Сонови

Дискусија во '„Другата“ наука' започната од Claudia, 22 ноември 2009.

1. Snow-Queen

Snow-Queen Форумски идол

Се зачлени на:
    3 ноември 2011
    Пораки:
    15.266
    Допаѓања:
    15.015
    ^твоја или пак свадба на некој близок

2. Divinebutterfly

Divinebutterfly Популарен член

Се зачлени на:
    17 јули 2011
    Пораки:
    2.971
    Допаѓања:
    9.982
    Хахах па да,треба кај брачеда да одам на свадба :) Фала Сноу :* Утре можи нов ќе ти кажам :lol: Ако запамтам :)

3. HurremSultan

HurremSultan Истакнат член

Се зачлени на:
    11 февруари 2012
    Пораки:
    241
    Допаѓања:
    119
    Сонував еден познаник кој е во Америка како се вратил од таму и се поздравил со мене и мојата сестра, мислаам дека во друштво беше.
    Втор сон-со сестра ми и нејзиниот бивш дечко сме шетале во некоја ливада.

4. Snow-Queen

Snow-Queen Форумски идол

Се зачлени на:
    3 ноември 2011
    Пораки:
    15.266
    Допаѓања:
    15.015
    ^
    -непријатност
    -има две значења, или ќе присуствуваш на нечив погреб, или одтргнување на проблеми

5. anabel-a

anabel-a Популарен член

Се зачлени на:
    25 август 2011
    Пораки:
    3.333
    Допаѓања:
    15.499
    Ноќеска сонував како сум купувала некои алки. Сум купила една, па сум рекла ај уште една, па уште една.. И така неколку пати.

6. MoneyLover-98

MoneyLover-98 Активен член

Се зачлени на:
    11 јануари 2012
    Пораки:
    31
    Допаѓања:
    2
    Прв сон - сонував како мојата комшивка а воедно и моја подалечна тетка ми се паѓа ( не разговараме) се смее. ама не она симпатично смеење, туку измегу ова и хистеричното. :?:
    Втор сон - а потоа сонував дека се симињам по скалите во мојата куќа и како го гледам брат ми како си игра со едно детенце- тоа беше како штотуку проодело. е сега не се сеќавам дали ми беше братче( подолго време и пекам на мајка ми за уште едно- ама она нејќе) :lol: или беше мое дете. најкарактеристично за детето беше што имаше јако црвена коса.
    Трет сон - сонував како сум брзала во моето училиште како сум каснела на часот по хемија ама сум тргнала во училницата по историја, притоа одминувајќи ја нас. по хемија. кога стигнав во училницата по историја ја видов баба ми како седи на една клупа имаше и неколку др. луѓе што исто седеа така. а нас. по историја нешто им диктираше :?: :?: :?:

Некое Протолкување? :) :) :)

7. Snow-Queen

Snow-Queen Форумски идол

Се зачлени на:
    3 ноември 2011
    Пораки:
    15.266
    Допаѓања:
    15.015
    anabel-a ,имаш обврски кои не ти се извршени,довршени

На anabel-a му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Sara123

Sara123 Популарен член

Се зачлени на:
    30 мај 2011
    Пораки:
    3.279
    Допаѓања:
    2.306
    Сноу-квин
    Јас денес сонував :
    Сум била на гости кај баба ми и таму дошла и тетка ми.
    И јас сум си седнала на стол до прозорот.И двете почнале да ми кажуваат дека сум дебела. :^) И јас во сонот им викам дека не е вистина-Е кај сум дебела.Тие упорни беа
    ______________________________________________________________________________________

Вистина дека сум малку поправена,ама не сум дебела. :lol: :^)
    Што би значел сонов ? :)

9. Snow-Queen

Snow-Queen Форумски идол

Се зачлени на:
    3 ноември 2011
    Пораки:
    15.266
    Допаѓања:
    15.015
    MoneyLover-98 -ќе ти биде непријатно, бидејќи ќе бидеш предмет на туѓо исмејување
    - ќе избегнеш непријател, и тоа ќе ти донесе голема среќа
    - среќа,непредвидено задоволство

Sara123- и покрај оговарањата, нема да ти се наруши чесноста

На Sara123 му/ѝ се допаѓа ова.
  10. girl-miri

girl-miri Форумски идол

Се зачлени на:
    19 октомври 2011
    Пораки:
    7.698
    Допаѓања:
    19.882
    мама гледала змија во соне и ја утепала :D што може да е

11. Snow-Queen

Snow-Queen Форумски идол

Се зачлени на:
    3 ноември 2011
    Пораки:
    15.266
    Допаѓања:
    15.015
    ^триумф над непријателите

12. CIA

CIA Популарен член

Се зачлени на:
    17 мај 2011
    Пораки:
    1.525
    Допаѓања:
    3.029
    Ау сонував јас кошмар,сакав сабајле да го напишам додека го памтев убаво,ама немав време.
    Пред 2 недели,изгоре една куќа спроти нашата,и постоеше опасност да се сруши врз нашата.
    Е сега јас сонував,како сум минела во двор и наеднаш сум забележала дека кај ѕидот,под некои даски или незнам како беше,се гледа пламен.И сум го викнала тато и ми кажал дека гори делот на едни роднини (живееме во ист двор).И сум погледнала на улица кон куќата што изгоре пред 2 недели и сум видела дека и таа почнала повторно да гори...сум почнала да викам,и кога сум се вратила во дворот сум видела дека и дел од нашата куќа почнал да гори.Сум плачела,бидејќи ми било страв да не изгори и нашата,и тука мислам дека се разбудив,целата бев испотена,срцето силно ми чукаше :worried:

