Сонови

Дискусија во '„Другата“ наука' започната од Claudia, 22 ноември 2009.

1. Snow-Queen

Snow-Queen Форумски идол

Се зачлени на:
    3 ноември 2011
    Пораки:
    15.266
    Допаѓања:
    15.015
    bonbona92-голема радост

2. Snow-Queen

Snow-Queen Форумски идол

Се зачлени на:
    3 ноември 2011
    Пораки:
    15.266
    Допаѓања:
    15.015
    CIA - со мала внимателност/претпазливост ќе имаш победа над непријателите

3. esperansa777

esperansa777 Популарен член

Се зачлени на:
    5 јули 2012
    Пораки:
    923
    Допаѓања:
    1.858
    сонував како се возам во огромен камион,на предното седиште,застануваме на семафор,и кога требаше да тргне јас се најдов надвор кко се држам за предниот дел на камионот и не ми беше страв дали ке паднам,после слегов и имаше многу луѓе надвор и им се придружив

4. karenin

karenin Популарен член

Се зачлени на:
    8 март 2010
    Пораки:
    1.426
    Допаѓања:
    2.172
    Сонував како сум стоела во средина на некоја река и до мене имало голема змија со широко отворена уста, а во устата имала голем камен. Се повеќе се доближувала до мене.

5. Inhume

Inhume Популарен член

Се зачлени на:
    27 јуни 2011
    Пораки:
    366
    Допаѓања:
    254
    Се сонував себеси во еден многу убав невестински фустан и како стојам така пред огледало и само го гледам фустанот.Незнам зашто сонував толку безвезен сон мразам невестински фустани, свадби и такви слични работи.

6. heart.stealer

heart.stealer Популарен член

Се зачлени на:
    10 април 2012
    Пораки:
    1.016
    Допаѓања:
    278
    сонував како демон влагал во телата на луѓето :^) и тоа ако влезе во некој човек очите му светеле како мачка и така само сум го познавала а во мене неможел да влезе само сум го бркала да го уништам но тој постојано ми бегал од едно тело на друго :^)

7. Sara123

Sara123 Популарен член

Се зачлени на:
    30 мај 2011
    Пораки:
    3.279
    Допаѓања:
    2.306
    1 сон - Во сонот мене ме немаше. Сонував еден човек што прв пат го гледам. Немаше каде да живее. Џек мислам дека се викаше.. :lol: Едни луѓе го примија кај нив на гости. (маж и жена) Човекот се смести кај нив, убаво го примија. Потоа сопственикот на куќата го викна во подрумот, и отидоа мотори да поправаат. :lol: Во просторијата беше темно и морничаво.. Сопственикот на куќата имаше намера да го убие Џек. Му рече, сега кога моторите се направени, ајде да се тркаме. Се качи на моторот, и го повика и Џек да дојде. Тој намерно удри во еден казан со миризлива течност. Течноста се истури - а сопственикот на куќата избега надвор и го заклучи Џек во подрумот. А таму па, имало некое си чудовиште што се буди кога ќе го помириса тој мирис што се истури од казанот. Чудовиштето му скокна на Џек, а тој се обудуваше да се спаси. Почна да ги крши прозорите со алатите во раката. Успеа да искрши еден прозор и избега надвор. Се спаси.

2 сон - Сонував wc. Бев во веце, и можете да си претпоставите што се прави во веце. :tmi: Мислам дека имав добиено, па се средував. Си ја видов сопствената крв.

8. martinuska

martinuska Популарен член

Се зачлени на:
    1 јули 2010
    Пораки:
    3.095
    Допаѓања:
    3.748
    Сонував како демек сум полагала. Требало да доодговарам после усно и професорката ме потпрашала некое прашање и сум положила. И после ми рекла имаш 121 бод ( :rofl: ) и ми го дала индексот. :geek:

9. Majuv4ence13

Majuv4ence13 Популарен член

Се зачлени на:
    20 јуни 2012
    Пораки:
    798
    Допаѓања:
    513
    Јас сонував како баба ми умрела,а жива е а премногу е млада 53 години ;( Многу ми ;( ;( ;( е страв само на сонот мислам...

