Сонови

Дискусија во '„Другата“ наука' започната од Claudia, 22 ноември 2009.

1. elisabeta

elisabeta Популарен член

Се зачлени на:
    25 мај 2012
    Пораки:
    1.888
    Допаѓања:
    7.540
    Дали на некој му се има случено тоа што го сонувал другиот ден да му се случи истото или слично како на сонот мене често тоа ми се случува како некое предупредување па сакам да знам дали и на друг некој истово му се случува?

2. sajonaramucaca

sajonaramucaca Истакнат член

Се зачлени на:
    26 април 2012
    Пораки:
    676
    Допаѓања:
    462
    .....сонував како бев на некаков голем имот и таму имаше комити...револуционери....не се сеќавам добро али еден сигурно видов со густа брада као питу гули облечен....луѓето беа облечени како во тоа време......кревале востание и мене некако не ми беше тоа по ќеиф......па на полето иаше како мала борба...незнам матно ми е....... и доаѓаа накај местото каде што бев некакви коњи и јас си реков турци..........али кога видов не биле турци туку победнички трчаа само коњи и еден бел коњ ги предводеше а другите трчаа зад него, мислам дека и другите беа бели ама само на првиот му обрнав внимание.....
    и мислам дека тие нашите победија или така нешто.....
    па сонував како почетната страна од тетратката ми е ишкртана и барав коректор....коректорот ми го даде професорот по историја од средно...тој ми даде и јас почнав да бришам.....коректорот пушташе и бела и чоколадна боја па убаво го ишарав а професорот ме предупреди нешо да бидам внимателна и јас му реков па профе сте ми дале и порано коректор немате доверба во мене??..и тој ми рече ах добро штом е така ако веќе сум ти дал.......и коа завршив му го вратив а листот убаво го ишарав шо е најглупаво имаше и црвена и жолта боја....јас и се пофалив на мајка ми како ја средив тетратката и толку
    и другиот сон......бев пак во средно и требаше да имаме физичко али јас не бев на час а не беа и други као повеќето сме се разотишле за тој час секој фатил свој пат.......а јас си гледав филм на мобилниот.......и професорот по физичко ни ги преместил чантите на друго место........јас барав, барав па мислам дека го сретнав и го прашав каде се па ми кажа...........беа во една кутија сандак ли беше немам поим отворив, ја зедов мојата и ја ставив околу мене (поише личеше на чанта за лап топ него ли на ученичка) па се качив на горниот спрат.......таму пуштив музика и излегов......кога во меѓувреме влегле двајца као работници и донеле мртовец......ја дури слегував ги сретнав вујна ми и братучед ми и таа ми кажа (мислам дека бил дедо ми тоа а он е починат веќе со години) па јас се подзамислив и си реков да ја исклучам музиката таму има мртов човек не е во ред........отидов назад со вујна ми и братучед ми........едвај ја исклучив музиката се намачив.....и тогаш ми се уклучи музика од новогодишната честитка......па не можев никако да ја запрам и морав да ги искинам тие жичките внатре.......(инаку во реалност не би ја уништила оваа честитка никад зашо ја имам одамна и уште работи)...

3. iloveyou29

iloveyou29 Queen of beauty

Се зачлени на:
    14 мај 2012
    Пораки:
    5.860
    Допаѓања:
    32.475
    Сонував како бившиот дечко ми предложил брак, јас многу сум се мислела, но тој ми рекол те молам прифати, и јас само то сум прифатила тој умрел... :?:

4. sweet25

sweet25 Истакнат член

Се зачлени на:
    18 април 2011
    Пораки:
    669
    Допаѓања:
    318
    Сонував како некој што ми значи си фатил женска, и сум ги видела заедно, една никаква , и сум почнала да се карам со неа, зашто она му се преправала , и во неговите очи јас сум испаднала крива, нејзе и поверувал. :x
    Сум се разочарала од него и сум плачела .
    Многу ми олесна кога се разбудив и сватив дека е сон, што би можел да значи? :^)

5. Snow-Queen

Snow-Queen Форумски идол

Се зачлени на:
    3 ноември 2011
    Пораки:
    15.266
    Допаѓања:
    15.015
    hermosa-непријатности и проблеми
    bonbona92-здравствени проблеми
    sajonaramucaca-среќата ќе е на твоја страна
    -непредвидени потешкотии
    -спокојство

На sajonaramucaca му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Snow-Queen

Snow-Queen Форумски идол

Се зачлени на:
    3 ноември 2011
    Пораки:
    15.266
    Допаѓања:
    15.015
    iloveyou29-си му го продолжила животот на некој начин
    sweet25- ќе бидеш среќна поради некоја вест

На sweet25 му/ѝ се допаѓа ова.
  7. T.e.d.d.y

T.e.d.d.y Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2011
    Пораки:
    1.552
    Допаѓања:
    8.265
    ПА имав продолжување на сонот. :^)
    Претходната ден сонував како со сестрами сме се пакувале си сме отишле на некое место со многу снег.
    Таму на тоа место имало три базенти со ладна вода, и требало таму да сме се бањале. Јас и сестрами сме се уплашиле и сме отишле дома.
    А вчера сонував: Како сме се вратиле дома, и кога сме се вратиле мајка ми била во некоја шума. А татко ми на тоа местото со ладната вода. Јас и сестра ми сме трчеле и сме викале по него да не vлегува во водата. Но тој не не слушал и влегол. The End. |(

8. nela.oh

nela.oh Истакнат член

Се зачлени на:
    10 јули 2010
    Пораки:
    231
    Допаѓања:
    270
    Сонував дека сум на стоматолог, ми ги прегледуваше забите и ми најде на долната 5ка малку расипан, па се реши да ми го поправи.
    Се спрема стоматолого,т а во меѓувреме ми стави на него како пинцета, па само што ја тргна сестрата за да ми го поправаат забот од скоро здрав, со една точка на него за поправка - се распадна на сонот. Значи почна да се рони мал дел и ми падна поголемиот дел како целина во рака, го исплукав. Ме фатија паники, плачев, пиштев вриштев - како сега ќе сум без 5ка, а за несреќа и 6ката до неа извадена па сега со дупка да бидам... да неможам да се смеам...

Прочитав што значи да ти падне заб, не сакам да верувам :o па ако сака некој подетална разработка на сонов...

9. MissDior

MissDior Популарен член

Се зачлени на:
    24 декември 2011
    Пораки:
    1.214
    Допаѓања:
    10.130
    Сонував како сум била на одмор на некое високо планинско место, но имало прекрасен поглед на море или езеро и град долу. Сум отишла на ручек или вечера со другака ми во едно ресторанче и она додека била во тоалетот не се заклучила и дедото кој беше сопственик влегол и ја силувал. Јас бев многу исплашена и, посленекое време се вратив во ресторанчето со дечко ми и со еден негов другар за да го фатиме дедото. Седнавме во ресторанот и почнавме ние тројца да играме карти, но мене ми се одеше во веце по голема нужда но држев и ми беше страв нешто да не ми се случи. Веќе неможев да издржам и отидов во веце и се заклучив, но не можев да се опуштам и да завршам работа. Излегов и отидов на нашата маса и таму не чекаа сервирани топли тестенини што ни ги послужил дедото.

10. MoneyLover-98

MoneyLover-98 Активен член

Се зачлени на:
    11 јануари 2012
    Пораки:
    31
    Допаѓања:
    2
    Се сонував како мала- јас лично не си личев на себе во сонот( не како што сум изгледала како помала) :^) ама имав некое чувство дека сум јас. бев во школскиот двор, и сум отишла до една другарка и сум и казала дека ќе сум си одела. ама некако како да бевме нешто валкани. :?: косата ми беше бушава, со растурено репче и лицето намачкано - како од сладолед. не се сеќавам на нејзиниот изглед, само знам дека ни она не беше почиста :D нешто и казав да каже дека ќе си одам, и додадов: знаеш кој треба да чуе(мислејќи на тој еден што ми се свиѓа) :lol: :lol: , и шо знам, некако си се окезив, хаха :D :D :D

11. Snow-Queen

Snow-Queen Форумски идол

Се зачлени на:
    3 ноември 2011
    Пораки:
    15.266
    Допаѓања:
    15.015
    T.e.d.d.y-радост во семејството, ништо чудно да е нешто околу татко ти, или пак татко ти да ја донесе убавата вест.
    nela.oh-не паничи тебе забот во сонот не ти паднал сам, ти си сонувала поправка на расипан заб.
    тоа значи, болест и средување на ситуацијата.
    MissDior-имаш почит и углед, но внимавај и биди претпазлива од нечесните луѓе.од таквите како нив можеш да бидеш засрамена

12. Snow-Queen

Snow-Queen Форумски идол

Се зачлени на:
    3 ноември 2011
    Пораки:
    15.266
    Допаѓања:
    15.015
    MoneyLover-98-ќе ти се појави нешто од минатото, некоја недовршена рабобота...или слично.

13. Refused

Refused Истакнат член

Се зачлени на:
    30 јули 2011
    Пораки:
    88
    Допаѓања:
    32
    А што значи инвалиди да сонуваш(само не се сеќавам дали и јас бев) и балерини
    А што значи палачинки да јадеш :?:

14. Snow-Queen

Snow-Queen Форумски идол

Се зачлени на:
    3 ноември 2011
    Пораки:
    15.266
    Допаѓања:
    15.015
    -незгода/ќе се покаеш поради својата непромисленост
    -трошоци
    -период со непријатности

15. martinuska

martinuska Популарен член

Се зачлени на:
    1 јули 2010
    Пораки:
    3.095
    Допаѓања:
    3.748
    Сонував како сум возела бела кола. Не била моја и знам дека пробав да кочам и не сакаше и на крај ја изгребав и реков не е до мене :D .

После сонував како во некоја парфимерија купував нешто за коса, платив и тргнав да си одам накај дома, ама многу било темно. Одев по некој темен пат и само едно такси имало, се качив и си дојдов дома :?:

16. Snow-Queen

Snow-Queen Форумски идол

Се зачлени на:
    3 ноември 2011
    Пораки:
    15.266
    Допаѓања:
    15.015
    -Напредок и радост
    -расправија

На martinuska му/ѝ се допаѓа ова.
  17. MaggieTatum

MaggieTatum Истакнат член

Се зачлени на:
    22 јули 2012
    Пораки:
    651
    Допаѓања:
    509
    Јас сонував дека сме скарани поради нешто со другарка ми.. многу добра другарка ми е, не најдобра ама ако имав најдобра другарка тогаш таа сигурно ќе ми беше.. значи во сонот воопшто не зборувавме и онака ме игнорираше и многу тешко ми падна..

18. Snow-Queen

Snow-Queen Форумски идол

Се зачлени на:
    3 ноември 2011
    Пораки:
    15.266
    Допаѓања:
    15.015
    ^озборување

19. MaggieTatum

MaggieTatum Истакнат член

Се зачлени на:
    22 јули 2012
    Пораки:
    651
    Допаѓања:
    509
    ќе озборувам или некој ќе ме озборува ? :^)

20. Snow-Queen

Snow-Queen Форумски идол

Се зачлени на:
    3 ноември 2011
    Пораки:
    15.266
    Допаѓања:
    15.015
    ќе те озборуваат