Сонови

Дискусија во '„Другата“ наука' започната од Claudia, 22 ноември 2009.

1. vesna212

vesna212 Истакнат член

Се зачлени на:
    22 јануари 2012
    Пораки:
    118
    Допаѓања:
    49
    Јас пред некоја вечер сонував како сестра ми има бебе, бебето беше многу малечко такво слатко јас го чував и ми се смешкаше така мило, што значи тоа??

2. Divinebutterfly

Divinebutterfly Популарен член

Се зачлени на:
    17 јули 2011
    Пораки:
    2.971
    Допаѓања:
    9.982
    Леле а јас денес што сонував... :worried: Со мое некое друштво,од сонот,сме трчале низ училиште,сме пронаоѓале некои нови тунели незнам што,после сме со собрале ко на собир во училиштето и сме биле на терасата на прв спрат.Долу се држел некој говор или претстава,незнам...И моиве другарки биле како зомби,ама нормални изгледале и се контролирале.Едно време едната ми рекла мене многу ми се јади,морам да јадам и сакала да изеди некое чупе и јас сум и рекла па јади си ја раката...Но таа почнала да јади некое чупе до неа и настана хаос,другите зомби исто почнале да јадат и да ги каснуваат другите и да ги прават зомби.Јас иако мене не ме напаѓале сум скокнала од терасата и сум почнала да бегам,со другите,што подалеку.Сум избегала некако,не сум застанувала нигде,ама колку трчав во сонот,мислев навистина здив немам.Се скрив на едно место,како визба и немало никој,а надвор почнало касапењето...
    И се разбудив...
    А иначе не сум гледала скоро такви филмови,ама ете...

3. psychic

psychic Популарен член

Се зачлени на:
    23 септември 2012
    Пораки:
    2.360
    Допаѓања:
    1.252
    претпоставував дека е од филмот, па после потврдив
    младост, здравје
    страв од неуспех или ти се случува неуспех
    нема значење
    поголем андреналин овие дена
    некој не се однесува добро кон тебе, неуспех
    љубов, страст

На Antoninaaa и Nana19 им се допаѓа ова.
  4. valejunior

valejunior Истакнат член

Се зачлени на:
    18 јуни 2011
    Пораки:
    25
    Допаѓања:
    0
    Ве молам за толкување на сонот
    влегувам во шталата и гледам едно куче качено на буре и ме гледа жално ,доаѓа сегашната на бившиот,вика се договоривме да земеме сирак од сиротиште и да го усвоиме,дете кое ќе биде наше и ја викам нели не сакавте дете,што ќе вие тоа дете,од таму ги гледам баба и дедо биле до мене и
    што значи да сонуваш куче како сирак и дете како сирак ,што би значело тоа се однесува на мојата бивша голема љубов.
    поздрав валејуниор

5. psychic

psychic Популарен член

Се зачлени на:
    23 септември 2012
    Пораки:
    2.360
    Допаѓања:
    1.252
    значи дека љубовта негова кон тебе е готова

6. H.VAGA

H.VAGA Популарен член

Се зачлени на:
    10 април 2012
    Пораки:
    1.869
    Допаѓања:
    7.298
    веке неколку пати го сонувам мојот бивши како живее во некоја бедна куќа.што значи тоа

7. Divinebutterfly

Divinebutterfly Популарен член

Се зачлени на:
    17 јули 2011
    Пораки:
    2.971
    Допаѓања:
    9.982

Не,не,јас реков дека НЕ сум гледала таков филм.

8. psychic

psychic Популарен член

Се зачлени на:
    23 септември 2012
    Пораки:
    2.360
    Допаѓања:
    1.252
    љубовта е готова, последица од некоја омраза е сонов

На H.VAGA му/ѝ се допаѓа ова.
  9. psychic

psychic Популарен член

Се зачлени на:
    23 септември 2012
    Пораки:
    2.360
    Допаѓања:
    1.252
    извини не видов баш...многу уморна бев сношти...значи дека многу работи ти избегале од контрола

На Divinebutterfly му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Mermaid90

Mermaid90 Популарен член

Се зачлени на:
    27 февруари 2012
    Пораки:
    1.148
    Допаѓања:
    1.049
    Сум сонувала дека дечко ми ме побарал за жена,сум била премногу изненадена :lol:

11. hrcace

hrcace Истакнат член

Се зачлени на:
    31 јануари 2012
    Пораки:
    559
    Допаѓања:
    160
    јас имав некој чуден сон :^) бев нашколо и во близина имаше пожар, го видовме низ прозорец и почнаа да свират алармите и се испаничивме. И тогаш влезе професорот и рече дека не е ништо, дека е далеку и дека ќе држиме час. И јас и уште неколку не бевме на час кај тој професор и си излеговме за дома. И со една другарка шо ја знам од основно излегувавме заедно и почна пак да свири алармот и ние се стрчавме побрзо да излезиме за да не не стигни гужвата пошто и од горе пак почнаа д атрчаат. И така си тргнавме дома а првпат сме оделе заедно, праевме муабет ама чудно ми е што се стемни а кога бевме нашколо беше ден уште :^) и се разделивме после таа на другата страна отиде и така јас продолжив ама некако не можев да доодам и застанав на станицата тука кај шо имаше мн луѓе. Ама луѓето биле злобни и јас го знаев тоа ама бев умалаксана. И тука почнаа да ме чепкаат некои дечишта :^) ваква сум била таква сум била, а имаше постара жена со нив и ништо не им рече :puke: и јас им се развикав ги испцув и им реков дека не знаат кои ми се мене родители ;) и тие ме нарекоа
    шиптарка :^)
    а не сум то нормално. Им се развикав и си заминав дома. Утредента кога сум се разбудила дома во весник пишеше за некое девојче од 10 години на истото место јас кај што бев го унаказиле со нож по лице. Девојчето било еврејче и ми падна многу жал. Сите мислеа дека на национална основа било, јас си реков, абее тоа нема врска, дека се злобни то го напраја, и мене за малку ќе ме унаказеа ич не им е гајле нив националност |( И му кажав на татко ми дека на истото место вчера мене за малку ќе ме повределе. И тато се засекира ама му олесна зошто ништо не ми се случи.

12. Nana19

Nana19 Популарен член

Се зачлени на:
    1 септември 2012
    Пораки:
    2.141
    Допаѓања:
    2.753
    Многу интересен сон во суштина сум прва тука за братучеди и не сум воопшто љубоморна а сонував
    баба ми ми дала малку пари и рекла на братучедите не купив ништо и кога сум отишла кај нив сум видела многу убави работи спакувани од неа и они ми рекла дека баба ги купила и јас сум почнала да бркам во кесата да ги гледам и мн сум била љубоморна.

13. Theodora

Theodora Популарен член

Се зачлени на:
    19 јануари 2011
    Пораки:
    1.504
    Допаѓања:
    5.576
    Секогаш кога нешто ме измачувало во сегашноста, се поклопувало со тоа да сонувам едно момче од раните средношколски денови (и синоќа ми се случи да го сонувам), со него всушност имав платонска некоја повзаност, ме попраќаше дома секојдневно после часови, со изговор дека оди кај татко му на работа оттаму... И ми беше чудно, поминале години, зошто неговиот лик ме следи постојано во соништата, кога на емотивно ниво немам никаква врска со него, плус тој е заминат и живее во една далечна прекуокеанска земја :^) ?

И скоро прочитав дека преку сонот, посебно кога сме вознемирени, не само што го одмараме телото, туку и нашиот ум патува низ меморијата и обично не‘ врзува за период во кој сме биле среќни, неоптеретени, онака чисти емотивно, па ми стана појасно се‘ и ми се разјасни сомнежот околу појавата на момчето кое неповикано и со ништо непредизвикано ми ги узурпира соништата :D ...

Така, сакав да споделам, може и некој друг искусил нешто слично :) ...

На ljubam и MSkorpionka им се допаѓа ова.
  14. psychic

psychic Популарен член

Се зачлени на:
    23 септември 2012
    Пораки:
    2.360
    Допаѓања:
    1.252
    не смееш да дозволиш чувствата да те командуваат
    твоите сонови најубави ми се за толкување се е поврзано...биди малку поагресивна, не им давај да ти кажуваат што да правиш и одмори се малку
    цврста врска

На hrcace и Nana19 им се допаѓа ова.
  15. Zaljubena11

Zaljubena11 Активен член

Се зачлени на:
    7 јануари 2013
    Пораки:
    82
    Допаѓања:
    10
    хај девојки ! вчера правеше точно една година како умре баба ми . Минатата вечер сонувам како влегувам во нејзината куќа и таа лежи на креветот. На мама и било роденден. Јас сум ја носела тортата па сум влегла да и дадам. Кога сум и ја прашала дали сака таа ми рекла дека не можела и само ми се насмеала и ми ра погалила раката. Јас сум и рекла дека таа е жива и многу сум се израдувала, а таа само ми ја потргнала раката. Наеднаш мама извикала по мене. Јас сум отрчала и сум и рекла дека сум и дала торта на баба , а таа чудно ме погледнала и ми рекла дека само што се вративме од износ и дека таа е мртва. Јас сум сакала да и докажам на мама дека тоа е вистина и сум ја внела во соседната соба. Наеднаш ја видов баба како станува и ми мавнува рака и ја снемува а тоа само јас го видов и наеднаш као да ми дојде целата меморија. А мама ми рекла : гледаш ? - а мене ми се завртело во главата и не сум знаела како да изреагирам и сум се потпрела само на ѕидот како ми се слошило :sweat: :sweat: :sweat: :sweat: :sweat: :sweat: :sweat: :sweat: девојкиииии помагајте страв ми е ?

16. psychic

psychic Популарен член

Се зачлени на:
    23 септември 2012
    Пораки:
    2.360
    Допаѓања:
    1.252
    знам дека ти е страв ама не треба да биде така. Може да е од тоа што ти недостига баба ти или сите случувања околу тоа....или па баба ти како што ми изгледа сака да ти каже да не ја заборавиш

На Zaljubena11 му/ѝ се допаѓа ова.
  17. HurremSultan

HurremSultan Истакнат член

Се зачлени на:
    11 февруари 2012
    Пораки:
    241
    Допаѓања:
    119
    Сонував како со мајка ми и сестра ми одевме некаде, надвор бевме излезени а беше малку затемнето. Наеднаш над езерото се појавија воени авиони и почнаа да фрлаат бомби. Ние почнавме да трчаме и се сокривме на некое место, тука мислам дека бевме покриени со нешто и лежевме.
    Втор сон-Бев во некоја куќа и почна некој да ме брка, јас бегав и се искачував по скали дур стигнав на најгорниот спрат. Побегнав од тој што ме бркаше и во една соба видов на спалната некој спиеше а јас на другиот кревет легнав и се покрив со јорганот. Потоа како да имаше некоја свадба и видов луѓе во народни носии.
    Трет сон-Ја сонував комшивката, се разминавме и таа носеше народна носија.
    Последен сон- Убив човек и го сокрив. Кога се разбудив душата ми се врати на место оти толку беше реален сонов скраја да е :lol: Фала однапред...

18. Anne15

Anne15 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 февруари 2012
    Пораки:
    762
    Допаѓања:
    245
    1.Сонував како не знам каде сме биле со моите 2 другарки и некој човек со нас што бил.Имало друг човек што бил злобен.Сакал све да сруши,демек ќе било крај на светот.Само не знам колку часа пред тоа ќе имало концерт на Џонас Брадрс. :D Ние плачевме толку многу,гледавме како се се руши.Јас велев што тој ќе добие ако го направи ова нема корист,се чудеа сите.Плачевме многу. ;(

2.Сонував како тој што го сакам сум го видела тука некаде во близина и не тргал поглед од мене. :^)

3.Сум одела по улица со братучедка ми и одеднаш некој ме потапкал по грбот нели да се свртам.Кога гледам таа мојата непријателка со другарка и.Веднаш сакаше да се тепа,но јас сама ги истепав и двете и си отидоа. :$

19. psychic

psychic Популарен член

Се зачлени на:
    23 септември 2012
    Пораки:
    2.360
    Допаѓања:
    1.252
    1. нема значење
    2. го сакаш и посакуваш да е така
    3. докажи се прд другите
    1. кавга
    2. соочи се со стравовите и ќе бидеш посреќна
    3. нема значење
    4. кавга, може да имаш зголемена храброст

20. Dog-lover

Dog-lover Популарен член

Се зачлени на:
    13 февруари 2013
    Пораки:
    1.510
    Допаѓања:
    3.743
    сонував како играм фудбал и тој со ми се свиѓа ме гледал од трибини..... :?:
    нема значење а ?