Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Сонови

Дискусија во '„Другата“ наука' започната од Claudia, 22 ноември 2009.

1. baguf4e

baguf4e Популарен член

Се зачлени на:
    17 мај 2010
    Пораки:
    3.692
    Допаѓања:
    8.751
    Сонот е тежок за толкување,затоа и не пробав.Ама еве ќе пробам некако да ги поврзам работите...

Да пазариш на сон ги означува твоите желби и потреби.Исто така ги претставува некои можности и опции со кои ќе се сретниш во животот.Парите означуваат успех,самодоверба и вредност.
    Да ги видиш тетките на сон означува семејна врска,наследство и вредност.Бројот три означува внатрешна сила,виталност,креативност,енергија,истражување...
    Торта на сон означува себичност.Мораш да научиш да ги делиш твоите работи со другите.

Кавга на сон означува внатрешна криза.Еден дел во тебе е во борба со друг дел.Можеби нешто неискажано во тебе е во борба да се докаже пред сите.

Качување по скали значи високо ниво на разбирање.Имаш напредок во емоционалното,духовното и материјалното поле.
    Кутија за накит на сон го означува твоето сопствено мислење за тебе,т.е само-вредноста и потенцијалот што го имаш.Мораш да го ослободиш твојот потенцијал за да не бидиш скриена.

На doktorka-an му/ѝ се допаѓа ова.
  2. lylaby

lylaby Популарен член

Се зачлени на:
    20 март 2010
    Пораки:
    631
    Допаѓања:
    334
    Сонував сукња во продавница сакав да ја пробам ја пробав беше мн убава долга целата во некои преливни бои накај мастило бојата преовладуваше ама беше ѕаква магична како да живееа боите во неа така некако да кажам....потоа сандали беа поставени на полица барав мој број паметам продавачката велеше нема нема твој број а јас ги гледав ....багуфче би знаела што знач тоа?е сега да те прашам нешто да не го читаш значењето на соновиве на 360 соновник ? :) им се наоѓаш на сите тука главна толкувачка стана :) поздрав

3. baguf4e

baguf4e Популарен член

Се зачлени на:
    17 мај 2010
    Пораки:
    3.692
    Допаѓања:
    8.751

Сукња на сон значи твоја потреба за слободно време и одмор.Чевли на сон претставуваат пристап кон животот,како ти го гледаш животот и слично.

Соновите не ги толкувам онлајн според соновник ;)

4. Iki.Olsen

Iki.Olsen Истакнат член

Се зачлени на:
    23 февруари 2010
    Пораки:
    434
    Допаѓања:
    115
    Сонував еден сон.

Почна вака Сме се шетале со екипата и наеднаш почнале да доаѓаат некој како терористи ама биле џинови огромни. Сме бегале сме бегале и сме влезиле у подземње и таму не фанала поплавата и некако пак сме се сретнале со џиновите на едно отворено место. Пак сме бегале и сме се скириле во една продавнцица за чевли. Сум пробала нови чевли прееееееееееубави значи се вљубив во нив и сум си ги купила така се разбудив.. Сварно сум вознемирена ако може некој да ми претолкува Благодарам

5. baguf4e

baguf4e Популарен член

Се зачлени на:
    17 мај 2010
    Пораки:
    3.692
    Допаѓања:
    8.751

Џинови на сон значат голема борба меѓу тебе и твоите противници.Се обидуваш да надминиш некоја голема пречка.Џиновите исто така претствуваат некој проблем.
    Подземјето означува дека некои мисли сакаш со сила да ги ставиш во потсвеста.Треба да се соочиш со некои работи.
    Поплавата е симбол за емоционални прашања и тензии.Имаш премногу потиснати емоции.
    Чевлите означуваат пристап кон животот.Чевлите на сон исто така значат дека ти си приземјена девојка.

6. Iki.Olsen

Iki.Olsen Истакнат член

Се зачлени на:
    23 февруари 2010
    Пораки:
    434
    Допаѓања:
    115
    Благодарам Премногу

7. nice.girl9090

nice.girl9090 Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јуни 2010
    Пораки:
    348
    Допаѓања:
    69
    Што значи да сонуваш како се одржува некоја забава а немаш можност да присуствуваш? :^)

8. Barbie-mwa

Barbie-mwa Популарен член

Се зачлени на:
    20 декември 2009
    Пораки:
    1.237
    Допаѓања:
    528
    Сонував многу испревртен сон. Прво вака, во парк сме и јас сретнувам едно девојче(со кое и денед требаше да разговараме) и му велам да се поттргнеме понастрна за да зборуваме, а со мене и најдобрата другарка. И така ние зборуваме јас и кажувам се убаво, а она вели не и не. И јас и другарками плачеме, многу сме тажни. Потоа заминуваме на училиште во Бугарија. И там седиме цел ден во ходник, бидејќи не нема на списоците по вратите, и назнаеме каде да влеземе. Ама сме среќни што сме заедно. А нареднио ден јас одам пак во старото училипте, заборавам дека имам ново, а другарками ја никаде нема, и кога ми текнува набрзина со една другарка збираме се што е мое ви едни ќеси и јас брзо одам но автобусот ми избегал. Што значи оа? :?:

9. komiti

komiti Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јуни 2010
    Пораки:
    38
    Допаѓања:
    0
    se vozev vo kola no ne vozev jas tuku moj kolega no toj e rom mnogu brzo vozese ???? sto oznacuva sonot pomos ? kola bese mojata ????? pomosssssss :(

10. baguf4e

baguf4e Популарен член

Се зачлени на:
    17 мај 2010
    Пораки:
    3.692
    Допаѓања:
    8.751
    Забава означува дека треба повеќе да уживаш во себеси.

Да те вози некој означува дека ќе профитираш од твоето знаење и генијалност.Исто така се обидуваш да ставиш контрола врз животот.Почнуваш да носиш само твои одлуки.

11. annnni

annnni Популарен член

Се зачлени на:
    27 март 2010
    Пораки:
    3.025
    Допаѓања:
    648
    Баге дечко ми ја сонувал баба му која е умрњна пред неколку години,и таа во сон му реклаШ
    -сине ајде нели идиш со мене?
    и дечко ми и рекол.....
    -нее бабо уште малку........(што би можело да значе овој језив сон) :?:

12. skyAngel

skyAngel Популарен член

Се зачлени на:
    16 август 2010
    Пораки:
    1.530
    Допаѓања:
    2.768
    Баге ај помагај :$
    Сонував како бившиот се обидува да ми ја униште сегашната врска ,како нешто крое планови како оди сегде по мене.

Друго дечко ми сонувал како одил за Австралија и на граница му го зеле пасошо и нејќеле да го пуштат оти претходно немал печати, празен му бил пасошо и дечко ми му рекол абе бев скоро во Америка имам печати ама на стариот пасош ми се и го пуштиле.(тој ова го излажал). :* :* :*

13. Rozich

Rozich Популарен член

Се зачлени на:
    16 јуни 2010
    Пораки:
    1.194
    Допаѓања:
    1.092
    Леле шо глупости сонував.

Краток сон,сум имала секс и воопшто не сум ни осетила болка.

На тоа се сеќавам :|

14. renata76

renata76 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 април 2010
    Пораки:
    222
    Допаѓања:
    34
    jas beli gakicki sonuvav sinoka, sto moze da bide ne znam!!!!

15. annii

annii Популарен член

Се зачлени на:
    16 април 2010
    Пораки:
    3.338
    Допаѓања:
    5.884
    Сонував како сум била во село и стара е куќата и сум била сама. Сум се нашла кај патот кој води накај подрумот. Кога се свртев на десно ја видов само куќата и се симнав надоле имаше во подрумот нешто. Не се сеќавам дали беа мачиња, кучиња.. важно имаше некое животно. Таман да им се доближам да го тргнам тоа чаршавчето со кои беа покриени, се разбудив.

16. 2468

2468 Популарен член

Се зачлени на:
    23 декември 2009
    Пораки:
    4.497
    Допаѓања:
    2.836
    сонував како со една другарка сме отишле на факултет а тој внатре лом, се се реновирало во плава боја се било, а јас требало да средам документи и да одам до библиотека :D
    што би значело ова? :^)

па после некако и снег врнело, и јас сум мислела дека е вештачки, а можеби и беше вештачки :^)

17. baguf4e

baguf4e Популарен член

Се зачлени на:
    17 мај 2010
    Пораки:
    3.692
    Допаѓања:
    8.751
    Бабата на сон претставува заштита и безусловна љубов.Долг живот за дечко ти исто така :)

Врска која и следи уништување значи дека чувствуваш дека нешто не е во ред со твојата врска.
    Да си на граница значи дека влегуваш во некоја нова фаза,транзиција во животот.Пасош на сон означува идентитет и способност за разни ситуации.
    Тоа што го пуштиле да замине сигурно значи дека му ставиле печат на пасошот и тоа означува дека му е дадена дозвола т.е зелено светло да направи нешто што му е во план

Да имаш секс на сон означува дека некои спротивности во тебе ќе се спојат и конечно ќе добиеш решение за нешто.Исто така означува психолошки натпревар.

Гаќички на сон означува изгубена почит,некој ја изгубил почитта што ја имал за тебе.

Стара куќа на сон претставува стари верувања и ставови.Животни на сон претставуваат физички карактеристики и примитивност,зависи од карактеристиките на самото животно.

Да го сониш факултетот разурнат значи дека ќе постигниш некоја цел со тешки напори,ама на крај ќе се исплати.Сината боја претствува вистина,мудрост,вечност,посветеност,спокојство,лојалност и отвореност.
    Снегот означува инхибиции,неизразени чувства и чувство на фригидност.

На Rozich му/ѝ се допаѓа ова.
  18. brinett

brinett Истакнат член

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    5
    Допаѓања:
    2
    pred nekoj den sonuvav krokodili... i kako nesto sum propagala vo kal sto bi mozelo da znaci toa?

19. baguf4e

baguf4e Популарен член

Се зачлени на:
    17 мај 2010
    Пораки:
    3.692
    Допаѓања:
    8.751
    Крокодили на сон симболизира слободат,скриена сила и моќ.Таа, исто така значи на скриена опасност. Некој во близина на вас ви дава лоши совети и се обидува да ве поколеба во сиромашните одлуки.

20. skyAngel

skyAngel Популарен член

Се зачлени на:
    16 август 2010
    Пораки:
    1.530
    Допаѓања:
    2.768
    Јас сонував како сум била одила по продавници и само ташни сум гледала ништо друго. :D

Исто така сонував како пукам од некаква пушка ама не се сеќавам зашо , кај итн :worried: