Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Сонови

Дискусија во '„Другата“ наука' започната од Claudia, 22 ноември 2009.

1. Little-one

Little-one Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јули 2010
    Пораки:
    204
    Допаѓања:
    79
    Ве молам помагајте...
    Во последно време сонувам како некој турка мртовечки ковчек во количка за градежни работи. Сега не се сеќавам дали сум јас или тоа е некој друг.
    А исто така и една блиска другарка цело време ме сонува. Сонува дека цело време сме планирале нешто што требело да се случи но нешто го прекинало тоа

2. Tenkai

Tenkai Популарен член

Се зачлени на:
    9 јули 2010
    Пораки:
    2.316
    Допаѓања:
    1.905
    Само ме интересира што означува базен и повраќање?!

Инаку еден дел од сонот: Сонував како ми е лошо, сум сакала да се фрлам во базен и таму сум повраќала, а позади мене стоел еден другар кој долго време го сакам, но тој не ми е ништо повеќе од другар и ме повлекол накај него, сме седнале на земја и тој ме гушнал, а јас сум му легнала на рамо и така сум заспала, а тој ме галел по коса.

3. baguf4e

baguf4e Популарен член

Се зачлени на:
    17 мај 2010
    Пораки:
    3.692
    Допаѓања:
    8.751
    Риба на сон означува увид на твоите несвесни мисли.Риби што пливаат може да симболизираат зачнување.

Носење венчаница на сон означува дека во последно време ја разгледуваш твојат врска,ја оценуваш и проценуваш.

Да го видиш бившиот дечко на сон значи дека ти недостига возбуда,слобода,не сакаш повеќе ограничувања...
    Слава или веселба на сон означува постигнување на некоја замислена цел.
    Ноктите во твојот сон симболизираат долга и напорна работа за малку надомест или плата.

Мртовечки сандак означува некои неизразени емоции поврзани со минатото.Исто означува стара меморија и надежи кои сеуште не се исполниле.

Базенот укажува на тоа дека треба да се признаат некои чувства.Фактички време е конечно да се справиш со овие емоции.Исто така базенот укажува дека не се чувствуваш убаво и прочистено,сакаш да искажиш некои работи ама душата не ти дава.

Повраќање на сон означува дека треба да се ослободиш од некои работи кои не ти се по ќејф.Постојат некои емоции во твојот живот кои треба да ги искажиш,а другото ќе си дојде со ред...

Погодив нештооо? :D

4. lylaby

lylaby Популарен член

Се зачлени на:
    20 март 2010
    Пораки:
    631
    Допаѓања:
    334
    Многу ми е битно да ми се протолкува сонов ,се надевам не е лошо нешто :( битно ми е а неможам никаде онлине да го протолкувам...Сонував како ја шминкам мајка ми буквално ја шминкав со креон кармин непријатно некако се осеќав по сонот..Ќе ве молам ако знаете што значи ова?

5. baguf4e

baguf4e Популарен член

Се зачлени на:
    17 мај 2010
    Пораки:
    3.692
    Допаѓања:
    8.751
    Не требало да бараш по онлајн соновници,јас ќе ти кажев ;)

Да сонуваш како шминкаш некој значи дека ќе се обидиш да скриеш нешто поврзано со тебе т.е ќе пробаш да ги истакниш најубавите работи за тебе,а лошите нема да ги спомниш за да оставиш добар впечаток.Се обидуваш да си ја зголемиш самодовербата.

Алтернативно значење на сонот е дека треба да се смириш со некого.Да простиш и да заборавиш...

Погодив нешто? :)

6. lylaby

lylaby Популарен член

Се зачлени на:
    20 март 2010
    Пораки:
    631
    Допаѓања:
    334
    пааа да :) може да се каже,фала мн а значи сонов нема врска со мајка ми пошто неа ја шмиинкав? :)

7. Psychoo

Psychoo Истакнат член

Се зачлени на:
    6 септември 2010
    Пораки:
    19
    Допаѓања:
    2
    Багуфче оти видов дека толкуваш ќе сакаш ли да ми кажеш што значи ако другарка ти ти краде од твоите пари кои ти ги донеле другите на роденден? а исто така од неодамна ја сонував мојата покојна баба каде за роденден ми дава едно мало кесиче и ми вели среќен роденден ,ти подарувам наследство( и тоа ми го дава во мало кесиче,што ми бидна најчудно) и уште еден :како живеам во нова куќа ПРЕУбаВА со мојата најдобра другарка, и заедно со моето и нејзиното семејство. благодарам однапред :) :*

8. Tenkai

Tenkai Популарен член

Се зачлени на:
    9 јули 2010
    Пораки:
    2.316
    Допаѓања:
    1.905
    Meне се‘ ми погоди. Од А до Ш! Благодарам на одвоеното време Багуфче. :*

9. skyAngel

skyAngel Популарен член

Се зачлени на:
    16 август 2010
    Пораки:
    1.530
    Допаѓања:
    2.768
    Баге сонував како сум отишла на гости кај еден другар и он почнал нешто да ми се пушта ,ама јас сама на себе сум си викала не смеам ништо да имам со него , нејќам ,си имам јас дечко и он сфатил дека нејкам да имам со него ништо и станал и испржил компири и јаделе сме :rofl: :rofl:

Друго сонував како учествувам во трка со коли и не се сеќавам на другото :D

:* :* :?:

10. joelle

joelle Популарен член

Се зачлени на:
    25 август 2010
    Пораки:
    1.117
    Допаѓања:
    2.367
    jas vo posledno vreme sonuvam voda, otvoreno more so branovi ili cista morska voda znae nekoj sto znaci toa?

falaaa

11. Dgirlll

Dgirlll Популарен член

Се зачлени на:
    1 септември 2010
    Пораки:
    953
    Допаѓања:
    7.286
    сонвав куче кај што ме каса и многу ме болело и одвај сум му избегала, нека пиши некој ако знае што значи. фалаа :*

12. doktorka-an

doktorka-an Истакнат член

Се зачлени на:
    2 мај 2010
    Пораки:
    1.078
    Допаѓања:
    345
    blage izvini za fontot ama nemam kirilica na kompjuterot kade sto sum sega.te molam kazi mi sto znaci ovoj son:ja sonuvav mojata veridba so decko mi od pocetok do kraj cela,na decko mi nova kosula sum mu oblekuvala,sme imale mnogu gosti kaj mene i kaj nego vecerta,se bilo veselo.mnogu pokloni sum dobila,a utre denta sum otisla kaj svekrva mi i taa bila luta zosto sme se zemale taa sakala posle dve godini a ne sega i ne mi zborela a vo druga soba pustila zeni i mi gi gledae poklonite ,gi probuvale i jas mnogu sum se iznervirala... :* :*

13. julie77

julie77 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2010
    Пораки:
    5.566
    Допаѓања:
    20.056
    Багенце,а што значи да сонуваш поткршен,расипан заб?

14. baguf4e

baguf4e Популарен член

Се зачлени на:
    17 мај 2010
    Пораки:
    3.692
    Допаѓања:
    8.751
    Да сониш како некој ти кради пари значи дека имаш недостаток од љубов и внимание.
    Да се сонува како примaш некој подарок покажува дека си наградувана за твојата великодушност.Сите те почитуваат.
    Нова куќа на сон укажува на тоа дека има развој на нови сили.Се повеќе стануваш емотивно зрела.

Додворување на сон значи убава и долга љубовна врска.Пржени компири на сон кажуваат дека си приземјена и едноставна девојка.
    Да учествуваш на трка со коли го означува твојот натпреварувачки дух.Исто така дека треба малку да забавиш со брзото темпо на живот.

Водата е живот,суштината на психата и протокот на животна енергија. Исто така е симбол на духовност, знаење,исцелување и освежување.

Бесно куче што каса означува многу грижи.

Свекрва на сон значи недоразбирања.Да примаш подароци на сон покажува дека си наградувана за твојата великодушност.Сите те почитуваат и сакаат поради тоа што си.

Скршен или расипан заб значи опаснот во здравјето или бизнисот.Некои зборови што си ги кажала во минатото сега можеби ќе се одразат во иднината или ќе те прогонуваат.

15. elygj

elygj Истакнат член

Се зачлени на:
    24 февруари 2010
    Пораки:
    452
    Допаѓања:
    68
    А јас сонував како имам многу малку коса.Долга ми беше како сега ама многу ретка,половина од таа што ја имам.Што значи тоа???

16. julie77

julie77 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2010
    Пораки:
    5.566
    Допаѓања:
    20.056
    Фала ти за претходното толкување :*
    А да ти се врти цел сон околу чоколади..значи благо и да купиш две чоколади?

17. Psychoo

Psychoo Истакнат член

Се зачлени на:
    6 септември 2010
    Пораки:
    19
    Допаѓања:
    2
    фала многу багуфче :*

18. Psychoo

Psychoo Истакнат член

Се зачлени на:
    6 септември 2010
    Пораки:
    19
    Допаѓања:
    2
    багуфче неодамна сонував како сум принцеза и заедно со мојот принц( односно дечкото што ми се допаѓа) сме имале многу убаво кралство и сум се чувствувала најпрекрасно на светот. го сметам како мој најубав сон. и често сонувам како одам на одмор со другарки, последен пат сме на некој брод кој не плови и тоа ни е одморот. што значи? :$ :hai: :*

19. skyAngel

skyAngel Популарен член

Се зачлени на:
    16 август 2010
    Пораки:
    1.530
    Допаѓања:
    2.768
    сонував како сум влегла во една голема куќа убаво средена и таму сум била со мајка ми и со братучетка ми ,и трите сме се спремиле да си легнеме но сме почнале да слушаме тропање,некакви чекори. И станавме за да провериме што е тоа и видов дека е зајак црн но опашката му беше бела.Почнавме да го гониме зајакот и некако го истеравме надвор.

Потоа другиот сон исто така ми беше во таа куќа , но сега многу мачки имаше во неа и нешто правевме стапици како да ги истераме. Што би можело да знаци ова Баге :^) :worried: ???

Фала ти многу што ми ги протолкуваш соновите ! :* :*

20. Lina24

Lina24 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 февруари 2010
    Пораки:
    2.230
    Допаѓања:
    438
    сонував сме биле на некоја отворена забава нешто како гроздобер или пиволенд и сме седла таму луѓе од различни генерации на една ита маса,и одеднаш јас со една постара жена заминав до еден кафиќ и таму немало никаква музика било це темно и сум помислила дека некој има умрето и потоа дојде еден дечко и ни кажа дека умрела мајка му на некој си пере(некој си другар) (малку е глупаво ама сите плачеа, ептен се наежив) потоа кога поминав од кафиќот имаше народ и запалени светла, и на крај сум отишла дома и сонувава како ногу ситни муви не ми дозволуваат да спијам, од што беа мали кога удив со раката ги отепав скоро сите, но потоа летна пак неколку
    што значи овој сон, толу реално претставен дурии со имиња????