Сонови

Дискусија во '„Другата“ наука' започната од Claudia, 22 ноември 2009.

1. Tenkai

Tenkai Популарен член

Се зачлени на:
    9 јули 2010
    Пораки:
    2.316
    Допаѓања:
    1.905
    Сонував како натепав еден познаник, иако беше крупен. Тој се обиде да ми се спротистави ама не знам од каде имав толкава сила и цело време го удирав насекаде, а инаку беше кај мене дома. И на крај го извлеков надвор и целиот се грчеше од болка и беше со крв на главата, како го извлеков надвор во влез го фрлив по скали да паѓа, а кај мене дома беа и други двајца другари кои ништо не преземаа само ме бодреа. На крајот откако го фрлив, го гледав низ тоа клучалката на вратата и он едвај стана за да си замине.

Не знам дали сонов би имал некое значење но да си прашам.

2. Snow-Queen

Snow-Queen Форумски идол

Се зачлени на:
    3 ноември 2011
    Пораки:
    15.266
    Допаѓања:
    15.015
    :) баш ми е мило rici.aaaaa ^

sajonaramucaca- биди внимателна и претпазлива
    -ти претстои претстои весел и безгрижен период, и покрај лошаат вест
    -неверство(не го сваќај како прељуба)/недоразбирање/кавга....на љубовен план

tonicka- И покрај тоа што повеќе време им се посветуветуваш на туѓите, отколку на сопствените проблеми,сепак ќе бидеш "лошата".
    -покажи разбирање кон нештата
    -влошување на здравствена состојба

Chica.Locа
    1.не ги предизвикувај посилните, успехот ќе си дојде сам
    2.ќе жалиш за некоја испуштена шанса

На sajonaramucaca му/ѝ се допаѓа ова.
  3. LadyyGaga

LadyyGaga Истакнат член

Се зачлени на:
    7 мај 2012
    Пораки:
    254
    Допаѓања:
    151
    ајде сноу помагај :) Сонував како ми паднале 4-5заба одеднаш од 4 нагоре ама не еден по еден туку сите наеднаш како поврзани и ги држев во рака, болка никаква не почувствував, па земав огледало и пак си ги ставив. :^) Што може да значи тоа? :|

4. smiley22

smiley22 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 април 2012
    Пораки:
    670
    Допаѓања:
    350
    Браво секогаш ми погодуваш,секогааш :lol: :) :)

5. blueeparadise

blueeparadise Популарен член

Се зачлени на:
    22 октомври 2010
    Пораки:
    3.741
    Допаѓања:
    6.738
    P.S Надополнување на претходниве мои сонови. Што значи да сонуваш како зборуваш со дете, релативно мало 2-4 одделение?

6. Snow-Queen

Snow-Queen Форумски идол

Се зачлени на:
    3 ноември 2011
    Пораки:
    15.266
    Допаѓања:
    15.015
    ^ :bow: баш ми е мило smiley22 :)

qqq- по разочарување, радост/напредок

blueeparadise- внимавај да не се повредиш
    -насилна промена/болест

kikkki- период на испреплетени работи

Marbella- кавга со дечкоти,потешкотии

На kikkki, Marbella, rici.aaaaa и 2 други им се допаѓа ова.
  7. Adi888

Adi888 Форумски идол

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    6.189
    Допаѓања:
    23.256
    Сонвав дека сум била во градот на дечко ми, во училиште некое, имало полно деца внатре, и во училниците и надвор, требало да ни дават дипломи, зад нас на клупата во училница седел другар му на дечко ми со женската, јас сум праела муабет со неа, а тој не ме познал :?: , после низ цело школо ја барав другарка ми и та зад дрво беше скриена во дворот, а дрвото беше раскошно големо со лисја многу, сум му рекла да ме однеси да ми кажи кај живеј дечко ми, и та ми рекла дека не смејме да ојме таму забрането било, толку беше сонот. :?:

8. Snow-Queen

Snow-Queen Форумски идол

Се зачлени на:
    3 ноември 2011
    Пораки:
    15.266
    Допаѓања:
    15.015
    rici.aaaaa- работите ќе се завршат на добро

пателка :geek: што е тоа :$

kikav- незнам која е смислата на сонот,еден поим може да има различни значења во различни случаеви

qqq-зрачиш со позитива и углед

Smurfette.M-отварување на план

На rici.aaaaa и Smurfette.M им се допаѓа ова.
  9. Elenuskaa

Elenuskaa Популарен член

Се зачлени на:
    11 септември 2011
    Пораки:
    1.865
    Допаѓања:
    2.038
    еве пателка сноу :rofl: :rofl:

10. Snow-Queen

Snow-Queen Форумски идол

Се зачлени на:
    3 ноември 2011
    Пораки:
    15.266
    Допаѓања:
    15.015
    ^ :D :$ благодарам

Elenuskaa-биди внимателна на друштвото околу тебе

Tenkai-победа над непријателот

LadyyGaga- за жал значи смрт во семејство, но со оглед дека ти си ги ставила повторно....дава симболика дека ти очигледно ќе имаш влијание и ќе можеш да помогнеш на некого да не се случи нешто лошо

Adi888- грижа,поради нечиво изненадено добро однесување

На Adi888 му/ѝ се допаѓа ова.
  11. simoncelicius

simoncelicius Популарен член

Се зачлени на:
    29 јануари 2011
    Пораки:
    3.694
    Допаѓања:
    8.645
    само што станав од спиење и сонував мн не поврзани нешта.
    Се возев во автобус, и во скут држев некаква си кукла ( или незнам што беше тоа попрво би рекла некаква си чорапа наполнета со нешто) и си мислев дека ми е бебе па го нишкав и го успивав а луѓето во автобусот ме гледаа чудно.
    Потоа сонував како трчавме со мајка ми бегавме од куче, и кучето ја касна мајка ми за десната нога и тука се разбудив.

Пак легнав, и сонував дека сум на факултет седам на масичка и цртав нешто ама ме чуваа некои луѓе со пушки уствари бев киднапирана ама не бев исплашена и кога најдов момент почнав да трчам и се секавам дека се разбегав по тоа ридот кај нас на пмф. и тука пак се разбудив незнам дали успеав да им избегам.

дефинитивно не смеам да спијам преку ден :D

12. girl-miri

girl-miri Форумски идол

Се зачлени на:
    19 октомври 2011
    Пораки:
    7.698
    Допаѓања:
    19.882
    знам само дека во сон повикував глас :^) не паметам како точно беше :?:

13. honorthyself

honorthyself Истакнат член

Се зачлени на:
    29 мај 2012
    Пораки:
    654
    Допаѓања:
    1.275
    Јас сонував дека видов некој човек (без да му го видам лицето) како краде нешто или прави нешто незаконски и кога ме здогледа почна да ме брка. Трчав од темното сокаче накај улица и излегов пред некое кафуле каде што имаше многу луѓе и помислив дека сум спасена, но колку и да викав сите се однесуваа како да не бев таму. Човеков сакаше да ме силува или убие и тогаш навистина се исплашив и конечно излезе еден келнер и го избрка.. а другите сеуште си тераа свој филм како да бев невидлива за нив.

P.S. Сакам да прашам што значи ако сонуваш еден ист сон подолго време. На пример, неколку месеци или година.. секоја вечер?

14. Sara123

Sara123 Популарен член

Се зачлени на:
    30 мај 2011
    Пораки:
    3.279
    Допаѓања:
    2.306
    Денес сонував(или пак не сонував)не сум баш сигурна.Еве да речеме сонував. :?:
    Во раката држев куфер полн со пари,и наеднаш ми паднал и ми се отворил.На сред улица парите почнале да ми летаат насекаде.Ама сум ги спасила-колку-толку. :wasntme:

15. hrcace

hrcace Истакнат член

Се зачлени на:
    31 јануари 2012
    Пораки:
    559
    Допаѓања:
    160
    сонував како кај увото ми се направи црнка и јас да ја стегнам место гнојче ми излезе нешто големо кафеаво и грдо дебело беше скоро колку глушец отидов и и го показав на мама насекирано и и реков сто е ова мамо нито страшно така, а таа ми реце исто насекирано како нижто страшно види го колкаво е и толку :( што значи ова

16. kikav

kikav Популарен член

Се зачлени на:
    28 февруари 2011
    Пораки:
    2.711
    Допаѓања:
    2.034
    епа нишшто посебно според мене се шетавме со мајками и ги видовме драган вучич :rofl: и игор џамбазов и мајкамми му вика демек шшопрајте како сте то беше се

17. Snow-Queen

Snow-Queen Форумски идол

Се зачлени на:
    3 ноември 2011
    Пораки:
    15.266
    Допаѓања:
    15.015
    simoncelicius- краткотрајно задоволство поради преокупираност од други работи,па поради тоа ќе имаш и грижи
    -среќа и успех

girl-miri- посета од добар пријател

honorthyself- опасност и проблеми
    -а за прашањето...се вели дека ако сонуваш некој сон повеќе од три пати ќе се остварел,е сега колку е точно незнам :)

На simoncelicius му/ѝ се допаѓа ова.
  18. hehehe

hehehe Истакнат член

Се зачлени на:
    15 декември 2010
    Пораки:
    201
    Допаѓања:
    58
    Еве веќе втора вечер по ред го сонувам бившиот... Првата не се сеќавам точно во која ситуација го сонував а синоќа го сонував него со неговите внучиња од братучед му, биле надвор пред мојата куќа си играле со снег. Имало многу снег а јас кога го видив него дека е надвор застанав покрај прозорот и нонстоп таму стоев и го гледав. Тој ме виде уште на почетокот и нонстоп и тој се вртеше да виде дали сеуште сум таму.
    Многу чудно ми падна што го сонував па и 2 вечерини по ред, а до сега никогаш не сум го сонувала.

19. sajonaramucaca

sajonaramucaca Истакнат член

Се зачлени на:
    26 април 2012
    Пораки:
    676
    Допаѓања:
    462
    пак сон од пред два дена али отогаш не сонував ништо па да прашам а сонот беше како во две фази, коа веќе почнав ќе ја кажам и првата за секој случај..........петок 13 било вечер и многу врнеше, истураше, ја се враќав дома по дождот малку осеќав и страв ради денот ама ептен малку незначајно............ и коа се вратив дома пред куќата сретнав некои мои драги луѓе а времето беше веќе разведрено.............после влегов дома и као шо влегов веќе беше ден и сончево..................па мајка ми се припремаше и одма излезе...............јас отидов у мојата соба и во ќошот имаше како дупка некоја или тунел и сеа делот шо ме интересира за толкување шо мислам дека е значаен......... во тунелот некоја мечка му оставала на мечето чинија со колачи........колачите беа со мед али медот имаше вкус на најфин мармалад значи највкусните колачи некогаш што сум ги каснала беа..................мечето си јадеше од чинијата а и јас зедов две или три......................и сеа испаѓаше јас како да го чувам мечето дури јаде................................ а мечката и мечето тука као мислам не биле испратени со добри намери, сакале да сплеткарат, значи некој ги пратил......и мислам дека и јас знаев кој е во сонот али не биле тука да ми наштетат мене или на моите туку на некој друг во куќата и ја си ќутев шо испаѓа нешо као соучесник дека бев ама тој дел сепак ми е матен................................. и изглеа е несврзано али истиот овој сон така ми заврши, шо значи да сонуваш некој како ти ги бакнува градите и уште да има брада која гребе, а тоа гребење мене ми се свиѓаше? и мислам беше поврзан со тоа матните работи?

20. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    19.307
    Допаѓања:
    259.440
    Покрај Германците и фашистите, а не знам дали беа и они, покрај филмските сцени, се сеќавам дека ги сонив двете ми сестри со по една нога, а особено помалата. Значи биле со една нога за подршка на некаква реклама или хуманитарна акција (не ми текнува убаво). Била во кратки панталони, куцала со едната нога оти нели другата ја немало.
    (Вчера читав една статија за болести на нозете, ама немаше бре за амутирана нога, голема ми е фантазијата веројатно :) ).
    Сноу лошо ли е?