Сонови

Дискусија во '„Другата“ наука' започната од Claudia, 22 ноември 2009.

1. iloveyou29

iloveyou29 Queen of beauty

Се зачлени на:
    14 мај 2012
    Пораки:
    5.860
    Допаѓања:
    32.471
    Се секавам дека во раката држев три 8ци и 1ца и како цело време тие бројки беа во мене

2. PeaceLoveBasketball

PeaceLoveBasketball Истакнат член

Се зачлени на:
    23 јули 2012
    Пораки:
    589
    Допаѓања:
    1.177

имам слушнато дека осмица значи пари,а единица успех,па колку е тоа точно незнам :D

На iloveyou29 му/ѝ се допаѓа ова.
  3. iloveyou29

Се зачлени на:
    14 мај 2012
    Пораки:
    5.860
    Допаѓања:
    32.471
    Фала многу :*

На PeaceLoveBasketball му/ѝ се допаѓа ова.
  4. sajonaramucaca

sajonaramucaca Истакнат член

Се зачлени на:
    26 април 2012
    Пораки:
    676
    Допаѓања:
    462
    ..............овде освен сноу квин изгледа никој друг не знае да толкува соништа :^) .....................
    џабе ќе прашам и за ова................... се возев во автобус со две другарки.................возачот беше жена, постара ама многу нервозна и лоша.....................за влакно избегнавме сообраќајка со едно возило на прва помош.............неа и јавиа дека доаѓа такво возило и таа требаше полека да вози за да не се допрат едно со друго а патот бил тесен..........................криеше од патниците за да не креваат паника ама патниците дознаа и во последен миг почнаа да дигаат паника поготово една друга жена шо дури стана и и се приближи............јас си викав дај нека не крева паника ќе и смета и ќе се судриме...............сеедно таа го избегна и така се спасивме........................... кога слегов со другарките се разделивме.............потоа се најдов на друго место...........бев облечена во фустан и бев на една маса каде као игравме покер со повеќе луѓе.............бев мажена или девојка му бев на еден човек богаташ шо као многу ме сакаше али уствари јас му се преправав, не го сакав а задача ми беше да го шпионирам.................. и други мажи шо беа на масата се осеќаа привлечено од мене и можев да ги прејдам и нив.......а имаше еден шо ми падна така во очи и тој мене ми се свиѓаше и до него седев цело време.................. ама кога ќе се сетам поубаво покерот као да не беше покер..........зошто имаше една чинија на масата полна со кајсии (на момент како сливи изгледаа али кога ќе ги фатев во рака држев кајсии) и секој требаше да земе по една кога ќе му дојде ред па да ја отвори.......да ја подели на полoвина.......... и внатре имаше налепници со број и кој ќе има поголем тој ја добива партијата......тоа беше играта...............и така неколку пати повторувавме...........мислам дека имаше и по некое женско на масата ама како да не ме сакаа многу.............

5. iloveyou29

Се зачлени на:
    14 мај 2012
    Пораки:
    5.860
    Допаѓања:
    32.471
    Пагање имам слушнато дека значат некои проблеми

На pamelche му/ѝ се допаѓа ова.
  6. blueeparadise

blueeparadise Популарен член

Се зачлени на:
    22 октомври 2010
    Пораки:
    3.735
    Допаѓања:
    6.723
    Сонував демек сум запознала некој машки член на фемина и сме контактирале на фејсбук а човеков така постар беше. И бил кај мене дома, сме седеле во двор сами двајца, татко ми отишол да работи нешто во гаража, мајка ми била дома иако јас не сум знаела, а брат ми во подрум. Сме правеле муабети за се и сешто, онака сум го сметала за фин човек и се тоа и наеднаш јас сум се свртела а тој ме обвил со рацете преку половината и ме бакнал на почетокот на вратот. Сум си рекла ај добро, може случајно, демек од љубов така направил :^) и после знам почна да ме бакнува уште по вратот и да се смешка, а мене во моментот и ми беше убаво ама и гнасно што тоа го прави постар човек. Едино памтам имаше бркови. :^) И заради таа случка, сум влегла дома, сум ја заклучила вратата и сум ја видела мајка ми кај мене во соба, а покрај неа 2-3 куфери (не спремала за одмор, а вака стварно треба да идеме) и таква забрзана и нервозна и нешто сум ја прашала а таа ми рекла нешто вие со татко ти вака-така праите, денес треба да отидеме до град да купиме нешто.. Ах и да, во меѓувреме кога сум отишла дома, во мојата соба имало уште две девојчиња, едното од бивши клас што не ја сакав баш и таква уплашена сум фатила да и објаснувам за човеков, и она во смисол нешто еј па ти реков јас за него, што мајка бараше ти да се плеткаш со него ова-она..
    И толку, се разбудив. Знае некој што значи ова?

7. Macushkaa

Macushkaa Нов член

Се зачлени на:
    18 ноември 2011
    Пораки:
    608
    Допаѓања:
    155
    Синока сонував..
    Некој ме бркаше и јас се шупив под ограда и после влегов во една ко црка личеше имаше икони..И јас излегов набрзина па се вратив и се прекрстив.(тоа што личеше на црква ми личеше повејќе на куќата од една моја другарка..тие имаат икони в ходник) потоа се разбудив.
    ?? 8)

8. Doozy

Doozy Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2010
    Пораки:
    4.711
    Допаѓања:
    59.979
    Не дека обрнувам КОЈЗНАЕ колку внимание врз тоа што сонувам, ама ме замисли еден сон од ноќеска. Сонував како сме некаде на планина, и малиот братучед го каснува змија за главата, некаде на челото.

Е сега, сон како сон, ама најчудното е што кога се разбуди сабајле, првата работа што ја кажа, ни покажа со прстето на главата и почна да вика дека го боли, баш на истото место на кое што јас сонував дека змија го апнала. :| Дури двапати се расплака денес, цело време викаше боли, боли и покажуваше таму. Немаше никаква џумка или модрица ако се потчукнал од креветчето, и стварно останав со подзината уста.

Или е ова некоја гооолема случајност, или не знам. Како и да е, многу ме замисли. :?:

9. Sara123

Sara123 Популарен член

Се зачлени на:
    30 мај 2011
    Пораки:
    3.279
    Допаѓања:
    2.306
    Сонував како некој ми фрлил магии и клетви.
    Требаше да ги отстранам магиите. :o
    Незнам кој,некој ми рече дека во еден двор што се наоѓа многу многу наделу е баш таму се наоѓаат. :^)
    Тргнав да го барам,и го најдов.
    Со мене имаше уште некој,на моја страна што беше и почна да копа за да ја најде магијата. :^)
    Ја извади (магијата беше ставена во чаша) и ми ја покажа.
    Чашата беше портокалова.Потоа се појави баба ми,и ми рече брзооо оди кај мајка ти..брзо најбрзо што можеш.

Толку. :D

10. PeaceLoveBasketball

Се зачлени на:
    23 јули 2012
    Пораки:
    589
    Допаѓања:
    1.177
    сонував дека ја запознавам мајката на дечко ми,хахахаа
    знае некој што значи тоа? :D :D

11. Sara123

Sara123 Популарен член

Се зачлени на:
    30 мај 2011
    Пораки:
    3.279
    Допаѓања:
    2.306
    Соновникот на Фемина вели дека ќе ти се случат некои непријатности/неочекувани работи во семејството.

http://www.femina.mk/%D1%81%D0%BE%D0%BD ... 0%B8%D0%BA

12. Macushkaa

Macushkaa Нов член

Се зачлени на:
    18 ноември 2011
    Пораки:
    608
    Допаѓања:
    155
    А да ми кажеше некој што значи? :?:

13. baby.blue

baby.blue Истакнат член

Се зачлени на:
    17 јули 2011
    Пораки:
    65
    Допаѓања:
    33
    Сонував дека сум во среќна врска со дете кое ме сакало многу. Сме се смееле и гушкале но сум го избегнувала бакнежот, кој всушност требало да биди мој прв бакнеж. Ми било срам или страв, нешто помеѓу.. Тој малку бил налутен. А претходно ќе ме запознавал со неговото семејство. Сум ја запознала баба му која ме засакала. Ве молам да ми кажете што значи :sweat:

14. iloveyou29

Се зачлени на:
    14 мај 2012
    Пораки:
    5.860
    Допаѓања:
    32.471
    Во соновник Бегање од некого - грижи и тешкотии, ако не успевате да избегате - сте западнале во големи сплетки а Икони - грижи, ако ја ставите на зид-чест, срекен брак, ако ја симнувате од зид - смрт

15. PeaceLoveBasketball

Се зачлени на:
    23 јули 2012
    Пораки:
    589
    Допаѓања:
    1.177

фала ти многу :* :* :* :*

16. pamelche

pamelche Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2011
    Пораки:
    5.658
    Допаѓања:
    17.463
    Ај некој нека ми каже, ако може.

Значи сонував како нешто сум му направила на брат ми, сум го удрила ли незнам што. И сега он да ми врати нашол пајак и јас сум бегала и сум се удрила во вратата и сум паднала на земја и тој ми го пуштил пајкаот во маицата. И јас се распискав и се разбудив. Инаку пајакот не беше обичен, некој зелен со дебели нозе. Ај ако има врем некој да ми каже.

17. hermosa

hermosa Популарен член

Се зачлени на:
    7 декември 2011
    Пораки:
    3.698
    Допаѓања:
    9.394
    Памелче ,треба да бидеш претпазлива и да внимаваш на здравјето штом те полазал пајакот.
    Инаку брат да сонуваш е убаво,но сепак биди си претпазлива.
    И ти благодарам што ми стави сликичка од мојата кукличка-Фернандо Торес ;) :hug:

На pamelche му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Macushkaa

Macushkaa Нов член

Се зачлени на:
    18 ноември 2011
    Пораки:
    608
    Допаѓања:
    155
    Го сонував стариот телефонот од другарками, кај мене дома сум го нашла,во подрумот...
    И сум и кажала..и сум е прашала дали да го земам зашто јас сум немала тел..И таа ми го дала да го користам

19. esperansa777

esperansa777 Популарен член

Се зачлени на:
    5 јули 2012
    Пораки:
    923
    Допаѓања:
    1.858
    сонував како бившиот е на гости кај нас дома и цело време седиме двајцата,и овој никако да си оди седи ли та седи,па е бакнуваме нешто, ме прашува 300 глупости,си доагат моите дома јас се засрамувам и на овој уште не му текнува да си оди

20. olence86

olence86 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 април 2012
    Пораки:
    287
    Допаѓања:
    91
    Драги феминки ,
    Ви го кажувам сонот што го сонувала сестрата на маж ми.
    Сонувала како нејзиниот дечко и дава златен прстен и одеднаш на сонот се појавуваме јас и маж ми.
    Само тоа!!!
    Би сакала да знам дали тоа значи она јас што го мислам!!!
    Поздрав