1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Сонови

Дискусија во '„Другата“ наука' започната од Claudia, 22 ноември 2009.

1. simonice

simonice Истакнат член

Се зачлени на:
    10 март 2012
    Пораки:
    251
    Допаѓања:
    99
    Леле сноу ако може и мојот сон од кој се преплашив нокеска.сонував дека детето се качувало на еден прозор и полека полека цела се префрли и падна од втор спрат.се стресов :sweat: :sweat: :sweat:

2. olence86

olence86 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 април 2012
    Пораки:
    287
    Допаѓања:
    91
    Би сакала да ве замолам за еден совет, односно да ми објасните што значи сонов.
    Пред два дена , мојот татко сонувал како мајка ми држи едно бебе. Кога се доближил до неа, погледнал во бебето и многу му личело на мојот маж и си помислил дека е мое бебето.Но по неколку секунди дошле две машки особи, соседи и и го зеле на мајка ми бебето од рака.
    Дали ќе може некој да ми го протолкува сонов?
    Поздрав

3. Macushkaa

Macushkaa Нов член

Се зачлени на:
    18 ноември 2011
    Пораки:
    608
    Допаѓања:
    155
    Сонував дека сум била излезена и кога сум идела накај дома кај продавниците таму малку подалеку од мојата кујќа имало 3ца луѓе, од кои 1 го познавав, другиот беше со долга коса а третиот Онака обичен..
    И сеа уште од далеку ги гледам некако сумлјителни лиц а ми беа
    (као демек мафијаши,наркомани,киднапери) и така сама во темница они ми се пулат а пред мене уште 2,3 непознати си одат по пат .. И јас сум забегала по скришни патеки за да не ме најдат.. потоа се најдов пред кујќа на едни комшии и тие мажот и жената надвор беа излезени и ми викат што вака касно поминуваш од тука. и јас им ја објаснувам состојбата.. и коа гледам зад мене тој со долгата коса(еден страшен поглед ми фрли,значи ме следел + то) и сум им кажала дека еден од нив е тој..Мн страшно изледаше по темница зад една жица стоеше ама мн блиску домене.. и одма се разбудив..
    АЈј ако може некој да ми го протолкува.. :) :) :)
    :^)
    Мислам дека истиов или малце сличен сон повејќе пати го имам сонувано :angel:

4. tessie

tessie Форумски идол

Се зачлени на:
    11 ноември 2010
    Пораки:
    5.770
    Допаѓања:
    23.807
    ММ сонувал како хранел мало мече...

5. meU

meU Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    2.633
    Допаѓања:
    3.059
    Еве јас да ја заменам Сноу, она си е оправдано одсутна :lol:
    Инаку сонот не значи ништо конкретно, веројатно си нешто опседната со безбедноста на детето, па потсвесно сонуваш некакви кошмари. Обично викаат дека на јаве е спротивно од сонот, што значи немај гајле, никаде не оди малиот ;)

НЕшто мило ќе го снајде твојот маж.

6. kikkki

kikkki Популарен член

Се зачлени на:
    31 март 2012
    Пораки:
    2.749
    Допаѓања:
    4.848
    Сонував мачка која не била целосно црна црно-бела имало и некои бели делови,повеќе ми тера на шарена барем мислам дека има разлика во толкувајнето од црна до шарена.Сум ја галела...?Можете да ми кажете што точно значи? :o :tmi: :^)

7. iloveyou29

iloveyou29 Queen of beauty

Се зачлени на:
    14 мај 2012
    Пораки:
    5.864
    Допаѓања:
    32.493
    Мачка значи милости, црната мачка - опасност, а белата значи љубов а сега шарена незнам што точно, а тоа што си ја галела значи за нешто што си направила добро, ке ти се врати со добро ;)

8. Lady-in-white

Lady-in-white Истакнат член

Се зачлени на:
    16 април 2012
    Пораки:
    352
    Допаѓања:
    53
    Сонував дека сум била на заболекар и таму тој ме седнал на столот и почнал да ми ги прегледува забите па ми рекол дека сум имала 3 заба за правење и дека може да ми направи само еден зашо другите биле многу расипани и многу ке ме болело, ке сум умрела од болка. И потоа ми ставил анестезија зашо ја сум побарала и потоа се разбудив. Баш сакам да знам што значи тоа :?:

9. iloveyou29

iloveyou29 Queen of beauty

Се зачлени на:
    14 мај 2012
    Пораки:
    5.864
    Допаѓања:
    32.493
    Заби не е убаво на сон, а посебно ако ги правиш ако се расипани.Незнам дали имало крв ама тоа е тешка болест :(

10. Macushkaa

Macushkaa Нов член

Се зачлени на:
    18 ноември 2011
    Пораки:
    608
    Допаѓања:
    155
    пак сличен на тој предходниот сон сонував
    Сонував сме иделе од чаршија јас и 2 другарки и еден човек не бркал ..

11. anabel-a

anabel-a Популарен член

Се зачлени на:
    25 август 2011
    Пораки:
    3.333
    Допаѓања:
    15.499
    Сонував чуден сон. И ме загрижува, затоа што значењата на соновите последен пат што ги сонував се остварија, за жал. ;(

Сонував како чичко ми требал да прави свадба (кој впрочем е женет веќе 5,6 години), и во подготовките за свадбата учествувал и покојниот ми дедо. Чудно ми е тоа што дедо ми носел балетанки слични на моите и јас сум му рекла дека после свадбата јас ќе ги носам неговите. :^)

12. leilla

leilla Истакнат член

Се зачлени на:
    27 мај 2012
    Пораки:
    252
    Допаѓања:
    146
    Сонував дека сум бремена 2 месеци. Се мислев дали да абортирам или не.

13. danniela5

danniela5 Популарен член

Се зачлени на:
    24 јуни 2011
    Пораки:
    1.308
    Допаѓања:
    881
    Некој познаник ќе прави свадба . После таа радост, за кратко време нешто неубаво ќе се случи, ќе тажиш за нешто .

14. cat250

cat250 Популарен член

Се зачлени на:
    11 мај 2012
    Пораки:
    594
    Допаѓања:
    398
    Што значи на сон да се види бројот 888??

15. kravina

kravina Истакнат член

Се зачлени на:
    16 јуни 2012
    Пораки:
    20
    Допаѓања:
    7
    Го сонував починатиот братучед, како сум го видела и сум го прегрнала. Ништо не ми збореше, само ми дозволи да го гушнам и потоа одма се разбудив ....Да не знаете што би значело??

16. meU

meU Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    2.633
    Допаѓања:
    3.059
    Тежини носиш во себе

Викаат дека ако сонуваш починат и не ти збори значи е тој.

17. delfinaa

delfinaa Активен член

Се зачлени на:
    4 јануари 2012
    Пораки:
    10
    Допаѓања:
    7
    луѓе ај хелп Ја сонував бившата на мојот дечко и беше во црно и убава на лице( во живо не е убава ко на сонот) и беше многу дебела ( инаку е слаба) и само со мене разговараше и ми се смешкаше
    што би можело да значи?

18. delfinaa

delfinaa Активен член

Се зачлени на:
    4 јануари 2012
    Пораки:
    10
    Допаѓања:
    7
    еј нешо мило ке му биде

19. theAristoCat

theAristoCat Популарен член

Се зачлени на:
    9 јули 2011
    Пораки:
    442
    Допаѓања:
    384
    имам неколку сона..
    првиот
    сонував дека со еден мој другар сме снимале некој спот и јас сум му рекла дека киното во нашиот град ќе експлодира..
    и после неколку дена во киното имало собир на атеисти, сите биле облечени во бело, а мажите имале долги бради..
    и киното стварно експлодирало и сум му рекла на другар ми : леле па нели ти реков?
    што би можело да значи ова?
    вториот
    сум била во нашето кафуле и момчето кое го сакам ама не сме заедно бил позади мене и кога сум го видела сме почнале многу да се прегрнуваме
    третиот
    сонував дека бившиот и женска му добиле девојче и го крстиле по мене..

некој да ми ги одгатне? :(

20. baby.blue

baby.blue Истакнат член

Се зачлени на:
    17 јули 2011
    Пораки:
    65
    Допаѓања:
    33
    Сонував вампири кои на крајот таткоми ги убил некако. Но почнале да ја кршат гаражата каде што му биле оставени телата, па повторно некако ги убил таткоми и сме се ослободувале од телата. Во истиот сон сонував мало девојче кое сум го галела за косата и нешто сум зобрувала ама незнам што :/ Ќе може некој да ми каже што значи?