Сонови

Дискусија во '„Другата“ наука' започната од Claudia, 22 ноември 2009.

1. laill

laill Активен член

Се зачлени на:
    11 март 2013
    Пораки:
    54
    Допаѓања:
    2
    Сонував сум добила менструација. Што значи?? :^)

2. MaCa-Swiss

MaCa-Swiss Популарен член

Се зачлени на:
    15 јануари 2013
    Пораки:
    253
    Допаѓања:
    961
    2 вечери по ред сонувам ПОП..

Прво сонував дека во мојот дом дошол Поп, и креваше леб.. Јас ма ја бакнав потоа раката.

Другиот сон беше дека дошол Поп дома, и немавме темјанче, а попот ми рече дека мора да имаме.. И потоа сите се фативме под рака, и силно се стискавме..

Ве молам кажете ми што значи ова.. :worried:

3. kala21

kala21 Популарен член

Се зачлени на:
    20 март 2013
    Пораки:
    1.896
    Допаѓања:
    15.406
    Сонував како идам накај работа и за да стигнам до автобуската морам да поминам преку река,реката многу голема неможев да скокнам и шлап,шлап поминав :) после се враќам од работа накај дома и врне :)
    Незз дали имам кошмари од променливото време :lol: или има друго значење :D

4. psychic

psychic Популарен член

Се зачлени на:
    23 септември 2012
    Пораки:
    2.360
    Допаѓања:
    1.252
    емоциите те преклопуваат
    бараш помош или па спиритуална помош
    ако скоро си имала или треба да добиеш не значи ништо

5. Xepp

Xepp Истакнат член

Се зачлени на:
    14 јануари 2012
    Пораки:
    556
    Допаѓања:
    428
    Ептен чуден сон сонував, еве ме уште сум уморна, ако сега станав од спиење...
    Сонував прво како сум била дома и сум гледала на телевизија како приготвуваат колачиња. Тие биле од тесто пица и торта во нив :rofl: и сум почнала да ги правам. Потоа дошла мајка ми и ми рекла да одам со неа на матурска кај едни луѓе ама јас не сум сакала, но таа инсистирала и оти жената требало нешто да ми даде. Но јас не сум отишла и сум почнала да се спремам за роденден. Сум се облекла до пола и сум сакала да облечам неперен градник и брат ми за да не го облечам почнал да го пере :rofl: После сме дознале дека баба ми умрела. Па брат ми отишол во купатило и плачел. Па мајка ми дошла нешто прозборе и после јас отидов во купатило да плачам, воедно и мочкав. После сме се собрале со друштвото и сме отишле да славиме први мај :| Имаше и еден сипматичен дечко, другари сме, и со него сме останале сосем сами. Другите не заборавиле. И сме се сокриле во една вила ама сме заборавиле едниот прозорец да го затвориме. Од таму влегол еден волк, ама згодниот дечко зел пушка и го убил. Послем сум се вратила пак дома и се било зименето на влезот. Имало многу цвеќиња и дошла баба ми. Таа ми рекла дека морам да се измерам на вагата и сум била цееели 57кг. Па почнала да ми се кара. Дошол татко ми и ме одбранил.
    После со мојата прва братучеда сум отишла на едно чудно место. Некоја жена, која ми била баба сакала да се фрли и тоа ни го кажала, викнала на глас, ама јас рецка не сум и удрила. Се фрлила и после почнав јас да се дерам, ама неможев. Ептен ми беше тешко. После дошол уште еден чуден човек кој уствари во сонот ми бил татко и сум го прашала немој и тој да сака да се фрли и убие. Тој рекол дека несака. Чудно беше што и двајцата носеа некои портокалови кармини и бабта беше облечена во зелено а наводниот ми татко во зелено. Е толку силно ме болеше ова што се дерев на цел глас, дрѕри осетив болка ама сепак глас не испуштав.
    П.С. Сонот ми започна со тоа што се спремав да се сликам за табло на полуматура. Се шминкав, коса миев и тоа до пола. Па после тргнав по еден пат каде што сретнав една пријателка и таа ми рече дека кога и да ми треба да и се обрата дека секогаш ќе биде тука за мене.
    Многу чуден сон, дури си го повторив веднаш штом станам да не го заборавам. Секако имам и по некоја дупка во сеќавањето. Ќе сака некој да ми го протолкува? :wasntme:
    Инаку и јас така лани или пред неколку годнини две вечери по ред еве баш овој период или беше пред Божиќ сонував ПОП. Постевме една недела и јас и мајка ми, отидов и се пречестив. Од тогаш не сум сонувала попови...

