Сонови

Дискусија во '„Другата“ наука' започната од Claudia, 22 ноември 2009.

1. hrcace

hrcace Истакнат член

Се зачлени на:
    31 јануари 2012
    Пораки:
    559
    Допаѓања:
    160
    како мислиш мирно на земја? :D

2. babyboy123

babyboy123 Активен член

Се зачлени на:
    11 ноември 2012
    Пораки:
    76
    Допаѓања:
    17
    си го сонував стомакот, дека сум бремена, сум носела бела маичка, и стомачето ми се оцртувало... Што значи ова? а потоа сум сонувала дека јадам круша, и сум викала на мајка ми дека е многу убава? Што може ова да значи? Тоа со бременоста малку ме плаши..

3. esperansa777

esperansa777 Популарен член

Се зачлени на:
    5 јули 2012
    Пораки:
    923
    Допаѓања:
    1.858
    ? :)

4. laill

laill Активен член

Се зачлени на:
    11 март 2013
    Пораки:
    54
    Допаѓања:
    2
    Што значи да носиш бела кошула :)

5. psychic

psychic Популарен член

Се зачлени на:
    23 септември 2012
    Пораки:
    2.360
    Допаѓања:
    1.252
    мораш да се одмориш

6. audrey90

audrey90 Активен член

Се зачлени на:
    26 јануари 2013
    Пораки:
    10
    Допаѓања:
    0
    ајде и јас да ви го пишам мојот сон, значи ова е првпат вака во јавност да го споделам, на 14сти април 2011 го сонував најстрашниот сон. Значи го знам детално од страв. Стоев на голема широка улица времето беше како пред стемнување небото така потемно сино а облаците поцрни стоев на средина на улицата и ги гледав облаците бидејки мрдаа ѕвездите над нив како да не ми беше јасно и пробувава во очите на некој начин да се фокусирам што ми се гледа кога веќе ги гледам подолго време заликуваа на двајца во мантии долги кои им светеа рацете и нозете додека ги мрдаат и како да одев напред на улицата со помисла ќе видам повеќе, и тогаш наеднаш едната мантија да ја речам почна да лета и стигна до мене, стигна со ореол светец, бело лице како бебе портокалова коса облечена во златна мантија со портокалово и застана карши мене висока како мене , во тој момент снемав глас со раката се држев за грло и одев полека наназад ама како да паѓав од страв и таа само велеше : НЕ ОДИ НЕ ОДИ и ми подаваше рака.... Толку беше, после тоа неможев да спијам долго време и се обидував да дознаам која е таа и според мојот пријател кој е на Богословија факултетот ми рече дека таа недела била неделата на Св. Марија Магдалена и дека мора да била таа бидејки таа е единствена од светците која е жена со портокалова коса и којА Е отприлика така сликана на иконите. После овој сон се плашам сама себеси во било кој друг сон што и да сонувам и да ми се праи нешто со ореол или нешто некој ми кажува во сон за светци слави ја само ги кријам очите со рацете и викам само не Марија Магдалена само не она....
    уффф колку долго ама мислам на еден начин малку се олеснив

7. psychic

psychic Популарен член

Се зачлени на:
    23 септември 2012
    Пораки:
    2.360
    Допаѓања:
    1.252
    се наежив....е овај па навистина не знам, прв пат во животот ми се случува вака...само можам фда претпоставам не сум 100% сигурна дека значи промена, затоа што ја знаеш мислам промената на Марија Магдалена. Повеќе ми оди кон спиритуална промена :o

8. psychic

psychic Популарен член

Се зачлени на:
    23 септември 2012
    Пораки:
    2.360
    Допаѓања:
    1.252
    извини, јас стално си користам вакви фрази ;) мислев на она да не му веруваш на другите и да ги браниш своите ставови :D

На hrcace му/ѝ се допаѓа ова.
  9. psychic

psychic Популарен член

Се зачлени на:
    23 септември 2012
    Пораки:
    2.360
    Допаѓања:
    1.252
    измешано е се, само да ти кажам дека другарка ти нема некоја посебна почит кон тебе, можда сега изгледа така ама ќе видиш со текот на времето

10. fatamorgana123

fatamorgana123 Популарен член

Се зачлени на:
    11 февруари 2013
    Пораки:
    1.273
    Допаѓања:
    1.530
    пак јас :$ аа да сонуваш дека се криеш под покривка од тип шо кради во твоја куќа а типот ти се пушта во реалноста? :?:

