Сонови

Дискусија во '„Другата“ наука' започната од Claudia, 22 ноември 2009.

1. Snow-Queen

Snow-Queen Форумски идол

Се зачлени на:
    3 ноември 2011
    Пораки:
    15.266
    Допаѓања:
    15.015
    ^внимавај да не донесеш погрешен заклучок или одлука

2. Bubbi

Bubbi Популарен член

Се зачлени на:
    1 септември 2010
    Пораки:
    359
    Допаѓања:
    563
    Два сона уште ми се вртат низ глава.
    Првиот е како сум се погледнала во огледало и забите ми биле мноооогу раширени, со мноогу простор измеѓу секој заб. Толку беше реален сонот што кога се разбудив морав да се видам случајно да не ми станале навистина такви. :whew: Не ги вадев забите, ниту ми беа расипани. Само имаа огромен проред. А баш напротив, реално имам тесни заби, компактни...како и да е.
    Вториот сон е како со бившиот сме си се смешкале онака и сме се бакнувале. Не француски. Онака само бакнежчиња и смешкање и погледи.По некој ситен допир и галкање. Само фаците. Без зборење. Многу розев и весел сон. Сигурно сум се смеела пошто се разбудивв оклештена хахахха :D

3. Artist14

Artist14 Активен член

Се зачлени на:
    17 април 2012
    Пораки:
    68
    Допаѓања:
    13
    Па вака сонував како под некоја расвцетана јаболкница сум видела штотуку родено јаре,па сум го зела и милувала.Тогаш сум го однела во мојот дом каде што имало уште едно коешто го чувала мојата баба.Така по некое време сум отишла, кај некој човек и неговиот син сликал со прекрасни шарени бои,тогаш и двајцата сме ги зеле четките и сме ја довршиле сликата.Потоа кога сум се вратила дома,на креветов имало три јаринја едно до друго...и потоа не се сеќавам

4. Macushkaa

Macushkaa Нов член

Се зачлени на:
    18 ноември 2011
    Пораки:
    608
    Допаѓања:
    155
    Денес сонив 3 сона.. :^) Но не беше навечер туку онака крај 5,6 сатот и натака. .
    1 Сон.
    - Сме биле всело Јас мајками братми дедоми бабами и татко ми .. и сме пошле всело на гости кај комшијата.. сме заборавиле нешто дома (не ми текинат што.) јас и мајками се вративме да го земиме тоа што сме го заборавиле во викендичката всело дома .. И од дома барајќи го тоа нештото слушаме надвор како некои бури да има како да врне дожд и викам на мајками и сите селани викаат надвор.. Таа вика не ништо не е .. излагаме надвор и и таа го примети тоа.. , Каде што сме биле кај комшиите имало оган запалено и тој се ширел на кај нас ( а во комшиите беа и баба дедо бато и тато :worried: )..
    Оганот идеше на кај нас и јас и мајками почнавме да бегаме .. и Така се разбудив :|

2 Сон
    -Сме биле Скопје кај родниниве и нз како таму су се нашла со мојве другарки.. И сум отишла со нив да се шетам кај школото кај што учи братучедками .. сум сретнала и мој школски другар тамуу .. И исто од кај школото излагаше и тетками т.е мајкаи од таа братучедка била на родителски .. дојде се поздрави со мене.. и ние сме продолжиле да се шетаме околу школото ии таму играле мн деца на игралиштето..

3 Сон
    Бевме всело да е земиме баба ми вград но мн касно во 22 часот сме пошле, и баба ми несакала да идет затоа што било касно и се спиело и била уморна.. Исто така кај неа беше и вујко ми дојден од Србија прашуваше на сонот дали да ги измиел садовите .. :) И така ние си се вративме вград сами без баба ми. :) :)

5. Sara123

Sara123 Популарен член

Се зачлени на:
    30 мај 2011
    Пораки:
    3.279
    Допаѓања:
    2.306
    Цел ден се тегнев да се присетам што сум сонувала-ама ете,сега ми текна ! :D
    Локацијата на сонот некако ми е позната(како и друг пат да сум ја сонувала :^) )
    Епа вака :
    Сум се изгубила од Скопје сум заминала и сум отишла во некој друг свет.Сум го барала патот до Скопје ама никако да го најдам.По многу тесни улички и криви сум поминала,по уште толку козји патеки.
    Сум се качувала на дрва и од таму имало скали па одма одиш во некоја планина..
    И од таму подземни патчиња со кривини и куќички на дрва.Тротоарите биле многу мали и тесни исти како самите улички - 10ина мести над патот главен.
    И сум отишла во една таква куќа и ме примиле.После сум се вратила дома ама пак сум се изгубила.И пак по истиот пат сум отишла и до истата куќа сум стигнала.Ама на крајот видов една голема и широка улица и тргнав спокојно по неа. :tmi: А додека не го најдов главниот пат често гледав кафена земја.

Се повикува СноуКвин да ми протолку-и воедно да ми ја олесни оваа мака. :)
    Свака ти част ако успееш. 8)

6. Snow-Queen

Snow-Queen Форумски идол

Се зачлени на:
    3 ноември 2011
    Пораки:
    15.266
    Допаѓања:
    15.015
    Bubbi -лош знак, значи губиток на имот/пари, или пропаѓање на некој важен план, во најлош случај период на депресија
    -лажен напредок

Artist14 - среќа,но некако ќе се плашиш таа среќа да не прекине.

7. bonbona92

bonbona92 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 ноември 2011
    Пораки:
    306
    Допаѓања:
    129
    Скоро секоја вечер го сонувам дечко ми како плаче. Си сонувам некои други работи и наеднаш од нигде никаде се појавува.

8. Snow-Queen

Snow-Queen Форумски идол

Се зачлени на:
    3 ноември 2011
    Пораки:
    15.266
    Допаѓања:
    15.015
    Macushkaa
    1 Сон.
    - Te очекуваат тешкотии, мн. непријатности ќе претрпиш ти и твоето семејство

2 Сон
    -несреќа

3 Сон
    -јад,грижи лутина

9. Snow-Queen

Snow-Queen Форумски идол

Се зачлени на:
    3 ноември 2011
    Пораки:
    15.266
    Допаѓања:
    15.015
    Sara123-долго очекуваното бараното, ќе дојде,ќе се појави,ќе се оствари

bonbona92 - ќе се радува

На bonbona92 и Sara123 им се допаѓа ова.
  10. tonicka

tonicka Истакнат член

Се зачлени на:
    6 мај 2011
    Пораки:
    49
    Допаѓања:
    13
    Сонував како на себе сипувам со чаша крв ,на ракавите од блузата и на земја капеше,едноставно многу крв.На тоа место каде сум сипала крв таа се претвораше во повраќаница :puke:
    Вториот сон -како сум имала многу гости и некои од нив требало и да преспијат кај мене,потоа помалиот син се измочал во кујна и јас сум бришела набрзина за гостите да не видат.
    Поглупи сонови-здравје,ама ако може да ми ги протумачи некој затоа што баш ме вознемирија.

11. Snow-Queen

Snow-Queen Форумски идол

Се зачлени на:
    3 ноември 2011
    Пораки:
    15.266
    Допаѓања:
    15.015
    tonicka,
    -по одредени непријатности, ти следедат среќни и радосни настани како и добивка
    -ќе имаш кавга со некој од домашните на некоја прослава

12. ljubam

ljubam Популарен член

Се зачлени на:
    7 јануари 2011
    Пораки:
    2.412
    Допаѓања:
    18.409
    Сонував дека авионот почнува да паѓа надолу брзо, и дека една особа што ја знам проба да ми помогне, ама не знам пто се случи понатаму..

13. Snow-Queen

Snow-Queen Форумски идол

Се зачлени на:
    3 ноември 2011
    Пораки:
    15.266
    Допаѓања:
    15.015
    ^задолжена си за некој план,приект или нешто слично, које едноставно нема да се оствари

14. rici.aaaaa

rici.aaaaa Популарен член

Се зачлени на:
    25 април 2012
    Пораки:
    1.240
    Допаѓања:
    3.404
    сонував како во голема соба сум била со луѓе меѓу нив таткоми мажотми вујкоми и од некаде се појавил стршлен над нивните глави реаѓирав бурно и многу се исплашив но за да ѓи заштитам сум ја отворила вратата и сум излегла стршленот дошол о мене но иако вртеше не успе да ме апне бидејки спипав од сон и цела треперев од страв

15. Snow-Queen

Snow-Queen Форумски идол

Се зачлени на:
    3 ноември 2011
    Пораки:
    15.266
    Допаѓања:
    15.015
    ^немирен живот

16. Elennaa

Elennaa Популарен член

Се зачлени на:
    22 февруари 2011
    Пораки:
    4.161
    Допаѓања:
    14.173
    Пред неколку дена, сонував како сум се разбудила. И како емовците што пишуваат на рака, мене така ми беше изгребано местото под вратот, над градите. Имало напишано некој стих од песна. После утредента, пак сум се разбудила, и ми го снемало. :^)

17. tonicka

tonicka Истакнат член

Се зачлени на:
    6 мај 2011
    Пораки:
    49
    Допаѓања:
    13
    Пак јас со соновите.Вчера сонував како сум се возела со некого во кола,не се сеќавам многу на детали,но нешто страшно беше,сме бегале со колата.Се сеќавам само како сум се молела на Господ и молејќи сум плачела.Станав со мокра перница.

18. Snow-Queen

Snow-Queen Форумски идол

Се зачлени на:
    3 ноември 2011
    Пораки:
    15.266
    Допаѓања:
    15.015
    [Elennaa - елена а го знаеш стихот?

tonicka - напредок во одредена работа, тој напредок ќе ти донесе голема среќа

19. Elennaa

Elennaa Популарен член

Се зачлени на:
    22 февруари 2011
    Пораки:
    4.161
    Допаѓања:
    14.173
    Не го памтам. :worried: Ама знам дека беше потпишана и песната, и групата. Мислам дека беше Амадеус бенд, не знам стварно. :$

20. Snow-Queen

Snow-Queen Форумски идол

Се зачлени на:
    3 ноември 2011
    Пораки:
    15.266
    Допаѓања:
    15.015
    Ќе бидеш премногу задоволна од себе, + и стиховите би имале некое значење, ам аете не се сеќаваш

На Elennaa му/ѝ се допаѓа ова.