Сонови

Discussion in '„Другата“ наука' started by Claudia, Nov 22, 2009.

1. alexsandraa

alexsandraa Популарен член

Сонував како сум била на училиште и од продавницата купив мастики, и од кога ги купив ми текна дека имам мастики во џебот.. реков, зошто ги купив кога имам мастики.. :^)
    Што значи ова? :)

2. Snow-Queen

Snow-Queen Форумски идол

Ognenija-среќа
    CIA-неверство
    R.i.s.t.e.v.s.k.a-ќе доживееш голема чест

R.i.s.t.e.v.s.k.a likes this.
  3. Sara123

Sara123 Популарен член

Хаха, па да ти кажам право.. периодов доста ми е од глупости.. :D
    А што значи да сонуваш злато ?

4. R.i.s.t.e.v.s.k.a

R.i.s.t.e.v.s.k.a Активен член

Зошто бе само него го сонувам? :@
    Знач вака го сонував (мозеби бившиот) дечко ми во дворут на другиот дечко,како кине цвекиња и прави букет,а до него имала една зена што мн ми е позната ама немозам да се сетам која е.И сега јас и баба ми излегуваме од куќата и баба ми нешто лута демек нешто направил и решила после да се расправа со него,а јас сум сакала да казам зошто бе зете,нешто така,ама не сум казала.И после идам кај него и таа зената ме прашува дали сум подобро и ја и реков да.Го прашав дечко ми како се викаат тие цвекиња и каза некое име и толку од сонот. :tmi: :^)

5. Done.b

Done.b Активен член

Сонував како дечко ми ме изневерил со некоја што има помалку и од 9-8 години и јас сум плачела,викала,тој не ме ни фермаше,сум ги гледала неговите слики...Сноу?

6. heart.stealer

heart.stealer Популарен член

што значи да се мачиш да се пораѓаш сама и докторите да те гледаат и ништо да не превземаат и на крај сум родила машко дете ама некако не беше како што треба белките на очите наместо да му бидат бели му биле светло зелени лошо се чуствував во сонот што значи ова ?

7. Sara123

Sara123 Популарен член

Ја сонував ****
    Таа разговараше со мајка ми.
    И кажа дека била трудна, ќе родела дете.

8. Chica.Loca

Chica.Loca Популарен член

1.Што значи да сонуваш како земаш бебе во рацете и ти е страв да не го повредиш? :?:

2.Сум била во училница и сум немала стол за да седнам.Потоа сум нашла еден стол и сум седнала.Дошло едно момче,кое инаку го познавам и ме прашал дали може да седне и јас сум му кажала дека може.Сум ја ставила главата на клупата и сум мижела.Тој почнал да зборува како не сака да седи до мене и мислел дека јас не го слушам.

9. plavata212

plavata212 Истакнат член

сонував дека во новчаникот сум нашла плус пари што не знаев дека биле таму?

10. Adi888

Adi888 Форумски идол

Сонвав дека имало поклон кај мене пред куќа :?:

11. angel92

angel92 Популарен член

Не памтам сонови ама овој го запамтив... Бев кај другарка и имаше два ѕида полни до шминки... И пример ако имала 2 исти работи, јас ќе сум го украдела едниот продукт. Што може да значи? Лопов на сонов станав хаха

12. sajonaramucaca

sajonaramucaca Истакнат член

....сонував како со мајка ми бев во некое студио за тетовирање.....сакав да се тетовирам....таа ме однесе таму се најавивме кога стигнавме ама уште не бев сигурна што и како ќе тетовирам......мајка ми побара од девојчето што работеше таму да се јави на тел али девојчето и рече да биде кратка зошто газдата ќе се лути.......и уствари газдата тогаш се појави од другата соба кога го слушнал гласот на мајка ми....тоа беше мажот на тетка ми значи тетин, тоа беше нивниот стан само во одредено работно време им функционирало студиото за тетоважа.....па не седна тука убаво не пречека као во гости сме биле и разговаравме.....а надвор состојбата била пред воен конфликт затоа и ни беше страв да излегуваме уште и седевме да видиме што ќе се случи....ама јас се надевав и бев сигурна дека нема да има ништо посериозно и дека ќе средат....па и цел ден останавме таму......тетка ми се врати од работа.....почнаа да ме прашуваат за хороскоп.....ми ги кажаа нивните знаци и ме прашаа да им протолкувам какви луѓе се и како се слагаат меѓу себе.....надвор почна да се стемнува......јас само го зедов телефонот да му се јавам на татко ми дома......али станот беше полн со луѓе а јас сакав насамо да се јавам....барав празен балкон а немаше......на еден застанав некој друг влезе, после отидов на другиот, таму двајца вработени тука, а биле педери се гушкаа и јас веднаш се тргнав за да не сметам......па си реков ќе слезам долу и ќе разговарам....и долу беше полно со луѓе ама се јавив и конечно го добив татко ми па почна да ме прашува небитни работи за роднините и јас му раскажував....после си реков па чекај што зборуваме не е битно тоа....се јавив да ти кажам дека уште не можеме да се вратиме.....и тогаш наеднаш се слушна галама и дегенско смеење на некои детишта......врската ми се прекина т.е гласот на татко ми не го слушав веќе а приметив зад мене т.е зад нас луѓето доаѓаа некои од друга националност за да не убијат.......ние почнавме да трчаме многу брзо и сите се фативме за рака додека трчавме....среќа се прибравме во зградата...но сфативме дека сепак почнала војна......кога влегов внатре дознав дека и таму влегле и нападнале исто како нас надвор што не нападнаа.....и така умрела баба ми или дедо ми не сум сигурна (и двајцата се починати инаку).....еден од нив беше починатиот де неа де него го гледав......ама имаше две глави.....така ми се чинеше...сега дали беа двајцата тоа или еден стварно не ми текнува.....го (ги) имаа легнато на кревет во мртовечка позиција со бројаница меѓу рацете и беа разочарани луѓето дека умреле кога наеднаш едната глава ги отвори очите и се израдувавме дека бил(а) жив(а)......едино ми остана страв за татко ми и на него да не му влегле и да не му направиле нешто зошто така гласот престанав да му го слушам......

