Прв сон, пари и озборување. Втор сон, Среќа во љубовта,но длабоко во себе.....бес и срамота,тежина ивана ти дефинитивно во реалниот живот бегаш од нешто, од обврска,одговорност,реалноста.Има нешто што длабоко во себе или сакаш да го закопа,или бегаш од проблеми,или не сакаш да ја прифатиш реалноста.
ke ve molam koj znae da mi go pretumaci ovoj son sonuvam kako se naogjam vo bela svetlina do mene e baba mi koja e vo crno oblecena i ne mi zbori nisto odednas pocnaa od nebo da pagjaat pari srebreni kakvi sto nemalo na zemjata i slusnav silen glas kako gramotevica se isplasiv i pocnav ispaniceno da plakam i vikam nisto ne go razbrav glasot i odednas se vidov kako klcam pred majka mi i kako mi gi drzi dvete race i mi rece ne se plasi toa e glas od nego poraka od nego sto znaci? odnapred sum vi blagodarna pozdrav do site feminki
L-enna за твојот сон навистина незнам што да ти кажам, што и да речам би било погрешно протолкувано. убави и пријатни денови, поминати во весело друштво.
ивана ти дефинитивно во реалниот живот бегаш од нешто, од обврска,одговорност,реалноста.Има нешто што длабоко во себе или сакаш да го закопа,или бегаш од проблеми,или не сакаш да ја прифатиш реалноста.[/quote] Snow-Queen кога почнав да го читам објаснувањето помислив како којзнае што да сум направила вака со цело име мајками ме вика кога ке направам нешто а за толкувањето има вистина во тоа што го напиша не ги сакам обврските, секое чудо за 3 дена, се бргу ми здосадува, дури ми се дешава работите да ги оставам на пола пат ако и не е толку важно да ги завршам веднаш, секогаш ги одложувам, веројатно после ме прогонуваат па ги сонувам
Голема среќа ќе имаш и покрај тоа што имаш неостварено тежнеење, тага кон неостварувањето на одреден план/желба.Не се нервирај многу, бидејќи тоа е реалноста и навистина недостижно нешто за тебе.
Сонвав дека ми дошле гости од Австралија, и ми дојсоја поклон, мислам дека беше голем несесер со козметики, шо значи тоо??
Сонот сака дати каже нешто сигурно, но може и е психа. Како и да е значењето на сонот е: Те очекува ризичен настан/работа, но ќе те прати голема среќа во работата-немаш потреба за грижи.
Во принцип сама си ги толкувам соништата, но овој пат мислам дека ми е потребна помош. Неколку недели апсолутно мир немам кога спијам. значи секое легнување е пропратено со кошмари од различен тип, кои за жал некако тешко се преведуваат. Се е ко на филм. Епидемија на болести, масакарство ...луѓе кои ги знам но не лично...и се е толку страшно и ужасно. за викенд дури по 2-3 кошмара по ред, како се будам и презаспивам пак сонувам....
^ а што конкретно те интересира...искрено од постов само заклучив дека сакаш и туѓо толкување, но за што не сватив.
Синоќа сонував како сме се враќале од некаде и по пат имало многу кал,премногу толку многу што сме неможеле да возиме стабилно автомобилот цело време го губел правецот буквално по калта сме се движеле како барелини(во сонот не се сеќавам кој сме биле,само знам дека не сум била сама)подоцна во сонот на улицата кај што живее баба ми има една ширинка и сонувам како таму имало многу многу многу гужва и се делело сарми,секој добивал по една сарма -Што би можел да значи сонов?
Сонував како вракам книга во библиотека со плави дебели корици и изнајмувам уште две книги со дебели зелени корици...
Ќе слушнеш некоја новост која ќе ти донесе среќа и ќе извлечеш некја корист од тоа. Залудно потрошеното време ќе го оставиш позади себе, а ќе примиш двојна среќа од некоја нова личност во твојот живот.
Највеке што ме интересира е зашто се појавуваат кошмарите. Искрено, и да раскажам што сонував, мислам ке нема смисла зашто се е толку глупо и неспоено. Како што спомнав, епидемии, масовна смрт и сл.