Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Сонови

Дискусија во '„Другата“ наука' започната од Claudia, 22 ноември 2009.

1. julie77

julie77 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2010
    Пораки:
    5.566
    Допаѓања:
    20.056
    Сонував како сум родила машко дете..Толку беше реално..Што значи?

2. baguf4e

baguf4e Популарен член

Се зачлени на:
    17 мај 2010
    Пораки:
    3.690
    Допаѓања:
    8.746
    Си се ослободила од некои грижи.Обично породувањето значи симнување на некој товар.

3. julie77

julie77 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2010
    Пораки:
    5.566
    Допаѓања:
    20.056
    Оф да е така..А ноќеска сонував..ај покрај тоа што правев торта па не ја доправив..па нешто друго и во цел сон едно што беше нај јасно, како вадам кутивче и од него прстенче со син камен(убаво,нежно со силен сјај) и си го ставив на левата рака на домалиот прст,инаку наводно ми бил поклон од две жени постари..Некој да ми протолкува или ете Багуфче ти пошто знаеш? :)

4. skyAngel

skyAngel Популарен член

Се зачлени на:
    16 август 2010
    Пораки:
    1.530
    Допаѓања:
    2.768
    Ја сонував мама како имала несреќен случај , лежи на патот околе неа доктори...таа имала нешто изгореници и коската и се познавала! Така ја видов само. Ќе може некој да ми каже што би значело тоа ? Позз :* :*

5. baguf4e

baguf4e Популарен член

Се зачлени на:
    17 мај 2010
    Пораки:
    3.690
    Допаѓања:
    8.746

Штом прстенот ти го подариле две жени,значи дека ќе бидиш заштитена од моќен човек.Самиот прстен значи и свадба.Викаш дека прстенот бил со син скапоцен камен,епа скапоцените камења означуваат завист,некој многу ти завидува.

Мајка ти доживеала несреќа,значи таа ќе најде некоја утеха.Докторите имаат повеќе значења,на пример: Нема да ти се исполни некоја желба,ќе чуете некои нови вести,може да означува здравје и сл.
    Штом се видела коски,тоа не е убава работа.Означува некоја болест,грижи па дури и смрт.
    Сонот не е убав ич.

6. skyAngel

skyAngel Популарен член

Се зачлени на:
    16 август 2010
    Пораки:
    1.530
    Допаѓања:
    2.768
    Багувче дај протолкувај го мојот сон :worried: :worried: :worried: :sweat:

7. julie77

julie77 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2010
    Пораки:
    5.566
    Допаѓања:
    20.056
    Ете ти го протолкувала..Погоре читај..
    Багуфче фала ти..срце си :*

8. skyAngel

skyAngel Популарен член

Се зачлени на:
    16 август 2010
    Пораки:
    1.530
    Допаѓања:
    2.768
    Јас па не видов...Фала ви и на дветееее !!!
    Ах сонот :worried: :worried:

9. Barbie-mwa

Barbie-mwa Популарен член

Се зачлени на:
    20 декември 2009
    Пораки:
    1.237
    Допаѓања:
    528
    Ја сонував сестрами како паѓа од тараса од 2ри спрат, значи изведува некои пак глупости и паѓа. Јас вриснувам на цел глас и избезумена почнувам да плачам, мајками и таа, а исто така кај нас била и тетка ми и таа почнува да плаче а сестрами лежи долу и не се мрда. Сите трчајки слегуваме долу и јас ја дигам, и таа одеднаш е добро сите ја прегрнуваме, ја гушкаме но првиот пат додека увидовме дека е добро беше многу страшно :worried:

Потоа се префрлив на друг сон, каде седиме со баба ми кај неа у двор на голема трпезариска маса со тетками и цело семејство расправаме нешто за роднинските врски?

Што значи ова?! :sweat: :?:

10. Barbie-mwa

Barbie-mwa Популарен член

Се зачлени на:
    20 декември 2009
    Пораки:
    1.237
    Допаѓања:
    528
    Некој одговор? :?: :worried:

11. Hipica

Hipica Форумски идол

Се зачлени на:
    31 декември 2009
    Пораки:
    14.369
    Допаѓања:
    14.821
    Сестра ти ќе се соочи со некоја тешка борба, но сепак ќе се здобие со одредена чест и богатство. Среќа што не била повредена во сонот, затоа што тоа би значело губење на пријатели. Плачењето на сон означува радост во реалниот живот.
    Тоа што сте седеле на масата значи дека за остварување на сопствените желби ќе ја занемарите дискрецијата.

12. Unnaa

Unnaa Истакнат член

Се зачлени на:
    17 август 2010
    Пораки:
    145
    Допаѓања:
    40
    Ноќеска сонував како сме биле со дечко ми на плажа на океан, и ме сликал во вода а јас нешто се глупирав. Поминаа две кучиња и јас да ги погалам искочив од вода и наеднаш го гледам дечко ми неможе да се движи цел во рани и почнав да плачам и му кажав да ме фати преку рамо да го однесам во болница. Знам дека неможев да се смирам од плачење и дека едвај се движев од неговата тежина. Многу ми е страв... ;( Некој знае што би можело ова да значи?? :(

13. marijagjakovska

marijagjakovska Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јули 2010
    Пораки:
    33
    Допаѓања:
    2
    Ноќеска сонувам,нешто ко авантура.Бевме Јас,Мајка ми,Татко ми и брат ми.Прво почнува сонот со бегство од некое место.имаше тесен пат и моравме да го поминеме патот со мотор.И коа го поминавме се најдовме на автопат.Имавме сеа 4 точаци и една кола.Татко ми,мајка ми и брат ми се возеле во колата а ја на точак.Имаше некое местенце и таму јас застанав.Бев саба и сум запознала некој и тој умрел.Потоа морав да бегам , бидејќи ме бркаа некои мангупи наоружени.Не можев да трчам и потоа ги видов моите и се качив во колата и да ме нема.Потоа следува друга слика.Го видов човекоткој умре таму кај што застанав,ама он сега пак умира.Нешто мизбореше ама не се сеќавам што...и потоа мачката ми самјаука на прозор и се разбудив..што може да значи сонов?? :( :( :( :( :( :(

14. HoneyBun

HoneyBun Популарен член

Се зачлени на:
    22 јули 2010
    Пораки:
    503
    Допаѓања:
    973
    Ретко ги помтам моите сонови,но денот кога прекинав со мојот бивши помтам дека за првпат сонував добар сон со него :) Сите сонови кои ги помтев беа секогаш лоши,тој секогаш беше со друга девојка и сл.Но тој ден кога раскинавме за првпат сонив добар сон :) Како искрено ми вели те сакам и ме гушка...преубави зборови ;( Одвај чекав да му го раскажам сонот,но тој имаше друг план :( И ден денес не му кажав за сонот и од тогаш почнав да верувам во сонови :)

15. annii

annii Популарен член

Се зачлени на:
    16 април 2010
    Пораки:
    3.338
    Допаѓања:
    5.884
    Веќе неколку дена сонувам една жена, со плава коса и многу ми е страв од неа и во сонот, но и кога ќе се разбудам мислам дека го чувствувам нејзиното присуство во собата. :worried:

16. baguf4e

baguf4e Популарен член

Се зачлени на:
    17 мај 2010
    Пораки:
    3.690
    Допаѓања:
    8.746
    Жена со руса коса значи некоја веселба и среќа срце.Немој да ми се плашиш :*

17. bluberry

bluberry Истакнат член

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    1.113
    Допаѓања:
    346
    Скоро секогаш ги заборавам соновите,не знам зошто или ако се присетам ми текнува на некои детаљи ,но никако на целиот сон.
    Зошто така?

18. katakomba24

katakomba24 Популарен член

Се зачлени на:
    20 февруари 2010
    Пораки:
    614
    Допаѓања:
    533
    baguf4e можит да ми кажиш што значи некој да го сонвиш со ладни раце а тој целиот се тресит (не е воопшто болен) ? :^)

19. 2468

2468 Популарен член

Се зачлени на:
    23 декември 2009
    Пораки:
    4.497
    Допаѓања:
    2.836
    сонував јак земјотрес :^) што значи тоа? :worried:

20. Trendafilka

Trendafilka Форумски идол

Се зачлени на:
    28 декември 2009
    Пораки:
    5.941
    Допаѓања:
    27.603
    Земјотрес симболизира некое големо случување кое ќе те стресе и и' се заканува на твојата стабилност. Ваквиот сон ја претставува твојата несигурност, страв и чувството на беспомошност. Дали постои нешто во твојот живот за кое се чувствуваш виновна? :^)
    Courtesy by - http://dreammoods.com/cgibin/dreamdicti ... earthquake ;)