Сонови

Дискусија во '„Другата“ наука' започната од Claudia, 22 ноември 2009.

1. Springy

Springy Истакнат член

Се зачлени на:
    22 октомври 2010
    Пораки:
    337
    Допаѓања:
    522
    Сонував како дечко ми ми ставил прстен на рака, (прстенот бил како пеперутка) и као демек ме запросува :?:

2. laill

laill Активен член

Се зачлени на:
    11 март 2013
    Пораки:
    54
    Допаѓања:
    2
    Сонував како јас сум од едната страна на улицата, а бившиот од другата тој ми се пули без престан а јас се правам како да не приметувам. Што значи? :o

3. 3m43

3m43 Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јануари 2010
    Пораки:
    245
    Допаѓања:
    88
    Сонував дека сум била на некоја планина :lol: со Мајка ми пак |( и некоја жена пукала во мене.Ние почнавме да бегаме и после некако се најдовме на улица и прашавме едни луѓе да не пренесат до некое место ама кога им кажавме дека некој со пушка не брка си избегаа луѓето :D .И така ние продолживме да бегаме и и избегавме на таа со пушката.
    Чича Мича готова је прича. :D

4. laill

laill Активен член

Се зачлени на:
    11 март 2013
    Пораки:
    54
    Допаѓања:
    2
    Што значат броевите 7 и 12 на сон? :)

5. psychic

psychic Популарен член

Се зачлени на:
    23 септември 2012
    Пораки:
    2.360
    Допаѓања:
    1.252
    ментална перфекција, здравје, повторување, спиритуална сила
    опасност
    те мисли уште
    јака врска

6. rici.aaaaa

rici.aaaaa Популарен член

Се зачлени на:
    25 април 2012
    Пораки:
    1.240
    Допаѓања:
    3.403
    Сонував карта Тарот значење има ли некое?
    Мислам дека беше оваа карта[​IMG] ама значењето на сон незнам што би значело...

7. psychic

psychic Популарен член

Се зачлени на:
    23 септември 2012
    Пораки:
    2.360
    Допаѓања:
    1.252
    ричи, не ја гледам убаво картата ако можеш кажи ми го само името на картата :D

8. blosson

blosson Популарен член

Се зачлени на:
    19 јули 2011
    Пораки:
    385
    Допаѓања:
    263
    Епа вака девојки..сега наскоро ми е роденден поточно утре...а пред да се родам јас мојот прадедо умерл 1 час порано :( (Судбина). И баш сонував вчера незнам што беше ама во сонот плачев и кога се видов утрото на огледло очите ми беа потечени и добро го памтам чуството...и денес така си поскав да отидам во нивната куќа на тој спрат и отидов и ништо но потоа отидов до собата на мојот покоен прадедо и почнав да чуствувам како да плачам...мислам истото чувство какво што ми беше кога спиев. Може некој да ми го објасни тоа страв ми е :(

9. laill

laill Активен член

Се зачлени на:
    11 март 2013
    Пораки:
    54
    Допаѓања:
    2
    Сонував на нозете имав долги влакна и многу остри, облеков пантолони и влакната ми излегоа преку пантолоните :worried:

10. laill

laill Активен член

Се зачлени на:
    11 март 2013
    Пораки:
    54
    Допаѓања:
    2
    Што значи да сонуваш чизми како носиш, чисти :)

11. Antoninaaa

Antoninaaa Популарен член

Се зачлени на:
    3 март 2013
    Пораки:
    931
    Допаѓања:
    11.740
    Сонував сум пливала во базен но водата премногу нечиста како црна,има ли значење?

12. Anne15

Anne15 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 февруари 2012
    Пораки:
    762
    Допаѓања:
    245
    Сум сонувала како во дворот имало багер и такви ствари го средувале мојот двор.Сум поминувала покрај нив.После вечерта имало некој мала прослава кај мене во двор,но уште не бил среден.Сум гледала дали дошол *****(дечкото со кој искачам),но го немало.Тато ми дал да возам кола(црвено југо беше).Сум се качила и ја возев(немам сеуште положено).Многу лесно возев,како да знам,а потсвесно знаев дека не знам да возам.Внатре ми беше малце чудно,се возев со мојата најдобра другарка. :)

13. kala21

kala21 Популарен член

Се зачлени на:
    20 март 2013
    Пораки:
    1.896
    Допаѓања:
    15.406
    Сонував дека треба да идам на гроб кај еден мој дедо што почина пред некој месец,(по патот имаше мноогу луѓе) за да стигнам до куќата во која живееше поминав покрај црква (инаку таму црквата мислам сеуште се гради) во која имаше свадба,после требаше да скокнам од некое височко место се појави еден непознат дечко се запознавме ми го кажа неговото име и ми помогна да поминам.После тоа јас со дечкото во некоја болница одиме гушнати кај некои бебиња,многу бебиња имаше некои плачеа,и сестрите таму ми викаат не ги допирај демек болни се. ХЕЛП молам :)

14. Valerin

Valerin Популарен член

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    1.717
    Допаѓања:
    5.277
    Ти претстои период кој ќе ти биде исполнет со грижи и проблеми во семејството, а можно е нечистата вода да биде и предзнак за болест.

На Antoninaaa му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Valerin

Valerin Популарен член

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    1.717
    Допаѓања:
    5.277
    Одењето кон нечиј гроб значи дека имаш некоја тежина која ја поттиснуваш долго време, луѓето кои стоеле на патот значат препреки. Додека црквата значи дека имаш некоја неостварена желба, венчавката - неверство, непознатиот дечко симболизира помош од личност која не очекуваш да ти помогне, но ќе го стори тоа, а бебињата - грижи или непријатели.

16. Valerin

Valerin Популарен член

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    1.717
    Допаѓања:
    5.277
    Зошто си плачела? Се сеќаваш на сонот? :?:
    Инаку не знам, можеби жал ти е што така биднало со прадедоти, што не успеал да го дочека твоето раѓање. Вообичаено велат дека ако во сон плачеш за нешто и на јаве чувствуваш тага за истото.

17. Valerin

Valerin Популарен член

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    1.717
    Допаѓања:
    5.277

Пеперутката е симбол за слобода. Во твојот случај, ќе решиш да направиш потег за кој си се двоумела извесно време.

18. kala21

kala21 Популарен член

Се зачлени на:
    20 март 2013
    Пораки:
    1.896
    Допаѓања:
    15.406
    Голема благодарност до Valerin :*

19. Valerin

Valerin Популарен член

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    1.717
    Допаѓања:
    5.277
    Багерот - имаш некои нерасчистени работи од минатото.
    Дечкото кого си го сонувала на јаве имаш чувства за него, ама немаш доверба. Црвената боја е предзнак за нови или недовршени обврски.

20. 3m43

3m43 Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јануари 2010
    Пораки:
    245
    Допаѓања:
    88
    Сонував како внук ми (скоро 2 години ) дошол кај мене на гости.Цело време ме бацуваше и гледавме некои цртани на компјутер.Тогаш ми пиша на скајп :D некоја стара другарка на мајка ми.После кога си играв со него низ собата како да летавме :o .
    Другиот сон ми беше нешто на школо, непамтам што беше :lol: .