Сонови

Дискусија во '„Другата“ наука' започната од Claudia, 22 ноември 2009.

1. la-chicka

la-chicka Популарен член

Се зачлени на:
    21 април 2010
    Пораки:
    1.336
    Допаѓања:
    1.571
    Што значи да сонуваш бистра, сино-зелена вода и делфин како плива во неа? :?:

2. Snow-Queen

Snow-Queen Форумски идол

Се зачлени на:
    3 ноември 2011
    Пораки:
    15.266
    Допаѓања:
    15.015
    Добро здравје за тебе, но болест за некое драго лице.

На la-chicka му/ѝ се допаѓа ова.
  3. ana-banana

ana-banana Популарен член

Се зачлени на:
    27 јануари 2011
    Пораки:
    1.277
    Допаѓања:
    751
    Искрено некако не верувам многу во сонови, но знам некогаш и да се потресам од некој. Пред 2 дена сонувам како цело друштво одиме кај една другарка, но кога влегуваме кај нејзе не е нејзиниот дом туку домот на дечко ми (се исто). Седнувам јас а до мене седнува другарка(друга не таа што требаше да сме кај нејзе). Незнам како но почнавме тема за бременост и другарка ми рече дека е готова,дека е мртва, дека има проблеми и почна да плаче, јас ја гушнав и почна да ми збори дека и е преку глава секој ден оди по болници за да може да си има деца. Таа тоа сето го кажа на глас но од сите таму само јас ја слушнав. Кога ми го кажа тоа јас се разбудив, ми ѕвонеше алармот.

Е сега другарка ми е година ипол мажена и немаат деца, но никогаш не прави муабет за тоа, темата деца ја избегава, а дали (не дај боже) има некакви проблеми незнам. Сонот искрено ме извади од памет, ако знае некој да го протолкува многу ќе му бидам благодарна.

4. Egypt

Egypt Активен член

Се зачлени на:
    21 јануари 2012
    Пораки:
    44
    Допаѓања:
    19
    Некој да ми каже, зошто ич не ги помнам соновите? Знам дека сонувам, пред некој ден мајка ми ме слушнала како зборам во сон за возење, глупости... а шанса нема да запамтам сон. Што ќе беше не знам..
    Чаре? :?:

5. princesstiki

princesstiki Активен член

Се зачлени на:
    26 јануари 2012
    Пораки:
    14
    Допаѓања:
    1
    малце ми е срам ама ајде
    сонував како сум била клекната пред гол маж. пенисот му бил дебел и дигнат и сум требала да му го пушам... ама нешто ме одбивало, не сум можела, гадно ми било и сум пробала да го фатам само пенисот и тој ми рекол не несакам така, сакам да ми го пушиш...

што значи ова :( :tmi:

6. Snow-Queen

Snow-Queen Форумски идол

Се зачлени на:
    3 ноември 2011
    Пораки:
    15.266
    Допаѓања:
    15.015
    ана-банана ќе ти пишам, не сум те заборавила ;)

Штом не се сеќаваш, не се ни оптеретувај со него

Грижи, ќе имаш многу грижи, но со енргичноста што ја поседуваш ќе го надминеш тоа.Инако ќе имаш препреки.

На ana-banana му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Elina

Elina Истакнат член

Се зачлени на:
    4 април 2011
    Пораки:
    164
    Допаѓања:
    65
    Јас сум сонувала како не сум можела да го отворам левото око,ми биле залепени трепките :| незнам дали ме буделе ама сум требала да станам и да ги отворам очите само десното,левото никако.Сум пробувала неколку пати и ништо,ме фатила голема паника за малку да почнам да плачам ама на кајот сум пробала да го измијам и среќа ми се одлепиле. Малку чудно ама многу реално изгледаше,се исплашив у п.м. :(

8. Snow-Queen

Snow-Queen Форумски идол

Се зачлени на:
    3 ноември 2011
    Пораки:
    15.266
    Допаѓања:
    15.015
    Во реалноста, некои работи за кои иако си свесна, едноставно сакаш да поминеш покрај нив како да не се случиле, бидејќи сметаш дека тоа е најдобриот излез за понатамошниот живот.

9. delvi

delvi Популарен член

Се зачлени на:
    24 декември 2009
    Пораки:
    927
    Допаѓања:
    1.354
    Сношти сонував како сум имала силна болка во вилицата и почнала да ми се тресе, не сум можела да ја затворам устата и само ми се тресе и коо ке се видам на огледалото мегу двата горни кеца празнина колку 2 прсти и на средина почнало како коска да ми се гледа како нов заб. Па со татко ми по доктори и никој не знајал шо да ми препише. Едвај сме најделе доктор шо знае па ми препишал некои чаеви да пијам и после некое време пак ми се вратила состојбата на забите во првобитна положба.

И сонував како е мојата свадба денеска а јас енос во два саато одам на фризер, гостие почнале да идат, а фризерката појма нема од фризури правење, па кавги со сестра ми оти она ми го најдела та фризер па дек да одам у последне момент, па два фустани сум имала не сум знајала кој да го облечам и на крај сум си дојдела дома цела никаква ни ми е било до свадба ни до ништо.

10. blaa

blaa Истакнат член

Се зачлени на:
    10 декември 2011
    Пораки:
    410
    Допаѓања:
    378
    Ова го сонував одамна, но сеуште го памтам сонот и кога ке се сетам целата се наежувам :(
    Јас и целото мое семјство бевме како во некоја бајка и имаше многи ликови од приказните. На почетокот се беше убаво, влеговме во една убава палта, но одеднаш сите се свртија кон нас и почнаа да трчаат по нас. Кога го фатиа татко ми му ја отсекоа главата со секира. Главата и крвавата секира паднаа на подот а јас се разбудив целата испотена и во солзи. :^) Шо значеше ова? :tmi:

11. lola-86

lola-86 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 мај 2011
    Пораки:
    729
    Допаѓања:
    198
    Се сонував во невестински фустан како сум облечена,и одев по угорница...што значи?сама бев,немаше музика или нешто слично...

12. Tamar4ence

Tamar4ence Истакнат член

Се зачлени на:
    26 мај 2010
    Пораки:
    32
    Допаѓања:
    4
    ја сонував другарка ми пушеше цигари... хахах значи ова нешто или ... ?

13. Katojiikutaka

Katojiikutaka Истакнат член

Се зачлени на:
    10 јануари 2012
    Пораки:
    178
    Допаѓања:
    226
    сонував како сум идела со некој,али овој ми раскинал и се фатил со друга..и после тоа сме читале хороскоп и сум го прашала што е и ми кажал водолија..идам денес кај дечкото на профил и глеам стварно е водолија(имаче го неам у пријатели,не сум знаела дека е водолиа..само го знам онака дека постои као чоек)
    што е ова па сеа ? :)

14. Snow-Queen

Snow-Queen Форумски идол

Се зачлени на:
    3 ноември 2011
    Пораки:
    15.266
    Допаѓања:
    15.015
    Мене многу повеќе ми личи на психа сонов отколку на значење, искрено кажано.
    Значење, другарка ти е преоптеретена со надворешните проблеми,потребен и е одмор.Ти си таа која може да и помогне.

На ana-banana му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Snow-Queen

Snow-Queen Форумски идол

Се зачлени на:
    3 ноември 2011
    Пораки:
    15.266
    Допаѓања:
    15.015
    Ќе ти се среди моменталната ситуација во која се наоѓаш.По краток период ќе чуеш вест којане си ја знаела до тогаш и ќе чувствуваш бес и јад. Со помош на татко ти ќе го надминеш сето тоа.

Вториот сон- Ќе се впуштиш во нова врска/склучување брак/нов работен однос...

16. Snow-Queen

Snow-Queen Форумски идол

Се зачлени на:
    3 ноември 2011
    Пораки:
    15.266
    Допаѓања:
    15.015
    Опасност која тешко ќе се избегне, по нејзиното избегнување следи радост во фамилијата.

17. Snow-Queen

Snow-Queen Форумски идол

Се зачлени на:
    3 ноември 2011
    Пораки:
    15.266
    Допаѓања:
    15.015
    Ќе вложи многу напор во некоја работа, и за истата ќе добиеш голема почит и ќе стекнеш углед.

На lola-86 му/ѝ се допаѓа ова.
  18. no.name6

no.name6 Истакнат член

Се зачлени на:
    4 февруари 2012
    Пораки:
    225
    Допаѓања:
    57
    Сонував како со дечкото се шетаме и одевме во некоја кука што ни ја кажале и била опседната со духови,стигнавме таму,беше голема кука и светеше само една сјалица,вратата се отвори,цела внатре беше изрушена,не влеговме,бидејки јас се исплашив и продолзивме да шетаме и беше зима јас осекав топлина,чудно,и во еден момент видов дека сме рака под рака со него а кога го кренав погледот го видов бившиот дечко а пред тоа си бев со сегашниот. (иначе сонувам многу,редовна ке бидам на темава). :(

19. Snow-Queen

Snow-Queen Форумски идол

Се зачлени на:
    3 ноември 2011
    Пораки:
    15.266
    Допаѓања:
    15.015
    Неспокојство,немир,болест...но мислам дека не е за тебе, туку за некој блиска машка особа

20. no.name6

no.name6 Истакнат член

Се зачлени на:
    4 февруари 2012
    Пораки:
    225
    Допаѓања:
    57
    Па баш утрово ми кажа дека се разболел...