13. cigarce

cigarce Популарен член

Се зачлени на:
    5 мај 2011
    Пораки:
    1.401
    Допаѓања:
    3.931
    Јас пак со моите глупости бе, сум била во продавница сум барала многу да купам за јадење значи многу, од таму пак сум отишла во една сендвичара да купувам за јадење, и цело време сум одела со точакот, и после сум отишла со во еден двор и таму бил еден мој бивши кој го немам видено со години и сум почнала да возам по него со точакот а он бил со моторот :rofl:

14. CaperucitaRoja

CaperucitaRoja Истакнат член

Се зачлени на:
    30 август 2011
    Пораки:
    467
    Допаѓања:
    320
    По трет пат го сонувам часовникот што ми го подари бившиот дечко :(

15. sajonaramucaca

sajonaramucaca Истакнат член

Се зачлени на:
    26 април 2012
    Пораки:
    676
    Допаѓања:
    462
    го сонував бољерот дома како се расипа...............наеднаш пукна а водата што истекувала била жешка..........ја не ја допрев............и цевките почнаа да се слушаат а вака навидум не изгледаше расипано........................после го сонував типов шо се свиѓаме како ме киднапирал........... и као нездрав се понашаше ме носеше од место на место со денови...........малку бев и повредена во ногата ради него...........почнав да му досаѓам да ме пушти и после многу молење ме пушти...................малце ми беше криво кога слушнав дека ме пушта ама се правев задоволна и си заминав.......................коа се вратив дома ме држеа под контрола да не избегам со него а знаеа дека тој ме киднапираше.........................па едвај ме пуштија на предавања................таму ги заменив алиштата со другар ми.....он беше во моите а ја во неговите............ :^) ............воопшто не обраќав пажња на предавањата.......се скарав со неколку другарки за глупости али не ми беше битно...........професорот не тераше да пееме патриотски песни на час и бараше дежурни као да сме основно :^) а ја последна почнав и на заминување му реков на другар ми дека утре ќе си ги вратиме алиштата............... :^) и така заминав дома.......................таму криев дека не сум во мојата блуза и толку :^) ............................

16. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    19.310
    Допаѓања:
    259.462
    Ја сонував сестра ми невеста, сум и го ставила велот, косата и била убава не накитена. Ја сонувам пред куќата на баба ми каде оди да ја виде дедо кој е починат, па се враќа и кажал дека била убава. Јас и мајка ми сме ја испуштиле свадбата оти сме биле во болница, па сонувам како се спремам ама сум задоцнила. Ќе сум го носела фустанчето што го носев на свадбата пред 2 недели. Сме се вратиле дома, и тетка ми дошла мислам. Па потоа сум била кај куќата кај баба ми, а на горниот спрат бил починатиот дедо каде што баба ми велела зошто сите го одбегнуваат, ете и тој не слегува, па не е мртов веќе, како гласини да имало дека е мртов, а не бил.
    На тоа се сеќавам.

17. mims-89

mims-89 Форумски идол

Се зачлени на:
    7 мај 2010
    Пораки:
    6.488
    Допаѓања:
    24.077
    Пак јас со папагаливе, сум сонувала како едниот ми избегал од кафез. Сноу?

18. Smurfette.M

Smurfette.M Популарен член

Се зачлени на:
    13 септември 2011
    Пораки:
    1.072
    Допаѓања:
    621
    повторно јас со моите "училишни кошмари"...значи толку сум под стрес со историја..... :?:
    овојпат сонував како сум одговарала историја за крајна оцена...е сеа наместо да ме праша за последната тема (за што ги прашувала и другите), почнала да ме прашува за нешто што сме го учеле во прво полугодие..и нормално не сум знаела и ми ставила 1 :?:

19. green.eyes

green.eyes Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јули 2011
    Пораки:
    2.886
    Допаѓања:
    31.524
    Ова повеќе пати ми се има случено-да сонувам во сонот :o

Сонував како ја сонувам другарка ми (не сум ја видела 2 месеци, бремена е :?: ), знам дека нешто битно сме муабетеле во сонот, па после кога сум се разбудила некој ми го тумачел сонот, наводно ок била, ама бог знае што ми рекле, па нешто бев насекирана во сонот за неа. И дечко ми сум го сонувала во сонот во сонот, нешто сме се карале :D Не памтам што сонувам воопшто, многу ретко, ама и тогаш кога памтам не се нешто со многу нормална содржина. :tmi:

Му се случило на некој ова, да сонува дека сонува? Што значи тоа, зашто јас сама себе не можам да се сфатам што е со соновиве и соновите во нив. :|

20. qqq

qqq Истакнат член

Се зачлени на:
    10 февруари 2011
    Пораки:
    99
    Допаѓања:
    7
    Сонував како сум се возела во автобус или во воз со братучед ми..и сум му заспала на рамо а пред да заспијам сум му ја чешкала раката...

И сонував како сум се возела у кола со другарка ми..и за малку ке сме напраеле сообраќајка ??????