Сонови

Дискусија во '„Другата“ наука' започната од Claudia, 22 ноември 2009.

1. Sara123

Sara123 Популарен член

Се зачлени на:
    30 мај 2011
    Пораки:
    3.279
    Допаѓања:
    2.306
    Сонував како Махидевран султан требала да оди некаде. Хурем и рекла не мора да се враќаш до дома, зар не можеш да избереш едни од моите чизми - па после да ми ги вратиш !? :^)

2. psychic

psychic Популарен член

Се зачлени на:
    23 септември 2012
    Пораки:
    2.360
    Допаѓања:
    1.252
    нема ама баш никакво значење
    тоа што ти се случило си го сонувала. Мозокот си сака да си ги меша работите и да си прави нови приказни :D
    уморна си. но, одмори се и ќе бидеш како нова
    1. или си гледала филм или имаш некого што не ви мисли добро со другарка ти
    2. ти треба да избегаш од реалниот живот. Сакаш нешто како со магично стапче да ти ги реши проблемите
    прво, ти го сакаш и тој сон е многу нормален. Второ, сакаш да ти каже среќен роденден и затоа тоа го сонуваш. Но, држам среќа за тоа со чудното чувство. :D

На Sara123 му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Mila04

Mila04 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 февруари 2010
    Пораки:
    189
    Допаѓања:
    68
    Здраво! Синоќа сонував сум одела по некои улички, теренот не ми беше нешто познат, а и појма немам каде сум одела, сум била во некој непознат дел од градот, и пред мене гледам на едно дрво (или бандера беше, не е битно) залепен некролог од некое девојче. И сама си реков, кутрото девојче, толку мало да умре. И одејќи понатаму гледам пред мене мртовечка кола и внатре ставен бел ковчег а на него имало нацртано црн крст. Тој ковчег бил всушност на девојчето, го изнеле од нејзината куќа. А во нејзиниот двор немало никој, ниту пак се слушаше плач. Памтам во сонот и дека беше облачно,или како квечерина, и беа влажни улиците како штотуку да врнело. Што значи? или нема значение :P поздрав

4. psychic

psychic Популарен член

Се зачлени на:
    23 септември 2012
    Пораки:
    2.360
    Допаѓања:
    1.252
    има значење - чудно звучи ама нешто убаво ќе ти се случи :D

да и се извинам на marijana.pp пораката не можеше да биде испратена 3 пати пробав ништо. Иначе сонот ти значи дека сеуште не можеш да прежалиш за тоа што се случило.

На Mila04 му/ѝ се допаѓа ова.
  5. the.child

the.child Истакнат член

Се зачлени на:
    2 јануари 2013
    Пораки:
    179
    Допаѓања:
    34
    1. Сонував дека сум била кај другарка дома, и она е мажена, и сопругот нејзин кога си дошол не натепал и ни викал, а ние сме биле зачудени и сме се потсмевале..

2.Сонував најпрвин дека сум пошла да пробувам невестиснки фустан (на лето е мојата свадба во реалноста), ама кога сум пошла, првин ме шминкале ме дотерале и коса и шминка, за да сум видела како ќе ми стои фустанот, поубаво да изгледало. Арно ама кога дошло време да го пробам фустанот, кога пошле да го земат од друга просторија, јас сум излегла ама не намерно, сум пошла во супермаркет. На влезот имало нешто стица со дупки за доколку во WC ако сака да појди некој, мене многу ми се одело по мала нужда, и сум седела сум седела на тоа, ама од пусти страм не сум се олеснила :lol: Тука дошла и свекрвами, таа во сонов била вработена со супермаркетов, и ми се развикала дека тука сум сакала да вршам нужда...
    Сум бегала од страм низ тоа рафтовите, и се врткав како изгубена во маркетов.
    Знам и дека сум се погледнала на огледало.
    Потоа се сеќавам и дека некој ми подметнал пиштол и сум го извадила и сум нишанела незнаљм во кого и сум била зачудена од самата себеси, па и за тоа ми викале дека сум имала пиштол, ама добро се сеќавам дека беше подметнат сигурно.
    Па дошол ММ и излегол тој повторно... Немал тој мешание во сонов никаов, само на крајот се појавииии..
    :x :|

6. marijana.pp

marijana.pp Активен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2013
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    0
    Сношти го сонував јас таткоми ( а како што спомнав таткоми е починат)
    не знам како ама бил жив се вратил.. и јас сум плачела од радост и сум го гушкала аама неможам да се сетам дали ми рекол нешто.
    те молам кажими што значи ова...:/

