Се исеков на домалиот прст, плитко, како со хартија кога ве сецне, ама многу крв истече. Прстот не ме болеше само паника ме фати дека не можам да ја сопрам крвта. Некоја идеја што ќе му е ова?
може да значи дека ќе дојде до исполнување на некоја ваша дамнешна желба и може да бидете неправедно наклеветена поздрав
Го сонував дедо ми кој е мртов 2,6 години.Тој се искачувал,а јас кога сум го видела дека се мачи при искачувањето ми паднала жал и сум кажала на брат ми да дојде со мене да не слика.Но,тој не дошол,па сум отишла сама.Јас сум му помогнала на дедо ми и сме седнале.Тој рекол дека не е така како што кажува баба ми (мислам дека се однесувала на неговата здравствена состојба). Потоа не знам дали е ист или различен сон,сум се наоѓала во една куќа со мајка ми.Јас и таа сме биле во една соба,а некои други биле во соседната соба.Сме биле во минатото каде што мајка ми била млада и сме разговарале тивко.Поминале некои луѓе на улицата,а мајка ми ги видела од прозорецот и ги поздравила.Потоа почнале да поминуваат и други луѓе,а јас сум познала некој од нив и сум рекла еј еве го. Мајка ми во тој момент почнала со прстите како да шара по мојот грб и да зборува нешто тивко.Јас сум мислела дека ми бае за да не ме урочат тие луѓе или да не ми наштетат.Потоа пак сме разговарали тивко со мајка ми,а таа ме ударала по моето тело со нејзината рака и се извинувала.Кажала дека ќе оди некаде. Потоа јас се наоѓам на една улица сама.Сум видела едно малечко девојче со црна коса кое имало две плетенки.Тоа дошло до мене и ме гушнало.Јас сум ја отргнала од мене.Девојчето пак ме гушнало и јас пак сум ја отргнала.Јас сум почнала да се крстам,а девојчето ја наведнало главата и се претворило во ѓавол кое било претставено со момче кое имало црна коса.Јас сум продолжила да се крстам.Сум почнала да одам нагоре во воздухот,исто така и момчето,но јас сум била повисоко.При крстењето сум почнала да кажувам,госпде помогни ми,спаси ме од ѓаволот.И момчето кажувала нешто и се смеело.Јас сум почнала да се крстам малку тешко,не сум можела да ја движам раката брзо како претходно. Потоа сум се разбудила и сум плачела.Брат ми ми кажал дека сонувал како градел зграда,но ја срушил и почнал да гради друга.Јас сум мислела да видам на фемина што значат овие сонови.Сум погледнала на часовникот и покажувало 10:35,сум погледнала на друг часовник каде што покажувало 08:45.Било сабота и сум се сетила дека и денеска сме на училиште од девет часот.Сум почнала да пишувам порака на телефонот на една другарка да ја прашам дали ќе оди. Толку од сонот.
Не се сеќавам точно на сонот знам само дека имаше премногу часовници, рачни, ѕидни, но ниту еден од тие не работеше
Сум сонувала дека сум била облечена во таква старинска облека и дека сум се возела во кочија..и кога сум поминувала сите што поминувале и ме гледале и викале:еве ја оваа ќерката на богатиот ..Ама цела фамилија сме биле такви..
ќе слушнеш некои лоши вести пази се на пат си да направиш нешто непростливо. размисли убаво пред да донесеш било каква одлука
....со мајка ми бев во супермаркет...купувавме некои работи.....таму снема струја па ги однесовме стварите на каса и со дигитрон ни пресметуваа...........кога излеговме не можев да ја најдам мајка ми.....ми се изгуби......продолжив низ центарот на градот а таму имаше митинг и и татко ми беше таму...........отидов до него за да му кажам дека со мајка ми се изгубивме и дека сега ќе си одам дома па побрзав да заминам за дане ме гледаат на полтички митинзи.....и по пат ми се закачи една баба....замотана во црно.....као го познаваше татко ми.....ја се обидував да бидам културна али многу ме гњавеше едвај чекав да се отарасам........и кога се обидов да преминам за дома она продолжи по мене да доаѓа......јас сакав да се поздравам она никако неќеше, ми се закачи, ме држеше......па почнав да се расправам со неа.....дури и во сонот многу се нервирав.....забележав една особа што личеше на тетка ми оддалеку па почнав по неа да викам да дојде да ме спаси од стариштето.......не беше таа....некој дечко одалеку личеше на неа........оваа старава да била ѓавол.....па дојде до дома со мене и таму ја тепав.....ќе ја убиев за малку......ама тоа ѓавол не умирал ....си викав џабе пак ќе ме гњави....али вака онака ја/го избркав.........и после пак се најдов во супермаркетот со мајка ми и пробував фустанче таму у супермаркет за храна.....али не го зедов.....тоа беше..... ....ах и уште еден сон.....сонував дека ештон кучер и оној другиот од два ипол мажи живееле кај мене дома......па на тој другиот домашното милениче му избега и му се качи на покривот од мојата куќа и излезе надвор да го спасува, а и полно беше со луѓе надвор сите гледаа нагоре и го гледаа животното само јас не можев да го видам....си реков увек последна забележувам вакви работи....мислам дека го спаси на крај
сонував сум месела домашна пита со кори од бело брашно , со сирење и јајце мнгоу беше убаво со кори , на крај го мачкав со маргарин ,,,во бело тавче за печење абе домакинка ова во реалност никогаш немам ни помислено затоа ме чуди што сонуав да не знае некој што значи-?
сонував дека сум морала да заминам на факултет во друга земја(а тоа и ми е животна желба) и кога сум се поздравувала со другарите од школо и мајка ми и татко ми многу сум плачела и тешко ми беше во сонот..
Сонови 03.10.2012. rici.aaaaa-биди претпазлива од женското друштво xxAngelxx-пријатна средба -нешто лошо ќе и се случи Cece25-внимавај на тајните -не ги споделувај тајните
1.Сум сонувала како дечко ми ми дал кутивче мало внатре со два прстена и едно ланче и ми рекол чувај ги демек со тие како ке ме побарал за жена 2.Сум го облекла белиот капут на мајка ми,цела у бело сум била,све средена косата у реп и на крај мама ми стави на глава како бела капа оние за зимо беше мека ептен ама мн убаваа 3.Со татко ми сум отишла незнам што било тоа како продавница незнам за што и сум видела мн убави торти со бел шлаг и вишни и на земја сум видела како цел леген со вишни
Денес сонував како подавам една коцка, од човек на човек. Сонував и како разговарам со мајка ми. И повторно, ја сонував ****. Скоро секој ден ја сонувам, не знам што би значело тоа.
Сум сонувала дека сум била со одделението од основно и сега требало да одиме некаде на екскурзија.Ама јас не сум сакала да одам.И,сум почнала да бегам и сум стигнала дури до другата страна на школото.И сакале да ме фатат и јас сум бегала пак.И ајде да се јавам на телефон дома гледам телефоно ми го нема.А,и целото школо беше како запустено,како со влага.
Сонував како со мајка ми влегвиме во еден автобус. На првото седиште беше седнат еден дечко кој е од нашето маало и иначе го сметаме за ненормален. Мајка ми влезе прва и се сопна два пати и рече леле колку ме удри, а сама се сопна. Потоа таа замина да најде некое место за да седне а мене овај дечкото не ме пушти да продолжам, ме зграби за главата и сакаше на сила да ме баци во вратот па јас силно вреснав. Тука заврши сонот оти и дома така вреснав, па кога се разбудив се тресев цела не можев да се соземам.
Сонови 04.10.2012. Mishela-самоволното отуѓување од одредени луѓе нема да те направи среќна hrcace-некоја добрина/подарок нема да ти биде од корист DigY-нови пријателски активности hrcace-непредидено задоволство те очекува
сонував како седам сама во планина блиску до село,ми се доближува леопард,јас не се плашам ама едн глас ми вика да бегам,почнува да не брка а јас сум избегала во една кука во селото а го гледам леопардот отиде на плажа каде имало журка и седна на еден камен и се претвори во млад човек со малку долга коса облечен во црна кожена јакна и црни панталони,седи на каменот така тажен,јас сум го гледала од далеку и сум рекла дека мора да одам да го утешам,а додека да стигнам во мегувреме се најдов дома со една роднина и имала женско бебе и сум го држала а наеднаш пораснало,и конечно сум стигнала до типот на плажата и го прашав што му е.а до него седеа девојки и ми покажа една од нив демек бил заљубен во неа,му велам оди кажи и а тој ме бакна,после цело време сум седела во неговиот скут и сум го гушкала,гледавме некои спотови од песни,а лицето не му се гледаше од косата,само устата му ја гледав,после некако му седам в скут а му го гушкам грбот,и бев облечена во црна блуза и кратки панталони со народни мотиви
Сонував како сме биле во викендичката и јас сум се качила на вториот спрат и таму биле мачките на тетка ми,ама едната беше убаво облечена дотерана и кога ке влезев во некоја соба одма сакале да излезат и цело време трчаа.После тетка ми ги зема да ги однесе негде И после сонував како сме требале да си отидеме дома со такси и кога сум влегла не ме собирало било тесно не сум можела главата да ја ставам нешто така
Сонови од вчера homealone- тежина,проблеми tonicka- не му придавај значење, психа е...оптеретеност Chica.Loca- Свадба за брзо време