Сонови

Дискусија во '„Другата“ наука' започната од Claudia, 22 ноември 2009.

1. simoncelicius

simoncelicius Популарен член

Се зачлени на:
    29 јануари 2011
    Пораки:
    3.693
    Допаѓања:
    8.644

На PeaceLoveBasketball му/ѝ се допаѓа ова.
  2. sajonaramucaca

sajonaramucaca Истакнат член

Се зачлени на:
    26 април 2012
    Пораки:
    676
    Допаѓања:
    462
    .........јас сонував дека требало да заминам да студирам во кореа :x .......... и така летав со авион и татко ми беше со мене............... стигнавме таму и што да видам низ градот се корејци............си реков а што ќќе правам овде со друга раса само јас ќе им паѓам во очи.............ама излезе дека требаше да одам на факултет во друг дел од градот..........таму се белци живееа и имаше ,могу луѓе на улицата сите беа белци.....................и добро си реков барем нешто...........по пат сретнав една другарка што ја познавам...........таа студирала таму уштее од поодамна ама не ја прашав ништо за студирањето.............после стигнавме до еден хотел и таму требаше да бидеме сместени сите студенти...........а имаше повеќе од македонија али јас не ги познавав...................па после пошо градот бил голем каде и да одиме требало со авион да одиме.............и летавме цела група со авионот.............еднаш татко ми беше со мене и мајка ми се јави мн загрижена али нему му рикна батеријата................после бев сама со студентите.................а тие цело време носеа школски униформи само јас бев во тренерките шо ги носам по дома...............и не знам каде бевме али се вративме до зградата на хотелот мислам беше.........и еден студент рипна преку прозорот од авионот и се залепи на зградата.......не знаевме зашто го направи тоа :x ,,,,,,,,,

На hrcace и Sara123 им се допаѓа ова.
  3. Sara123

Sara123 Популарен член

Се зачлени на:
    30 мај 2011
    Пораки:
    3.279
    Допаѓања:
    2.306
    По глупав сон јас во животов не сум сонувала. :tmi: :puke: :puke:
    Сонував како некое дете сакало да оди до веце,и наместо во веце работата си ја изврши на ѕидот во мојата соба. :puke: Не сакам да напишам што точно имаше на ѕидот,но ептен ми се згади од сонов. :puke: Имаше и многу многу ѓубре низ собата.
    Сноу ?? Можеш да ми протолкуваш ?

Не сум јас нормална.. :x

4. FBI

FBI Популарен член

Се зачлени на:
    1 јули 2010
    Пораки:
    1.513
    Допаѓања:
    5.299
    Дали некој знае да ми го протолкува сонов?

Сонувам како треба да правам свадба, на закажан датум 16ти, со дечко кој ми е познаник. Свадбата е закажана, ама јас не сакам да се мажам и кажувам дека не е време, дека треба да се прекине со организацијата.
    Не се омажив :|

5. TeaB

TeaB Популарен член

Се зачлени на:
    11 август 2010
    Пораки:
    1.868
    Допаѓања:
    543
    Ај некој мојот сон нека ми го објасни.
    Сонував како во некоја фиока сум нашла слика и во сликата на средина бил дедо ми кој е почитан, но имал крилја како ангел, всушност во сонот ми беше претставен како ангел. Од двете страни имало и други, но биле обични луѓе. И кога сум ја видела сликата сум почнала да плачам.

6. Chocolate.me

Chocolate.me Популарен член

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    2.728
    Допаѓања:
    7.645
    Многу не верувам во сонови, но овој ме замисли.
    Го сонував другар ми, дошол од некаде, на плоштадот во нас. Чашка. Јас сум стоела со братучетка ми, а тој ми викнал да се поздравиме. Сум го гушнала, а тој ми рекол - ова го чекав долго време и ме бакнал. Додека сне се бакнувале, размислувам - Сите ме гледаат, добра ли сум, зашто овде. Сне запреле, сум го погледнала и сум му рекла - зашто, а тој се поднаведнал и ме бакнал уште еднаш.
    :?:

7. gingerchild

gingerchild Популарен член

Се зачлени на:
    19 август 2011
    Пораки:
    1.495
    Допаѓања:
    4.994
    Јас овој сон го сонувам по втор пат :