7. Anne15

Anne15 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 февруари 2012
    Пораки:
    762
    Допаѓања:
    245
    Сум сонувала како сум седела со другарка ми и дечко ми.И нешто за искачање сме збореле.Дечко ми рекол ќе одиш со мене сеа ? јас му викам да не ти досаѓам таму,он рече какво досаѓање бе.И одеднаш рече ајде да се сликаме. :D

8. DreamAngel

DreamAngel Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јануари 2012
    Пораки:
    584
    Допаѓања:
    353
    Ке ве молам некоја да ми кажи што значи сонов :x

Сонував како сме се фатиле со едно дете што излегов само еднаш, нон стоп сме биле заедно секаде сме оделе, тој идел кај мене.. Една вечер сме биле на некое темно место и тој почнал да ме каса на вратот и потоа сум се тргнала и целиот врат ми бил со шливки и сум почнала да плачам како ке се појавам дома таква :D После сум била со другарка ми најдобра и таа ме прашувала зошто сум пак со него кога веќе сум рекла дека го неќам и не можам да се замислам со него а јас сум и рекла за да го направам љубоморен (детето што излегувавме последно)..
    Во меѓу време во градот се отворил нов кафич, јас и другарка ми сме отишле таму.. и ни кажале дека сме ставени за менаџерки на кафичот :D

Инаку повеќе ме интересира делот со бившиот, фала многу :)

9. Kristina.R

Kristina.R Истакнат член

Се зачлени на:
    9 декември 2012
    Пораки:
    317
    Допаѓања:
    65
    Го сонував З.М..(не е битно)се бањавме во Грција точно го знам местото(Скоро секоа година одам таму)морето беше матно..како зеленкасто и се наведнав да њуркам и се се глеаше(а претходно беше матно) и го гледам држи тап нож

10. hrcace

hrcace Истакнат член

Се зачлени на:
    31 јануари 2012
    Пораки:
    559
    Допаѓања:
    160
    Gi sonuvav noktite mi bea seceni do meso i neubavo se osekav na dopir, ama ne site nokti tuku na racete pokazalcite a na nozete palecot. Jas sum gi isekla taka.

11. Anne15

Anne15 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 февруари 2012
    Пораки:
    762
    Допаѓања:
    245
    Сум сонувала како сум седела со другарка ми и дечко ми.И нешто за искачање сме збореле.Дечко ми рекол ќе одиш со мене сеа ? јас му викам да не ти досаѓам таму,он рече какво досаѓање бе.И одеднаш рече ајде да се снимаме.Јас му реков ајдее да се сликаме.И станав да не слика другарка ми. :rofl:

12. kathy-style

kathy-style Истакнат член

Се зачлени на:
    16 јули 2012
    Пораки:
    301
    Допаѓања:
    191
    Сонував како едно мало детенце-комшивка прави роденден во гимназијата на холот и јас ја чувам а има мноогу луѓе и еден ја зема и оди од бифето(што го имаме во холот) и и купува нешто грицки ова, она и после ја дува тортата и одеднас се ноѓаме во една просторија јас другарка ми и еден другар и гледаме преку еден прозорец како тој(што го сакам) прави склекови и уште дваајца негови дургари и почнува се се смее и се превртува на грбот и вели Уф не можам веќе. А јас цело време го посматрам(знам и во что е облечен). Што значи ова?

13. psychic

psychic Популарен член

Се зачлени на:
    23 септември 2012
    Пораки:
    2.360
    Допаѓања:
    1.252
    ќе ти се случи нешто убаво
    ништо не значи :D
    немој да бидеш толку негативна кон себе.
    не ти мисли добро
    нема значење, но сакаш да си главна
    пишав за тебе погоре извинување затоа што пораката не можеше да биде ипспратена. сонот значи дека не можеш да се помириш со тоа дека го нема. го користиш секој момент за да се збогуваш
    1. ослободи си ги емоциите
    2. мешаница од реалноста и фантазиите и стравовите.

