Сонови

Дискусија во '„Другата“ наука' започната од Claudia, 22 ноември 2009.

1. LittleFairy

LittleFairy Популарен член

Се зачлени на:
    30 април 2012
    Пораки:
    1.427
    Допаѓања:
    1.935
    Сонував дека во мојата соба имало вреќи со пари |( :lol: :D
    Snow??
    meU ??

2. meU

meU Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    2.633
    Допаѓања:
    3.057
    пари ти се муабети

оној со Велигден??? Според моите познавања мислам дека значи некое олеснување , за кое ќе се намачиш додека да дојдеш до него, а ќе те држи среќна и мирна долго време

На LittleFairy му/ѝ се допаѓа ова.
  3. eleni27

eleni27 Популарен член

Се зачлени на:
    16 декември 2011
    Пораки:
    1.473
    Допаѓања:
    8.169
    Сонував како се пресоблекувам во сите алишта што ги имам и не можев да си најдам во што да се облечам??????

4. Stoimenovska

Stoimenovska Истакнат член

Се зачлени на:
    7 јули 2011
    Пораки:
    916
    Допаѓања:
    2.182
    Со братучеди сме оделе на некоја забава која се приредувала во нашиот град..стоевме на една улица потоа отидовме накај забавата и сум приметила дека ми го нема мобилниот значи изгубен е .. се вративме на улицата кај што бевме претходно, тој беше таму и го земав. Што значи ова ?

5. kikkki

kikkki Популарен член

Се зачлени на:
    31 март 2012
    Пораки:
    2.746
    Допаѓања:
    4.846
    Да,да на тој мислев,благодарам... :*

6. kikkki

kikkki Популарен член

Се зачлени на:
    31 март 2012
    Пораки:
    2.746
    Допаѓања:
    4.846
    A da sonuvas lak za nokti,teget?Kade sto go kupuvas lakot,od market
    Blagodaram odnapred... :) :D ;)

7. starbucks

starbucks Популарен член

Се зачлени на:
    12 април 2011
    Пораки:
    3.064
    Допаѓања:
    6.665
    Сум била бремена. Не ми се познавал стомакот и другите ме прашувале како се случи тоа, бла, бла.

?

8. meU

meU Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    2.633
    Допаѓања:
    3.057

ама ти многу сонуваш, дај паузирај малку, ќе земам годишен одмор :lol: немам појма што е ова , немора се да има значење :)

бременост- тежини

На starbucks му/ѝ се допаѓа ова.
  9. potterholic

potterholic Истакнат член

Се зачлени на:
    20 јануари 2012
    Пораки:
    341
    Допаѓања:
    419
    Сум била во тремот и наеднаш едно малечка анорексична црнкиња со црвен фустан помина во на баба ми спалната соба и ме погледнала. Јас сум писнала и сум се струполила на земјата. Лазејќи сум стигнала до вратата од тоалетот а мајка ми таму се туширала. Сум погледнала во огледалото и оттаму се појавила една азијка со бело кимоно и целенкасти цветови. Таа фацата на азијката неможам да ја заборавам, толку језиво нешто, најезиво од цел сон. Се ежам кога и да се потсетам на сонов. Што би требало да значи ова?

10. SarahTayMomsen

SarahTayMomsen Истакнат член

Се зачлени на:
    15 јули 2011
    Пораки:
    959
    Допаѓања:
    650
    Eве тука си провери http://www.360macedonia.com/macedonia/mk/sonovnik.php :)
    може ќе најде за што се работи.

11. SarahTayMomsen

SarahTayMomsen Истакнат член

Се зачлени на:
    15 јули 2011
    Пораки:
    959
    Допаѓања:
    650
    Абе се качувам на терасата на баба ми и се фрлам од неа и коа ќе паднам ме заболува и се разбудувам али коа ќе се разбудам како во сонот да се будам. Иначе овој сон веќе 2 години го сонувам скоро секоја вечер. Барав на соновник ама не најдов ништо незнам што ќе да е ова. :?:

12. kikkki

kikkki Популарен член

Се зачлени на:
    31 март 2012
    Пораки:
    2.746
    Допаѓања:
    4.846
    Ти благодарам,meU,скоро секоја вечер сонувам :( :o ,сега сонував авион су летала со авион мислам,ќе можеш да ми кажеш? :tmi: :^) 8) :lol:

13. hermosa

hermosa Популарен член

Се зачлени на:
    7 декември 2011
    Пораки:
    3.698
    Допаѓања:
    9.401
    Snow-queen ,те чекам со одговор :D .И другите феминки што ќе го протолкуваат овој сон,нека повелат.
    Значи синоќа сонував како сум била бремена,и тоа сум го носела детето на мојата крштелничка :o ,и многу ми е срам да кажам,сум имала обетка долу на вагината :$ :$ .
    Специфичен сон е,бидејќи крштелничката треба да се породи уште два месеци а во сонот јас го носев нејзиното бебе :tmi: .

14. Macushkaa

Macushkaa Нов член

Се зачлени на:
    18 ноември 2011
    Пораки:
    608
    Допаѓања:
    155
    Сонував дека сме биле всело, и моите се договориле дека ке го фрлеле дедоми во некоа пустелиа и таму ќе да умрел,и дека ке сме ги излажеле другите фам и пријатели дека сам побегнал од дома.
    И навистина така сме направиле,сме го качиле дедоми вкомбе и незнам како го фрливме некаде во некое село..запустено каде што немало луѓе. :worried:
    Кога сме дошле дома..мене мн ми било жал за него., и сум им кувала на моите дека погрешно постапиле (во тоа учествуваа бабами,мајками,таткоми и брат ми мислам) тие воопшто не се каеле за тоа, :swear: и дури мене ми викаа дека нема за што да ми биде жал..Јас мн се нервирав на сонот и незнаев на кого да му е кажам таа голема мака! сакав да појдам на тоа место и да го најдам.. да ги пријавам во полиција моите...... но ништо.. се разбудив.!
    meU ? :?:

15. sajonaramucaca

sajonaramucaca Истакнат член

Се зачлени на:
    26 април 2012
    Пораки:
    676
    Допаѓања:
    462
    .....сонував една девојка шо ја познавам ама не толку добро и одамна не сум ја видела а во сонот родителите као и биле загинати или починати....... незнам...... и беше на нивните гробови...........убаво е девојчето инаку................русокосо...........
    после се спремав да идам на факс..........братучетка ми и маж и требаше да ме носат :^) пошо они па идеа на работа по истиот пат......................јас коа се спремав ја чешлав косата и се гледав во огледало и и реков на мајка ми........види колку ми е права косата а не ја пеглав и стварно беше права и рековме ај да видиме колку ќе издржи..........па излегов а веќе каснев..........на излагање имаше една болна жена седеше у автомобил и пееше...........носеше турбан на главата и маска на лицето па по тоа заклучив дека е болна................братучетка ми и маж и нешо се расправаа кога идевме накај нивниот автомобил..........еден црвен беше..............па таа беше мн лута чак и мене ми се развика...........па на влегување во автомобил таа реши да седне назад и влезе пред мене и си стоеше на место не се помести за и јас да седнам..................па јас отидов од другата страна да влезам............одтаму пак влезе еден човек као тоа такси да е па они ќе го пренесат................мене ми рекоа да седнам напред..........дури да отидам запалија автомобилот и си заминаа..........ме оставија..............местото кај шо беа паркирани автомобилите беше како парк..........ја се пренервирав и решив да не идам на факс...............пешки се враќав накај станот кај што бевме............а по пат ми се нафрли едно детиште на мои години али горниот дел му беше мн крупен да не речам дебел.......имаше црна коса и очи у некоја глупа боја ни зелени ни кафеави................мене ми беше одвратен..................и пробуваше сосила да ме одвлече.............не беше мн празно местото имаше и луѓе................ја му бегав и у меѓувреме го пцуев......вреѓав........пружав отпор не се плашев..................а он само се смееше...........за среќа пријдоа луѓе шо ги познавам и им кажав и он се изгуби назад............еден од луѓето ми беше роднина нешо и му реков да го најде и да го претепа..................... ај пробајте барем дел да ми толкувате...............

16. Snow-Queen

Snow-Queen Форумски идол

Се зачлени на:
    3 ноември 2011
    Пораки:
    15.266
    Допаѓања:
    15.014
    Od nedela/ponedelnik ocekuvajte odgovori :)
    Do togas ete vi ja meU :) :f: :up:

На Sara123 му/ѝ се допаѓа ова.
  17. janafilth

janafilth Нов член

Се зачлени на:
    26 јануари 2012
    Пораки:
    178
    Допаѓања:
    27
    Луѓе знае некој што значи да сонуваш како ти гледаат на кафе?
    Сонував како сум била кај некоја млада жена да ми гледа, и ми кажа само дека шољата ми е многу добра и дека убаво ќе ми се деси и се разбудив и ова не го памтам баш добро..
    И на масата имаше како колач некој и во него гледаше цело време..Што може да значи?

18. Sara123

Sara123 Популарен член

Се зачлени на:
    30 мај 2011
    Пораки:
    3.279
    Допаѓања:
    2.306
    Ќе може ли meU и мене да ми протолкува еден сон ?

Сонував шопинг.
    Купував фустани.

19. Ammy.Lee

Ammy.Lee Популарен член

Се зачлени на:
    31 јули 2011
    Пораки:
    1.995
    Допаѓања:
    2.281
    Некој непознат пукаше со пиштол во мене,ама не ме погоди му се скрив :tmi:
    Многу филмчиња гледам :lol:
    Ќе ми каже некој?

Саре шопингот ти е дека ќе претрпиш парична загуба или ќе имаш непредвидени трошоци.
    А фустанот дека ќе се обидеш да ги освоиш симпатиите на влијателен човек.

janafilth
    *Ви претстои кавга со роднините.

На Sara123 му/ѝ се допаѓа ова.
  20. janafilth

janafilth Нов член

Се зачлени на:
    26 јануари 2012
    Пораки:
    178
    Допаѓања:
    27
    А ова со кафето што значи?