Сонови

Дискусија во '„Другата“ наука' започната од Claudia, 22 ноември 2009.

1. Nana19

Nana19 Популарен член

Се зачлени на:
    1 септември 2012
    Пораки:
    2.141
    Допаѓања:
    2.753
    Секој вечер си го сонувам дечкоми хахаа
    синоке така матно се сеќам како со дечкоми ( во сонот уствари како маж и жена да сме) сме отиделе на одмор и тој си седел така а јас цел ден сум си трчала по деца хаахахахахах ве молам ако некој знае нека ми каже што значи овој сон се надевам не е ништо лошо

2. psychic

psychic Популарен член

Се зачлени на:
    23 септември 2012
    Пораки:
    2.360
    Допаѓања:
    1.252
    нешто те прогонува. А, нешто е измешано и со реалноста :D
    Навистина си одговарате со дечко ти. Ќе имате добра иднина и многу среќа :D

На Nana19 и hrcace им се допаѓа ова.
  3. Shpagetta

Shpagetta Популарен член

Се зачлени на:
    6 ноември 2011
    Пораки:
    730
    Допаѓања:
    2.392
    Сонував дека на раката сум имала белегзија од изумрени пајаци, кои подоцна оживеале и почнале да ме касаат за раката. Сум почнала да пиштам и некако сум се ослободила од нив :^)

На Jay-jay му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Underbelly

Underbelly Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јануари 2012
    Пораки:
    17
    Допаѓања:
    4
    Cонував како на гости ми дојде другарката која е бремена и си ја исшатирала косатасо потемни бои и ми Kаза дека ја мијала косата но не мозела убаво па мислам дека јас I ја миев, не сум сигурна. потоа Mи дојдоја другигости, роднини на мазот ми Aма некако се Mаани ми најдувале. потоа јас на нивното внуче сум и подарила кукла за нова гпдина,а Tие извадуле чаши ама н. Mи ги дадоа Mене туку како скришно да г. оставиле ама Jас пак сум г. видела. I пптоа си појдоја дома Aма кога ги испракавме видовме како арамии I не бевме сигурни дали несто имаат земено или не се сомневавме дека зеле нешто но не знаее што, но бевме решени да ги фатиме арамиите и Nа вратите стававме резинја

5. mal.ecka

mal.ecka Форумски идол

Се зачлени на:
    2 декември 2010
    Пораки:
    9.420
    Допаѓања:
    127.009
    На сон ми се јави глас,да појдам во црква и точно ми кажа во која,да запалам 3 свеќи,и да се измијам 3 пати со водата од чешмичката.....ајде за здравје нека е :) Црквата се обновува па се надевам дека за добро е сонот.

6. psychic

psychic Популарен член

Се зачлени на:
    23 септември 2012
    Пораки:
    2.360
    Допаѓања:
    1.252
    ќе се чувствуваш како исфрлена во некоја ситуација

На Shpagetta му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Underbelly

Underbelly Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јануари 2012
    Пораки:
    17
    Допаѓања:
    4
    Psychic дали мозеби Gо знаеш значенјето Nа мојот сон некако ми изгледа страшен? фала однапред

8. BlackSwan5

BlackSwan5 Популарен член

Се зачлени на:
    6 јуни 2011
    Пораки:
    2.765
    Допаѓања:
    3.559
    Е, доста чудни сонови сонував минатите денови.

Се враќам од кај братучетка ми но некако патот ми е нејасен т.е. никако да го најдам патот накај дома. Влегувам во една зграда, нешто како образовна институција и никако да го најдам излезот, вртам навам натаму и никако да најдам излез. Некако успевам да излезам и толку.

И други имаше чудни, ама на овој нај се сеќавам. Што би можело да значи?

Не дека верувам многу во сонови, но овој ме стави некако во мисла :?:.

9. vitomir

vitomir Нов член

Се зачлени на:
    4 ноември 2011
    Пораки:
    2.095
    Допаѓања:
    3.629
    Сонував како сум ги оставил светлата од кола да светат и излегувам да ги изгсам и оп сами се гасат,отворам хаубата кога гледам каблите од акумулаторот извадени и пробав да ги наместам и таман да ги наместам се разбудив.
    Што значи ова?

10. Kristina.R

Kristina.R Истакнат член

Се зачлени на:
    9 декември 2012
    Пораки:
    317
    Допаѓања:
    65
    Сонував чудно.. :^) како јас и една другарка која многу ги сака One Direction сме отишле да се сликаме со нив(А јас не ги сакам) пред универзална сала и сега таму нема никој и она си замина.И после некое време гледам еден од нив и одам да се сликам и така неколку слики.И сега сами сме нема живо пиле по партизанска и јас си отидов он остана.Сега одеднаш се најдов во школо на математика и сеа се фалам како сум се сликала и една другарка што е многу љубоморна за се ама баш се вика дај да видиме и сеа јас им покажувам на сите само на неа не и покажав имаше уште нешто ама не се сеќавам |( Што значи ова?

11. alexsandraa

alexsandraa Популарен член

Се зачлени на:
    2 август 2011
    Пораки:
    480
    Допаѓања:
    737
    1- Сонував како сум била бремена, и мн ми беше страв да му кажам на моите, и заедно со другарките бевме на болница..и таа сестрата што ме прегледуваше на стомакот ми нацрта една испрекината лининја одозгора надолу..и го прашував дечко ми дали му кажа тој на неговите, и ми рече не,ама сега ќе му кажам..и го прашав дали ќе му викаат ако се ожени..а знаев дека мораше да се земиме.. и кога се разбудив а и сега сомакот уште ме боли :worried: и чувствувам како прејадена неможам ни да дишам |(

2- Сме биле во некоја шума со другарките и таму имало некое ко чудивиште црвено и сите сме бегале од него, и јас за да му помогнам на другите да избегаат побрзо по едни скали, тоа мене ме виде и почнав да бегам и јас.. :?:

12. hrcace

hrcace Истакнат член

Се зачлени на:
    31 јануари 2012
    Пораки:
    559
    Допаѓања:
    160
    а да ја видиш твојата крв на некој друг? :| и тоа крв од менструација :puke: сум го извалкала и тој ми рече дека не е проблем ќе оди да се измие и јас му реков јас ќе те измијам и така отидовме :?: и има врска кој е? :?:
    и уште нешто, сонував дека ми се слоши нашколо, па ме носеа во амбуланта па си заминав предвреме однашколо иако имав уште еден час :?:

13. 3m43

3m43 Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јануари 2010
    Пораки:
    245
    Допаѓања:
    88
    Што значи да освоиш нешто на сон (не се сеќавам што беше мислам лек за нешто и викав сум освоила прво прво :^) )
    и се радував многу за тоа ? :clap:

14. Bescheiden

Bescheiden Истакнат член

Се зачлени на:
    29 септември 2012
    Пораки:
    316
    Допаѓања:
    193
    Сонував невестински фустани. Што може да значи ?

15. psychic

psychic Популарен член

Се зачлени на:
    23 септември 2012
    Пораки:
    2.360
    Допаѓања:
    1.252
    среќа
    колку повеќе на сон се радуваш - толку повеќе во реалноста ќе тагуваш
    несреќа и чувај го здравјето
    1. навистина те болел стомакот, па затоа и тоа си го сонувала. Мозокот ти измешал некои работи
    2. премногу си под стрес. соочи се со своите стравови
    Нема значење - измешани секојдневни ситуации и желби
    преиспитај како се однесуваш во некоја ситуација
    стрес....премногу си под стрес. Се плашиш дали ќе стигниш да направиш се.

На Bescheiden, BlackSwan5 и alexsandraa им се допаѓа ова.
  16. psychic

psychic Популарен член

Се зачлени на:
    23 септември 2012
    Пораки:
    2.360
    Допаѓања:
    1.252
    другарка ти сака да стане посериозна и ќе и треба твоја помош. Тоа нема да ти го каже директно.
    Се плашиш и од негативни критики. Куклата симболизира детство и радост, но овде повеќе е како некој да те смета за обична кукла. И баш тие роднини не те сакаат многу. Затоа толку сомневање во нив и се друго. :D

17. psychic

psychic Популарен член

Се зачлени на:
    23 септември 2012
    Пораки:
    2.360
    Допаѓања:
    1.252
    Направи го тоа што ти е кажано. Ќе те чека награда за тоа. :D

18. hrcace

hrcace Истакнат член

Се зачлени на:
    31 јануари 2012
    Пораки:
    559
    Допаѓања:
    160
    па мене само несреќи ме бркаат ништо ново :)

19. MoneyLover-98

MoneyLover-98 Активен член

Се зачлени на:
    11 јануари 2012
    Пораки:
    31
    Допаѓања:
    2
    1. често сонувам врати и улици сега последен сон, сонував како одам по улица во некое мало место се беше убаво чисто ново ама празно сама бев и незнам кој ми кажа дека треба да поминам преку некоја порта и отидов таму. Имаше железна бела порта и одма ја отворив после тоа имасе нешто слицно на бунар ама не се црпесе вода туку бесе како скриен тунел и се поминувасе низ него.Незнам јас од каде знев деке така треба ама поминав низ една таква порта па низ уште една се беше исто и кога дојдов во третата влегов во бунарот ама не се поминуваше надоле имаше капак ама цел бесе со жабарлук и не сакав да го фатам и тогаш баш се премислував и почнаа да ме касаат комарци и ми се појавија црвени точки по рацете и си реков па нема врска ке се снајдам некако и си отидов и така заврши сонот.
    2. пред овој сон сонував како со мајка ми одиме некаде на лекар(а не бев болна) и влегуваме во некоја установа и јас сама останувам и незнам во која врата да влезам а врати и ходници ги има безброј и јас тргнувам кон едно помало ходниче, на вратите има бројки јас се сеќавам само на 13,14,15,16 една до друга и јас се фаќам за кваката на 15та тогас ми викаат не таму оди во 16та и влегувам таму.Во собата е темница и одеднас се пали светлото се е бело ѕидовите и има само биро едно и има многу големи прозорци.Тргнав накај прозорците и гледам таму луге како собираат несто од земја и си викам јас сигурно сум ја згресила вратава и се вртам да си одам и тога од маста бутнав едни очила ама некако големи беа ептен и од некаде како во сон што се појавуваат од никаде луге се појави еден доктор вајда беше, и ме искара засто сум ги бутнала.И се извинив јас и избегав набрзинка,си викам каде изчезна мама ја нема и излегувам од тоа зградата кај што бев баш ич не личеше на болница сварно.Излегов од задната врата и гледам пред мене се трева дрворед и напред подалеку езеро чисто бистро се убаво и како таму под едно дрво седи мајка ми ама како кога беше помлада со малку подолга коса и знам дека отидов кај неа она нешто ми рече ама не се сеќам што

20. psychic

psychic Популарен член

Се зачлени на:
    23 септември 2012
    Пораки:
    2.360
    Допаѓања:
    1.252
    1. ќе откриеш нешто непријатно. те чека избор меѓу неколку работи
    2. биди поодлучна - затоа сонуваш многу ходници и врати. Нема да си сигурна дали ќе го направиш правиот избор.