Сонови

Дискусија во '„Другата“ наука' започната од Claudia, 22 ноември 2009.

1. Snow-Queen

Snow-Queen Форумски идол

Се зачлени на:
    3 ноември 2011
    Пораки:
    15.266
    Допаѓања:
    15.015
    Anna-Banana-сонов ти предвидува задоволство, но сепак искрено мислам дека ти многу си оптеретена со тој дечко и дека не треба на ваквите сонови да им даваш значење

Macushkaa-домашни нервози

Majuv4ence13-биди внимателна од спротивниот пол,кавга

Addrianna- ќе ти биде откриена некоја тајна

2. Shpagetta

Shpagetta Популарен член

Се зачлени на:
    6 ноември 2011
    Пораки:
    730
    Допаѓања:
    2.392
    А што значи да те брка куче на сон? :^) :D

3. Snow-Queen

Snow-Queen Форумски идол

Се зачлени на:
    3 ноември 2011
    Пораки:
    15.266
    Допаѓања:
    15.015
    М.a.r.i.l.y.n-напредок во животот и гооолема среќа

qqq- ќе помогнеш некому

simonice-за неа е сонот, лошо искристено време,планови....

Sara123-ќе бидеш посрамотена

На Sara123 и M.a.r.i.l.y.n им се допаѓа ова.
  4. Snow-Queen

Snow-Queen Форумски идол

Се зачлени на:
    3 ноември 2011
    Пораки:
    15.266
    Допаѓања:
    15.015
    HurremSultan-Прв сон-ќе ве прелаже некој
    Втор сон-ќе бидеш пофалена,или можеби ќе добиеш некое признание
    Трет сон-те чека некој добар потфат

Zaliha- крајно време е да прекинеш да се потпираш на друг некој и работата да ја превземеш во свои раце
    -невоља

5. Elenuskaa

Elenuskaa Популарен член

Се зачлени на:
    11 септември 2011
    Пораки:
    1.865
    Допаѓања:
    2.038
    А да бегаш од волк :^)
    како што сум одела по некоја тесна уличка ко ми испаднал еден волк, ко земал да ме брка

6. sajonaramucaca

sajonaramucaca Истакнат член

Се зачлени на:
    26 април 2012
    Пораки:
    676
    Допаѓања:
    462
    а шо значи на сон некој да те нарекува тео??? ....сонот беше мн обичен и реален.... разговарав со една другарка.....а дента навистина требаше да се видиме покасно..... во сонот не разговаравме нешто посебно само што неколку пати ме нарече тео наместо моето име...... има некоја врска баш ова име со нешто или.....?

7. Snow-Queen

Snow-Queen Форумски идол

Се зачлени на:
    3 ноември 2011
    Пораки:
    15.266
    Допаѓања:
    15.015
    Elenuskaa-непријател

sajonaramucaca-ќе прелажеш некого

На sajonaramucaca му/ѝ се допаѓа ова.
  8. AnGel.fire

AnGel.fire Истакнат член

Се зачлени на:
    5 август 2011
    Пораки:
    533
    Допаѓања:
    222
    Што значи преееемногу плачење (рикање, што се вика :lol: )?
    Значи сонував како ми распипале некои оцени за кои знам дека не е така затоа што пред мене ми ги ставиле и сум дошла дома сум се затворила во соба и зел ден сум се утепала ама буквално сум се утепала од плачење. Што би значело тоа?
    Исто така ајкули сум сонувала како ме бркале :tmi: и тоа повеке пати истиот сон... :?: ???

9. Katojiikutaka

Katojiikutaka Истакнат член

Се зачлени на:
    10 јануари 2012
    Пораки:
    178
    Допаѓања:
    226
    бил некој празник или незнам нешто такво и сум била во црква со мама и другарките..и имало некој базент со топла вода таму и требало да се избањаме набрзина за здравје,среќа..и јас не сум можела да ги најдам горните купаќи и сум влегла гола во горниот дел само сум се држела..базенот беше длабок и некако како џакузи беше само огромен..неднаш поминал бифшиот ме загледал..а базенов не беше на ниво на патосот на црквата него беше издигнат нагоре

10. Snow-Queen

Snow-Queen Форумски идол

Се зачлени на:
    3 ноември 2011
    Пораки:
    15.266
    Допаѓања:
    15.015
    AnGel.fire- плачење=радост
    -пази се од опасности

Katojiikutaka- несреќа или болест

11. Arianna

Arianna Истакнат член

Се зачлени на:
    23 јануари 2012
    Пораки:
    280
    Допаѓања:
    145
    Девојки да не знаете што е снег да сонуваш? Врнеше и имаше многу наредено по патиштата

12. Snow-Queen

Snow-Queen Форумски идол

Се зачлени на:
    3 ноември 2011
    Пораки:
    15.266
    Допаѓања:
    15.015
    Arianna,радост

На Arianna му/ѝ се допаѓа ова.
  13. smiley22

smiley22 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 април 2012
    Пораки:
    670
    Допаѓања:
    350
    Сноу сонував еден сон,ама се скавам само како имаше едно школо,потоа топки,потоа јадење и на крај имаше оган што не гори. Што знаи ова?? Нешто страшно е?? Се рабудив цела со плаење.

14. Elennaa

Elennaa Популарен член

Се зачлени на:
    22 февруари 2011
    Пораки:
    4.161
    Допаѓања:
    14.173
    Сонував како сум била во нешто слично како војна. И доаѓаат луѓе, и ги убиваат тие што не се мртви.
    Јас на почетокот се преправав дека сум мртва, ама после со куршум (пушка) ми пукнале во бутот од десната нога. Прво многу ме здоболело, а после се намалила болката. Цело време сум викала: Доктор, сакам доктор, викнете доктор. :?:

15. LadyNN

LadyNN Истакнат член

Се зачлени на:
    16 август 2011
    Пораки:
    57
    Допаѓања:
    17
    Сонував како сум во некоја огромна зграда(во мојов сон претставувала факултет) со мојата фамилија. Одеднаш почнала да се руши зградава и јас некако се додржав ама моите блиски починале. Па така си се разбудив јас плачејќи од сон :sweat:

16. Snow-Queen

Snow-Queen Форумски идол

Се зачлени на:
    3 ноември 2011
    Пораки:
    15.266
    Допаѓања:
    15.015
    smiley22-краткотрајна среќа

Elennaa-кавга,понижување

LadyNN-ако ги спрегнеш сопствените сили,ќе успееш и ќе бидеш среќна

На LadyNN и Elennaa им се допаѓа ова.
  17. Ordinary

Ordinary Форумски идол

Се зачлени на:
    15 февруари 2012
    Пораки:
    2.912
    Допаѓања:
    81.560
    Сонував ЗМИЈА,ништо не ми направи,само ја гледав и се чудев колку е голема и дебела...

18. Snow-Queen

Snow-Queen Форумски идол

Се зачлени на:
    3 ноември 2011
    Пораки:
    15.266
    Допаѓања:
    15.015
    ^биди внимателна

19. Chica.Loca

Chica.Loca Популарен член

Се зачлени на:
    15 јуни 2012
    Пораки:
    507
    Допаѓања:
    2.260
    Сонот го сонував околу 09:10 денеска.
    Пред нашата куќа стоело такси,а во него биле брат ми и бабба ми.Јас сум му рекла на брат ми да седне напред,а јас и баба да седеме заедно,бидејки таксито било мало.Потоа јас и брат ми сме биле дома и сме се подготвувале,а баба не чекала и требало да одиме кај неа мислам.Но,јас многу време сум се подготвувала.Сум била облечена во црни тренерки,црн дуксер со црвени и бели линии на ракавите и црвена блуза.Во трпезаријата сум нашла бели римјанки и сум ги зела.Потоа сум отишла во дневната и сум го исклучила телевизорот.Сум отишла во ходникот и сум ги облекла белите римјанки.Сум зела ташна и кога сум се погледнала во огледало сум видела дека ташната е сива,а јас сум мислела дека е бела.Брат ми влегол и ми рекол да побрзам.Сум зела друга црна ташна и сум ставила некои работи во неа.Сум ја изгасила светилката и затворила вратата.Но,сум забележала светло во куќата,па сум се вратила.Кога сум влегла во ходникот биле запалени 3 светилки и сум се чудела како е можно тоа кога пред да кренам биле изгасени.Сум притиснал на тоа каде што се пали и гаси светилката(не знам како се вика),со намера да ја изгасам,но не се гасела.Сум пробала на друго(сум мислела дека можеби не е за таа светилка),но таа пак не се гасела.Сум отишла во дневната и сум ја оставила неонката да свети,а светилките во ходникот биле изгасени.Кога сум ја затварала вратата сум слушнала некакви гласови и ми било малку страв.Кога сум сакала да ја затворам врата не сум можела.Во долниот дел на врата имало ланец(знаете за каков зборувам,поврзан е со вратата и се наоѓа во горниот дел на вратата :wasntme: )
    Сум го тргнала ланецот и сум го ставила во ташната.Сум заклучила и сум влегла во таксито.Било 21:00 часот.Требало да одиме кај баба,но таа се жалела на болки во градите.Тогаш сум почнала да викам на шоферот да оди право во Кочани.Тој возел многу бавно,па јас сум му рекла да вози побрзо.Тој ми рекол дека требало да се направи нешто на колата за да вози побрзо.Сум слушнала како брат ми плаче и сум се завртела накај него(сега сите тројца сме седела одпозади),но тој воопшто не плачел,сум мислела дека глуми.Баба ми се насмеала и го прегрнла.Тогаш сум сакала да и кажам дека ја сакам,но не сум го сторила тоа.Сум мислела дека ќе умре и дека нема повеќе да ја видам ;( .Мајка ми била до девет на работа,па сме решиле и неа да ја земеме.На пат сме виделе како се враќа од работа,па сме и кажале дека ќе одиме за Кочани.И таа се качила со нас и била многу загрижена.На пат за Кочани мајка ми почнала да кажува што направила вчера (дека го истребила оризот и уште нешто).Како сме оделе накај Кочани,од страните сум забележала полиња со ориз.Таму каде што требало да се гледа водата,се гледало нешто густо,бело-сиво како да е магла.На полињата имало неколку луѓе,а јас сум се чудела како можат луѓето да работат вечер.Исто така на патот имало малку магла.

Овој сон многу ме исплаши и цел ден ми е во глава.Се плашам да не се случи нешто лошо :worried:.
    Затоа ве молам да ми кажете што значи.Знам дека е многу долг,но сакав да го раскажам точно како што го сонував.

20. Lady-in-white

Lady-in-white Истакнат член

Се зачлени на:
    16 април 2012
    Пораки:
    352
    Допаѓања:
    53
    Јас сонував како сум била на базент со другарките но базентот бил во земја односно имало ископано дупка во земјата и било наполнето со вода и на средина имало фонтана. Оваа демек била лековита вода. Но чудното е тоа што целиот базент бил прекриен со зелени листови такво нешто и лебделе на површината, никако не пропаѓале.И јас таква со другарка ми сме бегале од едно непознато момче што бил наш врсник можеби 2, 3 години постар. И сме се бркале во водата сме се криеле. Дали знае некој што значи тоа? Бидејќи го сонував од среда за четврток па обично тие сонови имаат некое значење сакав да знм што значи. :?: