Vcera sonuvav kako vo crkva stoime so majka mi potpreni do eden stolb vo crkvata i go slusame peenjeto na popovite,a imase mnogu popovi i poveketo bea mladi i ne bea onie istite sto gi znam od nasata crkva,i tie se sobrale taka na peenje za da inauguriraat nov vladika na mestoto na stariot,i da pogrebaat nekoj drug pop ama umreniov pop nikade ne go vidov vo sonot,a inace popovite ne bea vo crno obleceni tuku vo tie nivnite sareni sveceni obleki koga gi nosat za pogolemite praznici,denes bev vo crkva da si zapalam sveka i taka e praznik i cudno kako denesnit Sv.Atansij na ikonata mi licese i popot vo sonot sto trebase da go inauguriraat,inace sum golem vernik i redovno odam vo crkva,pa molam ako moze da mi go protolkuvate sonot zasto dva dena samo na toa mislam,pozdrav i blagodarnost odnapred!!
Доколку се сонуваат овци на сон набрзо ќе заврне снег. Спојлер информациите се од баба ми ,,старски,,
Вчера сонував дека сум отишла кај моите на посета и пред влезната врата гледам на кивата висат огромни киви-долги по 10-15см па сум почнала да ги збирам тие што ми биле на дофат. Собрав 5-6 колку што можев да држам и реков- пред да започне бурата да ги соберам, гледам дека ќе има бура... па сум влегла внатре. Истата ноќ сонував (исто дома кај моите бев во дневната) па дојде еден мој прв брачед да не кани на свада заедно со другар. Почнав нешто да се карам со него јас ради што тој поканал еден роднина на свадба со кој немаме муабет, па му кажав дека нема да одиме ние. Тој стана одма и си замина, јас ја тресна вратата по него. Глупави соништа, ама ретко сонувам и секогаш по сон се осекам лошо, колку и да е добар сонот мислам дека лошо нешто ќе се случи или денот ќе ми биде лош. Па, anyone?
На сон вчера видов некое машко, му ги видов само нозете носеше папучи, а јас бев боса и одев по ладна вода??
Ја сонував баба ми која е почината веке 5 години. Сонував како лежиме заедно во нејзиниот стар кревет и гледаме тв, и таа ме покрива со нејзинот кебенце и силно ме грабнува во прегратка велејки ми Бабино уххх колку си ми мило и силно ме стисна во прегратка.
Јас пред некој ден сонував како сум минувала низ некоја река или незнам што беше и сум рипнувала од еден на друг камен,за да не паднам во водата (било многу длабоко)...и кога сум стасала кај последниот камен за да рипнам,сум пропаднала,ама под водата како да имало некоја даска и сум се поткренала од неа...подоцна со сонував професорот (кој е ми е преубав )како сме разговарале пред другите ученици,и он нешто ме држел за рака и раскажувал за некое патување мислам и пред него имало три како фигури малечки од ајфеловата кула и од други делови од Париз и јас сум го прашала дали ќе ми подари една и тој ми рекол одбери си...и подоцна ме прегрнал за половината Спојлер Туф бе ама сакам воа последново да беше вистина Иначе да надополнам тоа минување низ реката било изгледа за да стасам до просторијата на професорот,не се сеќавам баш убаво,оти не ми е се поврзано.
-за првиот сон: те чека голем заслужен успех, и таа мала пречка што ќе се појави ќеја одминеш -втор сон: внимавај на својата љубопитност
Лесно ќе се прилагодиш на новонастанатите работи...не бери гајле ич. Значи дека ги пренасочуваш твоите идеи и планови,сериозно размислуваш на промените кои ќе следат и вешто го правиш тоа,иако на моменти ти делува збунувачко,тешко,незамисливо. На прав пат си да се трансформираш и некои твои репресирани чувства ќе излезат на површина. Позитивно е,не се грижи.
Намерно ти пишувам посебни значења за да увидиш ова за браков Машко - Скоро ќе се мажиш Папучи - наскоро брак (повеќе е за тебе, но можеби е и некој близок) Газење во ладна вода - радост
Радост после тага,и ќе бидеш заштитена од женсак личност. П.С. посети го гробот на баба ти, велат штом мртовец на сон ти се јавува,значи долго време не си се сетил на него.
јас и моите соновии.. ноќеска ко да сонував 2 сона..едниот беше дека сум седела со некоја другарка и сум видела вошка на раката али беше ко шкорпија у форма и била многу опасна..и носев кафеав дуксер..и се глеаше кај што поминала ми се познавало бело(ко полжав ко ке помине). а вториот нешо као сум била трудна али без да ијам односи,само онака..и којзнае колку пати купив тест за бременост и го стаив и покажуваше дека сум трудна..на тоа жута боја било дека не си,а црвена дека си. што значи ?
Ќе извршиш некоја сигурна работа,со малку потешкотии,кавги,недоразбирања (но внимавај да последен момент да не ја испуштиш работата од раце), во случај да ти притреба помош,истата побарај ја од машко лице во кое имаш најмногу доверба.
моите соништа не се толку креативни, со години сонувам еден ист сон само на различна локација, сонувам како некој ме брка, и колку бргу да трчам или да се кријам секогаш ме пронаоѓаат, пред да ме фатат јас се будам целата испотена како стварно да сум бегала од некого несум се заинтересирала да дознам до сега, малку и ме е старв од одговорот, но ако некој знае нека пише ке соберам храброст да прочитам
Не сум сигурна дека ќе можам да го објаснам сонов, бидејќи не се сеќавам на се`. Значи вака, сонував дека со некоја другарка сум отишла во некој салон, сала (како салите за изложби) и сум видела една жена – дефектолог каде што одев на часови/терапии поради мојов проблем со говоров (пелтечење). Таа кога ме видела ме тргнала за рака и ме донела пред тројца луѓе кои зборувале на англиски и биле од некојси Институт за говорни маани (така нешто беше). Сме седнале некаде, сме правеле муабет на англиски, нешто околу мојов проблем, не се сеќавам точно што ама јас ниту еднаш не сум запнала на некој збор, не сум пелтечела. Толку се сеќавам. Незнам ни дали може некој да ми го протолкува сонов, но ако може би му била многу благодарна.
Сонував сон дека сум била во хор, сме имале настап, ама постојано пред настапот јас доцнев и застанував назад да пеам. Лицата беа непознати, а имаше и диригент и публика. Последниот пат кога задоцнив, еден маж од зад мене ме допре и јас почнав да се дерам: Манијаак! Тој избега, настапот веројатно се уништи, не знам, тука се разбудив. Има ли некој идеја што значи хорот, па и целиот сон?