Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Сонови

Дискусија во '„Другата“ наука' започната од Claudia, 22 ноември 2009.

1. stella83

stella83 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 јуни 2010
    Пораки:
    218
    Допаѓања:
    130
    Однапред се извинувам за офф топикот, ама морав да кажам секоја чест на Багуф4е. Како те бива за толкување на сонови. :) Мислам дека можеби и насловов на темава би можел да се промени, а и да си направиш и по некој бизнис да ти се "исплати маката". ;)
    поздравче
    :* :f:

На baguf4e му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Winter.Girl

Winter.Girl Истакнат член

Се зачлени на:
    28 ноември 2009
    Пораки:
    750
    Допаѓања:
    177
    Сонував дека имам рак.И раков некако ми се проширил на јазиков.И јазиков ми го сечеа,па сите загрижени в болница бевме. :(

3. baguf4e

baguf4e Популарен член

Се зачлени на:
    17 мај 2010
    Пораки:
    3.691
    Допаѓања:
    8.746
    Да сонуваш дека имаш болест рак значи некоја безнадежност,болка,самосожалување.Едноставно не можиш да си простиш за некоја направена грешка.Како животот наеднаш да заминал во лоша насока.Сонов исто така ги претставува некои области од животот кои ти се здодевни,вознемирувачки и те болат емоционално.
    Да си видиш себеси во болница значи дека треба да проработиш на твоето духовно т.е ментално здравје.Биди посветена повеќе на себеси и врати се на секојдневниот живот.
    Се надевам помогнав некако :)

ПС Фала на стела за убавите зборови,доколку се согласи билката јас радо би прифатила да толкувам :D

4. stella83

stella83 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 јуни 2010
    Пораки:
    218
    Допаѓања:
    130
    хахаха, па нема на што. Што си е вистина, вистина си е. :) Туку, да пишам јас една молба до Билката во темата за предлози, може и ќе ме послуша. :lol: :*

5. Lina24

Lina24 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 февруари 2010
    Пораки:
    2.230
    Допаѓања:
    438
    сонував дека вујко ми прави свадба, ама не го видов него ја видов вујна ми ама не била таа невестата само давала совети, јас носев два големи прстени дури и слични со циркони некои така во вид на цветови и срциња (на едната рака, едниот поколн од вујна ми другиот од на дечко ми мајка му) и наеднаш ми паднале цирконите по земја сум ги барала и ги собрав ама содробени цели само едно цветче и едно срце беше цело. незнам што би значел овој сон? ве молам за одговор (имам болни во фамилијата па да не е нешто лошо) :(

6. baguf4e

baguf4e Популарен член

Се зачлени на:
    17 мај 2010
    Пораки:
    3.691
    Допаѓања:
    8.746

Свадбата скоро секогаш е нешто убаво.Во твојот случај означува задоволство и среќа :)
    Штом некои од прстените ти биле подарени,значи си заштитена од некого.Колку повеќе прстени си имала на раката тоа значи толку повеќе успеси.За самите циркони немам некое логично објаснување па ќе ти ги протолкувам како скршени прстени кои паѓаат по земјата,а тоа значи кавга или некоја разделба.

7. Lina24

Lina24 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 февруари 2010
    Пораки:
    2.230
    Допаѓања:
    438
    фала багуфче за одговорот, иначе прстените основата (нешто како пластика црна) ми беше на раката само цирконите паѓаа, ама ете ќе внимавам да не се карам. фала уште еднаш

8. malata2

malata2 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 јули 2010
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    0
    дали некој знае со значе тоа да сонуваш големи влакна на нозете ако некој знае нека каже ;)

9. baguf4e

baguf4e Популарен член

Се зачлени на:
    17 мај 2010
    Пораки:
    3.691
    Допаѓања:
    8.746

Долги влакна,влакнести нозе означуваат болест.

10. Dgirlll

Dgirlll Популарен член

Се зачлени на:
    1 септември 2010
    Пораки:
    953
    Допаѓања:
    7.286
    дали некој знае што значи да сонуваш веридба, не своја туку на некој друг? фалаа од напред ;)

11. 2468

2468 Популарен член

Се зачлени на:
    23 декември 2009
    Пораки:
    4.497
    Допаѓања:
    2.836
    сонував како ме гушнало ооооооогромно куче :^)
    што би значело тоа?

12. annnni

annnni Популарен член

Се зачлени на:
    27 март 2010
    Пораки:
    3.025
    Допаѓања:
    648
    баге а што значе да сонувам дека дечко ми ме фатил како лажам нешто...па после јас сум плачела и сум се оправдувала...... :$

На Ferhunde-L му/ѝ се допаѓа ова.
  13. baguf4e

baguf4e Популарен член

Се зачлени на:
    17 мај 2010
    Пораки:
    3.691
    Допаѓања:
    8.746
    Да сониш веридба значи одразување на твоите потреби во поглед на љубовта.Ги одразува твоите чувства на осаменост,сакаш да бидиш осигурена од некој,сакаш некоја топла прегратка и слично.

Во сон да те гушне огромно куче значи дека ќе се смириш со некого.Исто така големото куче ги симболизира твоите добри особини од типот на верноста,дарежливоста,протекцијата.Исто така значи дека сите овие добри особини кои ги поседуваш некој сосема ги заборавил односно ти му правиш добро,а тој ти ги заборава твоите добрини.

Да сонуваш дека лажиш и после тоа се оправдуваш значи дека веруваш дека можиш да постигниш нешто кое е надвор од твоите можности.

14. Dgirlll

Dgirlll Популарен член

Се зачлени на:
    1 септември 2010
    Пораки:
    953
    Допаѓања:
    7.286
    фала baguf4e , се што кажа така е, ме изненаде. поззз

На baguf4e му/ѝ се допаѓа ова.
  15. lylaby

lylaby Популарен член

Се зачлени на:
    20 март 2010
    Пораки:
    631
    Допаѓања:
    334
    Со соновиве сум жива догодоштина :) Прво како некоја девојчица го грабнува дечко ми и го љуби а јас паничена целата почнувам да хистеришам и ја фаќам нешто и се дерам ја одделувам од него...Што ли значи ова :o Потоа како седам на мојот кревет со оној нешто како духовно лице што воедно и пее Кристијан мислам се викаше оној што изведува егзорцизми :D И тој ми вели Сега ќе те земе баба Ламја одеднаш вистина ме влече нешто што не е видливо како дух нешто :o се пробудив и мислам дека од страв ќе се подмочам :o Најпосле пак заспав и сонував кутре лежеше беше бело го погалив и помислив еј баш сакам да си го земам,тоа откако ме чекале другарки во некој трговски а јас избезумена брзам да ги најдам :o Па значи спиев на рати и сонував чуда ноќеска...Кој знае значење на нешто од сето ова слободно нека каже :o баш ме интересира и тоа мн особено оној дел со бајачон се посрав од страв да ми извините :D

16. doktorka-an

doktorka-an Истакнат член

Се зачлени на:
    2 мај 2010
    Пораки:
    1.078
    Допаѓања:
    345
    баге сонувам дека сум рекла леле ќе се депилирам ли,и нозете ми биле полни со влакна,сум се чудела зошто толку многу имам :lol: :lol: де кажи што сон ќе беше тоа? :lol: :lol:

17. OzzyAngel

OzzyAngel Популарен член

Се зачлени на:
    17 март 2010
    Пораки:
    1.884
    Допаѓања:
    1.225
    го сонував Рафаел Надал!!!!! :tmi: :tmi: па се сликавме со него, се гушкавме... Јој Боже, а јас сум луда по Федерер! откако се разбудив сабајле, и по навика отворив на страницата на УС Опен и Надал го видов и ми беше мило... А јас не можев да го поднесам него!
    а и сонував дека полагам испити и пушам цигара, а јас не пушам!
    ако знае некој нека ми каже!

18. julie77

julie77 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2010
    Пораки:
    5.566
    Допаѓања:
    20.056
    Малку офф...Багуфче за толкувач на соништа ја сакаме! :) Кој што има да и се обрати...И секоја пофалба од мене за тебе Баге. :)

На baguf4e, annnni, BlackXSs и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  19. BlackXSs

BlackXSs Истакнат член

Се зачлени на:
    7 јуни 2010
    Пораки:
    88
    Допаѓања:
    20
    Можеби звучи смешно,но неколку пати сонувам дека имам секс со дечко што не го познавам :o (можеби дека не сум имала одамна па затоа почнав и да сонувам :D :D ). Исто така сонував и многу убави цвеќиња,кои ми ги подари еден бивши дечко, а ноќеска сонував како братучетка ми ми се јавила и ми кажала дека разговарала со мојот бивши дечко и тој и рекол дека тој не бил за мене и дека се откажал од целиот женски род,а не само од мене (е тоа е невозможно :rofl: ).Имаат ли некаква смисла соновиве или дека мислам на тоа па почнав и да сонувам? :?:

20. 2468

2468 Популарен член

Се зачлени на:
    23 декември 2009
    Пораки:
    4.497
    Допаѓања:
    2.836
    сонував како требало да се мажам со дчко ми, ама јас уште бев дома кај мене и се се случило набрзина, не сакав да се мажам :?:
    мајка ми беше нервозна, сите дома во паника, и немало многу луѓе како што требало да биде.
    а јас облечена во доооолга преубава венчаница и носев вел на глава :angel:
    излегов надвор, се замрачуваше, дечко ми сеуште го немаше. влегов дома и почнав да викам дека не сакам да се мажам, дека рано ми е, па и него уште го нема....

што значи ова? :worried: