Сонови

Дискусија во '„Другата“ наука' започната од Claudia, 22 ноември 2009.

1. L-enna

L-enna Популарен член

Се зачлени на:
    6 октомври 2010
    Пораки:
    1.107
    Допаѓања:
    1.793
    Сонував еден многу чуден сон, за кој се сомневам дека некој може да најде некое значење. :x

Прво да разјаснам, во сонов сум имала 2 куќи лепенки, брат ми работел во NCIS, Јусејн Болт бил некој убиец и крадец кои го бркале NCIS. А во сонот цело време сум го викала Усаин. :o
    Сум се враќала од некаде па сум влегла во вторава куќа, во дневната каде што сум го видела Јусејн. Имал пиштол и ми рекол да ја викнам најдобрата другарка да дојде дома и да ја однесам кај него, и да не пробувам да направам ништо повеќе зашто имал ставено камери насекаде во куќата. Ме пуштил да одам во другава куќа кај што живееме и сум им пишала пораки на братов и другаркава. Него, за да знае дека тој е вооружен и дека е тука,а и да дојде екипата да го фати. А неа, да се врати дома зашто веќе била на пат за кај мене.
    Во меѓувреме Јусејн се криел под кревет во дневната. Сум тропнала на вратата, сум кажала која сум и ми отворил врата. Не само мене, ама и на целата екипа. Го фатиле, а кога го носеле се дерел дека ќе се врати и ќе ме убие за тоа што сум го направила.

И така, преплашена со биење на срцево 100 на час се разбудив .. и 5 минути не можев да сфатам дека се‘ ова беше само сон. :?:

P.S: Премногу гледање на серијата не е на арно, еве доказ. :$

На Sara123 му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Snow-Queen

Snow-Queen Форумски идол

Се зачлени на:
    3 ноември 2011
    Пораки:
    15.266
    Допаѓања:
    15.015
    девојки знам дека мн доцнам со толкувањево,ама ако ми верувате деновиве не ми се баш нај нај, од солзи во очите тастатутава не ја гледам како што треба

anabel-a-ќе избегнеш голема опасност

charliee-ќе почувствуваш јад, лутина

Maxymous-победа над непријателот

Adi888-среќа,духовен мир

На Adi888 и Sara123 им се допаѓа ова.
  3. 1-Lady-in-red

1-Lady-in-red Истакнат член

Се зачлени на:
    23 февруари 2012
    Пораки:
    193
    Допаѓања:
    44
    Јас искрено ги занемарувам соновите-не верувам во нив. Само нешто убаво кога ќе сонувам посакувам и наредниот вечер пак да го сонам :lol: Инаку имам слушнато од баба ми дека на што во последно време мислиш, со што си го оптеретуваш мозокот, тоа и сониш а колку е точно :o незнам. :)

4. Anna-Banana

Anna-Banana Популарен член

Се зачлени на:
    4 октомври 2011
    Пораки:
    3.898
    Допаѓања:
    4.903
    Вака сега пред некој ден сонував поп,бевме во некој маснастир\црква со татко ми. Незнам како и зошто појдовме,но битно бевме таму.Знам само додека одевме таму,поминавме низ гробишта.
    А потоа кога стигнавме таму,попот на татко ми му даде кондури.И толку се разбудив.
    Иначе прочитав дека поп да сонуваш значело,некоја среќа со блиска личност,ама ова со кондуриве? :^)
    Сону?! :^) :?:

5. L-enna

L-enna Популарен член

Се зачлени на:
    6 октомври 2010
    Пораки:
    1.107
    Допаѓања:
    1.793
    Другарка ми пред некој ден сонувала дека додека се шетала низ чаршија наишла на мојот бивши кој продавал велосипеди, златни/сребрени медаљи и трофеи. Дома му биле во тесно, западнале во некои долгови и немале пари, па ова бил единствениот начин да ги собере потребните пари.

Да не знае некој што значи ова..? :worried:

