Сонови

Дискусија во '„Другата“ наука' започната од Claudia, 22 ноември 2009.

1. Lady-in-white

Lady-in-white Истакнат член

Се зачлени на:
    16 април 2012
    Пораки:
    352
    Допаѓања:
    53
    Сакам само да прашам нешто. Како беше тоа демек ако не го кажеш никому сонот ке ти се исполни или пак ако го кажеш некому? Една другарка ми има кажувано дека соновите не требало да се кажуваат пред 12 часот зашо ке се исполниле или незнам што. Сакам да го чујам вашето мислење :)

2. bobby.pin

bobby.pin Истакнат член

Се зачлени на:
    10 септември 2011
    Пораки:
    113
    Допаѓања:
    29
    Моето мислење е дека соновите се нашите најголеми копнежи и стравови, ако сакаш некој од соновите да ти се исполни само треба длабоко да веруваш и да дадеш се од себе.

Јас последно време сонувам како се сликам со познати личности или пак се мувам со нив хахаха знае ли некој што би требало тоа да значи ?

3. xxAngelxx

xxAngelxx Популарен член

Се зачлени на:
    27 јуни 2010
    Пораки:
    1.517
    Допаѓања:
    968
    Сонував како јас и брат ми бевме надвор на улица, беше сончев ден и видовме едно црно куче пудлица беше, имаше светло виолетови очи, чудно ни изгледаше. Кога го видовме подзастанавме, се исплашивме од него, ни беше страв да ја преминеме улицата, ама на крај мислам дека тргнавме?

4. sweet-star

sweet-star Популарен член

Се зачлени на:
    13 јуни 2012
    Пораки:
    1.524
    Допаѓања:
    1.738
    Сонував дека на полноќ бев во SP маркетот,тогаш затварале,а кога се враќав видов група девојчиња како одат негде,некои ми беа познати од реалноста,но некои ликови првпат во сонот ги видов.

5. Sara123

Sara123 Популарен член

Се зачлени на:
    30 мај 2011
    Пораки:
    3.279
    Допаѓања:
    2.306
    Што значи да го сонуваш она што го посакуваш ?? :^)

6. esperansa777

esperansa777 Популарен член

Се зачлени на:
    5 јули 2012
    Пораки:
    923
    Допаѓања:
    1.858
    da,glenn najverojatno e toa,sepak blagodaram,fala mnogu i na tebe snow queen :)

7. Sara123

Sara123 Популарен член

Се зачлени на:
    30 мај 2011
    Пораки:
    3.279
    Допаѓања:
    2.306
    Денес сонував бели чизми со волна,топли. Не многу високи под колена. :tmi: На крајот ги пробав ~
    Инаку,јас никогаш не би облекла бели чизми. :envy:

8. Anonnimna

Anonnimna Истакнат член

Се зачлени на:
    6 декември 2011
    Пораки:
    342
    Допаѓања:
    76
    Сонував четири стрели,и како една другарка ми прави дупчиња со шајка две на газот две на стомак,и ми ги забодува стрелите(малцеки железни биле)
    Потоа сум се облекла во некоја си црно црвена облека и сум излегла пред огледало и моите домашни ми се восхитувале.

9. baby.blue

baby.blue Истакнат член

Се зачлени на:
    17 јули 2011
    Пораки:
    65
    Допаѓања:
    33
    јас сонував како во една соба полна со валкана вода имаше 2 чамци со деца, а јас сум ги учела како да веслаат. едно девојче падна во водата и јас скокнав да го спасам. следно што се сеќавам е дека сум отишла некаде на доктор и сум ја изгубила левата дланка и сум плачела многу. некое дете што наводно ме сакало и јас него најверојатно ме фатило за раката со изгубената дланка но јас ја тргнав и ја ставив меѓу нозете за никој да не ја допре а целото време липав. потоа се разбудив.

10. perlaa

perlaa Популарен член

Се зачлени на:
    2 декември 2011
    Пораки:
    1.223
    Допаѓања:
    788
    Сонував дека сум спиела и сум се разбуела и сум видела дека прамен од коса имам опаднато и сум почнала да плачам. Што може да е тоа?

11. Cacy

Cacy Популарен член

Се зачлени на:
    26 јули 2010
    Пораки:
    2.244
    Допаѓања:
    1.547
    што значи да пушиш цигара на сон?

12. elcezelce

elcezelce Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2011
    Пораки:
    3.118
    Допаѓања:
    20.936
    Цигара знам дека значи горчина ,сега најубаво ти знаеш да си ја протолкуваш таа горчина што значи и во кој контекс се однесува :)
    Значи дека ќе ти олесни нешто и ќе се радуваш поради тоа :)

На perlaa и Cacy им се допаѓа ова.
  13. Ordinary

Ordinary Форумски идол

Се зачлени на:
    15 февруари 2012
    Пораки:
    2.909
    Допаѓања:
    81.530
    Сонував пријателка моја носела ист фустан како мојот,кој ми е купен од странство.
    Се изненадив кога ја видов,не ми се веруваше како е можно.Фустанот е маслинеста боја,ако има тоа некаква врска де.
    Ај некој нека ми каже што значи сонов :)

14. Cacy

Cacy Популарен член

Се зачлени на:
    26 јули 2010
    Пораки:
    2.244
    Допаѓања:
    1.547
    А што значи да си пукаш сама во главата со пиштол? :o :lol: :tmi:

На Sara123 му/ѝ се допаѓа ова.
  15. girl-miri

girl-miri Форумски идол

Се зачлени на:
    19 октомври 2011
    Пораки:
    7.698
    Допаѓања:
    19.882
    во сон ми падна многу коса :( што ке е?

16. elcezelce

elcezelce Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2011
    Пораки:
    3.118
    Допаѓања:
    20.936
    Ќе си скратиш некој маки ;)

17. Twetty

Twetty Истакнат член

Се зачлени на:
    10 август 2010
    Пораки:
    18
    Допаѓања:
    5
    Јас сонував дека во сонот си легнувам да спијам, па следи дел темница, зш додека спијам ништо не се дешава баш темница и си се будам и го продолжувам сонот што си бил од пред тоа. Е ај сега... :worried:

На Sara123 му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Sara123

Sara123 Популарен член

Се зачлени на:
    30 мај 2011
    Пораки:
    3.279
    Допаѓања:
    2.306
    Денес сонував 3 -
    1 сон. Мајка ми ме праша дали сум спремна за да одиме на депилација.. Јас и одговорив потврдно. Таа ми рече добро ај ама во март. Демек во сонот било Фебруари. :o
    2 сон- Ги сонував Зумбуљ Ага и Ѓул Ага. Како спијат на кревети на спрат. Зумбуљ доле а Ѓул Ага горе.
    Зумбуљ Ага се разбуди прв и отиде да му направи појадок на другарот. :lol: КОга Ѓул Ага се разбуди си вика..Ммм што убаво мириса тукаа..ммм што е ова..И тогаш во истиот момент доаѓа Зумбуљ и му вика брате јас ти направив појадок. И потоа Ѓул вика ее вака сакам..еднаш да ме прифатиш,и да се разбудам со убаво.. :lol: :lol: Кој знае од кај па ова во сон ми текнало.. :^)
    3 сон- Братучедка ми ме повика. Отидовме во една градинка. Седнавме на малите столчиња. Таа стана и застана. Почна да ми предава нешто. Извади некои книги со сликички и со цртежи и почна нешто да ми објаснува.. :^) :!:

Многу чудни сонови..

19. Lady-in-white

Lady-in-white Истакнат член

Се зачлени на:
    16 април 2012
    Пораки:
    352
    Допаѓања:
    53
    Сонував дека сум требало да идам на некоја прослава па сум била облечена во крем фустанче и сум имала на нозете некој вид на балетанки пуна пета незнам како да ги наречам ама сум сакала да имам штикли пошто другарка ми имала и нејзините биле повисоки од моите и сум отишла да купам и ко ненормална сум трчала низ продавниците ама никаде не сум можела да најдам и сум каснела на прославата. Знае некој што значи тоа..? Сноу?

20. iloveyou29

iloveyou29 Queen of beauty

Се зачлени на:
    14 мај 2012
    Пораки:
    5.860
    Допаѓања:
    32.474
    Во последно време сонувам се почесто и почесто и цело време некои неубави работи...Синоке сум сонувала дека го убиле вујко ми и тој убиецот ме убил и мене..Дали некој знае што значи ова? :(