На Sara123 му/ѝ се допаѓа ова.
  10. SomeWhere

SomeWhere Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јули 2012
    Пораки:
    188
    Допаѓања:
    70
    Сонував јас, мајка ми и сестра ми сме тргнале на гости кај некоја колешка на мајка ми.Сме отишле но зградата сеуште се правела и требало со лифт да се оди ама со некој човек,станот бил на 2 спрат а сме се возеле многу време и мајка ми прашала зошто и тој рекол дека сме биле будали што сме поверувале сакал да не убие,но некако сме се спасиле и од лифтот сме излегле и тогаш се наоѓам во мојата соба со татко ми кој сакал да ни земе се и да си оди,јас сум сакала да го удрам но никако не сум можела како да не сум имала сила после сум му ја влекла маицата и пак да го удрам неможам и сум му зборувала дека треба да се извини на мама ама тој не сакал и пак истото цело време немам сила да го удрам само се дерам во сон.
    Значење некое? :)

11. Missbutterfly

Missbutterfly Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јули 2011
    Пораки:
    101
    Допаѓања:
    20
    Shala nastrana i mene vo posledno vreme mi trgna so sonuvanjeto.Golema blagodarnost do Snou za tocnite tolkuvanja na sonistata.Sinoka sonuvav kako doma snemalo struja i sum svikala po baba mi da odi nekoj da kupi sveki inaku kako ke ja pomineme nokta.Baba mi izvade od onie mali sveki sto se za v crkva i zpali tri mislam deka bea,i naednas strujata se ukluci pak.I sum rekla za sekoj slucaj da odam da kupam od golemite sveki da ne snema pak struja,i znam deka vidov vizija na crvena debela sveka kako onie ukrasnite sto se.

12. CIA

CIA Популарен член

Се зачлени на:
    17 мај 2011
    Пораки:
    1.525
    Допаѓања:
    3.029
    Офф се змии сонувам,еве и ноќеска сонував...
    Прво сонував како по патот по кој си одам од чаршија,имало змија,ама убиена,главата и ја немаше,имаше само крв и телото од змијава...после тоа со некоја другарка сме минеле и сме видела една мала змија како потскокнува...следниот ден кога сум испаѓала пак сум видела змија,и ја немало главата и имало крв околу неа пак,а на едно метро од змијава лежела една жена целата облиена во крв...
    После друг со сонував како навечер сум влегла во езеро да се бањам и сум се пикнала под вода и сум неможела после да излезам,сум снемала дури и воздух за малце ќе сум се угушела,ама сепак на крај испаднав некако од водата...

13. Adi888

Adi888 Форумски идол

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    6.189
    Допаѓања:
    23.256
    Сонвав дека сум била на гости кај тетка ми, таму бевме собрани полно луѓе, и сме седеле сме праеле муабет, имало едно маче било шарено, и цело време во мене се галеше и цел време по мене идеше.
    Сноу? :?:

14. MissDior

MissDior Популарен член

Се зачлени на:
    24 декември 2011
    Пораки:
    1.214
    Допаѓања:
    10.130
    Сонував дека со една пријателка сме го шетале нејзиното црно куче, прво мене ми го даде да го подржам каишот после си го зеде. Кучето се тегнеше и му се откина ланецот од вратот и од тоа место почна да прска крв на сите страни. Кучето легна и позна да се тетерави и да умира, пријателката почна да паничи и не знаеше што да направи. Се исфлека со крв и несакајќи и мене ме извалка со крвта, ама мене ми беше незгодно да и кажам зашто имаше мака во моментот.

15. sajonaramucaca

sajonaramucaca Истакнат член

Се зачлени на:
    26 април 2012
    Пораки:
    676
    Допаѓања:
    462
    ...бев со братучетка ми, постара е од мене.....заминувавме од некаде и требаше да идеме дома....по пат ни се закачи една стара жена, крупна и ни досадуваше со муабети...ние рековме дај да подзастанеме нека си оди....старата ми вика па што стоиш....јас и реков чекам еден човек....таа ми вика ама ајде од каде ти човек чекаш доаѓај ваму мала си за да се чекаш:^) и тогаш пак се појави братучетка ми и продолживме само одевме побавно од неа за да замине ама таа никако неќеше....се нервирав и реков на братучетка ми да побрзаме и да не може да не стигне ама она беше трудна и не можеше да брза....мал стомак имаше во први месеци.....кога дојде време да поминеме низ некоја албанска населба.....и таму дури ние поминувавме се случило убиство.....и тие го бараа виновникот а знаеа дека е македонец.....и ние се скривме тука околу некои ѕидчиња во сокачето зошто мислевме ако не фатат ќе не убијат.....ги слушавме се што зборат беа собрани околу некоја канта голема железна а во неа оган гореше......па се раздени, имаше многу луѓе и почнаа да не прозиваат нас што се криевме, не знам од каде ги имаа нашите документи....а не бевме само јас и братучетка ми, имаше и други.....и ни рекоа да си ги земаме документите и да си одиме виновникот е само тој што го извршил као....и јас си ја зедов личната карта ама другите документи не можев да ги најдам...барав, барав...ги немаше.....тогаш тука беше и една моја тетка и таа ми рече ти оди ние ќе се погрижиме ќе ги најдеме....тогаш си тргнавме дома...
    и уште еден сон
    ....сонував некаков србски крал.....носеше наметка на него сина и кралска и имаше меч мислам дека беше златен....го барал телото на некој негов предок од други држави за со мечот да му ја одсече главата таков бил обичајот :^) ова го имаше и во весници.......и не знам колку пари дал за да го добие телото од некој музеј а другите држави биле лути зошто го добил телото...тоа било културно наследство или незнам што и не смеело така да се добива......после шетав низ некаков парк и имаше споменици и бисти....па некои луѓе се жалеа пред камери......па бев дома....му раскажував на татко ми за србскиот крал а тој не беше заинтересиран како да имаше други грижи.....па како мајка ми доби менструација и отиде да се пресоблече па со татко ми се поткараа за тоалетот зошто тој он требаше да се тушира и он ја пушти неа да влезе.......па и покојната баба беше во сонот.....и ги покажував весниците што беа преполни со луѓе од 20-ти и 30-ти години....таа бараше да и читам нешто интересно....после се подмлади и таа.....стана кабаре танчарка од 20-ти....носеше прозирни хулахопки и реков да ги смени зошто има добиено, не ме послуша па танцуваше со еден млад човек исто од тоа време кај нас во дневната.....татко ми дојде и и викаше...мамо не ти доаѓа паметот....и кога бев мал истиве работи ги правеше....се исфрустрира... а со реалност нема врска зошто оваа баба не му е на него мајка туку на мајка ми....и уште низ куќата имав статуи.....во тоалетот имав статуи од маж и жена голи...као тоалет било да се вклопат:lol: ......во мојата соба имав две статуи едната од двајца како се бакнуваат.....и си ги чував и негував....баш ми беше мило што ги имам.....

16. Snow-Queen

Snow-Queen Форумски идол

Се зачлени на:
    3 ноември 2011
    Пораки:
    15.266
    Допаѓања:
    15.015
    supergirl22-радост по тага
    xxAngelxx-Подобрување на моменталната ситуација, само воедно биди и многу внимателна да не те прелаже некој,на некоја прослава/гозба на која ќе бидеш поканета.

17. hrcace

hrcace Истакнат член

Се зачлени на:
    31 јануари 2012
    Пораки:
    559
    Допаѓања:
    160
    јас сонував девојка спортистка како трча се натпреварува се смееше била позната а ми била нешто роднина :?:

18. Snow-Queen

Snow-Queen Форумски идол

Се зачлени на:
    3 ноември 2011
    Пораки:
    15.266
    Допаѓања:
    15.015
    esperansa777-нештата ќе се завршат со добро
    karenin-дали се сеќаваш на реката беше голема/мала, ладна/топла вода, мирна/немирна
    Inhume-ќе ти се случи нешто,дали кавга,повред...лоша вест.Нешто не убаво

19. Snow-Queen

Snow-Queen Форумски идол

Се зачлени на:
    3 ноември 2011
    Пораки:
    15.266
    Допаѓања:
    15.015
    heart.stealer-многу проблеми од различни области
    Sara123-ќе бидеш обвинета за нешто што не си сторила
    -со добро ќе ти се врати

На Sara123 му/ѝ се допаѓа ова.
  20. meow22

meow22 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јуни 2012
    Пораки:
    213
    Допаѓања:
    81
    Сонував дека и било роденден на една другарка, не баш блиска, и тоа кај мене дома прославувавме, т.е. и спремивме изненадување ние другиве ама не ни успеа и отпосле некако сите и честитавме и сите и дадовме мече подарок, само сите во различна боја, потоа сите седнале а јас сум отишла во кујна и ќе сум ги послужувала со манџа и сок... значење ? :?: