Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Сонови

Дискусија во '„Другата“ наука' започната од Claudia, 22 ноември 2009.

1. annii

annii Популарен член

Се зачлени на:
    16 април 2010
    Пораки:
    3.338
    Допаѓања:
    5.884
    Овој сон веќе незнам по кој пат го сонувам. |(
    Сме биле со една другарка на коледе и сега сме се нашле во некој стан. Имаше одвратни луѓе :puke: . Едни не занимавале со нешто, не мотале, а требало некое киднапирање да се изврши и јас сум го предвидела тоа.

2. annnni

annnni Популарен член

Се зачлени на:
    27 март 2010
    Пораки:
    3.025
    Допаѓања:
    648
    Благе што значи сонував дека со дечко ми сме биле на некое езеро и од таму сме фатиле некоја многу голема риба мислам јагула била,и сме отишле кај неговите дома сите сме јаделе.....големка софра било.....
    после сите сме се качиле во кола и требало да одиме некаде највероватно неговите кај баба му,а ние некаде на др место...а во багажникот во колата имало многу поклони спремани како мали пликови требало да ги дадеме да ги поклониме на некој незнам во сонот на кој......што би можело ова да значе....
    однапред благодарам..... :* до тебе!!!!

3. baguf4e

baguf4e Популарен член

Се зачлени на:
    17 мај 2010
    Пораки:
    3.692
    Допаѓања:
    8.751
    Ташни на сон претставува некои обврски,одговорности...Пукање значи некоја цел во животот,некој гол што сакаш да го постигниш.

Само ќе ти кажам дека да имаш некоја визија на сон значи дека имаш слободен ум и желби да истражуваш без никакви предрасуди.

Езеро на сон означува емоционална состојба.Се чувствуваш ограничено,не можиш да си ги изразиш емоциите.Јагула значи дека имаш проблеми со посветеност.Исто така имаш проблеми со задржување на некои нешта.
    Да сонуваш дека си даваш подарок, ја означува твојата великодушност кон другите. Алтернативно, може се обидуваш да искажиш некое чувство или нешто непријатно...

4. nice.girl9090

nice.girl9090 Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јуни 2010
    Пораки:
    348
    Допаѓања:
    69
    Јас синока сонував нешто многу романтично :lol: По патот сум сретнала некое момче со кое одма сме се засвиѓале и не сме можеле да се одвоиме еден од друг :lol: Сме биле заедно некое време но подоцна не се сакавам баш што точно се случило, но тој како да почнал да се оддалечува малку од мене. :D Што мислите дека би значело ова?

5. Tenkai

Tenkai Популарен член

Се зачлени на:
    9 јули 2010
    Пораки:
    2.316
    Допаѓања:
    1.905
    Сонував дека сум одела пешки со една другарка што ја знам од мала и со еден другар од клас од гимназија во село, сме носеле само по еден ранец и како што сме оделе по автопатот мене другарка ми ми рекла : „Ене го ... (тој што го сакам долго време и долго време го немам видено)“ и јас сум и рекла да не ме лаже. И сме се прекачиле преку банкината и имало како уздолница и сме почнале да се симнуваме пополека и нешто ни светнало, како блиц, а он бил покрај другарка ми, и не заслепило, посебно мене, и сум почнала да правам осмици, и сум паднала и до доле до една куќа сум се лизгала. И на крајот почнало да врне и јас сум оставала некоја скала надвор пред куќата и он ме прашал зошто ме снемало и зошто не му правам муабет а јас сум му рекла да не ме замара. И почнало да грми, а ние сме излегле надвор и сме играле оро. Што би значело ова? :?: :D

6. mims-89

mims-89 Форумски идол

Се зачлени на:
    7 мај 2010
    Пораки:
    6.488
    Допаѓања:
    24.074
    Јас често сонувам како дечко ми ме изневерува, или ме откачува за некоја друга во сонот, на сонот го немам видено како ме изневерува, но се некако дознавам преку интернет, или добива пораки на телефон и слично. Што би можело да значи ова затоа што често го сонувам. А не сум личност што се замара и што се преокупира со таквите работи во реалноста, а баш ме чуди што сонувам такви работи.
    Па ако има некој да кеже нешто нека повели :) , верувам во толкувањето на соништата бидејчи многупати се исполнило нивното значење.

7. Marija.Maca-89

Marija.Maca-89 Истакнат член

Се зачлени на:
    27 август 2010
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    0
    a може да ми кажете што значи да се сонуваат ситни монети? и тоа евра и центи??? многу :wasntme:

8. Phyramide

Phyramide Популарен член

Се зачлени на:
    12 јули 2010
    Пораки:
    3.009
    Допаѓања:
    14.816
    Сонував ептен забеган и одвратен сон :( се препотувам кога ќе се сетам. Како сум била трудна, и во 5ти месец сум го изгубила детето, и гледам како ми го вадат малецко, малецко....и се убивам од плачење :( Мислам дека ништо од ова не значи ама баш ништо позитивно нели?

9. Wild.Child

Wild.Child Популарен член

Се зачлени на:
    12 јануари 2010
    Пораки:
    5.573
    Допаѓања:
    6.699
    Во последно време се што ќе сонувам се исполнува. :x
    Се чудам дури, ќе видам во соновник што значи и по некој ден се исполнува. :|

10. baguf4e

baguf4e Популарен член

Се зачлени на:
    17 мај 2010
    Пораки:
    3.692
    Допаѓања:
    8.751
    Врска со непознат човек претставува различни страни на твојата личност.Можеби се обидуваш да ги споиш некои аспекти од твојот живот со нешто несвесно...

Тоа што сте се шетале значи дека одиш бавно но сигурно кон твоите цели.Се движиш низ животот преку леснотија и забава.Блиц на сон означува дека имаш некои нерешени дилеми околу самиот твој живот.Дожд на сон означува прошка и милост.Исто така симболизира плодност и обновување.
    Да играш на сон означува слобода и независност без никакви ограничувања.Твојот живот е во рамнотежа.

Да сонуваш дека дечкото те изневерува означува страв од тоа да бидиш напуштена.Можеби чувствуваш некој недостаток на внимание во врската.

Ситни парички означуваат пропуштена шанса.

Да родиш еве да наречам така фалично дете означува дека некоја идеа која ја имаш ќе биде катастрофална т.е ќе имаш големи планови,а сето тоа на крај нема да се исполни успешно. :doh:

11. mims-89

mims-89 Форумски идол

Се зачлени на:
    7 мај 2010
    Пораки:
    6.488
    Допаѓања:
    24.074
    Сум претепала крадци кои сакале да ни го украдат автомобилот, но изгледа не сум успеала да ги спречам (не го досонував сонот), потоа сум лежела со огромно црно куче кое многу ме сакало и на крај ми паднал заб, а кога сум се погледнала во огледало сум видела дека ми фалат повеќе заби. Ова знам дека е нешто лошо, молам за одговор :(

12. skyAngel

skyAngel Популарен член

Се зачлени на:
    16 август 2010
    Пораки:
    1.530
    Допаѓања:
    2.768
    Јас сонував нешто како со дрогирана и губам се у просторо :D Исто така знам дека сонува како на една моја другарка колата и гореше на друго не се сеќавам.
    Сонува како дечко ми дадел оглас у весник дека бара 2 девојчиња да бидат со него у стан :^)

Баге ај објасни шо би можело овоа да значи. :$

:* :*

13. 2468

2468 Популарен член

Се зачлени на:
    23 декември 2009
    Пораки:
    4.497
    Допаѓања:
    2.836
    сонував како сме биле потскарани со дечкото и јас сум заминала некаде далеку. некое време му вртев на мобилен, но тој не ми креваше... тогаш решив целосно да се тргнам од него. запознав еден дечко и ептен прескрасно ни беше заедно, сме поминувале моменти полни со нежности.... но надвор имало војна, и додека се возевме со автомобилот јас ептен бев исплашена.
    седевме со тој другиот дечко надвор и ми стигнувам меил, една другарка како ми кажува дека дечко ми ептен бил изнервиран, и дека не очекувал така од мене да си заминама а уште помлаку глас да не чуе од мене. како го дочитувам меилот го здогледувам него, јас бегам и се кријам во автомобилот.... тоа е главното :D

14. TheCandy880

TheCandy880 Популарен член

Се зачлени на:
    20 август 2010
    Пораки:
    3.992
    Допаѓања:
    6.303
    Сонував како сум си го скршила ноктот на средниот прс од левата рака...
    А потоа сонував како сум се вракала од училиште и сум го здогледала момчето што ми е симпатија и тој ме повикал во кола сме седеле,ме галел и сме се бакнале а потоа од некаде се појавила мајка ми и мајка му и толку.....некој знае што значи ова? p.s. додека го сонував сонот се чуствував мн загрижено,исплашено едно мн непријатно чувство
    btw: Сонот ме асоцира на песната од Тања Савич-Зашто ме у образ љубиш нечу да ми будеш друг хахаха :lol:

15. Zaljubena111

Zaljubena111 Популарен член

Се зачлени на:
    20 февруари 2010
    Пораки:
    2.087
    Допаѓања:
    1.647
    Беше овој еден прекрасен сон-
    Маж ми, двајца мои другари и јас со дете-бебе машко( а знам дека бебето не наше ;( ) го држам во прегратки и тој плаче,плаче јас го смирувам, и наеднаш маж ми вели дај ми го мене детето- и тој се смирува. Седевме сите на една маса на плажа,морето пред нас, убавини. Може ли некој да ми каже што значи сонов? позз

16. baguf4e

baguf4e Популарен член

Се зачлени на:
    17 мај 2010
    Пораки:
    3.692
    Допаѓања:
    8.751

Да се сонува крадци,укажува на тоа дека некој го троши вашето време и/или ја кради вашата енергија и вашите идеи.
    Црно куче претставува некое друго лице на твој пријател/ка. Темната страна на некој близок ти се разоткрива и си во можност да видиш што е нивната вистинска намера.
    Паѓање на заб/и значи неспособност при извршување на некоја обврска.Лоши вести или лошо здравје може да ги наруши твоите желби.

Дрогираност на сон значи одбивање на одговорностите што ги имаш т.е не сакаш да почниш да ги извршуваш твоите обврски.
    Да видиш дека нешто гори во твојот сон,укажува на тоа дека имаш некои интензивни емоции или страсни сексуални чувства.Постои одредена ситуација или проблем кој не може повеќе да се избегне и да го игнорира.
    Конкретниот оглас не знам што значи,а само читање на оглас значи пријатна вест,новост...

Значи како прво љубовна врска со некој странец претсавува различни страни на твојот карактер.Се обидуваш да ги споиш некои работи што не ти се јасни со потсвеста.
    Да сонуваш војна,значи нарушување и хаос во твојот буден живот имаш некој внатрешн конфликт или емоционален подвиг кој те кине внатре.
    Да сонуваш како се возиш со кола значи дека ќе профитираш од твоето знаење и генијалност.
    Да се сонува за имејл укажува трошење премногу време пред компјутер.
    Да се сонува како се криеш од некого значи дека имаш некоја тајна која ја криеш од сите или пак бегање од соочување со некој проблем.

Кршење на нокт значи инает.Бакнување со дечко/симпатија итн означува љубов,спокој,хармонија и задоволство.

Бебе на сон означува невиност,топлина и нови почетоци. Бебињата симболизираат нешто во вашата внатрешна природа што е чисто, е ранливо,беспомошно.Море,плажа и слични убавини го претставува преминот помеѓу несвесното и свесното.

На delvi му/ѝ се допаѓа ова.
  17. delvi

delvi Популарен член

Се зачлени на:
    24 декември 2009
    Пораки:
    925
    Допаѓања:
    1.353
    го сонував дедо ми како е во врска со една млада девојка.инаку дедо ми е човек со принципи, фин, и традиционален. во сонот кога сме отишле на гости кај него живеела една млада девојка..баба ми рекла дека таа живее цо нив зашто била сираче.но јас сум препознала дека има нешто повеке ,дека таа е манипулантка и го користи дедо ми и сум почнала да и викам да кршам се, да викам како може дедо такво нешто да направи па и дома да ја донесе...нему му било многу срам и само ми кажал дека тоа е негова одлука и да не му се мешаме..а младата девојка пак само се смеела јас додека сум викала и разговарала со мене као демек дедо се понудил да и плаќа студии и дека немало ништо мегу нив..многу бев нервозна во сонот како да беше навистина..што значи тоа..да не му се случи нешто на дедо..

18. annii

annii Популарен член

Се зачлени на:
    16 април 2010
    Пораки:
    3.338
    Допаѓања:
    5.884
    Сонував едно дете кое го симпатишем онака подолг период. Сме биле некаде сме шетале и сум била во сонот пресреќна. Потоа се најдов во школо и сме седеле во училница. Сум излегла и сум се запознала со другарка на брат ми исто така и многу добра другарка е со девојката на брат ми. Сум се вратила до училница д аоставам нешто и имало сосема нови фацки и со еден онака сме си се насмеале и отидов до мојата клупа и од таму доаѓаше едно дете накај мене. Он требало да ми прозборе, но јас си заминав. Отидов во училницата каде што беше тоа девојчето и уште 2 нивни другарки и имаше 2 момчиња. Станав после отидов до прозорот и гледав имаше некои филџани од старовремски и тогаш сме збореле со моја другарка. Уствари они тука биле како во студентски дом. Така некако. Кога сум погледнала од прозорецот сум ја видела Зелената куќа. (Иначе ја обожавам таа куќа). Само и кажав на другаркава за куќата и се гледаше и тарасата. Имав поглед кон целата куќа од сите страни. Само и спомнав на другарката и готово се разбудив.
    И на вакви убави сонови брзо се будам, а оние грдите траат цела вечност. |(

19. Wild.Child

Wild.Child Популарен член

Се зачлени на:
    12 јануари 2010
    Пораки:
    5.573
    Допаѓања:
    6.699
    Багуфче, а што значат чевли со високи потпетици и сиви пантолони ? :?: Исто така сонував и мало дете кое правело меурчиња ?

20. Dgirlll

Dgirlll Популарен член

Се зачлени на:
    1 септември 2010
    Пораки:
    953
    Допаѓања:
    7.286
    Знај некој што значи да сонуваш дожд ? позз