...баш ме нервира што соновите ми се долги ама мислам дека во овој има некакво значење, ако не сака никој не мора Spoiler ....бев пак во средно (додуше училницата беше од основно) и требаше да правиме тест по филозофија....кога ни ги делеше професорот тестовите ни даваше моливи...а пак сите имаа пенкала...и јас побарав некој да ми даде пенкало и другарка ми едвај ми најде али сепак пишував со молив.....прашањата беа ептен филозофски ама и мн лични (као опис на сопствената личност)....и јас се блокирав, не знаев што да пишувам....успут професорот ми се развика зошто двете пенкала што ми стоеа на клупа беа партиски а не знаеше дека не се мои....па тие ги скрив и побарав пенкало од спротивната партија за да го види другиот пат кога ќе поминува...... и поминуваше часот сите завршуваа еден по еден само јас последна останав и си реков е не може вака веќе....не сум јас глупава да дозволам да ми се расипе просекот ради ваков ненајавен тест со лични прашања......па дури беше вревата изглумив дека сум го дала тестот а отидов во тоалет со една друга другарка, го искинав и го фрлив во шолја...демек да испадне дека не сум правела тест во шолјата имаше и едно сунѓерче па кога пуштив вода се излеаа гнасотии и јас и другаркава само излеговме и ја затворивме вратата и реков као ќе се правиме дека немаме врска со тоа.....после чудна работа ми се повтори сценава само овој пат немаше сунѓерче внатре и не се излеа ништо....... после као награда што полагавме на машките им овозможија масажа од некои девојки а нас ни даваа апарати за нега на коса.....и сите зедоа пегли, фигаро и слично а само јас не зедов ништо зашо мислев дека од дома требало да носиме и ми беше баш кривошто се вративме во училница а јас не знаев дека треба да си ги зимаме за нас...и после извадив пари странски банкноти од чанта и си реков барем парите им ги мазнав ама да земев и пегла ќе беше друго....изгледа ми се врати зашо го фрлив тестот...ама зошто само мене ми се враќа а на други за лошотиите не им се враќа??? и после заминувавме дома и на пат застанавме на едно место (продавница е инаку ама сега беше како хотелска рецепција).....таму имаше некоја атракција....кобра ли чуваа змија мал змеј не знам што.....па да ја видиме ама змијава испадна отровна....касна еден постар човек и тој вресна од болки...па дојде експерт да утврди во што е работата....човеков не ми текнува кој беше и што улога имаше во сонот ама лежеше на кревет се превртуваше од болки и викаше господе земи ми ја душата.....и тогаш ѓаволот му ја зеде душата он беше тука цело време као човек на околу 30 години мање више и после испадна дека бил ѓаволот и гледавме како душата оди накај него.....сите беа као втф а само јас си реков епа сега што сакаше тој, лош човек беше не ќе оди во рајот....на сите ни беше страв да чепкаме околу ради отровот од змејчето (незнам што беше жолто беше) ,,,,јас се чудев и зашто не заминуваме веќе.......е другарка ми од страв уште кога суштеството го касна човекот влезе во тоалетот ама сега ја снема па ја баравме испаничени да не ја земал некој.....и јас излегов надвор таа бегаше и викаше сите ќе не земе....јас ја стигнав смирував као нема гајле...незнам што и реков ама ја смирив....јас знаев дека не звршува тука као еден по еден ќе не зема ама си викав ех дури да стигне до мене има време....плус дотогаш најверојатно ќе го победиме....и бев онака фул рамнодушна и само мислев на парите што ги имав во чанта.....и со другарка ми ги оставивме останатите и си тргнавме дома (таа соседка ми е инаку)....и ме покани кај неа дома...ама живеела преку граница и јас и реков епа не можам да доаѓам пасошот го загинав ти доаѓај кај мене.....мада во албанија сега може и со лични карти.........
Сонував дека сме се шетале со комшијата(којшто имал женска) и тој мене ми се пуштал....џд а јас не сум го сакала..само онака другарски сум се понашла ?
...не баш...гнасна вода беше, густа со жолтеникава боја....одма излеговме и малку не извалка на пантолоните долниот дел и и реков да одиме во некаква кујна и да се исчистиме за да не не приметат по миризбата дека сме биле ние...отидовме...ама тоа не го напишав зошто после ми се повтори истата сцена и не се излеа ништо...патем не е истата другарка оваа и таа од после.....
sajonaramucaca- покрај среќата што ќе ја имаш,некој ќе се потруди да те наклевети,да ти нанесе зло,биди внимателна
Sonuvav kako tatko mi mi vikal da odime vo crkvata sveti nikolE.Dali e toa sto eden drugar mi spomniuvase da idam vo sveti nikole kaj nekoja crkva ili? Snou? Izvinete sto ne pisuvam na kirilica.
Значи вака, сонував како сме биле кај Тоше на погреб т.е домаму, и тој лежел во постелата и по некое време станал и почнал да се шета во дворот, па сме се сликале заедно. Ќе ве молам некој да ми каже за сонов, многу е испреплеткан
sonuvav vcera deka bratucedka mi bila pred umiranje i bila vo kovceg pa sum ja pokrila so elek crn.a pak denes ja sonuvav nea so mojata pokojna baba kako se guskaat na krevet dvete sednati,potoa sum brzala na uciliste sum imala nekoj ispit da polagam a majkami piela kafe so moja drugarka dodeka jas sum se tusirala. Stanav cela rastrevozena i kako kapak na se mi se javi eden prijatel i mi vika te sonvav ti davav da jadis riba i kompiri vareni jas sum pobarala toa. izvini za dolgiot post
сонував дека сум чекала гости нешто како име мибило а јас не чекам име во реалност, и ан гости ми досол газдата каде претходно работев со жената му и сме ги прецекале убаво се и кога сакале да си одат мепрашаа кога ке си одат сите гости и тие да си одат и мајками рекла кој сака нека си оди ние ке си поседиме. и после некое време сакале да си одат газдава и јас одам да ги испратам до скали надвор и мајками ме викна и ми извади од гардеробер 50 евра да му ги дадам така требало демек поцитуван гостин и реци му ми вели мајками дека се од чичкоти и јас се вракам да му ги дадам и го викам настрана и му ги давам и тој ги одби нема потреба ми вели не е проиблем ми вика не сакасе јас инсистирав и ги зеде се кација во кола и за да одат јас сакав да му кажам дека пак сакав да се вратам на работа ама не успеав, заминаа и се разбудив
Сонував дека сум била на улица и под едно дрво (дрвото не го видов, претпоставувам дека го имаше) имало многу распукани плодови нешто налик бадем и лешник (како комбинирано од нив). Значи лушпата беше распукана. И само стоевме со маж ми и ги гледавме. Кога се наведнав да земам се разбудив. Значи нешто ова?
сноу помагај не можам да се концентрирам нашколо од сонот ноќеска сонував дека тоше пеел на прославата на независноста и го гледав на телевизија и знаевме дека е умрен а тој пак пееше и зборувавме за него и после сонував едно девојче од школо дека кажуваше како таа сонувала гробишта и дека тоа било лошо и страв ја фати. и дека ми кажала после и јас сонував гробишта збиени целите и малку запуштени и имаше една девојка во црни алишта седеше пред еден ама неа не ја забележував толку туку се обидував да прочитам што пишува на два гроба зошто другаркава што ми кажа претходно од тоа се плашеше и на еден пишуваше месечина си реков што имаше и јас да го сонувам тоа, зошто таа ми кажа? и толку. сноу лошо е? И ти го сонуваше тоше?
united-голема радост по тага Skrsena21-за братучетка ти тоа е добро што си ја сонувала,добро е за неа а за тебе сонот што бил,среќата ти е на коцка daskaloska-ти претстои радосен настан
1 сон - На еден инспектор му кажував дека за едно 20-ина години повторно ќе се видиме. Ќе ме барал.. а сега ме одбива.. ( за што како не знам) 2 сон - Јас и мајка ми излеговме од дома и отидовме некаде со автобус. На враќање мајка ми си отиде, и ми рече ти дојди си сама. И јас и реков добро. Сретнав една другарка на братучедка случајно и со неа си доаѓавме накај дома. 3 сон - Сонував една личност. Не сакам да кажам која е и што е. За мене важна, за другите и не толку. Дојде кај мене на гости и јас и дадов торта. Демек јас сум ја правела, па да ја проба.
Sara123-1 сон - некој сака да те потцени,омаловажи 2 сон - не дозволувај небитни работи да те преокупираат 3 сон - домашни кавги и радости
Сонував како дечко ми ми кажува дека има девојка , и претходно имам сонувано дека ме лаже ... можеби сонот ми дава некој совет
Сонував како едно момче стоеше многу блиску до мене, му го видов лицето ми се насмевна многу беше сладок. Потоа на една дрвена скала го видов него и една девојка качени на неа и беа седнати. И јас се качив за да седнам со нив. Другиов сон пред мене видов една невеста, покриена со вел, ама немаше лице и кога ја видов се намрштив. После ја видов отпозади фустанот и беше црвен а напред и беше бел. Последнив сон ми беше како влегувам во еден стан, имаше некој болен внатре, видов како лежи во креветот многу луге беа дојдени да го видат тој болен човек некако во паника како да беа сите околу него...