Сонував како сум се шетала со другарки во град и сум носела лаковани зелени штикли со ремче и многу ми биле неудобни, и сум застанала на еден ѕид сум го стегнала ремчето малце и сум продолжила да одам, и ми биле многу поудобни штиклите. Да не знае некој што би можело ова да значи?
Ноќеска сонував како сум отишла во некој музеј ама таму имало посебни соби и во 2 мислам од собите имало работи од мојава фамилија (баби, дедовци) од порано. Ќебиња, алишта, кревети у главно ствари од порано. И сега јас сум дошла намерно во музејот сум барала нешто, само сега не ми текнува што. И сум видела еден кревет,наместен со црвено тешко ќебе, и сум легнала и сум се покрила со ќебето. Се сеќавам како се' било со прашина и имало тежок мирис. По некое време кога сум дошла дома сум и кажала на мајка ми за стварите таму, воедно и за креветот и ме прашала дали истиот се викал ,,Санта Ана,, или ,,Санта Моника,, . И јас сум рекла дека појма неам.И мајка ми ми` рекла дека сигурно тој креветот е од порано она во болница лежела на него.
Ноќеска сонував како сум го почешала десното око и почнало да ми крвари, па полека ми се парализирала и десната страна на лицето, и болката ја чувствував ко реална. Мајка ми не сакаше да ме однесе на лекар, па јас сама лутав низ цело Скопје пешки, и пак не најдов лекар..
sanjalica-биди предпазлива во врска со некоја работа/план,одговорност, бидејќи можеш да бидеш разочарана
Сонував мојот кум кој е починат скоро 3 години ми дал златно ланче со преврзок срце, ништо не рече само ме помилува за коса и ми го стави ланчето во рака..... Што значи ова
Сонив како сум имала мое малечко бебче новороднече го држев во раце и пробував да го сместам на мојот кревет... се разбудив и сонот ми завраши така не стасав да го ставам бебето на мојот кревет ми остана в раце.
^ не знаев кој пол е бебето, беше завиткано во бели пеленчиња баш онака како што ги мотаат новородените бебиња.
Сонував многу безвезе сон. Сум била во фирмата кадешто работев порано, земав некои документи. И таму со колегите муабети, ова-она и наеднаш слушам глас од еден колега, му вика некому - Тука е, дошла по некакви документи. И јас се појавувам, дотерана, ама на нозете носев апостолки со чорапи , наместо кондурите што си ги носев. Сум ги сменила зошто ми биле оштетени или водени, појма немам. Се појавувам и опс бившиот пред мене. Се поздравувам со него и ми паѓа запалката од џеб. И двајцата се наведнуваме да ја земеме и забележува дека сум со апостолки и му викам немој да ми се смееш, морав да ги сменам. И тогаш забележувам дека носи бурма. Се загледав во раката збунето и се разбудив. Инаку во реалност типов не е оженет. И сега што значи се ова?