ми се чини и помал брат или сестра. Не можев никако да ги избркам, ми кажаа дека не сакаат да си одат, ќе си отидат тогаш кога ќе сакаат да си одат. Си легнав да спијам (во сонот), и кога се разбудив, до креветот беше таткото на девојчето во сина блуза и наочари, ме тресеше, а јас се обидував да викам, ама немав глас. Ова со викањето многу, ама многу често го сонувам, секогаш кога треба да барам помош, немам глас. За време на сонот се чувствував одвратно, немоќно, како да не можам да одлучувам сама за својот живот. Сфатив дека не можам никако да ги избркам, и се помирив со тоа дека ќе бидат тука, ама имав огромен немир во душата. После некое време, решија да си отидат, и ми рекоа дека ако сакаат ќе се вратат тогаш кога ќе сакаат. Иако семејството беше четиричлено, највпечатливи беа таткото и девојчето, другите беа споредни фигури. Го сонував пред речиси една недела, ноќта пред свадбата на другарка ми.
Сонувам како сум била богата но како сум работела и работела се посиромашна и посиромашна сум станувала и на крај сум одела на улица како сирак Што значи ова?
Очекувај некоја опасност околу себе,бидејќи колку и да се трудиш-се е џабе. На крајот сепак ќе прославуваш/или ќе присуствуваш на некоја веселба.
Не е дека не сум го видела постов, ама неможам баш да го дефинирам Не би сакала да ти кажам нешто погрешно. Поздрав