Сонови

Дискусија во '„Другата“ наука' започната од Claudia, 22 ноември 2009.

1. Snow-Queen

Snow-Queen Форумски идол

Се зачлени на:
    3 ноември 2011
    Пораки:
    15.266
    Допаѓања:
    15.015
    ^ брза неочекувана промена-како да не ќе бидеш подготвена, која ќе донесе радост

На Katojiikutaka му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Katojiikutaka

Katojiikutaka Истакнат член

Се зачлени на:
    10 јануари 2012
    Пораки:
    178
    Допаѓања:
    226

ова за мене? :)

3. Snow-Queen

Snow-Queen Форумски идол

Се зачлени на:
    3 ноември 2011
    Пораки:
    15.266
    Допаѓања:
    15.015
    да да за тебе :)

4. Missbutterfly

Missbutterfly Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јули 2011
    Пораки:
    101
    Допаѓања:
    20
    Сонував дека со ранец на рамо сум тргнала да фатам воз за Скопје ке сум одела.Сум задоцнила и гледам возот пред очи ми замина,гледам еден таксист беше млад дечко со сини очи имаше едно девојче назад во колата.Му викам те молам вози ме до пп за да успеам да го стигнам возот,добро вика и сме тргнале.Знам во еден момент осетив дека ми се одело во тоалет,и дечкото вика ајде ако не кај мене дојди(веќе сме биле пп стигнати).И наеднаш се наоѓам пред бајаги вратата од неговиот стан и да ми простите на изразот како тркачки коњ сум се олеснила и тоа во еден најлон...Луѓе поминувале и ме погледнувале накриво.

5. Macushkaa

Macushkaa Нов член

Се зачлени на:
    18 ноември 2011
    Пораки:
    608
    Допаѓања:
    155
    Сонував како со некоја другар/ка (незнам точно кој беше со мене) сме шетале низ пазар и зад мене идел еден школски другар со неговото семејство ( кој штоо ми се свиѓа) .. и јас и другарчето до мене сме затрчале и побегнавме.. и Нзз натака што се деси :)

6. blueeparadise

blueeparadise Популарен член

Се зачлени на:
    22 октомври 2010
    Пораки:
    3.741
    Допаѓања:
    6.738
    Овојпат јас ја сонував мојата баба што е почината, како сум била кај нив дома и она седела на печка до дедо ми била по кратки ракави :^) и изгледаше среќна, се смееше.. Мислам дека бев со мајка ми, ама кој и да беше знам дека го прашав еј ене ја баба, па нели не е жива нешто во тој смисол.. и личноста се насмевнала (мајка ми најверојатно) и рекла е да, почината е ама тука може вака да се појави, демек во определени периоди се појавувала како дух ли.. И знам отидов кај баба ми и цврсто се гушнавме, она ме гушкаше силно и ми збореше нешто уф, на баба таа, така нешто.. :(

Потоа сонував дека било приквечер и јас сум бегала од бившиот, т.е муватор ми беше ама порано многу го сакав, сега одевме 2 месеци и ептен се приврзав кон него.. а се заврши пред скоро 2 недели. Значи во сонот беше како манијак, многу се плашев од него, он ме бркаше, сакаше да ме најде.. и имаше една улица јас влегов во неа и зашто беше темно некако се искрадував низ колите (зашто имаше коли паркирани на тротоарите) и памтам дека имаше народ во средината на широчинката (зашто не беа овие типични улици, туку како две улици споени во едно и во средина како тротоар, асфалт и трева со клупи.. ако знаеш на кои мислам) и рекол демек да ја најдете зашто јас планирам да ја убијам :o ,фатете ја, па кажувал што конкретно сакал да ми направи а јас се тоа сум го слушала сеуште трчајќи иако незнам он како не ме виде.. После излегов од улицата и пак трчав ама веќе сила немав да трчам. Па после сонував демек сум се разбудила од тој сон, се чувствував како будна и сум ја барала другарка ми да и кажам што ми се случило, што сум сонувала. Па и зборев леле да ти кажам, ****** што правеше, ме бркаше низ цела населба сакаше да ме убие.. и као сум фатила уште сама себе да се тешам ама не, не е можно, па он не е таков, он е добар..зашто? А другарка ми била зачудена баш ваква беше :o и мислам дека ништо не ми рече..
    П.С. Додека ме бркаше овој многу ми беше страв, а во сонот со баба ми имав некое чудно чувство зашто во сонот знаев дека е почината, се чувствував како да се наоѓам на некој друг свет, блажено и смирено а сепак владееше некој немир во мене..

Е, толку паметам.. :?:

7. Adi888

Adi888 Форумски идол

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    6.191
    Допаѓања:
    23.256
    Сонвав дека со мајка ми сме биле в продавница, и купвавме моливчиња за очи, таја ми рекла земи црвено, јас му реков дека имам веќе, и после зедов некој други бои, али не се сеќавам какви :?:
    Поглуп сон Амин :D

8. mamma-mia

mamma-mia Популарен член

Се зачлени на:
    8 јули 2011
    Пораки:
    1.039
    Допаѓања:
    2.274
    Ептен ми е комплициран сонов од сношти, ќе пробам да го прераскажам во кратки црти.
    Сме биле јас и школските во една мала куќа, имало само дневна и спална соба. Ептен било темно внатре, како да се снимал некој хорор филм. Ни раскажуваше една девојка што се случувало во куќата, а ние сме биле како сведоци, така нешто. Во куќата најпрво никој не живеел, се претпоставувало дека е проколната така нешто. Најпосле се вселиле некои сиромашни луѓе, што предходно биле бездомници. Некои спиеле во дневната, а некои во спалната. Тие што спиеле на креветот во спалната, утредента ги пронашле мртви. И така, продолжило, секој нареден што ќе спиел на тој кревет, другиот ден го наоѓале мртов. Еден ден, во куќата отишле една девојка и татко и. Тој легнал во дневната, а таа на проколнатиот кревет. Дента ја понашле мртва. Но, на крај излезе дека девојата што ни раскажуваше нас, е всушност клонот на девојката што последно умрела таму.

9. xxAngelxx

xxAngelxx Популарен член

Се зачлени на:
    27 јуни 2010
    Пораки:
    1.517
    Допаѓања:
    968
    Ја сонував братучедка ми и нејзиниот сопруг, како младоженци. Облечена во невестински фустан, со долг вел и бидермaер, и двајцата во бело, се држеа за рака и се качија во еден камион кој беше отворен од двете страни, требаше да се венчаат во тој камион. Кога се качија братучедка ми остави на една мала маса една бела чинија, а јас и братучед ми бевме седнати доле на под и ги гледавме.Имаше до него една бела тетратка, и беа напишани нечии имиња, и само зеде еден молив и го допиша и моето. Потоа го слушнав оџата како почна да пее?? Се на бело нешто сонов....

10. Snow-Queen

Snow-Queen Форумски идол

Се зачлени на:
    3 ноември 2011
    Пораки:
    15.266
    Допаѓања:
    15.015
    Missbutterfly - те очекува патување и доста парички :)

Macushkaa - ќе имаш проблем, кој нема да се потрудиш да го решиш,ќе сакаш да го избегнеш.Што се вели да ја заташкаш работата.

blueeparadise
    прв сон - неспокојство
    втор сон - е само еден знак,имаш голема развиена потсвест.

На blueeparadise му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Snow-Queen

Snow-Queen Форумски идол

Се зачлени на:
    3 ноември 2011
    Пораки:
    15.266
    Допаѓања:
    15.015
    Adi888 - среќа во љубовта

mamma-mia - голема невоља

xxAngelxx - Те очекува голема радост.

На xxAngelxx и Adi888 им се допаѓа ова.
  12. Artist14

Artist14 Активен член

Се зачлени на:
    17 април 2012
    Пораки:
    68
    Допаѓања:
    13
    Па вака сонував како најдобиот другар на мојот симпатија,се кае за нешто кое го имал сторено на моја другарка.Така тој зборувал со сите мои другарки за тоа,дека се кае за стореното,но со мене никако не зборувал.А мојтава цел била да разговарам и да се зближам со него,па така и со мојов.Така одејки кон еден кафич нешто се случило и тој ми прозборил.Сме излегле надвор и јас сум го прашала зошто само на мене не ми зборувал.Тогаш тој ми рекол дека сум изгледала премногу горделива,самоуверена(нешто така) дека секогаш кога ќе поминам покрај нив не ги погледнувам туку ја кренувам главата и продолжувам.А на тоа јас сум му рекла дека не сум сакала да им дадам до знаење некои работи.Така сме продолжиле кон паркот.Тогаш сум го сретнала мојот братучед и со него сме зборувале шегувале.И потоа сме се вратиле назат во кафичот.Таму бил и тој другар му на мојов.Јас сум стоела со него сме се шегувале разговарале,сме си играле со рацеве и потоа сме излегле надвор.Таму бил и татко ми со некои другари на овој другарот :) и тогаш тој другарот му рекол на татко ми дека сум имала многу добро изграден карактер.Тоа ме радувало..Потоа сме почнале да разговараме за мистиката на бројот 13.Тогаш другарот :) во разговорот спомнал дека мојов не верува во вакви работи.Една моја другарка,веднаш ме погледнала,а едно девојче што седело од спротива тајно се смеело,бидејки ја знаело ситуацијата во која сум.Така јас за да остане не приметно сум измислила дека сум гледала некој натпревар и играчот со број 13 дал 5-10 голови.Така дошол еден автобус и девојчето кое седело од спротива станало и радосно тргнало кон него,бидејки за неколку дена таа заедно со другарот и мојов требало заминат во странство...а во реалноста,јас немам ников контакт со овој другарот и мојов

13. qqq

qqq Истакнат член

Се зачлени на:
    10 февруари 2011
    Пораки:
    99
    Допаѓања:
    7
    Сонував како сум сликала некои животни како се парат..мислам дека беа мачки ???

14. Macushkaa

Macushkaa Нов член

Се зачлени на:
    18 ноември 2011
    Пораки:
    608
    Допаѓања:
    155

Macushkaa - ќе имаш проблем, кој нема да се потрудиш да го решиш,ќе сакаш да го избегнеш.Што се вели да ја заташкаш работата.

Е ако може да ми кажете.. со кого ќе имам проблем .. со школскиот другар или со другар/ката што беше до мене ??

15. Snow-Queen

Snow-Queen Форумски идол

Се зачлени на:
    3 ноември 2011
    Пораки:
    15.266
    Допаѓања:
    15.015
    Macushkaa, да знаеше точно дали било другарка или другар, и јас ќе ти кажев, а вака и ти самата незнаеш точно кого си сонувала :)

16. Lady-in-white

Lady-in-white Истакнат член

Се зачлени на:
    16 април 2012
    Пораки:
    352
    Допаѓања:
    53
    Јас денеска сонував дека сум имала девојче и сум ја возела во количка. Еднаш сонував дека сум дознала дека сум бремена а еднаш се сонував со стомаче но сoновите ги сонував во различно време со разлика од неколку месеци. Знае ли некој што значи тоа?

17. Snow-Queen

Snow-Queen Форумски идол

Се зачлени на:
    3 ноември 2011
    Пораки:
    15.266
    Допаѓања:
    15.015
    Artist14 - велат дека ако сонуваш бројки треба да играш некоја наградна игра

qqq - среќа и успех

Lady-in-white - тежина, која ќе ти се одтргне со убава вест

18. ljubicicaa

ljubicicaa Популарен член

Се зачлени на:
    14 декември 2010
    Пораки:
    1.540
    Допаѓања:
    560
    ајде и јас да си кажам што сонував, се надевам некој ми го објасни сонот ;)
    се возев во автобус и свртив цел круг, а после тоа кога дојдов до станицата сватив дека автобусот ја сменал релацијата, а од другата страна го гледам имде моето маже со едно девојче и се качивме во бела кола и заминавме за охрид :) исто на сонот имав добиено менструација дури раката цела ми беше крвава, и плачев дека сум добила :(
    а исто сношти и мажето сонувало дека се шета со плаво мало девојче...

19. Snow-Queen

Snow-Queen Форумски идол

Се зачлени на:
    3 ноември 2011
    Пораки:
    15.266
    Допаѓања:
    15.015
    ^не дозволувај работата да те преокупира, и да ти го одземе вниманието од работите кои ти се поважни, фокусирај се на поважните работи, не мешај се во туѓите, бидејќи вложениот труд во своето ќе ти донесе радост и успех

20. ljubicicaa

ljubicicaa Популарен член

Се зачлени на:
    14 декември 2010
    Пораки:
    1.540
    Допаѓања:
    560
    ;) фала