1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Сонови

Дискусија во '„Другата“ наука' започната од Claudia, 22 ноември 2009.

1. Zaliha

Zaliha Активен член

Се зачлени на:
    2 април 2012
    Пораки:
    19
    Допаѓања:
    0
    Сонов го сонела мајка ми. Ја сонувала мртвата свекрва од нејзината сестра како дошла кај нас и била многу дотерана. И рекла на мајка ми јас ќе ја верам ќерка ти (мене) оти остана неверена, ама ќе ја верам во друг град. Потоа и рекла на мајка ми не можам пред вас да зборам ќе зборам на само со неа, па мене ме земала и сме заминале. По некое време таа се вратила и земала два чадори со неа, ама јас не сум се вратила повторно.
    Ај ве молам толкување за сонов оти малку сум исплашена.

2. S-Sister.91

S-Sister.91 Истакнат член

Се зачлени на:
    31 август 2010
    Пораки:
    185
    Допаѓања:
    35
    Совував како мајка ми седи со наведната глава во мојата соба а јас сум спиела, и кога станав гледам надвор бура.... крововите од куките летаат , се рушат, страшна глетка... и одеднаш мајка ми се онесвести викав ПОМОШ!!!! ама никој не ме слуша (знаете како е во сон сакаш да викаш а не бива.... ) Ајде некој да ми го протолкува Сноу? :)

3. HurremSultan

HurremSultan Истакнат член

Се зачлени на:
    11 февруари 2012
    Пораки:
    241
    Допаѓања:
    119
    Прв сон-Се наоѓав во дворот во нашата куќа а татко ми стоеше пред вратата, баба ми преку оградата од другиот двор не канеше кај неа. Викаше ќе ја славиме нова година кај мене.
    Втор сон-Со сестра ми и нејзиниот бивш дечко се возевме во кола и сите се смеевме.
    ТРет сон-Имав празен паричник кој го криев и го закрпив ама не паметам кај го сокрив.

Благодарам... :)

4. fallenangel

fallenangel Популарен член

Се зачлени на:
    23 јуни 2010
    Пораки:
    2.150
    Допаѓања:
    16.150
    Сонував како мојот сакан и се вратил на бившата девојака заедно,биле во кафич,јас само стоев и тажно гледав во нив ,тој ме погледна рамнодушно како да сакаше да каже дека е крај готово е со нас не сака да биде со мене .??? :worried:

5. Look

Look Истакнат член

Се зачлени на:
    25 јуни 2011
    Пораки:
    1.034
    Допаѓања:
    884
    Веќе втор пат,едноподруго сонувам како го гушкам дедо ми (кој реално е починат). Во сонот чувствувам огромна тага и си викам да го погушкам уште малку зошто после никогаш повеќе нема да се видиме, ќе си замине.

Што значи? :(

6. k.i.m

k.i.m Популарен член

Се зачлени на:
    12 мај 2010
    Пораки:
    4.733
    Допаѓања:
    5.154
    Што значи свеќа да палиш во црква? Ноќ беше, а свеќата беше многу мала. Прво големи купив ама не знам како стана мала после :^)

7. Shpagetta

Shpagetta Популарен член

Се зачлени на:
    6 ноември 2011
    Пораки:
    730
    Допаѓања:
    2.392
    Неколку пати имам сонувано дека доцнам за некаде(а многу е важно да стигнам навреме), знам и свесна сум дека доцнам, ама сепак ништо не преземам. И не само доцнење, правам нешто погрешно во сонот и свесна сум дека грешам, сакам да се поправам ама сепак неможам. :^) :D
    Еве на пример, последно сонував дека било празник нешто и требало да одиме на панаѓур. И сега си чекам јас си чекам цел ден поминал и веќе кога се стемнало ми текнало дека треба да одам. Знаев дека кога ќе се сноќи го затвораат панаѓурот и дека треба да побрзам ама сепак си одам пополека :^) :lol:
    А, да, и уште еден сон кој го сонував порано ама сакам да знам што значи.
    Вака. Сме биле нагости со мама и тато кај тетка ми. И јас си седам така и гледам долу во ќошот една мала дупка. Се наведнав малку да видам поубаво и од неа излезе баба ми (покојна). И нејзината големина беше колку едно глувче. Ми се смееше и ме гледаше право в очи, а јас пуста викам ама никој не ме слуша. И после таа од дупката почна да истава мали кукли (безброј ги имало). Јас викам „помошшш“ ама никој не ме слуша, сите ми се смејат :^) :^) :^)
    Сноу???

8. emocija

emocija Истакнат член

Се зачлени на:
    4 февруари 2011
    Пораки:
    68
    Допаѓања:
    53
    на сон бев бремена отидов се породив,родив ќерка и ја оставив таму :( и после се јавував да прашам како е..можеби дека две жениски имам па тоа го оставив во болница :D

9. Snow-Queen

Snow-Queen Форумски идол

Се зачлени на:
    3 ноември 2011
    Пораки:
    15.266
    Допаѓања:
    15.015
    CIA- CIA ако сакаш пиши ќе ти го протолкувам, но сигурна сум дека тоа е само страв и психа, а не значења.
    cigarce- кавга дома
    CaperucitaRoja- испланирај го подобро времето и искористи го подобро
    sajonaramucaca- биди внимателна болест/несреќа

10. simonice

simonice Истакнат член

Се зачлени на:
    10 март 2012
    Пораки:
    251
    Допаѓања:
    99
    Сноу сега го видов одговорот,мислиш дека сум бремена???????????????? :* :* :*
    а рано е за тест

11. Snow-Queen

Snow-Queen Форумски идол

Се зачлени на:
    3 ноември 2011
    Пораки:
    15.266
    Допаѓања:
    15.015
    ^мислам дека психата убива во вакви ситуации,верувај :)

12. anneyy

anneyy Популарен член

Се зачлени на:
    24 јули 2010
    Пораки:
    1.280
    Допаѓања:
    1.422
    Сонував сум одела во библиотека и сум се качувала по некои скали. Со мене имаше машко (ни го знаев ни го познавав) и идеше со мене. Потоа сум јадела ѓеврек :^) И не го дојадов, ме разбудија. :D

13. smiley-94

smiley-94 Истакнат член

Се зачлени на:
    13 декември 2010
    Пораки:
    426
    Допаѓања:
    321
    http://www.femina.mk/%D1%81%D0%BE%D0%BD ... 0%BA%D0%B0

14. Annie.mk1

Annie.mk1 Популарен член

Се зачлени на:
    10 мај 2011
    Пораки:
    1.634
    Допаѓања:
    3.742
    Го сонував братот на дечко ми, плачеше и беше многу лут на мене :( сонував дека воопшто не ме сакал, прекинал со девојката со која одат 4 години, му зборел на дечко ми да прекине со мене и слично..? :sweat:

15. Adi888

Adi888 Форумски идол

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    6.191
    Допаѓања:
    23.256
    Сонував дека со уште 2 другарки сме биле кај чичко ми на гости, куќата нив му е на 3 спрата ние сме седеле долу под скали, а на 1 спрат тие имале многу луѓе ама ептен биле весели, после то излегоја да испраќат луѓе, и не виделе дека се криеме, и после дојдоја се поздравија со рака и знам ни рекоја аа не е убо вака.
    И Толку беше сонот :?:

16. Snow-Queen

Snow-Queen Форумски идол

Се зачлени на:
    3 ноември 2011
    Пораки:
    15.266
    Допаѓања:
    15.015
    JuLleE-твоја или свадба на некој близок (се надевам денес беше на гробот кај дедо ти, ако не си била,деновиве барем свеќа запали му)
    mims-89- неискрен пријател/ка
    Smurfette.M- и самата си кажа дека си под стрес, не ти треба толкување и да му ја мислиш
    green.eyes- е само еден знак,имаш голема развиена потсвест
    qqq- за првото, неможам да ти кажам точно, има разлика автобус/воз
    -а второто, со малку повеќе труд ќе успееш

На green.eyes, JuLleE, Smurfette.M и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  17. Snow-Queen

Snow-Queen Форумски идол

Се зачлени на:
    3 ноември 2011
    Пораки:
    15.266
    Допаѓања:
    15.015
    Zaliha-радост по тага
    S-Sister.91- те очекува тежок период
    HurremSultan-пази се од сопствената љубопитност
    -и покрај одреден напредок,ќе чувствуваш тага
    -ќе најдеш/добиеш пари
    fallenangel-изненадување на љубовен план
    Look- ако сега за задушници не го посети,тогаш отиди деновиве запали една свеќа за него

На HurremSultan и Look им се допаѓа ова.
  18. qqq

qqq Истакнат член

Се зачлени на:
    10 февруари 2011
    Пораки:
    99
    Допаѓања:
    7

па 90% беше во воз ?????

19. ana.8

ana.8 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 мај 2012
    Пораки:
    124
    Допаѓања:
    51
    мене често ми се случува тоа што го сонувам послем кога ќе се разбудам стварно да се случи што значи тоа ?? :?: :?:

20. Sara123

Sara123 Популарен член

Се зачлени на:
    30 мај 2011
    Пораки:
    3.279
    Допаѓања:
    2.306
    Епа вака -
    Јас во сонот не се гледав.Сонував некое елитно училиште каде што учат милијардери. :o
    Имаше и женски и машки.
    Клупите беа како во полукруг.И сега таму на крајните редови седеше една девојка во плетенки (прв пат го гледам тој лик)
    И таа од ташната извадила една скапоцена кутија и кога ја отворија внатре имало прстени со дијаманти огромни и со разни скапоцени камења.
    Имало 8 прстени од кои 2 со 2 биле исти и во иста боја.
    Значи имало 4 редови со прстени а во еден ред два исти прстени од ист драгоцен камен.
    Ама прекрасни биле.Камењата биле во пурпурна боја,зелена,сина,виолетова,тиркизна.
    Имало еден преголем дијамант што блескал. :o
    И таа извадила еден и пробала.Потоа дошле некои лоши две девојчиња и ја издале таа девојката дека со себе носи кутии.И ја земале кутијата и ја дале кај директорката.
    И директорката и рекла (на таа девојката) друг пат не ги носи овие бидејќи се премногу вредни,можат да ти ги украдат.
    И толку..?? Што значи ова Сноу-Квин?? :*