Сонови

Дискусија во '„Другата“ наука' започната од Claudia, 22 ноември 2009.

1. vitomir

vitomir Нов член

Се зачлени на:
    4 ноември 2011
    Пораки:
    2.095
    Допаѓања:
    3.629
    Што зњачи да сонуваш албанци?

2. karak

karak Популарен член

Се зачлени на:
    11 април 2010
    Пораки:
    4.458
    Допаѓања:
    5.426
    Вака сонував како сум влагла во некоја зграда и во неа имало крадци и веднаш не избркале надвор. Но некој наеднаш извика мртво момче на паркингот доле во зградата, кога се стрчавме го видов дечко ми како лежи мртов со распукана глава и насекаде крв, се уплажиш и се разбудив кој ќе ми каже што значи сонов. Веќе два дена ми е во глава и се ежам од самиот сон :?: :?: :sweat:

3. lola-86

lola-86 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 мај 2011
    Пораки:
    729
    Допаѓања:
    198
    Сонував дека купувам жилет,брич де...не е на арно а?

4. no.name6

no.name6 Истакнат член

Се зачлени на:
    4 февруари 2012
    Пораки:
    225
    Допаѓања:
    57
    Сонував неколку саксии за цвеке една врз друга и како ги земав една по една така одма никнуваа цвекина по две или три во секоја саксија во разни бои,и еден дечко дојде и на едената саксија го напиша неговото име,Владе, а не го познавам. Потоа незнам како сонував како се тепам со една жена ја корнев за коса :)

5. perlaa

perlaa Популарен член

Се зачлени на:
    2 декември 2011
    Пораки:
    1.223
    Допаѓања:
    788
    Сонував сум била невеста во краток бел невестински фустан и сме чекале да дојдат по мене, а имало и уште 3 невести ама тие биле жени на другарите на мажот ми па таков бил редот тие да дојдат кај мене облечени во невестинки фустани. А и почнало да врне и малку ме намокрало.
    Шт може да значи тоа?

6. priti

priti Истакнат член

Се зачлени на:
    19 август 2011
    Пораки:
    201
    Допаѓања:
    83
    Сонував како ме плескале за газ :^) Не смејте се сега
    Бев на нешто како некоја прослава кај братучеда ми и сите седеа на голема маса и не можев да поминувам кој маж стигни ме фаќаше, а не ги знаев кои беа. И се лутев им се придеравав, тие како ништо, пак си тераа на старо. Кога се разбудив се осеќав сексуално измалтретирана |(

7. CIA

CIA Популарен член

Се зачлени на:
    17 мај 2011
    Пораки:
    1.525
    Допаѓања:
    3.029
    Сноу? :wasntme:

8. RainBow

RainBow Глобален модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    3 декември 2009
    Пораки:
    22.262
    Допаѓања:
    67.825
    Сонував како маж ми ми барал нож и јас носев еден, ама ми беше многу страв да не се исече. Земав еден поголем и исправен нагоре му го дадов. Толку беше од сонот, ама многу живо ми текнува на ова.
    Некој за толкување? :wasntme:

9. Nedzhla

Nedzhla Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јануари 2012
    Пораки:
    202
    Допаѓања:
    96
    Сонував како јас и моите и уште 2 другарки како одиме на свадба кај една другарка која е мажена и чека бебенце ја сонував во венчаница па тука нешто оро сме играле таа била мн срекна а јас се некако намуртена како нешто да ми тежи а на една од другарките и се скинале хулахопките и сме тргнале да купиме со нејзе и усте една другарка ама успат на таа што и се скинале хулахопките ја утепале.

10. CIA

CIA Популарен член

Се зачлени на:
    17 мај 2011
    Пораки:
    1.525
    Допаѓања:
    3.029
    Сонував дека сум трудна 8 месец,ама ич не сакав,дека сум млада и сум си рекла ај 8ми месец сум,можеби ќе го родам пред време па...ме разбирате.И нашколо со толкав стомак сум се шетала.И кога завршиле часевите сум се симнувала по скали за да си одам накај дома и сум видела некој продавал ружи,каранфили и сум застанала за да купам,ама сум се предомислила и сум заминала.
    Знам дека ако сонуваш дека си трудна значи тешкотии,а овоа со руживе каранфиливе има ли некакво значење :?:

11. Elennaa

Elennaa Популарен член

Се зачлени на:
    22 февруари 2011
    Пораки:
    4.161
    Допаѓања:
    14.173
    Побарав нешто на српски, и еве што излезе..
    Žena kad sanja da je trudna; uspjeh, ostvariće joj se želje...
    TRUDNICU - sanjati
    Tumačenje: Dobićete izuzetno prijatne vesti od jednog poslovnog prijatelja.

Sanjali ste: TRUDNICU - sanjati svoju trudnoću
    Tumačenje: Ostvarenje davnašnje želje uneće radost u vaše srce.

Trudna žena u snu je znak neprijatnosti, ali u snovima žena koje sanjaju da su trudne vidi se uspeh u ostvarivanju cilja.

На CIA му/ѝ се допаѓа ова.
  12. CIA

CIA Популарен член

Се зачлени на:
    17 мај 2011
    Пораки:
    1.525
    Допаѓања:
    3.029
    ^^

Фала многу,јас па пак си мислев некои непријатности ми значи сонов,некои потешкотии,ама добра е,не значело тоа :)

На Elennaa му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Snow-Queen

Snow-Queen Форумски идол

Се зачлени на:
    3 ноември 2011
    Пораки:
    15.266
    Допаѓања:
    15.015
    продолжен живот на дечкоти, и убава љубовна авантура ви претстои.

Кога ќе треба да донесеш одлука за некој пат,за работа или било што друго, ќе го избереш потешкиот пат.

ќе прекинеш со некого некоја соработка,комуникација....

навистина не би знаела да ти кажам :|

Некој пат ќе те нанесе да имаш голема среќа во љубовта.

14. LilBaby

LilBaby Популарен член

Се зачлени на:
    11 мај 2011
    Пораки:
    3.458
    Допаѓања:
    7.886
    Пак јас, и моите глупи соништа. :drunk:

Како ме бакнал мојот бивши, и јас сум избегала. Притоа сеуште сум била во врска со сегашната ми љубав, и сум гледала како да го заташкам тој глупав бакнеж. Притоа овој бившиот ми го нашол бројот што не знам од кој извор го нашол, али нејсе ... тој дел од сонот изгледаше толку реално, што ме фати паника искрена што не се разбудив тогаш. :fubar:
    А остај што потоа ја сонував мојата почината баба како е жива, и цела фамилија сме се чуделе дали е она, и таа рече: `Да, јас сум`.
    Знам дека треба да ја посетам, веќе неколку месеци не сум била на нејзиниот гроб, а таа беше најблиска со мене. :worried:

Де Сноу, што значат? :?:

15. Snow-Queen

Snow-Queen Форумски идол

Се зачлени на:
    3 ноември 2011
    Пораки:
    15.266
    Допаѓања:
    15.015
    За сонот со баба ти,ете веќа се знаеш значи си се зарекла дека ќе отидеш и никако да најдеш време....епа отиди сега :)
    А за ова првиот сон, не се секирај, нема никаква врска со твојот бивши овој сон ти симболизира, некоја твоја незавршена работа/должност кон некого или за нешто, дека ќе ти се појави во скоро време и твое ќе биде да ја завршиш заостанатата работа,притоа нема да имаш никакви последици.

CIA Извини што не ти одговорив, зошто видов дека има одговор од dryad и затоа не ти пишав.
    Еве ти го моето толкување:
    Внимавај каде одиш,што правиш, затоа што таму каде што мислиш дека е се во ред или најбезбедно,таму каде што можеби пријателите ти велат дека е се ок, има нешто што нечини, каде што ти несакајки можеш да бидеш повредена без твоја вина. претпазливост од околината.

На CIA и LilBaby им се допаѓа ова.
  16. Bel-Golub

Bel-Golub Истакнат член

Се зачлени на:
    20 октомври 2011
    Пораки:
    211
    Допаѓања:
    48
    сонував дека сум многу убава дотерана и бев на факултет и сите девојки ми завидуваа сто мозе да е оваа???????????

17. vesna212

vesna212 Истакнат член

Се зачлени на:
    22 јануари 2012
    Пораки:
    118
    Допаѓања:
    49
    сонував како излегувам од дома и кога гледам во двор поплава не се поминува, а плус и времето врнежливо такво никакво :( е сега прочитав негде дека не е убаво :worried: и баш се нанервирав :@

18. WildCherry

WildCherry Истакнат член

Се зачлени на:
    20 август 2011
    Пораки:
    1.193
    Допаѓања:
    1.173
    Ами овој пат, сонував дека сум требла да си земам некоја свеќа од оние миризливите , арно ама дошол другар некој и сакал да ми подметне да земам некој си апарат за сликање, и на крај пак сум си избрала свеќа и тоа со мирис на лаванда :smirk:

:?:

19. Snow-Queen

Snow-Queen Форумски идол

Се зачлени на:
    3 ноември 2011
    Пораки:
    15.266
    Допаѓања:
    15.015
    Ќе бидеш преморена од некоја обврска, и целата работа ќе ја работиш без желба.

ти претстои многу убав и бурен период.

На priti му/ѝ се допаѓа ова.
  20. glow

glow Популарен член

Се зачлени на:
    24 декември 2009
    Пораки:
    3.023
    Допаѓања:
    1.264
    Таман вчера се пожалив дека не си ги памтам соновите во последно време, овој го запамтив. :@
    Сонував како во раце држам листови, резултати од некакви испитувања. Според нив многу тешко ќе сум можела да останам бремена - заборавив колку посто беа шансите се пишеше на тоа, и ако тоа се случело ќе сум имала женско дете. Немало никакви шанси да родам машко.. :^)
    Значи не бев мажена во сонов, онака овие резулатати излегоа од нигде-никаде.. :worried:

Некој? :^)