1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Сонови

Дискусија во '„Другата“ наука' започната од Claudia, 22 ноември 2009.

1. Snow-Queen

Snow-Queen Форумски идол

Се зачлени на:
    3 ноември 2011
    Пораки:
    15.266
    Допаѓања:
    15.015
    Сонови 11.10.2012.
    kikkki-кавга на јаве
    EMILI1999-кавга

2. Snow-Queen

Snow-Queen Форумски идол

Се зачлени на:
    3 ноември 2011
    Пораки:
    15.266
    Допаѓања:
    15.015
    Гледам веќе ти го протолкувале сонот, да го толкува и јас или не?

esperansa777-среќен период
    Anne15-авантура
    -среќа
    theAristoCat-можност за проблем поради трета личност
    -лоши завидни луѓе се околу тебе

3. Snow-Queen

Snow-Queen Форумски идол

Се зачлени на:
    3 ноември 2011
    Пораки:
    15.266
    Допаѓања:
    15.015
    sajonaramucaca-да
    booba-нова работа/обврска/задача
    -успех и добивка поради извршување на туѓа обврска
    Addrianna-големи трошоци
    CIA-искрено прв пат слушам такво нешто...незнам можеби некој друг знае нешто повеќе околу тоа

На booba и CIA им се допаѓа ова.
  4. Macushkaa

Macushkaa Нов член

Се зачлени на:
    18 ноември 2011
    Пораки:
    608
    Допаѓања:
    155
    Сонував дека сум била на езеро со другарките.(не ја загледав водата баш дали е матна но мислам дека не беше,убава беше,пошто тоа знам има значење) Езерото беше малце чудно, на почетокот малце плитко и одма еден чекор потака до над колена, сме пробувале да гњуриме но мене ми било страв, не сум пливала само сум стоела така во вода ко уплашена.. :)

5. vitomir

vitomir Нов член

Се зачлени на:
    4 ноември 2011
    Пораки:
    2.095
    Допаѓања:
    3.629
    ЈаС во последно време сонувам албанци ама сега како се расправаат меѓу себе?
    што значи ова Сноу? од тебе го очекувам одговорот,поздрав ;) :)

6. pamelche

pamelche Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2011
    Пораки:
    5.737
    Допаѓања:
    17.699
    Сонував како сум била на организирано нешто (незнам како се вика) за деца со посебни потреби. Кога сум отишла прво сум сакала само со рака да се поздравам со сите, и кога сум пружила рака на првото дете ми рекло „Ние иако не сме како вас, прави и здрави, и ние сме чисти“. После јас сите сум ги изнагушкала и избацувала??

7. russia7

russia7 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 август 2011
    Пораки:
    226
    Допаѓања:
    504
    Сум сонувала како сум била бремена... Не сум имала ни односи ни ништо, не знам како....
    Стомакот ми бил мал, но веќе требало да се породам. Лежев и наеднаш почувствував дека веќе е време, станав и ми се лошеше. Татко ми ме примети и тргна да ме носи демек во болница, и тогаш пред вратата, т.е. пред да излеземе од дома наместо водењакот, мене ми течеше многу крв. Се исплашив и вриштев, ги прашував дали ќе умрам :roll: :D толкување?

8. kikkki

kikkki Популарен член

Се зачлени на:
    31 март 2012
    Пораки:
    2.746
    Допаѓања:
    4.846
    Неколку дена по ред можеби 4 или пет,сонувам само вода со риби,секогаш сит сон.

9. Macushkaa

Macushkaa Нов член

Се зачлени на:
    18 ноември 2011
    Пораки:
    608
    Допаѓања:
    155
    Сум нашла пари и сум се подумала дали да ги земам и сум ги зела.

10. hrcace

hrcace Истакнат член

Се зачлени на:
    31 јануари 2012
    Пораки:
    559
    Допаѓања:
    160
    Автобуси сонував :?: бев во еден а требаше да се качам во друг после а овој првиот касно стигна па тој другиот беше заминат па се чудев што да правам кога слегов :?: мајка ми ме подучуваше па тргнав некаде и толку не се сеќавам на друго

11. booba

booba Истакнат член

Се зачлени на:
    27 декември 2011
    Пораки:
    348
    Допаѓања:
    227
    Сонував како јас и мајка ми сме биле кај еден мој другар на спиење.Кога сме се разбудиле дечково се вратил дома со уште 3 девојчиња јас сум била љубоморна.Нешто сум почнала да го закачам и сум му ја пикнала главата под вода :o :D. Знам дека во сонот го свигав, се чуствував некако чудно но убаво.

Иначе во реален живот со него само се иам запознаено муабет немам,со сетраму онака се дружам, и имам отидено кај нив дома.

12. interesna

interesna Популарен член

Се зачлени на:
    7 јуни 2010
    Пораки:
    1.919
    Допаѓања:
    674
    Сонував како во собата лазат змии, една поголема другите две беа помали, големата беше како ѕвер страшна, со огромни заби и зборувала со многу злобен и ѓаволски глас, ја слушнав како вели дека мора некого од нас да уништи, да убие, но се појавува женски ангел со убави бели крилја и почнува да пее :^), пееше толку убаво и силно што една по една змија исчезна. :^) Змиите исчезнаа, но ангелот продолжи и понатаму да пее се додека не почнав друг сон да сонувам. :?:

13. sajonaramucaca

sajonaramucaca Истакнат член

Се зачлени на:
    26 април 2012
    Пораки:
    676
    Допаѓања:
    462
    ...бев дома и се чувствував осамено, плачев.... као сум била скарана со родителите.....па татко ми се вратил од работа порано ама за чудо беше добар со мене, не како што си мислев јас.....па отидовме у спалната каде мајка ми спиеше.....јас и неа и бев лута као и со неа сум била скарана ама кога ја разбудивме само ми се насмевна......тука покрај креветот имаше шолји за пиење и ги однесов во кујната....таму најдов едно списание, седнав да го разгледувам и имаше слики од една моја школска што не сум ја видела подолго време....беше со семејството као нешто необично им се случило и сеа како занимливост ги ставиле во списанието....али не им било прв пат да им се деси нешто такво...и јас си реков ама и тргна на ****** со дешавкиве почнаа да ја зборат или на тв или во списанија.....

14. pamelche

pamelche Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2011
    Пораки:
    5.737
    Допаѓања:
    17.699
    Сонував како ми дале некој лаптоп, ама чуден ми бил на клизање и на тач. После нешто сме се возеле у едно југо кабриолетче јас, брат ми и двајца големи батковци (ги знам ама не се дружат ни со брат ми ни нишо). Па нешто тако званото лап-топче сум го заборавила у школо :?:

15. tea4e

tea4e Популарен член

Се зачлени на:
    11 јули 2012
    Пораки:
    3.410
    Допаѓања:
    3.148
    Сонував дека сум шетала со баба ми (не паметам дали во градов или на друго место) и наеднаш сме видела џамија (но,ние сме христијани) и сме влегле во џамијата,во една мала просторија,сме разгледувале што има ,како има,ама имало и зелен,отворен сандук (за мртовец).Јас сум се плашела да го видам мртовецот и сандукот,а баба ми ми викала „Не го гледај мртовецот“.А на всушност на соонов имало во сандукот мртовец,ама тоа како да не го видов :?: т.е немаше никаков мртовец.Е сега паметам,до сандукот имаше некоја книга (но не куран) и пред книгата нешто друго (дали беше некоја фигура ,не паметам).Баба мии ја зела книгата и како да ја бакнала (или нешто друго...нз точно :^) ),потоа јас сум ја пружила раката демек да направам исто како баба ми,ама баба ми ми` покажала книгата и кон таа фигура пред книгата и рекла „ Кој не носи вакво или вакво треба да бакне“ (или нешто сл) и не ме оставила да ја бакнам ,или што и да беше.
    Но,ние сме христијани незнам што сме барале во џамија :^)

А пак баба ми сонувала некаков неред после свадба.Баба ми почнала демек да средува,и наеднаш спроти нејзе од некоја стаара куќа излегла жена (која баба ми ја познава ама е мртва) и и рекла на другата сосетка „Стружаните се вратиле“ .А пак оваа сосетната ништо не и вратила.

Што значат соновиве?
    Ве молам ,ако некој знае нека ми каже дека сега постојано ми е во мисли и се мислам што би можело да значи.... :(

16. katalina

katalina Популарен член

Се зачлени на:
    14 октомври 2010
    Пораки:
    1.616
    Допаѓања:
    777
    Sonuvav kako plivam vo bazen(jas ne znam da plivam),a potoa kako odam doma,a tamu eden kup narod,sobrani po nekoj povod.Masi naredeni,jadenje,pienje...

17. sweet.star

sweet.star Истакнат член

Се зачлени на:
    7 октомври 2012
    Пораки:
    124
    Допаѓања:
    47
    Сонував мн чудни и неповрзани работи.
    Прво сонував како сум се качила во стар автобус и тој се одел во угорнина и јас сум викала неее,немојте,после сонував како сум се нашла во пустина во тој стар автобус сум влегла,а таму ги носеле тие што ме нападнале,а како ме нападнале не се сеќавам :^) .И кога сум влегла сум ги видела тие,што се незнам,ама нешто како полицајци,биле облечени во портокалови мантили и цело лице им било покриено само очите им се гледаа и сум кажала дека по грешка сум влегла,ама сум влегла внатре бидејки се плшев од нив и сум сакала да избегам од нив бидејки ми беа страшно.
    После пак сум сонувала како сум била во школо и таа училницата по македонски била моја сопствена соба и била мн растурена,сите др ученицишто учеле таму ми се смееја бидејки сум била мн неуредна и сонуав некои др работи ама не се секавам,само ова ми се врти во глава. :^) :^) :^) :^) Сноу?

18. tessie

tessie Форумски идол

Се зачлени на:
    11 ноември 2010
    Пораки:
    5.770
    Допаѓања:
    23.801
    Чуден сонов...

Сонував како една пријателка (христијанка исто како мене) ми направила укоричена (ама со оние тврди корици, како кај книгите) фотокопија од Куранот и ми ја дава и ми вика дека не смеела така само да го ископира било забрането, па во копијата имаше вметнато и некои други текстови, како од весници,списанија, штознам...
    После копијата сум ја ставила во некоја ќеса во која претходно нешто др сум носела, не видов што...

Сон 2 разнишани катници, ептен се клателе...како пред паѓање... :sweat:

19. lana8

lana8 Истакнат член

Се зачлени на:
    28 август 2012
    Пораки:
    273
    Допаѓања:
    180
    Ам... Сонвав дека дечко ми умрел. :(
    Сум гледала слики од него, од нас, кај што сме заедно.
    Сум била во голем шок. Не сум знаела како умрел, зошто.
    Само дека го нема. Девојќи каква тага сум чувствувала, солзи, солзи еден тон.
    Дури осеќав дека тоа навистина ми се случува дека плачав и во реалноста. И така беше кога се разбудив, се уште ја осеќав таа тешка болка, и перницата ми беше влажна.
    Инаку да продолжам, сум била во шок, со никој не сум зборала, а навечер сум крвалела по нозете, раните никако не ми заздравувале. Сум сакала да се видам со него и некако некој ми дозволил, незнам дали светец или нешто слично, и сум се видела со него, сум го прашала дали нешто го болело и тој ми кажал само дека не осетил никаква болка и дека ок му е таму.
    Да не се грижам за него, тој бил на правото место.
    И пак почнав да крварам :/

Значење?

20. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    20.981
    Допаѓања:
    110.429
    Сноу помагај :(
    Сонував дека сум била бремена и сум се продила, сум родила девојче, баш како што сакав, арно ама не ми го дале туку го зеле на друго место и кога сакале да ме отпуштат сум им рекла дека јас ниту еднаш не сум си ја видела ќерката да ми ја дадат да ја вида. Ме однеле горе и кога да видам, сите мајки со дечињата само моето и уште неколку саму, на некои дури и мажите им беа во постела како дома да се. И ми ја дале да и дадам да цица, сум и дала и луѓе ко да го осетив сето тоа, како да беше реално, така се осеќам, дури и цел ден некако си ја осеќам градата чудно. А девјченцето, едно мило, едно убаво, абе ангелче, и ми се смееше, па сум си седела со неа во фотеља една, не ми дале кревет, понатака не знам што се случи, се разбудив. Е сеа не знам што значи ова со бебево, башка и реалноста на сонот, дали дека вчера колешкава збореше дека сонувала некоја нејзина познаничка и го украле бебето, па ова од тоа некое сеќавање, дали дека ептен сум побеснета по бебиња и ве тормозам во темата Труднички муабети. знам имаше нешто женско, машко бебе....
    Сноу помагајјјјјј...... :o