6. HurremSultan

HurremSultan Истакнат член

Се зачлени на:
    11 февруари 2012
    Пораки:
    241
    Допаѓања:
    119
    Prv son- Sonuvav eden decko kogo podolgo vreme go nemam videno i mnogu mi nedostiga. Go sonuvav vo rabotnicka obleka kako sto go gledav sekogas na jave. Toj rabotese a jas i sestra mi sednavme da go gledame. Toj mene me ignorirase i ne sakase da me gleda a na sestra mi i se nasmevna. Jas ljubomorna se nalutiv, stanav i izbegav. E sega ne sum sigurna dali zapaliv cigara dodeka begav ili ne. I vikav na sestra mi ti mu se svigas ne jas a toj toa go gledase.
    Vtor son- Sonuvav kako se setam po ulica i naletav na grupa mladi momcinja koi sakale da me napadnat. Togas pred mene izleze mrtvata komsivka, zastana pred mene i sakase da me odbrani. Mi dade nekakvo livce i jas zaminav. Vozrasen maz prodolzi da me sledi. Jas mu rekov da vlezam prvo jas doma da go ostavam sendvicot pa posle ke vlezes i ti po mene. Sakav da go izlazam za da izbegam od nego a toj go primeti toa. Sepak napravivme taka.
    Tret son- Vo mojot dom doslo nekoe malo devojce. Se setavme so nego i stignavme do balkonot. Nemase ograda ama devojcevo sakase da izleze na balkonot. Jas go stisnav silno i ne mu dozvoliv a dodeka go drzev skokase i vreskase ama potoa se smiri. Potoa se pojavi ograda na balkonot i opasnosta pomina. Prodolzivme nataka i prebaruvavme niz rabotite. Vidovme uste eden balkon. Devojcevo isturi kutija polna so slivi no gi sobravme i gi vrativme nazad. Potoa kako da sfativ deka toa e mojata vnuka od sestra mi kerkickata a na moment kako da ja vidov svekrvata na sestra mi ama ne sum sigurna za ova.

7. Saxobeat

Saxobeat Истакнат член

Се зачлени на:
    25 јуни 2011
    Пораки:
    207
    Допаѓања:
    99
    Значи вака јас сонував еден сон како веридба нешто па ако некој знае што значи го молам да ми каже. Однапред благодарам.
    Сонував како мојот дечко ми става прстен на рака златен со светкави дијаманти ( многу блескаше) и ми кажува ние ке се жениме. А во позадина стојат моите и неговите родители и јас му кажувам да им кажеме на родителите за таа одлука и тој се завртува кон нив и им ја соопштува веста и тие само се насмевнаа а јас цело време гледав во прстенот кој многу блескаше.
    Сноу те молам расчисти ја ситуацијава :*

8. Witchy-style

Witchy-style Популарен член

Се зачлени на:
    30 јуни 2012
    Пораки:
    711
    Допаѓања:
    4.227
    Сонував како со мојот најдобар другар излегуваме, и подоцна тој ми кажува дека е заљубен во мене и се бакнуваме, а потоа ме испраќа до дома.Што значи ова Сноу?Мислам тој другарот не ми се свиѓа, онака само сме другари и ништо повеќе..Што ми треба да го сонувам..

9. Miss-Depp

Miss-Depp Истакнат член

Се зачлени на:
    23 февруари 2012
    Пораки:
    92
    Допаѓања:
    32
    Сонував како сум облечена во бело фустанче,не невестинско него летно,ама сум плачела и коа сум се погледнала цо огледало цело сум била во очите размачкана и потечена,не сум можела дури убаво да се видам се ми било замаглено.....И плус после тоа сум бегала од некој човек ама било затворено кај мене дома и тој ме стигнал ама не ми направи ништо,само ми зборуваше :worried: Што би требало да значи тоа,ако може некој да ми каже....:)

10. theAristoCat

theAristoCat Популарен член

Се зачлени на:
    9 јули 2011
    Пораки:
    442
    Допаѓања:
    384
    сонував дека со еден мој другар сме снимале некој спот и јас сум му рекла дека киното во нашиот град ќе експлодира..
    и после неколку дена во киното имало собир на атеисти, сите биле облечени во бело, а мажите имале долги бради..
    и киното стварно експлодирало и сум му рекла на другар ми : леле па нели ти реков?
    што би можело да значи ова? :worried:

11. kikkki

kikkki Популарен член

Се зачлени на:
    31 март 2012
    Пораки:
    2.746
    Допаѓања:
    4.846
    A sto znaci da sonuvss ogan? :D :)

12. L-enna

L-enna Популарен член

Се зачлени на:
    6 октомври 2010
    Пораки:
    1.107
    Допаѓања:
    1.793
  13. Sara123

Sara123 Популарен член

Се зачлени на:
    30 мај 2011
    Пораки:
    3.279
    Допаѓања:
    2.306
    Јас денес сонував болница.
    Се наоѓав во една болница,бев со мајка ми. Јас седев а таа ме убедуваше дека ништо не е страшно и нема да боли.
    Всушност требало крајниците да ми ги вадат. :o :tmi:

:D

14. Monique995

Monique995 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 декември 2011
    Пораки:
    246
    Допаѓања:
    201
    еве еден (ја би го нарекла ТАПА) сон од мене (најнов е овој пошто обично не памтам што сонувам), ама баш ме интересира, некој ако си ја има дарбата во толкувањето соништа да ми каже нешто ако значи :D

(Пред да заспијам) Седев на латопов, и пошто мене обично ме фаќа јака дремка, си мислам па шо не одиш да си легнеш бе дете, и си легнав и правам аларм гледам 2 hours and 24 minutes left.
    (Сонот) Како воопшто да не сум си легнала си седам сеуште пред лаптопов и ми се јаде нешто благо (ама многу ми се јаде) и од се што можев да најдам ја одбрав канче со шеќер, го гледам канчето и си викам чекај во чиниче да го ставам за да не го изедам целиот. Си ставив шо си ставив и се враќам пак пред компјутер и чепкам таму нешто. И така си јадам јас од шеќерот и гледам нешто внатре и си викам ај да го дојадам па после ќе го фрлам (да не станувам два пати). И каснувам уште една лажичка и сфаќам дека тоа што сум го видела почнува да мрда. И што да видам мала црвена змија со "ѕвонче" [​IMG]на опашката (како тоа на сликата). Почнувам да врескам по брат ми и го фрлам чиничето со шеќер и змијата на земја. Доаѓа брат ми и ме прашува што е проблемот, јас само со прст му ја покажав змијата тој ја зима и ја фрла низ прозор. Во меѓувреме јас го барам канчето со шеќер и гледам внатре, а тоа да ти било полно со змии. (пошто по природа сум голем плашливец од животни не можев да издржам повеќе и се разбудив).

15. Snow-Queen

Snow-Queen Форумски идол

Се зачлени на:
    3 ноември 2011
    Пораки:
    15.266
    Допаѓања:
    15.015
    ^прво гооолемо sorry за офф топикот,ама морав да им пишам на сонувалките
    жал ми е што не стигнав да ви ги одговорам соновите, но искрено немам воопшто време.А еве сега се пакувам, 2 недели заминувам на одмор.Така да,давам чесен пионерски збор дека кога ќе се вратам активно и редовно ќе ви толкувам.
    Поздрав феминки, и убави сништа да имате |-)

16. Abeja

Abeja Популарен член

Се зачлени на:
    24 март 2011
    Пораки:
    4.391
    Допаѓања:
    17.613
    Моник995-мала змија значи дека ќе се лутиш некому, повеќе змии-подмолни пријатели. Брат ти може да ти помогне да се спасиш од некој лош пријател, или некоја непријатна ситуација.

Сара123, да се наоѓаш во болница значи напредок во животот, а ако влегуваш во болница-ненадеен издаток, ако излегуваш здрава од болница-ќе победиш некоја опасност.А разговор со мајката значи успех во некој потфат.

17. ilipili

ilipili Популарен член

Се зачлени на:
    19 април 2012
    Пораки:
    1.310
    Допаѓања:
    4.992
    Синоќа го сонував овај сон
    Јас,дечкото и уште една сме лежеле заедно во еден кревет и тој демек сакал да има односи и со двете :tmi: Јас сум му се налутила премногу и сум му раскинала,а многу сум плачела ;( ;( Тој одел пред мене во вентијага и црвена блуза,а јас зад него.Не сум можела да издржам сум потрчала по него,сум го фатила за палтото и сум му кажала дека не можам без него.Тој ми кажал да му простам и дека нема да се повтори тоа,сме се гушнале,бакнале и заврши сонот.Глуп е малце,ама би сакала да знам што значи :)
    Фала однапред

18. Monique995

Monique995 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 декември 2011
    Пораки:
    246
    Допаѓања:
    201
    благодарам :D

19. Elennaa

Elennaa Популарен член

Се зачлени на:
    22 февруари 2011
    Пораки:
    4.161
    Допаѓања:
    14.173
    Уште пред неколку недели, сонував како сум ја изгубила алката.
    Незнам како се вика, тие што се купуваат во црква, црни. И што не се вадат додека не ти се искине..
    Денес сонував, како сум имала две такви, на левата и на десната рака. (а имам само на десната)
    И сум почнала да ги отпарувам. И после не сум можела да ги вратам, затоа што биле многу мали конците, не сум можела да заврзам. :^)

20. Emma89

Emma89 Популарен член

Се зачлени на:
    11 април 2010
    Пораки:
    1.258
    Допаѓања:
    426
    Лелее каков сон, живи глупости. Ама ај да ми го протумачи некој..
    Сонував како од најдобрата пријателка на мајка ми, сосетка, па нејзиниот син којшто ме има израснато т.е. кај нив сум порасната, а тој е женет и има детенце малечко, на сонот вели дека направил грешка што се оженил и дека јас сум била таа со која требало да се земе. Нешто така, па јас збунета бев на сонот, тој како да идеше по мене нешто муабет правевме на планина а од страна луѓе, другари негови не гледаа.. така нешто, колку што успеав да запаметам. Знае ли некој??