Куќата карши нашата одамна е запуштена, женичката која живееше таму почина, после тоа и цело нејзино семејство.
    Сонувам како жена стои на кровот на куќата, и се пораѓа, онака стоечки, крвови на сите страници, и едно чудно суштество и' излезе од утробата..
    Викам по мајка ми: - Мамо! Мамо! Оди помогни и' на женава, се пораѓа!
    А мајка ми: - Остави, таа жена одамна е мртва. :|

8. Snow-Queen

Snow-Queen Форумски идол

Се зачлени на:
    3 ноември 2011
    Пораки:
    15.266
    Допаѓања:
    15.015
    Ајде пред да тргна, уште по некое сонче да протолкувам :)

honorthyself- озборување од страна на околината

BlondeGirl8- колку убаво си се чувствувала во сонот, толку убав период ти претстои

PeaceLoveBasketball- колку поголем бил пајакот што си го убила,толку поголема добивка

Divinebutterfly- играј некоја игра на среќа :)

9. Sara123

Sara123 Популарен член

Се зачлени на:
    30 мај 2011
    Пораки:
    3.279
    Допаѓања:
    2.306
    Денес повторно откачен сон. |(

Се возев во автобус.До мене седеше Хурем Султан,а на првите седишта седеа Хатиџе и Величествената. Хатиџе ми рече стани а Хурем рече Сара седи,не ги слушај нив. :rofl:
    Јас си останав да седам ~ Потоа дојде Величествена и ми рече како можеш ти да ги прекршуваш правилата на харемот ? И јас и одговорив па јас не сум во харем,во автобус сум. :^)
    Хурем ми се насмевна и ми рече,е така и требаше. :|
    Потоа автобусот застана и пред да се симнам се поздравив со Хурем,ми посака многу среќа. :!:
    Излегов од автубусот и одев долго време. Го видов дедо ми (кој е веќе години починат)
    Одеше и тој но не ме забележа. Потоа прозборе,но на друг јазик. Мислам дека во сонот беше муслиман. :^)

Сноу ?? :worried:hock:

10. liily

liily Активен член

Се зачлени на:
    10 февруари 2012
    Пораки:
    46
    Допаѓања:
    5
    може да ми кажете што значи ако два пати по ред сонувате иста личност?

11. Pelikuna

Pelikuna Популарен член

Се зачлени на:
    15 април 2011
    Пораки:
    1.961
    Допаѓања:
    2.022
    Ај малку да ми се разјасни сонов.

Значи многу пати сонувам како се мажам со некој што не го познавам,или не го сакам.Некое време прекинав но еве синока пак почнав да сонувам.Овој пат сонот беше договорен брак од страна на татко ми :^) се гледам во венчаница,го чекам младоженецот да пристигне и во мегувреме и зборувам на мајка ми како не сум го сакала тој и дека нема да се венчам и дека сакам друга личност.Во тој момент кога младоженецот пристига барам помош од близок роднина кој ми помага и се качувам во кола која вози полека.Во веке друг момент се наогам во градинка,околу мене куп народ и стар и млад и влегувам во канцеларијата на негувателките и барам помош.

Експленејшн плис :wasntme:

12. donna.17

donna.17 Популарен член

Се зачлени на:
    28 декември 2009
    Пораки:
    1.718
    Допаѓања:
    5.011
    Сонував дека припремавме веридба за мене, но дома немаше никој сите беа на работа. И јас сама трчав ваму таму купував, закажував, спремавм, се јавував на роднините и пријателите да ги поканам. На крај се најдов пред здравствениот дом и пред него куп луѓе што дошле кај мене на веридба, а јас не ги познавам. И тогаш дедо ми покојниот дојде со мене и вика ајде иди ќе купиме од маркетон пиење за луѓево да не се усрамиме. Купивме што купивме и јас си заминаав дома да се спремам за официјалнава веридба, но само што влегов како да поминал цел тој ден и беше веќе наредниот. Јас бев верена и дојдена као кај мајка ми да си земам алишта. Не ја видов ни веридбата, ни вереникот, ни гостите, ни прославата

13. Smurfette.M

Smurfette.M Популарен член

Се зачлени на:
    13 септември 2011
    Пораки:
    1.072
    Допаѓања:
    621
    сонував како сум сакала да влезам во некоја просторија, а во неа имало некои бубачки што скокале како скакулци и касале...кога ги видов бубачките не влегов во просторијата :^)

14. Mishela

Mishela Модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    19.246
    Допаѓања:
    81.807
    Што значи кога си ја сонуваш косата многу поубава отколку што навистина е? :^)
    Ми беше многу долга, лелеава, абе филмови. :D
    И ми беше сменет патецот, не памтам на која страна, ама прекрасно изгледаше.
    Што ќе да е ова?

15. PeaceLoveBasketball

PeaceLoveBasketball Истакнат член

Се зачлени на:
    23 јули 2012
    Пораки:
    589
    Допаѓања:
    1.177

ако имаш убава коса,ќе бидеш почитувана во околината,така сум слушнала,па дали е вистина незнам :) :*

16. SexyLady

SexyLady Популарен член

Се зачлени на:
    5 септември 2010
    Пораки:
    2.800
    Допаѓања:
    3.270
    Сонував како сум била повозрасна накај 25-26 год, и сум била на свадба на некоја мнооогу блиска личност, девојка ама девојката од сонов не ја знам на лик, првпат ја сонив ноќеска. Ама знам дека бевме ептен блиски, ко сестри.
    И дојде редот девојкава да го фрла букетот, и јас се местам тука во гужвата со другите девојки. И во сонот сум си помислила: „Еј топ, сега она намерно накај мене ќе го фрли букетот зашто јас сум и најблиска, со мене стои најдобро. Фала богу, конечно и јас еднаш да фатам бидермаер!“
    И сум си помислила дека толку долго сум чекала да го фатам на некоја свадба бидермаерот што долго време не сум се омажила, ко божем за да се омажиш морало да имаш фатено букет предходно.
    И фрла цурава и јас го фатив. И одам да се фалам на сите, и ја гледам мајка ми расплакана целата. Ме гушка. И одеднаш се враќам јас сега на мојава возраст. И мајка ми плаче: „Не сакам млада да те мажам. Се уште си дете, зашто го фати букетот?!“ и викала дека чим сум го фатила морало одма истата година да се омажам.
    И јас сум и рекла: „Не бе мамо ова е зезанција не мора да се мажам, мала сум уште нема да се мажам.“
    И се разбудив. :D

17. Emche-kremche

Emche-kremche Истакнат член

Се зачлени на:
    29 јули 2012
    Пораки:
    106
    Допаѓања:
    112
    Сонував како сме имале нова кука,мнооогу голема.Јас сум имала може 4 соби.И на скали се качувам сум имала една тајна соба која што со клуч се отклучува,односно две сум имала,ама на различни страни и едната,немаше клуч.И сме имале мн гости,другарки,другари,роднини,све и свашта.Ама кога сум отишла во другиот дел од куката имало една врата,сум ја отворила и кога гледам тоа била посебна кука,на тетка ми,познав дека е на тетка ми бидејки таков беше мебелот и имаше слика со рамка од братучетка ми,таа слика што дома ја имаат баба ми и дедо ми.И после оа дошла една моја другарка што мн се дружиме,мн ја сакам,ама сум ја викнала и мајка и. :o :o Чудно ми е бидејки мајка и ме мрази,нека да се дружам со керка и.И сум ја прошетала низ цела кука,а после не се секавам. :^) :^) Чуден сон......

18. xxAngelxx

xxAngelxx Популарен член

Се зачлени на:
    27 јуни 2010
    Пораки:
    1.517
    Допаѓања:
    968
    Сонував како човеков што ми се допага го видов со друга една се бакнуваа, бев многу непријатно изненадена, некако разочарана. Таа носеше црн шешир на главата, имаше сини очи, долга црна коса и полни црвени усни. Потоа го видов него како играше, танцуваше некако ама сам....???

19. Nati.P

Nati.P Популарен член

Се зачлени на:
    16 април 2011
    Пораки:
    2.013
    Допаѓања:
    856
    Сонував како танцуваме со дечко ми и тоа одлично, ептен бевме усогласени. И после тоа, имало некакво прогласување и го прочитале моето име, но јас не можев да се снајдам кај треба да одам, сум се изгубила некаде помеѓу луѓето. И дечко ми го немаше. Инаку лицето не му го видов, но знаев дека е тој додека танцувавме. И уште еден детал - сум носела бели високи чизми. Ова сабајлево пред да се разбудам. Инаку вака реално, дечко ми е тапа за играње. Некој да даде толкување?

20. Elenuskaa

Elenuskaa Популарен член

Се зачлени на:
    11 септември 2011
    Пораки:
    1.865
    Допаѓања:
    2.038
    Дечки што е на сон да ти купат куќа

татко ми ми купил мала куќичка, со прекасен двор :?: