Јас сум сонувала како случајно сум се сретнала со дечко ми ама се било како да сме се договориле да искочиме... се бакнувавме и се гушкавме ама никако не можев да му го видам лицето може некој да ми каже што значи сонов..
Pa jas sonuvam samo koga sum preokupirana so nesto na primer mislam na nekogo precesto i vecerta go sonuvam a i cesto se slucuva da sonam sto ke mi se sluci naredniot den kako trailer sto ke se sluci.......mnogu cudno neli ? A i koga imam son ne mozam a da ne go protolkuvam na sonovnikot na *FEMINA*
Многу испрвртени соништа ваа нок сонувам како со мајкаму да сме отишле на гробишта потоа кога се вракам отидувам кај комсишка да седеме и доагам дома зимам оние чоколадни цигаренца и ги ставам цо оние кулафкиве за тост и ги јадам и го здогледувам дечкоми укл на фб и му пишувам тој долго време не ми врака јас се изнервирав и на крај ми пиша дека имал нешто мн работа на комп и не видел дека сум пишала
Сум била на гости кај брачед ми, и сум седела на фб, па една снаа ми пишала на фб дека куќата што ја имаме на село гори, така дознала Некој?
Некаде патувавме и застанавме да се одмориме. Ноќта еден бел бик беше нападнат од едно црно куче, кучево замалку со заби ќе го заколеше биков биков се спаси од тоа ама тргна да се одмаздува тука на луѓето, демек луѓето се криви за се. На неколку луѓе им се нафрли и ги распарчи јас го избегнував де ваму де таму се пикав де лево де десно, горе долу, неколку пати помина покрај мене, дали не ме сети нез, ништо не ми направи. Така јас а и мојте се имавме спасено а бикот дојдоа и го собраа надлежните. После пак дедо ми и татко ми лежеа болни дедо ми на умирање ко да беше а умрен е веќе се мачеше тука и татко ми ама на таа болест некој се радуваше и им ја наместил. Тоа беа двајца политичари ама јас ги сетив и почнав да им зборувам нешто цинично. Тие сфатија дека знам шо напрајле и почнаа тие мене индиректно да ме вреѓаат, ми се смееја влице, јас за све им враќав. Тогаш луѓево од моето семејство видоа какви се и дека не ни мислат арно не се знаеше што ќе биди веќе ама јас им реков на болните дека ќе се спасат и дека се ќе е добро. Тогаш сонував еден дух во нашата куќа во собата, јас го гледав и ми беше мило. имаше мир зошто си се најде со една жена исто дух што ја знаел. Чоеков е умрен и го знам кој е, сега духот му го сонував среде мојата соба
ова со духот кажува неговиот контакт со тебе, изгледа сака да воспостави врска со тебе, а другото е промена на среќа и несреќа
Сонував како две девојки стојат на страна,и јас со трета девојка правиме муабет и таа ми го сврте грбот и си замина,и сум се прашувал зашто ме избегават?
да, многу пати, можда е сеќавањето на него што те тера да го сонуваш пак некој од твоите познаници нема добро мислење за тебе
Го сонував него пред некој ден како поминува покрај мене и ме игнорира, и денес го сонував истото... што значи?
Дали верувате во празникот 40 маченици ? На тој празник ако го направиш точнио ритуал истата вечер ке сонуваш кој ке ти виде маж. Сакам да го направам тоа многу сум њубопитна но незнам што точно да правам ако некој ве молам да ми помогне ..
Како идам кај една другарка и нејке да се затвори вратата а пред вратата имаше неколку машки окулу 25-30 години имаа.
Сонував дека со татко ми се вративме во времето, долго и комплицирано е да кажувам ама се среќававме со луѓе шо како од минатото, од кога сум била мн. мала и тие не беа свесни дека сме од иднината, само ние знаевме а и мајка ми беше тука ама ни таа не знаеше. Јас бев во тело на мало девојче Демек сме сакале да спречиме нешто лошо што се десило, ама не знаевме ни што ни како. И сонував некои мали деца, бебиња на луѓе шо ги познававме Ги легнаа в креветчиња а јас ги гледав. Ааа, на почетокот од сонот кога заскитавме низ времето се шетавме низ градот и сретнавме некоја видовита жена со која праевме муабет, па го гледав градот каков бил некогаш.