Сонови

Discussion in '„Другата“ наука' started by Claudia, Nov 22, 2009.

1. apple12

apple12 Популарен член

дечкото на другарката сонувал како дечко ми му кажувал дека сум била трудна и сме чекале бебе и двајцата биле многу среќни.... Лелелеее некако страв ме фаќа од сонов :^)

2. m.i.s

m.i.s Истакнат член

Сонував како покојната баба, ми шие црн фустан од убав материјал, ама кога го гледам не е убаво исшиен и е со бели конци. Требало тоа нејзе да и биде суќна, но бидејќи ми се допаднал ми го дала како фустан. Многу ме зачуди сонот. :worried:

3. angel92

angel92 Популарен член

Сонував чуден сон... само најчудно ми беше што сме се сретнале со една поранешна моја најдобра другарка... и после некое време сум била во неволја и дошла да ме спаси... Што значи тоа?

4. CIA

CIA Популарен член

Пред некој ден сонував како сум пробувала шарени фустани,нови,беа многу убави...

А ноќеска сонував како сме биле со другарките на излет,и во река сме се бањале...и сум и рекла де бе сликни ме,и сум се пикнала под вода и наеднаш рекава пресушила,воопшто вода немаше :^)

5. kikkki

kikkki Популарен член

Сонов е од попладнево кај 12,и нешто,во кадата баба ми полнела вода во кадата па потоа се слекувала и некој и зборел нешто,но бидејќи кадата се поленла водата шуштела и не рабрала ништо,а луѓето не ги познавала во сонот,се соблекла и влегла и се разбуди..Сноу?Загрижувачкие малку,особено затоа што знам или можеби се лажам дека вода да сониш значи солзи или болест...??

6. TheCandy880

TheCandy880 Популарен член

Сонував како седам на стол и во рацете држам машко дете можеби имаше една или две години, се смееше и беше весело додека го лулав лево десно.
    :?: :?: :?:

7. martinuska

martinuska Популарен член

Сонував бела мачка како седи негде кај мене на тараса ли, не знам кај беше...
    После сонував гробишта, ко на поминување сум била од таму, па после сонував и црква. :|

8. sajonaramucaca

sajonaramucaca Истакнат член

.......сонував како едно девојче се изгубило од мајка му и дојде кај нас...... беше облечено како од втора светска војна и држеше плишано мече и куферче во рацете..............мислам дека беа французи...........после бевме во една католичка црква и свештениците не држеа во заробеништво......главниот исто французин дури се обидуваше да злостави една убава девојка облечена во црно црвен раскошен фустан со корсет............али ние бевме многу цврсти и се спасивме од таму па дојде полиција се собраа луѓе надвор.........ние излеговме као победници........девојчето си ја најде мајка му која излезе од воз...........па беше мн среќна што ќе си оди со неа......само после се растажи што ќе се раздели од нас а уште повеќе коа слушна дека нема да може да не види затоа што живееме одалечено.........таа во франција.........и си црташе нешто во блокче.........
    ......после сонував како со мајка ми отидовме кај нејзините............јас носев нешто налик албум (не беше албум поеќе беа како хартии на собирање каде може слики да се ставаат) али имаше само една слика..........и го носев зашто као сликата не била моја па да ја вратам...............и коа отидовме таму покажував дека е празно и нема потреба да ми го земаат............само излезе дека не бил баш празен туку имаше некои други слики............и јас за да не знаат излегов од собата за да скријам слики и во една од собите лежела баба ми болна..... (а таа е почината инаку што го прави сонот :puke: )......као во собата имала специјална нега и се најдобро овозможено.........али во нејзината соба лежел уште еден пациент.....као во болница да биле..............и кога поминав од таму видов дека лежат во еден кревет заедно и се галат се смеат као да ќе имаат односи :puke: :puke: јас се згрозив као еве двајца старци глумат дека се болни а еве шо прават до каде е светот.........и тие некако зафркантски расположени ми рекоа ништо да не кажувам......јас сакав да кажам но бев премногу преокупирана со моите работи околу сликата..........кога се вратив во дневната роднините имаа некоја вреќа со стари играчки за да ги поделат и уште албумот го чекаа за јас да го дадам и изгледа ќе го изгубев..............

9. Shortie

Shortie Истакнат член

Јас не верувам во тие интернет страници за соновите демек што значи ова шо значи она бла бла..Ако приметите сегде е различно.За мене соновите се дар од Бог кој ни дозволува патување низ времето а се случува во моментот на сонот.Тој паралелен живот кој го има секој на планетава не поправа со соновите што и како треба да правиме правилно а како не.Со ова го бранам и ставот на Ајнштајн за патување низ времето,зашто иначе е ''докажано'' дека соновите траат дел од секунда зошто се случуваат со брзина на светилината за тоа зборел човекот спомнат погоре.. ;)

10. Angelinkka

Angelinkka Популарен член

Најчесто соновите се дело на потсвеста, некој дел од нас што ние не сме свесни дека постои, тоа се нарекува Фантазија! Нешто нај неверојатно што човечкиот ум го развил! Кога сме мали сонуваме и со отворени очи, но за жала како почнуваме да созреваме не веруваме во соновите и единствено потсвеста не потсетува на оној чудесен свет фантазија, кој се крие некаде во детскиот заборавен дел од главата! :angel:

11. Shortie

Shortie Истакнат член

Си пробала лсд или било што од дрога?

12. Sara123

Sara123 Популарен член

1 сон- Сонував како спијам со градникот на мене. :^) И си реков - зошто не го извадив, сеуште е на мене и кога спијам ?

2 сон- Повторно уплатници. |( Сонував како предавам уплатници.

3 сон - Мајка ми ми рече дека од некаде ќе најде гоооолема сума на пари. Демек знаела каде има, како да најде богатство нешто така. :^)

13. hrcace

hrcace Истакнат член

вака сонував како гледав една заедничка емисија со игор xамбазов и тони михајлоски за нивната кариера :^) :?: После сонував една мајка што го кара синот поради недоразбирање дури и шлаканица му удри ;( а тој само бил вљубен во едно девојче и сакал да ја импресионира на школо, ама на брат му му рекол дека колку и да ја сака на крај ќе ја остави за да не го остави таа него и мислам дека мајка му затоа го караше. И после сонував како јас правам лимонада или сок за детево да и ја однесе на девојката. И му ја дадов на другар му да ја проба и заедно разгледувавме една книга од оние големите што се а другар му велеше как,о сакал да постигне многу во зивотот ама се плашеше дека нема да биде :?:

14. Adi888

Adi888 Форумски идол

Сонвав дека со брат ми сум се возела на жичара :^)
    И после сме седеле со друагрка ми и била Лукс, и знам така ја викавме и праевме нешто муабет :?:

15. sajonaramucaca

sajonaramucaca Истакнат член

...........оставете претходниот сон.........ми треба значење на овој премногу беше страшен се ужаснав.............
    ........со татко ми бев кај тетка ми...........и знам дека таму ми беше многу досадно дури и мачно.........конечно заминавме и на излегување тетка ми му даде на татко ми една амајлија као за заштита некоја глупост............излеговме одтаму и тргнавме дома..............само поминувавме покрај голема река и нешто подзастанавме не знам зошто............и видовме од спротивната страна на реката цигани имаа запалено оган............татко ми кога ги виде реши да оди да им се развика да го гасат случајно као да не предизвикаат пожар........јас му викав да остане и во истиот момент тука ми се појави куче........не беше големо......мало беше но јас се исплашив и наеднаш се качив на еден дрвен столб као за сечење дрва што служи.............и му викав на татко ми да не ме остава сама тука он сепак замина као одма ќе се вратам......ја се плашев и да не направат некоја беља таму......отиде таму им се развика и они му рекоа само добро као ќе го послушаат...................и тргна да се враќа коа го пресретнаа војници во униформи на учк............татко ми наеднаш имаше пушка во рака али ја фрли и клекна као се предава да не му прават ништо............јас се гледав од другата страна качена на столбот и викав................они само почнаа да го вреѓаат поготово тој што им беше командант и го фрлија татко ми во водата :x .............јас уште толку почнав да викам и тој командантот со брада како муџа рече..... не е можно да бил сам, сигурно имало уште некој со него, најдете ја и убијте ја :x ......јас уште испаничена си реков да се враќам кај тетка ми зошто тука беше во близина и да викам полиција али ми беше криво за татко ми не знаев шо да правам.......

16. blueeparadise

blueeparadise Популарен член

Сонував како сум била со бившиот во нашиот школски двор, демек сме се смириле и памтам дека носеше една многу смешна кошула, грдичка ми беше ептен :D и се сликавме и ја имав сликата на позадина и знам зборевме нешто за другарка ми, што ќе биде она ако дознае за нас.. Тој накрај мораше да си оди и толку.

После сонував како умрел дедо ми, и сум била во неговата куќа и целата беше како празна (празна во смисол како да нема веќе душа во неа) и вујко ми стоел таму, и одел низ собата и јас сум го набљудувала и на мајка ми и рекол ех, отиде и Мирко* ,сега нормално мораше да умре ама сепак ќе ми биде жал и ќе се сеќавам на него, и ќе ми фали да ми преречува за било што, да се разбудам и тој да ми вика за нешто, такви работи.

Што би можело да значи ова? :?:

17. maryJ

maryJ Активен член

сонував ми кажаа дека од бившиот мој женскаму е бремена, и јас само реков епа со среќа нека е.. :^) (незнам само зошто тоа сум сонувала)

18. evelyn993

evelyn993 Истакнат член

1.сношти сонував како во собата моја имало многу мравки ама касаа и боцкаа многу. јас на коленици бев клекната и ги тепав со рака.

2.а пред некој ден пак сонував како починале баба ми и дедо ми (живи се и двајцата) дедо ми ми умрел на раце и имал крв на темето од главата а за баба ми само сум слушнала дека починала, не сум ја видела. на сон сум плачела и по двајцата но повеќе како да ме здоболе веста за баба ми.

19. Snow-Queen

Snow-Queen Форумски идол

сонови од 24 Авг 2012

Sara123-Ќе постигнеш успех, но други ќе си ги препишат заслугите.
    -опасност

katalina- искрено трудниците не треба да даваат значење на ваквите сништа. тоа е општо познато дека сонуваат се и сешто поврзано со бебето. Ако ептен инсистираш да биде протолкуван пиши.

AnaKarenina- за брзо време успех

apple12- тежина во љубовта

m.i.s-по 2 убави работи ќе следи една полоша

angel92- внимавај на здравјето

CIA-внимавај да не направиш некоја глупост
    -претходно ја виде каква била водата?

AnaKarenina likes this.
  20. Rocker

Rocker Истакнат член

Сонував како го тепам еден мој другар. Два пати го имам сонувано ова и не беа исти соновите,ама во двата го тепам истиот другар. :worried: