Сонови

Дискусија во '„Другата“ наука' започната од Claudia, 22 ноември 2009.

1. rakce69

rakce69 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 септември 2011
    Пораки:
    419
    Допаѓања:
    231
    Јас сонував како, бебе некое трчам го носам во болница, не му било добро, температура демек висока и јас исплашена никој ништо не превзема јас во кола и правец болница. Знам и се јавив на мајка ми да дојде, и реков трчај во систина сум, малиов не му е добро. Ама некако улога си имав ко да е мое бебето, јас го облакав, го земав, со торбица на рамо, клучеви во рака и летам, а бебето беше внук ми од братучед.
    Искрено ме збуни сонов, зашто се понашав ко да е мое, а внук ми беше.

2. Snow-Queen

Snow-Queen Форумски идол

Се зачлени на:
    3 ноември 2011
    Пораки:
    15.266
    Допаѓања:
    15.015
    Ти претстоја проблеми, но ќе вложиш голем труд, ќе те прати среќа, за на крај трудот да ти биде награден.Со тоа и ќе имаш напредок во животот и работата.
    Исто така во себе ќе носиш некоја тајна, но таа ќе биде за доброто на другите.

На rakce69 му/ѝ се допаѓа ова.
  3. miljkovic

miljkovic Истакнат член

Се зачлени на:
    26 декември 2010
    Пораки:
    526
    Допаѓања:
    363
    Сонував дека водам љубов, ама не со некој што го сакам, туку со личност што се познаваме и имаме некаква виртуелна комуникација? :tmi: :tmi:

4. crazyinlove19

crazyinlove19 Популарен член

Се зачлени на:
    20 март 2011
    Пораки:
    3.753
    Допаѓања:
    3.732
    Сонував како се наоѓам на непозната улица, заедно со дечко ми. Од страната веднаш имало многу висока зграда, и скали, а дечко ми ме тераше да се качам горе т.е. во сонот му беше таков гласот како да ми наредува да го направам тоа. И кога сум го прашала што е толку важно да одам, ми рече само-Ќе видиш. :?: Тука завршува сонот...

5. vitomir

vitomir Нов член

Се зачлени на:
    4 ноември 2011
    Пораки:
    2.095
    Допаѓања:
    3.629
    Како ми го украле автомобилот?

6. LaDyDoLl

LaDyDoLl Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јули 2011
    Пораки:
    4.725
    Допаѓања:
    38.315
    Водење љубов - Болест :(

7. Snow-Queen

Snow-Queen Форумски идол

Се зачлени на:
    3 ноември 2011
    Пораки:
    15.266
    Допаѓања:
    15.015
    Загуба на драг пријател

8. Snow-Queen

Snow-Queen Форумски идол

Се зачлени на:
    3 ноември 2011
    Пораки:
    15.266
    Допаѓања:
    15.015
    Досатса си амбициозна и комуникативна, ќе склопиш ново пријателство.

9. senjorita.lombardi

senjorita.lombardi Популарен член

Се зачлени на:
    15 декември 2011
    Пораки:
    1.207
    Допаѓања:
    755
    Пристигна новиот соновник на фемина така да толкувајте си ги сега соновите по детално а може и поточно од таму, :D јас синоќа сонував коњ и тоа голем див ме бркаше ууу колку се исплашив
    оти многу му беше голем "nosot"
    :D :D арно се разбудив побрзо ако продолжеше кој знае што ке ми се десело :D

10. Peperutka90

Peperutka90 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 март 2010
    Пораки:
    944
    Допаѓања:
    1.083
    сонував како ми ја раниле ногата со куршум, и после разгледување на соновникот на фемина видов дека куршум всушност е запросување (ќе ми понуделе брак). ОООООуууу ноооооууу, ту јанг фор дет!!! :lol: :lol:

11. booba

booba Истакнат член

Се зачлени на:
    27 декември 2011
    Пораки:
    348
    Допаѓања:
    227
    Сонував како после нова година легнав да спијам на прљав кревет.Утрото кога се разбудив цела бев исфрлена(како да беа сипаници) почнав да врескам мајка ми дојде и ми кажа да не се плашам дека сум си исфрлила од прашината, и се смирив..

Ке може ли некој да го протолкува мојот сон? :?:

12. Snow-Queen

Snow-Queen Форумски идол

Се зачлени на:
    3 ноември 2011
    Пораки:
    15.266
    Допаѓања:
    15.015
    senjorita.lombardi убаво речено, побарај таму што значи тоа што си го сонувала ;) сепак е тоа соновник

загуба во семејството

Добар сон = пари

На booba му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Elina

Elina Истакнат член

Се зачлени на:
    4 април 2011
    Пораки:
    164
    Допаѓања:
    65
    После многуте соништа каде јас бегав од куршуми се случи пресврт |( вчера сонував како јас во обид да ги заштитам мајка ми и брат ми сум убивала луѓе кои влегувале во нашата кујна :!:
    Што во превод би значело ова?

Иначе на времето бев многу добра во кантер...глупаци,незнаеа со кого си имаат работа 8)

14. Snow-Queen

Snow-Queen Форумски идол

Се зачлени на:
    3 ноември 2011
    Пораки:
    15.266
    Допаѓања:
    15.015
    Самата за себе си претставуваш опасност, внимавај несвесно со некој твој потег/одлука да не си наштетиш

На Elina му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Smurfette.M

Smurfette.M Популарен член

Се зачлени на:
    13 септември 2011
    Пораки:
    1.072
    Допаѓања:
    621
    Сонував како сум билa во школо со штикли....

Што може да значи? :)

16. glow

glow Популарен член

Се зачлени на:
    24 декември 2009
    Пораки:
    3.023
    Допаѓања:
    1.264
    Сонував кондом, отворен го држев во рака..друго не се сеќавам. :^) :$

17. smiley-94

smiley-94 Истакнат член

Се зачлени на:
    13 декември 2010
    Пораки:
    426
    Допаѓања:
    321
    Ако одите на училиште
    За школото ова :
    Ако сте млади – ќе доживеете неочекувано задоволство. Ако сте возрасни – не ги игнорирајте работите кои се случиле во вашето минато. Токму во нив се крие клучот за решавањето на некој ваш проблем.
    а еве за чевлите http://www.femina.mk/соновник/чевли :) (повеќе има да пишувам прочитај си)

На Smurfette.M му/ѝ се допаѓа ова.
  18. MissSpark

MissSpark Популарен член

Се зачлени на:
    13 јуни 2011
    Пораки:
    697
    Допаѓања:
    1.288
    Честопати сонувам како пушам цигари, како се кријам од моите.. колку ми е убаво додека се поткраднувам.. Па како во сон се каам, што не сум пушела претходно, а и се плашам да не можам да ги откажам.

А сум непушач.

И што би значело ова?

19. Snow-Queen

Snow-Queen Форумски идол

Се зачлени на:
    3 ноември 2011
    Пораки:
    15.266
    Допаѓања:
    15.015
    Моменталната упорна цел, за која се трудиш нема да ја оствариш.

Ќе имаш згоди и незгоди во љубовниот живот - бурен период.

20. DAngel

DAngel Форумски идол

Се зачлени на:
    19 март 2011
    Пораки:
    11.211
    Допаѓања:
    56.939
    Неколку дена под треска и нормално, милион сонови. Не се сеќавам ни на пола од нив, ама има некои нешта што ми останаа запаметени, и онака, по малку чудни.
    Еве на пример, сонував дека цело семество сме патки, и јас, и сестра ми, и мајка ми и татко ми, па дури и дечко ми бил патка. И секој имаше различни пердуви по боја: зелени, розови, порокалови, црни. Не знам како и што беше баш сонот, ама знам дека на крајот мојата сестра патка држеше неколку пердуви различни по боја во (т.е. од секој од нас по еден пердув) и си мислеше колку би било добро да сме заедно сите собрани на едно место.
    И еден друг сон и на него не се сеќавам на почетокот. Ама при крајот знам дека зборев нешто со тетка ми и како да се засопнав и да паднав и тетка ми се наведна да види дали сум добро и почнавме да се смееме и двете. Во тој момент во собата влезе братучед ми и уште од вратата целиот се затетерави, како да му се слоши и се спружи на подот како мртов. Јас и тетка ми се преплашивме и кога му се доближивме ги отвори очите се поткрена и ни рече: „Епа што се зезате со мене, гледате сега како е кога некој се зеза со вас. Кога влегов помислив ви се слошило.“
    Не ми се смејте, знам дека се чудни соновите :tmi: