Сонови

Дискусија во '„Другата“ наука' започната од Claudia, 22 ноември 2009.

1. Shpagetta

Shpagetta Популарен член

Се зачлени на:
    6 ноември 2011
    Пораки:
    730
    Допаѓања:
    2.392
    Сноу, еве пак сонував дека сум каснела на училиште. Некој трети или четврти пат го сонувам ова. Ама не секогаш на училиште, некогаш и на други места сум каснела. Што би можело да значи? :tmi:

2. Snow-Queen

Snow-Queen Форумски идол

Се зачлени на:
    3 ноември 2011
    Пораки:
    15.266
    Допаѓања:
    15.015
    ^надокнадување/надополнување,исполнување на нештата

3. sajonaramucaca

sajonaramucaca Истакнат член

Се зачлени на:
    26 април 2012
    Пораки:
    676
    Допаѓања:
    462
    накратко......сонував како некој бил вљубен во мене а сме биле другари од детството.........заедно бевме на некое историско место као палата на некој римски император остатоци од некој стар дворец...таму бевме со уште некој негов другар, едно плаво момче со малку злобна фаца.......падна во провалија....се задржа на штиците и овој што беше со мене се обиде да му помогне но не можеше.....овој падна али подолу се задржа на едно јаже....значи се спаси....веќе не се сеќавам знам само дека и после овој првиот сакаше врска со мене и тоа......
    и што значи да се бањаш неколку пати...само се бањав и на тоа мислев

4. Snow-Queen

Snow-Queen Форумски идол

Се зачлени на:
    3 ноември 2011
    Пораки:
    15.266
    Допаѓања:
    15.015
    -тајни авантури со големо задоволство, но внимавај тоа задоволство да не се претвори во проблем/опасност-по туѓа вина
    -добро здравје

На sajonaramucaca му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Adi888

Adi888 Форумски идол

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    6.189
    Допаѓања:
    23.256
    Сонвав дека мајка ми и брат ми биле излезени на пазар, и мајка ми си дошла и ми рекла купив златно ланче беше мн дебело знам, за брачед ти ко ќе се жени ќе му го дам, и толку беше :?:

6. Snow-Queen

Snow-Queen Форумски идол

Се зачлени на:
    3 ноември 2011
    Пораки:
    15.266
    Допаѓања:
    15.015
    за кого било ланчето?

7. Adi888

Adi888 Форумски идол

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    6.189
    Допаѓања:
    23.256
    ^^ За брачед ми ко ќе се жени ќе му го даела.

8. Snow-Queen

Snow-Queen Форумски идол

Се зачлени на:
    3 ноември 2011
    Пораки:
    15.266
    Допаѓања:
    15.015
    ќе бидете поканети на нечива свадба

На Adi888 му/ѝ се допаѓа ова.
  9. evelyn993

evelyn993 Истакнат член

Се зачлени на:
    13 јули 2011
    Пораки:
    488
    Допаѓања:
    314
    сношти на сон сум одела на гости кај баба ми и дедо ми на село. селото било опустошено како некои бандити да поминале. кога сум се приближила до куќата сум приметила дека комшиите од соседната куќа ѕиркаат од позад пердиња уплашени. сум влегла во двор кај баба ми и дедо ми и сум го нашла кучето нивно мртво. бавчата напред била цела сува неколку овошки дали имало само по земјата. вратата била отворена, сум влегла дома а внатре пусто, расфрлано како некој да крадел а ја сум имала некое чувство како баба ми и дедо ми да се мртви. сум ги проверила сите соби, немало никој и на излегување во бавчата го начекав еден комшија на баба ми и дедо ми со кој што не се во добри односи мнооогу години и му има сторено многу лоши работи. тој кој ме видел и свикал сеа ќе видиш и ти и толку. се разбудив и целата ме лазеа морници, преплашена се разбудив. :/ што би било ова? :/

10. valejunior

valejunior Истакнат член

Се зачлени на:
    18 јуни 2011
    Пораки:
    25
    Допаѓања:
    0
    Мојот сон од синоќа
    Бев повикана на претходната работа бившиот директор вика отвори го сефот од касата и шифрата зашто само ти ја знаеш,доаѓа секретарката Софија отвори го сефот и викам будала ме правите или што вие двајца ме избркавте од работа останавте а сега барате помош од мене ,од таму доаѓам во Скопје ме повикал претходната љубов те повикав за да те видам за последен пат зашто сакам да се простам од тебе,и за последен пат да водиме љубов,од таму викам што правите твојата жена вика отиде на гости неколку дена кај нејзиниот,татко, со неа си стекнал станови и куќи добар мираз ти донесе ти остави 3 килограми злато,тој ми вика не те повикав за да се карам со тебе туку затоа што болен сум од рак на грлото треба да ме оперираат ми остануваат уште 6 месеци живот со неа немам никаква љубов целата љубов ја добив со тебе а тој бил сосем гол и дебел од тоа што е во реалноста ,но не успеавме да водиме љубов не можел,од таму одиме во кафеани за да ме прошета низ Скопјево гледаме луѓе полни и во пресрет ни доаѓа една жена забрадена со бела шамија но ни очите ништо не и се гледа од таму вика Трајко ти си таксистот еве ти 4.000 ден,и врати ја назад.
    Кога се разбудив сабајлево бев многу вознемирена поради сонот и што би можел да значи инаку тој пред 3 години се ожени за друга жена по наговор на семејството и неговите родители.
    поздрав валејуниор .

11. Smurfette.M

Smurfette.M Популарен член

Се зачлени на:
    13 септември 2011
    Пораки:
    1.072
    Допаѓања:
    621
    сонував како сум чекала автобус на автобуска...имало и други луѓе, не сум била сама...ама било кој автобус да дојдеше, не застануваше на автобуската...само си продолжуваше понатаму... :?: :?: :)

12. esperansa777

esperansa777 Популарен член

Се зачлени на:
    5 јули 2012
    Пораки:
    923
    Допаѓања:
    1.858
    сонував како мајка ми ми плете плетенка а истовремено разговарам со една што му пишуваше на бившиот пред 3 год додека бевме во врска,после мои 2 другарки не сакале да дојдат со мене па сум ги пикнала во куфер и пред да се качиме во автобус сум ги пуштила и толку

13. wolf4e

wolf4e Популарен член

Се зачлени на:
    16 јануари 2010
    Пораки:
    2.284
    Допаѓања:
    1.894
    Jас стварно не знам што е работава,два вечери со ред сонувам како купувам градници,пробувам :D
    Hекој знае што значи?

14. hrcace

hrcace Истакнат член

Се зачлени на:
    31 јануари 2012
    Пораки:
    559
    Допаѓања:
    160
    јас сонував дека сум дремнала дома и се разбудив во осум навечер и грмеше и немаше струја само во една соба имав струја во другите не а сама бев дома никој се немаше вратено од работа уште, а долу пред вратата беа стрико ми и жена му и чичко ми ја прашшуваше каде се татко ми и мајка ми а тетка ми му велеше внатре се ама остави ги немој да им пречиш се одмараат или сигурно гледаат величествениот и јас ги слушав и ништо толку си седев

15. Refused

Refused Истакнат член

Се зачлени на:
    30 јули 2011
    Пораки:
    88
    Допаѓања:
    32
    Пак јас со моите сонови(што да правам кога многу сонувам и јас го нејќам тоа :$ ) . Сонував дека пливам со базен со бистра вода а во неа имаше леден брег.Snow немој само да ми кажеш дека тоа се солзи :worried:

16. alexsandraa

alexsandraa Популарен член

Се зачлени на:
    2 август 2011
    Пораки:
    480
    Допаѓања:
    737
    Сонубаф како сум била во некоја соба како теретана и само душек имало, и вториот пат кога одев ја зедоф и другарками и заедно бпојдовме .. и имаше едно девојче сиромашно и едни лоши мажишта го фатија и во една соба го обесија на таванот ама со главата надолу, а и нозете врзани горе.. и ние со другарками сме викале да ја пуштат гревота било но тие не не послушале и ја обесиле .. потоа од девојчето почнато да тече крв и целата била облеана .. потоа кога си појдоф дома десната патика(converse) ми беше водена и и залепив весник црвен xD и му се фалев на гостите што беа кај мене демек едната патика ми е црвена .. и после кога го извадоф весникот, тоа кругчето што е со ѕвездата ми се изваде и тука беше дупка .. и во ногата ми беше мн ладо ..
    Што може да значии пак ова..? |( :^) :^)

17. Snow-Queen

Snow-Queen Форумски идол

Се зачлени на:
    3 ноември 2011
    Пораки:
    15.266
    Допаѓања:
    15.015
    evelyn993-некаде каде што ќе уживаш во друштвото, ќе бидеш оговарана
    valejunior-дали ти него го видел,гол како роден од мајка?
    Smurfette.M-недозволувај небитни работи да те преокупираат

18. nadege

nadege Активен член

Се зачлени на:
    21 август 2012
    Пораки:
    74
    Допаѓања:
    23
    знаете ли што значи да сонуваш како купуваш леб од продавница и тоа многу не еден ? фала ви феминки :)

19. CIA

CIA Популарен член

Се зачлени на:
    17 мај 2011
    Пораки:
    1.525
    Допаѓања:
    3.029
    Сонував како сум возела точак,многу брзав,и сум стасала до една железничка,надвор од градот беше,на еден рид,и имало така повеќе луѓе кои се испраќаат,пречекуваат а само јас сум била сама.

20. Sara123

Sara123 Популарен член

Се зачлени на:
    30 мај 2011
    Пораки:
    3.279
    Допаѓања:
    2.306
    Не се сеќавам точно на сонот.. и кога станав од спиење ми беше малку нејасен..

Само се сеќавам на капутите. Луѓе носеа капути. Изгледа фото-модели беа. :^)
    Носеа црвени капути, темни панталони. Се сеќавам црвена, маслинеста, вишна и кафена боја преовладуваа.
    Некои од нив имаа и капа. Но не зимска.
    Повеќето имаа права коса до рамена.