Сонови

Дискусија во '„Другата“ наука' започната од Claudia, 22 ноември 2009.

1. starfish

starfish Популарен член

Се зачлени на:
    31 јануари 2010
    Пораки:
    4.832
    Допаѓања:
    10.128

мислам дека нема врска ова. ЈАс знам дека тоа што го сонуваш е обратно од тоа што ќе се случи ( зборувам за некои конкретни настани). И јас имам сонувано дека дечкото ме вара, и сите што ги прашав ми кажаа дека тоа значи дека нема да се случи тоа.

2. Gordana10

Gordana10 Форумски идол

Се зачлени на:
    7 декември 2009
    Пораки:
    6.898
    Допаѓања:
    9.192
    Соновите произлегуваат од нашата потсвест,некогаш се остваруваат,некогаш не.Мислам дека не треба да им се придава големо значење,но има некои и кои дават некакви пораки,за нешто што ќе се случи.Јас многу сонувам,сонувам и работи за кои сум сигурна дека не сум ни мислела за нив,еден период не сонував,а сега скоро,пак почнав,но не им обрнувам внимание,па најчесто се случува и да ги заборавам.Ме заинтересира едно време за соновникот тука на фемина,ама сега не толку,бидејки не сакам да се опседнувам со значењата на соновите :)

3. KuklickaSk

KuklickaSk Форумски идол

Се зачлени на:
    20 јуни 2010
    Пораки:
    7.227
    Допаѓања:
    27.827
    сонував како се карам до дечко ми, ама тоа беше дерење не обична расправија :worried: што може да значи? Инаку често сонувам и мн се нервирам заради тоа. Да неможе човек на раат да се наспие.

4. Nina24

Nina24 Популарен член

Се зачлени на:
    25 декември 2009
    Пораки:
    667
    Допаѓања:
    340
  5. veri

veri Популарен член

Се зачлени на:
    14 јануари 2010
    Пораки:
    3.061
    Допаѓања:
    1.479
    Луѓе сега станав од спиење и сонував многу глупав сон :worried: Ајде плис ако знаете да толкувате, кажете ми што значи. Сум сонувала како сум на гости кај дечко ми и сестра му била во инвалидска количка ( а во реалност не е ). Во сонот исто така сонував како сме се скарале нешто со дечко ми и јас легнувам врз него и почнувам да го давам на вратот и кога гледам дека веќе останува без воздух, тогаш го пуштам, гледам дека останува жив, а јас ја земам неговата кола и бегам некаде. :worried: Дали некој знае што значи тоа?

6. baguf4e

baguf4e Популарен член

Се зачлени на:
    17 мај 2010
    Пораки:
    4.108
    Допаѓања:
    9.959
    Инвалидската количка ќе се случи некоја мала незгода или непромисленост од твоја страна.Давењето значи загорчување на животот,а заминувањето од твоја страна значи нагла смрт. :o

7. veri

veri Популарен член

Се зачлени на:
    14 јануари 2010
    Пораки:
    3.061
    Допаѓања:
    1.479
    Фала.

8. taznickaimilicka

taznickaimilicka Истакнат член

Се зачлени на:
    3 март 2010
    Пораки:
    39
    Допаѓања:
    25
    sonuvam kako so decko mi sum imala odnosi na javno mesto mislam vo toalet :$ i ni bilo strav da ne ne fati nekoj...
    a isto posle seksot so decko mi od koo sum izlegla od toa mesto nadvor sum ja videla mojta veke 3g pocinata baba kako sede i me ceka i jas sum i se izraduvala mnogu i sum i rekla"lele babce moe od koga te nemam videno kolku ubavka si stanana" a ona ne mi kazala nisto samo mi se nasmejala isto kako so znaese da mi se nasmee odedeka beze ziva neka i e leka zemjata. dali nekoj moze d ami go protolkuva sonot..

9. kate21

kate21 Популарен член

Се зачлени на:
    20 декември 2009
    Пораки:
    4.220
    Допаѓања:
    3.853
    Боже,ноќеска речиси се породив на сон бре :o :o :o Стварно толку реално никогаш не сум сонувала, готова бев за пораѓање, брат ми ме возеше во кола а дечко ми на телефон ми кажуваше дека за минутка стасува. На крај седнав на еден камен и се разбудив. Не сум сигурна дали точно знам што значи ова, а? Ако некој има поим?

10. martinuska

martinuska Популарен член

Се зачлени на:
    1 јули 2010
    Пораки:
    3.095
    Допаѓања:
    3.748
    Јас знам дека бременост е тежина, а може сонов значи дека ти излегла некоја тежина :D :*

11. julie77

julie77 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2010
    Пораки:
    5.566
    Допаѓања:
    20.074
    Во еден соновник пак ова значи и бременост на јаве или пак желба да се деси истото..Така да Кате ај со среќа! ;) :D

12. anickata

anickata Истакнат член

Се зачлени на:
    19 април 2010
    Пораки:
    716
    Допаѓања:
    73
    леле јас како сон имав... сонував дека станала лезбејка, бев запалена и се... не дека имам нешто против лезбејките али јас чуствувам одбивност против тоа да бидам со женско, склона сум само кон машкиот пол :lol: незнам овој сон какво значење има, ако некој знае го замолувам да ми каже :*

13. girl12

girl12 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 јуни 2010
    Пораки:
    651
    Допаѓања:
    43
    Леле а јас шо сум сонувала како дечкото на едно девојче што го мразам ми понудил да се муваме а јас сум му кажала као не затаошто бил фатен со неа а да не бил можеи да .. хахаха иначе детето е симпатично али е помал 1 год од мене и не е баш мој тип и денес баш седев со него надвор и со уше 2 другарки .. иначе верувам дека нешто значат соновите ако знаете што значи мојов кажете :D :D

14. kate21

kate21 Популарен член

Се зачлени на:
    20 декември 2009
    Пораки:
    4.220
    Допаѓања:
    3.853
    Е арно :o Имам желба :$ , ама немам време :rofl:
    Ама сепак мислам дека бременоста е тежина :^)

15. Mila04

Mila04 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 февруари 2010
    Пораки:
    189
    Допаѓања:
    68
    Сонував сум добила менструација а рано ми било уште да добијам :D ај некој нека ми каже затоа што не можам нигде да најдам значење по соновниците. Поздрав! :*

16. The.Fame.Monster

The.Fame.Monster Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јули 2010
    Пораки:
    157
    Допаѓања:
    32
    http://romanticni.com.mk/index.php?opti ... Itemid=152 овде можеш да си ги протолкуваш соновите

17. Barbie-mwa

Barbie-mwa Популарен член

Се зачлени на:
    20 декември 2009
    Пораки:
    1.237
    Допаѓања:
    528
    Девојќи синоќа сонував како ми подаруваа прстен , дечкото во сонот ми беше сосем јасен и познат но кога се разбудив го заборавив. :lol: Пишува дека тоа значи свадба но нее не не млада сум за тоа :D А исто пишуваше дека и кога ти подаруваат прстен, успех во љубовта ај да се надеваме дека е тоа. :lol: Инаку прстеното а воедно и бело ланче со бисери со него дали би значело нешто друго? Инаку бев пресреќна за тоа што го добив, и му се восхитував а незнам зошто :lol:

18. princessofthedark

princessofthedark Популарен член

Се зачлени на:
    15 април 2010
    Пораки:
    1.018
    Допаѓања:
    151
    а што значи да сонуваш како си ја шишаш косата видов у соновник на нет вика смрт на близок пријател а кога ја прашав баба ми вика скратување на некој маки.
    КОЕ ОД ОВИЕ ДВЕ Е ТОЧНО ?

19. RainBow

RainBow Глобален модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    3 декември 2009
    Пораки:
    22.226
    Допаѓања:
    67.733
    Не е битно што е точно, важно е во што ќе веруваш ;)

20. Trendafilka

Trendafilka Форумски идол

Се зачлени на:
    28 декември 2009
    Пораки:
    5.941
    Допаѓања:
    27.611
    Ниту едно. Да сонуваш дека си ја шишаш косата, сугерира дека доживуваш губење на силата. Можеби чувствуваш дека некој/а сака да те цензурира, спречи во нешто. Другата алтернатива - можно е да ги обмислуваш, реоформуваш своите размислувања или амбиции, и да ги елиминираш несаканите чувства/навики. ;)

Овој сон симболизира љубов кон самата себе, прифаќање на самата себе и страст. Удобно се чувствуваш во твојата сексуалност и женственост. Доколку во сонот си ја одбила девојката тогаш го претставува твојот страв од одбивање на твоите сексуални нагони.

http://dreammoods.com/cgibin/dreamdicti ... nstruation