Форумџика на годината

Сонови

Дискусија во '„Другата“ наука' започната од Claudia, 22 ноември 2009.

1. Lolipop92

Lolipop92 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 јануари 2010
    Пораки:
    31
    Допаѓања:
    14
    Јас мислам дека тоа значи дека некои маки што ги имаш(ако имаш) ке ти се скратат одеднаш и ќе дојдат подобри времиња :) :) барем така сум слушнала во врска со ова...се надевам дека помогнав, позз ;)

2. fallenangel

fallenangel Популарен член

Се зачлени на:
    23 јуни 2010
    Пораки:
    2.150
    Допаѓања:
    16.148
    сакам да прашам што значи тоа што сонував како ми паднал нокт ??? :^)

3. Dushica-sk

Dushica-sk Популарен член

Се зачлени на:
    12 јануари 2010
    Пораки:
    5.048
    Допаѓања:
    3.926
    Јас сонував како дечкото ме вара , пред мои очи , со една негова бивша .. мислам само се имаат мувано.. се запрепастив коа станав . Што значи ова ?

4. k.i.m

k.i.m Популарен член

Се зачлени на:
    12 мај 2010
    Пораки:
    4.733
    Допаѓања:
    5.154
    Сонував дека сум била во некоја мала црква и сум палела свеќи. Едно време додека палев сите што беа се згаснаа па пак запалив... и се молев дури ги палев.... што значи тоа? ве молам ако знае некој нека ми каже страв ми е :(

5. princessofthedark

princessofthedark Популарен член

Се зачлени на:
    15 април 2010
    Пораки:
    1.018
    Допаѓања:
    151
    палење на свеќи значи ќе најдеш добри пријатели. ама тоа што свеќата се изгаснала значи смрт. Ти ваљда ќе се потрудиш да не дојде до тоа

6. princessofthedark

Се зачлени на:
    15 април 2010
    Пораки:
    1.018
    Допаѓања:
    151
    тоа значи штета некоја

7. princessofthedark

Се зачлени на:
    15 април 2010
    Пораки:
    1.018
    Допаѓања:
    151
    тоа е неверство и јас како што знам значи дека НЕКОЈ ќе те изневери иако не мора да биде тој(дечко ти)

8. SunFlower94

SunFlower94 Популарен член

Се зачлени на:
    25 мај 2010
    Пораки:
    433
    Допаѓања:
    362
    неколкупати имам сонувано како ја земам на татко ми колата и ја возам до негде незнам ни јас до каде како тој дел да го пропуштам и потоа пак скришно ја враќам, но во колата наоѓам некои предмети кои не се мои:worried: ќе може некој што знае да ми каже што значи??

9. princessofthedark

Се зачлени на:
    15 април 2010
    Пораки:
    1.018
    Допаѓања:
    151
    автомобил значи напредок во работата а за другото појма неам

10. k.i.m

k.i.m Популарен член

Се зачлени на:
    12 мај 2010
    Пораки:
    4.733
    Допаѓања:
    5.154
    Лелееее ај не ме зафркавај...:( кај го виде ова на 360macedonia? јас тука го видов истово ама многу пати како неточен ми се покажал соновникот па си реков некоја да не знае што значи онака... леле не ќе можам да спијам од страв ;(

11. Wild.Child

Wild.Child Популарен член

Се зачлени на:
    12 јануари 2010
    Пораки:
    5.573
    Допаѓања:
    6.699
    k.i.m, немој да се грижиш. Соновите се сигнали што ни ги испраќа нашата потсвест. Можно е да си мислела многу на тоа нешто (свесно или несвесно), па поради тоа да сонуваш. До скоро време мислев и јас дека се се исполнува, и се преокупирав околу тоа што значи секој сон, но сфатив дека се беше поради тоа што цело време размислував за тоа нешто несвесно.
    Немој да се грижиш пак ќе повторам. ;)

12. princessofthedark

Се зачлени на:
    15 април 2010
    Пораки:
    1.018
    Допаѓања:
    151
    имам така слушнато :worried:

13. ludacaa

ludacaa Истакнат член

Се зачлени на:
    30 мај 2010
    Пораки:
    749
    Допаѓања:
    181

брат еве ти све значење шо има за свека...
    ако гори покана за- свеченост
    ако палите свека- ке најдете добри пријатели
    ако гаснете свека -неисполнети надежи
    ако носите запалена свека- срека
    ако се изгасне самата- смрт
    ако купувате свека -жалост
    замрзната свека -разочарување во љубовта

иначе сонце немора да значи дека сонот ке си се исполни верувај,нема зашто да се секираш,соновите се исполнуваат на некој голем празик тоа јас сама го осетив на своја кожа а за другите сонови у обичен ден не верувам поззз...

14. k.i.m

k.i.m Популарен член

Се зачлени на:
    12 мај 2010
    Пораки:
    4.733
    Допаѓања:
    5.154
    Фала ти душо, јас си сум такав по природа малку, за се се грижам, не се сеќавам да имам на тоа мислено ама којзнае, моќта на потсвеста е голема. Фала многу ме потсмири малку :) :* А си гледала ти по овие соновнициве на нет, ти погодувале или? Леле те изгњавив ама што да правам таква сум :doh:

15. k.i.m

k.i.m Популарен член

Се зачлени на:
    12 мај 2010
    Пораки:
    4.733
    Допаѓања:
    5.154
    Незнам јас сонував дека имало повеќе свеќи и од ветрот се изгаснале па пак ја запалив мојата и ја оставив. ц ц ц се мрднав

16. Wild.Child

Wild.Child Популарен член

Се зачлени на:
    12 јануари 2010
    Пораки:
    5.573
    Допаѓања:
    6.699
    Нема проблем и не ме гњавиш, уживај ;)
    Имам гледано по соновници, порано секое утро по секој сон отварав. Изгубив драга личност, а предходно сите сонови ми укажуваа на смрт и тага, но сама ги занемарував. Сепак знаев дека може да отиде на другиот свет во секој момент, но нешто во мене не ми даваше мира, не сакав да биде така, не можев да се помирам со тоа и не го прифаќав. Откога се случи и ја разгледав ситуацијата разбрав дека цело време сум била во заблуда и не сум сакала да ја прифатам вистината, а бидејќи постојано мислев на тоа резултат беа соновите. Така да немај гајле. ;)

17. julie77

julie77 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2010
    Пораки:
    5.566
    Допаѓања:
    20.056
    А да отидеш во црква и да си запалиш свеќи..И дома да си кажуваш молитва пред спиење..Не за друго туку така да си се подсмириш и да не се оптоваруваш со сонот.Ехее колку пати имам сонувано цркви и како палам свеќи и сл. па ништо посебно не се случило.Ај направи така и да си раат. :)

18. k.i.m

k.i.m Популарен член

Се зачлени на:
    12 мај 2010
    Пораки:
    4.733
    Допаѓања:
    5.154
    Здравје боже се оди св.Наум вечерва па сакам да одам. Мене не ме загрижуваше палењето свеќи тулу гасењето. Ај си викам можеби е заради празников потсвесно... :?:

19. martinuska

martinuska Популарен член

Се зачлени на:
    1 јули 2010
    Пораки:
    3.095
    Допаѓања:
    3.748
    Јас сонував крави ноква |( . Што значат крави? Ама некако чудни ми беа. Како во облека да беа со коси и трчаа :?:

20. sonce-milo

sonce-milo Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јуни 2010
    Пораки:
    3
    Допаѓања:
    0
    Deneska se razbudiv, ama mnogu mnogu zbuneta... Go sonuvav bivshiot decko, inaku sme raskinati vekje 1 mes. jas sum se vozila vo avtomobil so 2 moi drugarki, i so nas dosol mojot bivsi no se druga devojka, koga go vidov zbesnav, kolku sum go napagala, verbalno i fizicki, bev mnogu gnevna, placev, se mu iznakazav, demek so taa li me zameni :D offf uste ne mozam da se smiram, Pomagajte devojki sto znacenje bi imal sonot, se izmaciv misejki :*:*:*:*:*