11. Kristina.R

Kristina.R Истакнат член

Се зачлени на:
    9 декември 2012
    Пораки:
    317
    Допаѓања:
    65
    Како сум се возела во автобус.Сум требала да идам со 15ка и сум отишла со 15А и сум испаничила.И една жена ја прашав и ми вика слези тука(На последна станица)и премини на пешачкиот(Таму застана автобусот зашто имаше ѕид)и одеднаш се најдов кај една стара искршена куќа :^) и таму беше една другарка со нејзината другарка.Зборевме нешто(На сонот со нејзината другарка бев блиска)Се појавија мајка ми и дедо ми и седевме пред куќата.До таа мала,искршена куќа имаше една голема и викаа дека тоа е главната вила(Палата)во таа област,беше црвена со големи прозори на 3-4 спрата(Во старински изглед).Дојдоа едни луѓе и влегоа во нова зелена куќа и викаа дека тие ќе бидат главни на таа област затоа што во вилата не живеел никој.И мислам дека почнаа да се тепаат и пукаат и мајка ми ме заштити.

12. psychic

psychic Популарен член

Се зачлени на:
    23 септември 2012
    Пораки:
    2.360
    Допаѓања:
    1.252
    те чека предизвик, барај помош од мајка ти
    потсвесна порака за - бегај од него :D

На Kristina.R му/ѝ се допаѓа ова.
  13. danniela5

danniela5 Популарен член

Се зачлени на:
    24 јуни 2011
    Пораки:
    1.308
    Допаѓања:
    881
    Ќе бидеш преокупирана со обврски и ќе си загрижена. Ќе те наговараат да направиш нешто што не е во твоја корист.

На Kristina.R му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Rose96

Rose96 Форумски идол

Се зачлени на:
    17 јануари 2011
    Пораки:
    2.680
    Допаѓања:
    37.126
    Бев дома и кога се соблеков видов многу мозолчиња по телото особено кај нозете и дупки дупки со крв, чичко ми е доктор и го повикав и му викаше на женаму има болест една и таа само се смееше со деругата жена од чичко ми се радуваа на мојата мака и само им викав лоши сте многу!

Што би требало да значи?

15. Anne15

Anne15 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 февруари 2012
    Пораки:
    762
    Допаѓања:
    245
    Сонував како сум исто во училиште(јас кај што учам).И не знам што на табла нешто онака во училница бев и другар ми на шала на смеа ме удри по задникот.Потоа седнав на столче затоа што ме болеше половината. :^)

16. laill

laill Активен член

Се зачлени на:
    11 март 2013
    Пораки:
    54
    Допаѓања:
    2
    Сонував како црно мало куценце иде по мене цело време ме следи. Што значи? :^)

17. trendup

trendup Активен член

Се зачлени на:
    25 февруари 2013
    Пораки:
    3
    Допаѓања:
    0
    Вчера го сонував сонов: Сум била во Охрид со сестра ми и непознати луѓе и како сум стоела и сум се слизнала на некоја карпа и сум се задржала и сум викала помош незнам да пливам спасете ме. и во тој момент сестра ми како што стоеше во плиткото појде за да ме спаси во водата и полека полека таа отиде во водата се дави во бистра вода и плиска со раце и вика јас заминувам спасете ме. Во тој момент јас се кренав од карпата и сум викала спасувачи но немало никој и се разбудив...
    некое толкување?

18. danniela5

danniela5 Популарен член

Се зачлени на:
    24 јуни 2011
    Пораки:
    1.308
    Допаѓања:
    881
    Ако некој нешто ти должи ќе ти врати назад. Некој ќе сака да те понижи, да те исмее.

На Rose96 му/ѝ се допаѓа ова.
  19. psychic

psychic Популарен член

Се зачлени на:
    23 септември 2012
    Пораки:
    2.360
    Допаѓања:
    1.252
    те преклопија проблемите. тоа значи давење во сонот
    верност
    нема да те разбираат луѓето, ќе наидеш на многу проблеми

20. Dog-lover

Dog-lover Популарен член

Се зачлени на:
    13 февруари 2013
    Пораки:
    1.510
    Допаѓања:
    3.743
    сонував како сум седела дома и одеднаш мајка ми ми рекла денес ќе го донесе татко ти од болница еден дедо и јас ништо не направив и одеднаш се најдов во една продавница и купував сјајче ( таа продавница не постои) и кога с евраќав пешки го видов татко ми со колата како го носи тој еден мој дедо само што не беше тој имаше еден др човек што не го познавам го немам никогаш видено и дој се симна од колата беше слаб исушенн...со брада.. :^)