На hrcace му/ѝ се допаѓа ова.
  14. sajonaramucaca

sajonaramucaca Истакнат член

Се зачлени на:
    26 април 2012
    Пораки:
    676
    Допаѓања:
    462
    ...а што значи инцест? :^) сонував една девојка како беше жртва на инцест, дали и беше брат или татко :puke: врска неам...само знам дека ми беше другарка али неќеше да ми каже точно што како а ја ја викав кај мене дома да дојде да живее....а тука па татко ми и се нефрлаше :^) а ја се праев дека не приметувам и бев фина со татко ми како мало дете али бев покрај неа цело време, пред неа зад неа за да не и направи нешто...

15. psychic

psychic Популарен член

Се зачлени на:
    23 септември 2012
    Пораки:
    2.360
    Допаѓања:
    1.252
    мислам звучи смешно ама му простуваш на некој член од семејството за некоја кавга :rofl: :rofl:

На sajonaramucaca му/ѝ се допаѓа ова.
  16. doll

doll Истакнат член

Се зачлени на:
    26 ноември 2009
    Пораки:
    328
    Допаѓања:
    116
    Ве молам ....кој знае да ми го протолкува сонов ...сонив дека се наоѓам во една огромна продавница ...во еден засебен простор стоеше личноста кој премногу го сакам и во реалниот живот !! ....Јас му се приближував а он ме одгурнуваше од себе ...нешто ме молеше да ги избришам љубовните постови од фејсбук...јас така разочарана ...зедов јаже и сакав да се убијам пред него...он потрча и ме спаси ! Почнавме да се бакнуваме, ме гушкаше...излеговме надвор.Ме држеше за рака ..идејќи така по пат наидовме на една личност од мојот живот со кој што јас имам одено а они двајца се познаваат и во реалност...Он ме држеше несигурно кога го виде овој другиот но јас поминав гушкајќи го и со крената глава ...овој другиот што не виде беше многу изненаден и зачуден...Продолживме по патот , гушкајќи се ...ми заѕвоне телефонот на јаве ..и се разбудив..што би можело ова да значи ???

17. TheCandy880

TheCandy880 Популарен член

Се зачлени на:
    20 август 2010
    Пораки:
    3.992
    Допаѓања:
    6.303
    Сонував како сум била во црква сум стоела пред олтарот ѕидовите немале фрески туку само прикачени икони во рамки.
    Сум стоела и сум се молела а од десната страна до мене стоеше женска силуета целосно во црно облечена не можев да и го видам ликот, во тој момент кога ја забележав жената до мене едната од иконите која беше закачена на ѕидот пред мене се откачи сама како да лебдеше еден чекор и падна точно на мене на левото рамо само што ми го допре рамото се разбудив и бев преплашена...

Имам слушнато дека женска силуета во црно е Св.Петка и не е прв пат да ми се јавува на сон.

Си бев ветила дека ќе идам на црква и отидов пред некој ден, не би требало да е поради тоа.
    Што може да е ова? :^)

18. xxAngelxx

xxAngelxx Популарен член

Се зачлени на:
    27 јуни 2010
    Пораки:
    1.517
    Допаѓања:
    968
    Сонував како влегувам во една продавница за чевли, и видов три четри пара бели штикли, прекрасни беа кој од кој поубави, и ја зедов еден пар и ги облеков. Исто сонував како носам бела кошула.

Вториов сон како со некое машко заедно под рака, трчајќи силно бегаме од еден голем оган со чад позади нас беше, и јас така трчајќи се појави пред мене едно мало ритче имаше снег на него,многу лесно го преминав продолжив да бегам.

19. Anne15

Anne15 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 февруари 2012
    Пораки:
    762
    Допаѓања:
    245
    Лето беше.Јас и тато излегуваме од дома и требаше да идеме до едно место нешто да сме купеле.Влеговме во камионот и тато возеше.Јас му велев види се се тресе од камионот,тој само се насмеа.
    Влеговме во еден дуќан.Таму беше другар на дечко ми.Отиде со татко ми да гледаат завеси тука во дуќанот.Го видов дечко ми на еден кауч седеше со другарите.Јас дојдов и си зборевме.Дојде една моја другарка(онака се дружиме) носеше едно фустанче(како марама врзана на неа).Јас и реков еии ова ко моево фустанче,само што незз нешо било различно.Дечко ми го извади пени*от и го пикна кај неа.Незнам ништо не правеа само таа ме гледаше мене.А јас скокнав кај него во скут и почнав да го бакнувам и тој мене ме гушкаше. |(

20. Soldier

Soldier Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јануари 2013
    Пораки:
    125
    Допаѓања:
    78
    Дали е вистина дека ако сонуваш трудница значи болест?