13. Skromna

Skromna Истакнат член

. :!: ....соновите се резултат на подсвеста за време на спиење......
    ...јас лично ретко сонувам,ама и ако сонувам не памтам.....ама сепак еднаш само се уплашив....
    . :yawn: ...татко ми е починат веќе 16 год и затоа време на сите им дојде на сон,само на мене не....
    ....и онака јас сонувам како сум со саканиот и наеднаш некој ми зазвони на врата и јас отворам,кога татко ми потпрен на вратата со едната рака,и само ме праша/што правиш дали си свесна?????и кога ми влепи еден шамар.....ме зболе до лажичката дури...вриснав се разбудив и не можев на себе си да си дојдам 1 саат послето,сонот беше толку реален дури и се погледнав во огледало дали ми е црвен образот...хахаха ама за среќа не беше. :wasntme: .....
    ...лично си го протолкував како да сакаше да ме предупреди да не сум со тој човек....
    . :call: ..и поверував затоа што со него дури беше жив си имавме посебно другарски однос.... :call:

14. Anna-Banana

Anna-Banana Популарен член

Мајка ми сонувала. Како јас сум и кажала дека сум фатила дечко кој бил аптекар.Бил постар едно 5-6 години од мене. :rofl: :lol: И мајка ми почнала да ми вика:Аман бре Анна-Банана кај го најде овој.А татко ми и рекол само : Остави го девојчето,не се мешај што сака нека прави.:lol:

15. Anne15

Anne15 Истакнат член

Сонував како седам на некое како ѕидче а позади тоа ѕидче има како трева и цветови.Тука во тревата и цветовите најдов кутија некако имаше повеќе ситни работи во неа и јас да видам што има извадив пари книжни,почнав уште да чепкам и најдов повеќе пари.На крај најдов 950Е :D и реков дека не се мои,туку на татко ми. :) :^)

16. esperansa777

esperansa777 Популарен член

пред некое време сонував едно девојче што го знам,има околу 14год,значи сонував како јас минувам а покрај патот се собрале деца и ја бодат одоздола со игли некои,и ја одземаа невиноста,беше ужасна глетка баш ме вознемири,а на јаве ја видов со дечко скоро

17. Snow-Queen

Snow-Queen Форумски идол

Денес немав ни време а нешто не сум ни расположена за толкување,па така да ќе ги протолкувам само овие од вчера што останале.За тие денеска што пишале,нека очекуваат одговор утре. (можеби попосле-ама тоа тешка работа)

nela.oh-некој ќе се мажи/жени за брзо време
    CIA-неверство
    alexsandraa-подобрување

alexsandraa likes this.
  18. cveke123

cveke123 Истакнат член

Се сеќавам на два сона, и се надевам ќе ми бидат објаснети :)

1. Еден другар од пред неколку години ме бацил на образ и потоа ме довел до некоја продавница каде што имало скриен кокаин.

2. Г заборавив роденденот на тато, а денеска е...

19. alexsandraa

alexsandraa Популарен член

Сонував како куќата ја реновирале и во мојата соба кога си легнав видоф на таванот многу бубачки сите беа исти и насекаде имаше и на креветот и кај мене во косата ми се имаja пикнато :worried: и му кажав на моите и тие ми рекоја tака требало и ако не сакам да спијам тука да се преместам во др соба .. во сите соби беше раскренато.. и после во мојата куќа се преселиле и други луѓе, и едно машко имаше и дојде кај мене и ми рече свари кафе за другариве.. и потоа фрижидерот беше мн валкан па зедов да го чистам .. и кога го отворив внатре имааше оган се имаше запалено нешто.. и набрзина го изгаснавме тоа и го исфрливме надвор тоа запаленото..нзм што беше.. ама не го чистев сама имаше и некои други деца..и криевме не кажувавме за фрижидерот, но влезе мајками во тој момент и не виде ама и рековме само онака дека фрижидерот го чистиме, за огнот ништо не кажавме ..
    Што може ова да значи? :^)

20. Bescheiden

Bescheiden Истакнат член

Непротолкуваниот сон е како непрочитана порака.
    Дефинитивно. Секоја вечер сонувам нешто и ретко кога се случува да не го паметам сонот. Секогаш сонот нешто значи и го толкувам на свој начин а после барам овде што значи.
    Сонував како се давам и другарка ми не сакала да ми помогне,барам што значи.. пишуваше ќе се скарате со некој пријател, утре се караме за глупост и од тогаш не зборуваме повеќе.
    Сонував што сонував,барам пак..ми вели ќе имате смртен случај.. недела после тоа ми умира кучето. ;(
    После ми вели ќе се разболите,добивам бронхитис.

И уште милион пример,секој мој сон секогаш значи нешто.. и на некој начин ме предупредува што да правам и како да се однесувам. Последен пат ми пишуваше да бидам поскромна во барањата и да не очекувам премногу :lol: