Mојот сон од синоќа Сум била во едно планинско село како до мене стои една постара жена целата облечена во црно,со црна шамија и како нашла една вода ама таа била чудотворна што и да науми со неа и се остварувале,од таму како зетот за ќерка го вработика како доктор во болница а ќерката медицинска сестра,од таму како требало да оди на едно езеро да пере алишта и ми вика неме прати таму има многу змии тоа место нее за тебе,и ја тајно ја пратам ама езерото било многу разбранувано,како таа пере така ја проверувам каде има змии и насекаде барам ама змии не најдов,и викам ти мене ме излага ,од таму се враќам во мојот дом и го гледам татко ми вика овие две сестри сакаат да живеат горе кај нас и му викам татко оваа младата сестра се вика Александра штотуку излезе од затвор од каде на неа пари за кирија да плаќа,и и викам по патот кај одам до нив имало насекаде снег,лед,мраз и и ја гледам со сестраи Фани продава новогодишни пакетчиња, и чувај ми едно од Европа Скопје за 2оо ден.,од таму одам во Скопје во еден хотел,со мојата бивша љубов како седам во собата а неговата сегашна жена ме прати насекаде не ми дава мир,му викам на него зошто таа не ме остава на мира а тој вика ја ке те заштитам од неа ,во собата ми праќа како куварка една дебела жена и вика купи го утрешниот вест таа те има сликано како се состануваш со нејзиниот маж ,ке падне голема брука,и му се јавувам на него и го гледам него повторно гол од мајка роден а јас сум била облечена во костим за капење сина боја и викам што ке правам со оваа жена. Инаку со него немам никаков контакт откако се ожени а веке 2 пати го сонувам последната недела. Молам за толкување . поздрав валејуниор.
vitomir- ќе има некои промени во друштвото во кое си, нема се да ти биде како што било Adi888-тешка работа те чека,но ќе се исплати,ќе ти донесе радост booba- радост и среќа на пријателски план
Сонував дека требало со моите да одиме на свадба. Па ајде со мајка ми да гледаме алишта во првиот спрат од куќата. Мислам дека било слободна соба со машина за шиење. Никако не можев да си погодам фустан. Сите беа недовршени. Паметам дека бев многу тажна и излегов надвор. Ја загледав куќата беше на три спрата а околу мене снег. Голема угорница со снег и мраз. Потоа знам дека дојде баба ми и ми кажа дека треба да се оперира на челото. Се сеќавам дека почнав да плачам и да се качувам по угирницата. Мислам дека беше темница и дека одот беше тежок и напорен. Видов треба зелена на угорницата и сакав таму да одморам. Но дури да стигнам до неа премногу се изморив и ко за малер незнам дали стигнав до тревичката бидејќи се разбудив... Шо велите??
....сонував платен убиец-жена, се спушташе од висока карпа крај море мислам гребен дека го викаат....се спушташе со помош на нешто како опрема за планинарење не знам баш.....се спушти доле на плажата и таму требаше да се сретне со својата жртва... ...и уште сонував списание....списанието беше поврзано со овој сајт...така нешто
Го сонував покојниот дедо :'( ии го прашав како се врати како е можно такво нешто ми рече дека само бил изгубен беше малце подебел од последниот пат кога го видов ии често се смешкаше.. Не успеав ни да го прегрнам како да не смеев да му се приближам Спојлер мило ми е шо го видов барем на сон
Од тие сонови неможам да заспијам многу мие страв сонувам глупости страшни работи и коа се разбудам мислам уште се случува тоа и цркам викам како да сум затворена во лудница хаха ке полудам од сонови.. Последно што сонувам е како седам кај дечкоми и мајкаму тука и доаѓаат некои гости и јас си послужувам како јас да сум домакинка таму..знае ли некој што е?
1 сон - Сонував една познаничка.. Во сонот си реков оваа бик е во хорскоп. Беше облечена во шарено фустанче мали штикли и возеше `велосипед` Не беше баш велосипед, туку некоја голема играчка/кукла нејзина имаше за седење и да вртиш педали. 2 сон - Ја прашував братучедка ми нешто.. не ми текнува што точно.. Седевме кај мене во особата и разговаравме.. ми одговори потврдно.
Мојот последен сон: Јас сум била негде и сум дознала дека некои млади деца имале рак на КОСАТА! И не било сигурно дали ке живеат уште долго, и јас знам дека бев преплашена во сонот, и постојано се распрашував како се добива рак на косата и добивав различни одговори, а после само прашав дали со пеглање се добива и одкако добив потврден одговор, решив дека повеќе нема да ја пеглам косата. Да не знае некој што би можело да значи? Иначе кога станав бев се уште преплашена од сонот.
моето нее сон, но молам некој ако знае да ми го протолкува... се извинувам за офф топикот денес во дворот одненадеж дојдоа 10тина ластовички, и кружеа, кружеа во дворот толку ниско, како да бараа нешто, гледав, немаше ништо, беа многу чудни, летаа околу 10тина минути и заминаа, дали знае некој што е тоа? веке треба да заминат на југ, неверувам дека им е паднало мало ластовиче... да не е некој знак за семејството? Се надевам дека е за добро, доста беа лоши рабти... ве молам кој знае што е да пиши поздрав
bonbona92-многу неизвесност ќе имаш во наредниот период,и доста новости ќе чуеш. valejunior-ако си верник, да си појдеш во црква,и да си запалиш свеќа за здравје и остави некоја паричка на иконата св.Петка. сонот за тебе не е лош. Но за личноста што си ја сонувала-машкото,нешто ќе се случи со него дали некоја многу лоша вест, дали нешто друго,незнам.Но како и да е за него не се убави симболите.
lana8-ќе имаш напорен и тежок период, но сето тоа на крај ќе се исплати со среќата која ќе ти биде како возврат за целиот труд sajonaramucaca-долг живот. ти претстои средба со некоја значајна/влијателна личност. krEM4Eto-во скоро време ако можеш отиди му на гробот,или во црква запали свеќа.Не е страшен сонот.
1. сонував како сум се мувала со бифшиот, ептен со емоции..и бевме ептен напалени -.- 2. со истиов господин и со неговите сме биле на ручек, уствари кај нив дома било 3. со најдобар другар сме биле во солун ?????
sonuvav odime so majkami kaj babami po ulicai gledame kako eden kosija vleguva kaj nea i babami vikase na cel glasi nie si rekovme kako e vo opasnost i odikme na kaj nea i komsijata izleguva i tocak zemal od kaj niv i si odi i majkami jasnema jas odam kaj baba doma bile site ded mi vujko mi ama tie vo dvor ja imale napraeno kucata koja inaku e karabina ama vo sonot bese skoro napraena ama okolu cela iskopana so bulduzer cela dubka golrma epten okolu kuca celo iskopano nemozese da se vlezi nikako odev po krajot i drva krgovi celo po zidovite na dupkata nasekade i jas izleguvami mu go davam sin mi malo bebe bil v race i sum velela kako ke siodam doma vo xdrug grad so tocak i plu bebevo i se vo nervoza mi bese sonot
сонував како сум била во продавница за облекии и сум земала 3 фустани,едниот не сум ни го видела како личи ,некоја жена ми го дала и сум го пробала бидејќи сум пуна и мн добро ми стоел реткос значи и сум го видела и мн личел на венчаница и сум рекла нема врска го купувам гајле ми е.и после сум идела во една кафана таму имало свадба и мислеле ја сум невестата и сум трчала по зелана појана надоле и сите рекле невестата бега од младожењата и сум им мафтала уште на зезанција .што значи ова?
Сонував една многу висока девојка. Може 190.. и повеќе. Ама многу беше убава. Зачудувачки. Мислам дека беше некоја од друга планета, но преправена како човек.. Имаше виткана, долга плава коса, кафени очи и крупна уста. Облечена беше во фармерки, блуза по долги, високи потпетици ( и во висина + тоа 190 ) Мислам дека се наоѓавме на некој аеродром. И кажав дека е многу убава ~
сонував дека се возев во кола низ некоја шума мрачна само беше постара колата како фико незнам и бев со некого ама не ми текнува кој беше дали мајка ми другар или другарка незнам и наеднаш излезе ми рече јас веднаш се враќам ти остани тука и јас на несакање ја запалив колата и тргна ама незнаев да ја запрам. И си реков сега што ќе правам? И мораше да свртам и да удрам во едни грмушки и така запре. И тогаш ми излегоа двајца едно машко и едно женско беа страшни во очите искривени како зомби, како да не беа луѓе и ми пријдоа хорор беше сонот машкото носеше сив костум Јас држев во раката нешто како стап запален со оган како факел голем како оние во филмовите и се обидував со оганот да ги избркам ама тие не се плашеа, напротив уште повеќе му се доближуваа и јас го фрлив. И тогаш дојде личноста што беше со мене ама мислам дека не беше сама овојпат и испадна дека тие требало да изедат некого за да станат повторно луѓе. И таа личноста им нашла некој незнам кој и го изедоа грозно беше за малку видов распарчено месо човецко со крв и така тие станале пак луѓе. И ние само требаше да молчиме и да не кажуваме на никого за тоа а јас осекав дека не е тоа убаво и се плашев да не не гризе совеста или така нешто. Јас реков за една пријателка наша семејна, каде е сега таа да се јави сево ова го гледа а ја нема и таа слушнала и се јави кај нас дома и рече само да ги провериме иконите дали е се на место на нив и јас ги проверив едни икони што стоеа тука и таа преку телефон рече добро тогаш се е во ред Не знам што сон може да е дали е лош?
2 пати сонувам како братучедми доаѓа и се поздравувам со него... инаку тој е заминат во америка треба да дојде за 10 дена. Ако може некој да ми каже што значи ?