Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Сонови

Дискусија во '„Другата“ наука' започната од Claudia, 22 ноември 2009.

1. 2468

2468 Популарен член

Се зачлени на:
    23 декември 2009
    Пораки:
    4.497
    Допаѓања:
    2.837
    што значи да сонуваш подароци? :?:
    сум отишла кај дечко ми во станот и требало да останан дека сум имала нешто работа на факултет. тој ме сместил во станчето и се вратил дома :^) и ми рекол за два дена се гледаме.
    како тој заминува јас останувам сама, но одеднаш доаѓаат мноооогу луѓе, како некоја забава :?: а јас требало и да учам и ептен сум се изнервирала.
    одам во спалната соба и гледам мноооогу ќесиња. дечко ми ми ѕвони и ми кажува дека за сите има по некое поклонче од него :?: мене ми купил розови пижамки.... имаше и едно розово прстенче со машниче ама тоа било за девојката на неговиот цимер. јас го пробав и не сакав да го давам :lol: оти ептен ми се допадна...
    и друго сонував баге :( ама не можеш да ми помогнеш за тоа знам... ти кажував нели :(

2. Psychoo

Psychoo Истакнат член

Се зачлени на:
    6 септември 2010
    Пораки:
    19
    Допаѓања:
    2
    баге е толку благородна во врска со соновите. не ја знам не ја познавам но зашто мислам дека има врска нешто со психологија? ако има баш ке сум радосна. поздрав баге :*

3. srculka

srculka Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јули 2010
    Пораки:
    582
    Допаѓања:
    170
    Никогаш не сум кажала некој сон овде но сакам овај кој го сонував сношти.
    Сонував каде се спремам за свадба те.зборот го давав,сите околу мене,правевме планови,младоженецот не го знаев,воопшто го немаше на сонот.Мисла ми остана јас седната на едно столче и пушам цигара и чадот од цигарата така морничав ми беше.Епа сеа багуфче што значи тоа? :?:

4. milagirl

milagirl Истакнат член

Се зачлени на:
    2 октомври 2010
    Пораки:
    62
    Допаѓања:
    2
    Што значи да сонуваш дека си бремена и малку стомак ми се знаеше ? :)

5. elygj

elygj Истакнат член

Се зачлени на:
    24 февруари 2010
    Пораки:
    452
    Допаѓања:
    68
    А може ли Багуфче онака информативно да кажеш од каде ги толкуваш соновите?
    И пак да те прашам за некој сон.Многу често сонувам како се карам со една моја роднина,ама некогаш како да снемувам глас,да не можам се да кажам.Премногу често ја сонувам дури веќе се нервирам а инаку со неа сме во многу лоши односи зашто дознавме дека правела некои магии. :o
    И исто така повеќе пати имам сонувано како бирам облека од мојот шифоњер ама тоа е уствари облека која реално ја немам.А се случувало некогаш да ги сонувам и истите алишта повеќе пати :^)

6. roberta-rubi

roberta-rubi Истакнат член

Се зачлени на:
    17 септември 2010
    Пораки:
    141
    Допаѓања:
    65
    Bака,мојот сон кој сношти го сонував малку ми е несватлив ама ако има некакво значење би била благодарна ако некој знае да ми кажи
    си ги пакував сите летни блузина,облека така летна и шминка и обувки сум се пакувала демек потоа ке сне оделе на одмор некаде,мислам дека беше Aвстралија :D малку смешно ми пага, ех камо да беше вистински ,со уште неколку други личности, ама појма немам кој беа не се секавам баш,и како што се спакував се качивме во кола и за да тргниме и наеднаш слеговме како демек тоа било за проба :rofl: и не се секавам друго ништо хехехе лудила па ај ако можи некој нека кажи ако има некој знак за сонов :) и едно нај благодарам од напред :*

7. teaemi

teaemi Истакнат член

Се зачлени на:
    7 октомври 2010
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    0
    Ајј Побрззо да ми кажее некој штто знаачи соноов.
    Многу сум исплашенна !!
    вака:
    сонував како сме иделе со школото на ескрузија на некое место МнОГУ СТАРО.и сме требале да си идеме и јас идев со една другарка напрет а позади нас останатите и сум слушнала како се карат позади и јас сум се вратила да видам кој се кара и немало ниикој и коа сум отишла кај другарката со сме иделе..и неа ја немало и сум ја слуснала како вришти и почнав да трчам али немможев да идам,само ко да сум трчала во место и сум видела луѓе целите црни со крила и имало само 2 патишта и не сум знаела по кој да идам..
    А и треба сега негде овие денови да идеме на екскурзија воо некое село.
    Ве МОЛАМ што побрзо кажете ми!!! Иплашена сум за мене и за моите другарки!!Фала однапред!! :sweat:

8. Hipica

Hipica Форумски идол

Се зачлени на:
    31 декември 2009
    Пораки:
    14.369
    Допаѓања:
    14.821
    Багуф4е, на сонот баш и не ми текнува, ама знам дека ја сонував мојата братучеда која има 5 години.
    Anything? :^)

9. nedzla-b

nedzla-b Истакнат член

Се зачлени на:
    13 септември 2010
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    0
    Сонував дека сум бремена и ми се познава малку стомак, нека пиши некој ако знае нешто за ова.

10. anu666ka

anu666ka Истакнат член

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    34
    Допаѓања:
    10
    Што значи да ти ја сечат косата ?
    Мајка ми ми ја сечеше,беше лута и ми ја скрати и да ви кажам поубава ми беше :)

11. k.i.m

k.i.m Популарен член

Се зачлени на:
    12 мај 2010
    Пораки:
    4.733
    Допаѓања:
    5.154
    Багуфче, две ноќи со ред сонувам дека го изневерувам дечко ми. што значи тоа?

12. elygj

elygj Истакнат член

Се зачлени на:
    24 февруари 2010
    Пораки:
    452
    Допаѓања:
    68
    Јас знам дека кога ја сечеш косата значи дека ќе си скратиш некои грижи или проблеми.И неколку пати тоа ми се потврдило,кога сум сонувала дека ја шишам косата некои работи ми тргнувале на подобро |(

13. baguf4e

baguf4e Популарен член

Се зачлени на:
    17 мај 2010
    Пораки:
    3.783
    Допаѓања:
    8.958
    Не ми досадуваш ;)
    Веста за смртта претставува вклученоста во длабоко болни односи или нездрави,деструктивни однесувања.Можеби се чувствуваш депресивна или удавена од некоја ситуација.
    Огледалата т.е твојот одраз во огледалата сугерира дека се двоумиш околу нешто.Одразот во огледалото ја означува твојата желба другите да те гледаат поинаки.Може да размислуваш за јакнење и промена на аспекти од твојот карактер.
    Нечиста и искината облека покажува дека постојат извесни пропусти во твоето размислување или мисловен процес.Твојата логика нема смисла.Мораш да го измениш твојот начин на размислување.

Подароците покажуваат дека си наградена и за твојата великодушност.Почитувана си од страна на оние околу тебе.
    Розевата боја значи љубовта,радоста,сладост,среќа,љубов и добрина. :lol:

Сопствената свадба во твојот сон симболизира нов почеток или транзиција во твојот моменталенна живот,а се одразува на твоите прашања во врска со посветеноста и независноста.Пушење на цигара значи дека се обидуваш да поставиш граница или штит на оние кои сакаат да ти се приближат.

Да си бремена на сон симболизира еден аспект од твојот живот што е во пораст и развој.Исто така бременоста на сон може да претставува раѓањето на една нова идеја,правец,проект или гол.

Само ќе ти кажам дека да се пакуваш на сон значи големи промени пред за тебе во твојот личен живот.

Ништо посебно не е сонот,нема потреба за паника.Се е предмет на потсвеста,нема причина за нервози.Сонот нема некое посебно значење...

Само знам дека роднини и братучеди на сон претставува некој аспект од твојот карактер кој е малку ти е познат.Можеби ти е потребно да поминуваш повеќе време во зачувување и развивање на некои нови способности.

Kажав погоре,да си бремена на сон симболизира еден аспект од твојот живот што е во пораст и развој.Исто така бременоста на сон може да претставува раѓањето на една нова идеја,правец,проект или гол.

Да сонуваш дека некој ти ја сече косата укажува на тоа дека имаш намалено чувство на моќ.Сметаш дека си неправедно критикувана.

Да го изневеруваш на сон партнерот укажува на чувство на вина и самопредавство.Не ја губи енергијата во залудни напори.

На Hipica му/ѝ се допаѓа ова.
  14. elygj

elygj Истакнат член

Се зачлени на:
    24 февруари 2010
    Пораки:
    452
    Допаѓања:
    68
    Багуфче а за моите сонови што често ги сонувам оти не напиша?Не сакаше или? |( |(

15. baguf4e

baguf4e Популарен член

Се зачлени на:
    17 мај 2010
    Пораки:
    3.783
    Допаѓања:
    8.958
    ^^^
    Извини,несакајќи ги имам прескокнато.Сигурно не е од што не сакам ;)
    Eве сега ќе видам...
    Кавга на сон покажува внатрешни превирања.Некои аспекти од себе е во конфликт со друг аспекти од себе.Можеби еден нерешен и непризнат дел од тебе делумно се бори за своето право да биде сослушан.Безгласноста претставува губење на идентитетот и недостаток на лична моќ.Облеката е показател за твојата состојба и статус во животот.

16. elygj

elygj Истакнат член

Се зачлени на:
    24 февруари 2010
    Пораки:
    452
    Допаѓања:
    68
    Ок, ;) фала Багуфче

17. nitokris

nitokris Истакнат член

Се зачлени на:
    28 ноември 2009
    Пораки:
    27
    Допаѓања:
    7
    Некогаш имам периоди кога многу сонувам така е и во последно време.Би сакала ако може некој да го протолкува мојот сон од сношти,се сеќавам дека имав договорено средба со личност што ми е драга но ,во сонот се некако немав време ,бев преокупирана со други обврски,...видов и часовник...доцнев и не успеав да појдам на договорената средба,цело време ме пратеше некое чудно чувство на брзање и тага а, знаев дека тој ме чека...се прашувам што би можело да значи ова,ако знае некој да протолкува..Благодарам :)

18. bona

bona Популарен член

Се зачлени на:
    9 декември 2009
    Пораки:
    1.592
    Допаѓања:
    276
    Баге што значи да сонуваш дека си умрела, да ја видиш, т.е. сонуваш сопствената смрт? :sweat:

19. baguf4e

baguf4e Популарен член

Се зачлени на:
    17 мај 2010
    Пораки:
    3.783
    Допаѓања:
    8.958
    Доцнење на сон значи вознемиреност.Можеби неподготвена ќе дочекаш некоја ситуација или предизвик во твојот живот.Часовникот во твојот сон ја означува важноста на времето во некои будни ситуации.Можна е појава на анксиозност.Можеби ќе бидиш преокупирана со некој рок кој истекува околу некоја работа.

Да сонува за својата сопствена смрт покажува една преодна фаза во твојот живот.Се просветлуваш духовно и психички.Алтернативно,може да означува очајно бегање од барањата на секојдневниот живот.

На bona му/ѝ се допаѓа ова.
  20. karina8

karina8 Популарен член

Се зачлени на:
    26 февруари 2010
    Пораки:
    4.099
    Допаѓања:
    5.545
    Сонував како сум била во школо , и сум одговарала историја .Се сум кажала точно,а професорот намерно не ми пишал 5ка и сум започнала да плачам на цел глас :x :lol: Смешки , Багуфче ќе може да знам што значи ова :?: