Сонови

Дискусија во '„Другата“ наука' започната од Claudia, 22 ноември 2009.

1. Artist14

Artist14 Активен член

Се зачлени на:
    17 април 2012
    Пораки:
    68
    Допаѓања:
    13
    Запамтив само дел од овој сон. Сонував како требало да заминам на пат заедно со моите родители и некои мои роднини.Патувајки сме застанале во еден град и сме ја прашале мојата тетка за патот по кој треба да одиме.Тогаш дошла и таа со нас.Така наеднаш се најдов сама на еден мрачен и темен пат,само небото било прекрасно.Одеднаш дошле моиве со афтомобилот и сме продолжиле по патот.Така патувајки сме се нашле помеѓу некои карпи,односно сме се наоѓале во некоја карпеста пустина и патувајки сме се стасале на некоја мнооогу висока карпа.Тогаш татко ми продолжил со афтомобилот да вози и во тој момент сме здогледале дека одиме кон некоја провалија.Така татко ми наеднаш застнал со афтомобилот и сме се спасиле.Тогаш сите сме излегле надвор од афтомобилот.Небото било поооооолно со ѕвезди кои многу убаво светеле,карпестата пустина изгледла многу прекрасна имала некоја кафеаво-портокалово боја...

2. girl-miri

girl-miri Форумски идол

Се зачлени на:
    19 октомври 2011
    Пораки:
    7.698
    Допаѓања:
    19.882
    имав многу збунети сонови и не паметам точно што и како..
    знам само дека со такси ке се возев нешто така :^)

3. Snow-Queen

Snow-Queen Форумски идол

Се зачлени на:
    3 ноември 2011
    Пораки:
    15.266
    Допаѓања:
    15.015
    priti-ќе помогнеш некому да избегне некоја невоља,проблем.

Katojiikutaka
    прв сон - некој ќе те прелаже,изигра...
    втор сон - кавга

4. MandyLane

MandyLane Форумски идол

Се зачлени на:
    9 август 2011
    Пораки:
    3.842
    Допаѓања:
    25.775
    Сонував како некој на мене и на моиве другари ни даде дрвен крст, да го однесеме во една малце запуштена куќа. Не се сеќавам кој ни го даде и која беше целта да го однесеме таму, само знам дека не смеевме со никој да зборуваме по пат, да избегнуваме автомобили и сл, бидејќи некој можел да ни го украде крстот.
    Во еден момент ја здогледавме куќата каде што требаше да стигнеме, но никако не можевме да и се доближиме. Додека пробувавме тоа, една кола застана,некој од внатре ја нападна една моја другарка, а ние другиве наместо да ја спасиме, се разбегавме, но јас неможев да трчем, па ме влечеа, па плачев, па се скривме во еден двор...

Ептен конфузен сон, на кратко ќе кажам - беше ептен мрачно,пусто,језиво, дуваше силен ветер кој цело време не враќаше назад, никако не можевме да стигнеме до целта ..и цел сон чувствував страв. И се разбудив препотена,срцево ми работеше 300 на саат.

:x

5. Addrianna

Addrianna Активен член

Се зачлени на:
    22 февруари 2012
    Пораки:
    99
    Допаѓања:
    16
    дечко ми сонувал дека ме тепал :D :D :D

6. Snow-Queen

Snow-Queen Форумски идол

Се зачлени на:
    3 ноември 2011
    Пораки:
    15.266
    Допаѓања:
    15.015
    girl-miri - не би те лажела,глупо е да ти речам нешто кога можеби таксито е само мал дел од сонот.Инаку да се возиш значи напредок во работата

Artist14 - голема важна работа и неизвесност,затвореност...на крај со добро ќе се заврши

7. joelle

joelle Популарен член

Се зачлени на:
    25 август 2010
    Пораки:
    1.117
    Допаѓања:
    2.368
    јас секогаш сонувам лоши сонови но страшно ме ужаснуваат кога истите се помешани со пријатни мигови...

во последно време сонувам смрт... пред два дена ја сонував свекрва ми, умрела и бев доста тажна, требало да одам на пат негде но откажав се поради нејзината смрт...

синоќа сонував дека ми умрел вереникот не го видов како мртовец туку само знаев ми кажале дека е мртов, и наеднаш се најдов во изолирано место со една другарка бевме легнати на трева и пред нас имаше голема убава зелена ливада а на крај некои планини со замок, беше преубаво и знам дека јасно го слушав црцорењето на птиците.. и реков на другарка ми колку е убаво да останам тука за секогаш а она ми одговори неможе мајка ми ме вика за јадење( инаку нејзината мајка е мртва неколку години) и станавме да си одиме и пак се вратив дома каде што морав да се соочам со вистината и каде што почуствував болка што неможе да се опише, пред да полудам го отворив прозорот и го видов внук ми како си игра во дворот и тоа ме смири...

можете да замислите сабајлево колку го гушкав мажето мое...

8. cigarce

cigarce Популарен член

Се зачлени на:
    5 мај 2011
    Пораки:
    1.401
    Допаѓања:
    3.931
    Сонував еден пријател како сме се шетале заедно (починат е ) сме биле на гробишта,сум му рекла дојди ќе одиме кај тебе (мислев на неговиот гроб) толку само памтам

9. Snow-Queen

Snow-Queen Форумски идол

Се зачлени на:
    3 ноември 2011
    Пораки:
    15.266
    Допаѓања:
    15.015
    Addrianna- опасност
    MandyLane
    прв сон - голема опасност,ризик,проблем,неизбежност...несреќа :|
    втор сон - несреќен случај

10. Tenkai

Tenkai Популарен член

Се зачлени на:
    9 јули 2010
    Пораки:
    2.316
    Допаѓања:
    1.905
    Прво сонував како мајка ми доаѓа да ме земе од школо (никогаш ова не се случува) и ми кажува дека вујко ми бил тој што пукал во престрелката во Козле вчера. И јас почнав да прашувам што, како, а мајка ми почна да се смее на тоа. И бевме во очекување да ни кажат на колку години го осудиле. И потоа со нејзе и со нејзин пријател отидовме некаде каде што се продаваше облека и беше празно, имаше такви кабини за пресоблекување и јас бев таму нешто пробував и на крајот ми се изгубија чизмите и многу плачев и ги барав, ама не ги најдов. Досега се што се случуваше беше во темница, мислам навечер. И на крај бевме на некоја вечера, а всушност беше ден, и сите ме зезаа дека сум била плачка, а мајка ми ми се смееше. Не знам, некако многу неповрзани работи за кои не знам дали воопшто има некакво објаснување.

11. smiley22

smiley22 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 април 2012
    Пораки:
    670
    Допаѓања:
    350
    јас сонував еден многу чуден сон...сонував како сум била во какј една бајачка (гатачка) и ми рекла дека ке сум умрела.......знаете што значи овој сон??

12. Snow-Queen

Snow-Queen Форумски идол

Се зачлени на:
    3 ноември 2011
    Пораки:
    15.266
    Допаѓања:
    15.015
    joelle не се потресувај смртта не сомбилизира смрт,симболизира надминување на тешка болест,препрека - продолжен живот.

cigarce, те очекува радост по тага

На cigarce му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Sara123

Sara123 Популарен член

Се зачлени на:
    30 мај 2011
    Пораки:
    3.279
    Допаѓања:
    2.306
    Сонував како играм на лап топ

14. girl-miri

girl-miri Форумски идол

Се зачлени на:
    19 октомври 2011
    Пораки:
    7.698
    Допаѓања:
    19.882
    во соне се карав со тато :(

15. la-chicka

la-chicka Популарен член

Се зачлени на:
    21 април 2010
    Пораки:
    1.336
    Допаѓања:
    1.571
    Што е да сонуваш како те нападнале и ограбиле? :o

16. Snow-Queen

Snow-Queen Форумски идол

Се зачлени на:
    3 ноември 2011
    Пораки:
    15.266
    Допаѓања:
    15.015
    Tenkai - навистина неповрзан сон, тежок за толкување... ќе доживееш непријатности, може ќе бидеш и предмет на исмејување,несреќа,лош период....но за среќа на крај ќе се расчистат многу работи и ти претстои радост

smiley22 - ќе надминеш некоја голема препрека, болест, проблем....

Sara123 - непријатност

girl-miri - напредок во семејството

17. joelle

joelle Популарен член

Се зачлени на:
    25 август 2010
    Пораки:
    1.117
    Допаѓања:
    2.368
    сноу а мојот? не е фер само мојот го немаш истолкувано лол

18. crazyinlove19

crazyinlove19 Популарен член

Се зачлени на:
    20 март 2011
    Пораки:
    3.753
    Допаѓања:
    3.732
    Што значи да сонуваш како отвараш кутија, полна со стари слики?
    Другиот дел од сонот-во кола со другар и другарка, возејќи така по патот забележуваме еден стар другар од минатото, па се враќаме за да се сретнеме со него... Тој цело време стои покрај патот. Тука сонот се прекина.

19. Snow-Queen

Snow-Queen Форумски идол

Се зачлени на:
    3 ноември 2011
    Пораки:
    15.266
    Допаѓања:
    15.015
    joelle сум ти пишала,еве: (неколку поста понапред) :) баш ме збуни навистина помислив дека сум те прескокнала

la-chicka - загуба на драг пријател

crazyinlove19 -
    прв дел - не им се посветувај многу на луѓето на кои гледаш дека едноставно не го ценат тоа
    втор дел - напредок на пријателски план

20. femina11

femina11 Популарен член

Се зачлени на:
    15 октомври 2010
    Пораки:
    553
    Допаѓања:
    227
    Јас сонував како патувам со авион. :?:
    и благодарение на соновникот на фемина го протолкував. :)