6. delvi

delvi Популарен член

Се зачлени на:
    24 декември 2009
    Пораки:
    927
    Допаѓања:
    1.354
    Сонував како сме биле со друсство излезени и сите сме биле расположени. Тогаш еден од колегите ми се доближил и сакал да ме бакне, а јас само сум му рекла: Колега немој, да не си го расипиваме пријателството. Не е фер спрема твојата сопруга, а и спрема мојот вереник, зашто наредниот ден сум правела свадба. После тоа сум била збунета ѓто всушност се слуќило, па ми дошол денот за мојата свадба, сите гости каснеле, моите родители исто така. ЈАс само сум им ѕвонела на телефон. И кога дошле кај мене, таманда го облечам фустанот некој бил во опасност (незнам каква) па и јас сум добила храброст сум почнала да трчам и качувам по едни скали челеза за да дојдам до 2 спрат, како прав каскадер сум влегла низ прозорецот за да разговарам со некој за нешто ( не се секавам што било) сега сите гости мене ме чекале. И се разбудив. ( инаку на јаве сум и јас омажена и имав прекрасна свадба) Што ми навестува сонот.

7. Anne15

Anne15 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 февруари 2012
    Пораки:
    762
    Допаѓања:
    245
    Сонував како му се јавив на чичко ми не знам каде требаше да одиме.Тој искача и во неговата кола влегуваме јас позади седев со братучед ми(детето на овој чичко ми во сонов).До чичко ми напред седнува др чичко т.е брат му на татко ми.Нешто си зборуваа.Инаку чичко ми по обичај секогаш вози многу брзо,и јас си размислувам сега на сонов си викам чичко ми многу брзо вози да не напраиме некоја сообраќајка.Така и се случи,кај еден мост паднавме во вода.Толку беше и се разбудив. :^)

8. psychic

psychic Популарен член

Се зачлени на:
    23 септември 2012
    Пораки:
    2.360
    Допаѓања:
    1.252
    ништо не значи...како мисла и реална случка од животот
    проблем кој ќе сакаш да го решиш побрзо
    многу измешани работи, некои немаат значење, но имаш премногу проблеми, можно е и да си била под магија некаква пред да се пречестиш

9. hrcace

hrcace Истакнат член

Се зачлени на:
    31 јануари 2012
    Пораки:
    559
    Допаѓања:
    160
    Го сонував мојот мал брачед, со мајка му беа дома кај нас дојдени и детево беше нашминкано :^) |( имаше сребрена сенка на очи, така убаво му беа нашминкани очите :^)

10. psychic

psychic Популарен член

Се зачлени на:
    23 септември 2012
    Пораки:
    2.360
    Допаѓања:
    1.252
    на некаква правда ми асоцира.... ;)

На hrcace му/ѝ се допаѓа ова.
  11. hrcace

hrcace Истакнат член

Се зачлени на:
    31 јануари 2012
    Пораки:
    559
    Допаѓања:
    160
    A psychic, црвена марама? Многу беше убава и квалитетна значи прав сон :inlove: можи психа е :D од мерак изгледа ја сонав

12. psychic

psychic Популарен член

Се зачлени на:
    23 септември 2012
    Пораки:
    2.360
    Допаѓања:
    1.252
    повеќе енергија и храброст ;) ама може и психа да е :D

На hrcace му/ѝ се допаѓа ова.
  13. hrcace

hrcace Истакнат член

Се зачлени на:
    31 јануари 2012
    Пораки:
    559
    Допаѓања:
    160
    значи ќе имам храброст и енергија или сонот ми порача да имам?

14. esperansa777

esperansa777 Популарен член

Се зачлени на:
    5 јули 2012
    Пораки:
    923
    Допаѓања:
    1.858
    мајка ми сонувала како татко ми го средувал дворот,имало многу убава залена трева,редел плочки,многу убав ни бил дворот

15. a.c.k.a

a.c.k.a Популарен член

Се зачлени на:
    27 септември 2011
    Пораки:
    816
    Допаѓања:
    609
    сониб како патувам со татко ми и наеднашвода поплава и ме било стра да преминеме на другата страна и сум му кажала на татко ми да застане,и он постоја малку и ми вели тебе ако те е стра мене не и поминавме ама имасе и кал а водата брза каллива...и сме стасале во село кај чичо ми и ми ја показуваше реновираната кука и се разбудив :?:

16. Summer.Love

Summer.Love Истакнат член

Се зачлени на:
    16 март 2013
    Пораки:
    90
    Допаѓања:
    40
    1-Сонував како некои момчиња ме прогонуваат..јас ги предупредив да не ме следат но тие продолжуваа,сакаа да ме убијаат и јас се налутив и со нешто како сабја беше ги убив..несакајки беше но буквално ги заклав |(

2-Често ми се случува да го сонувам основното училиште како седиме со школските..разговараме..другаруваме..правиме некои необични работи во училиштето..што може да биде тоа? :)

17. ang246

ang246 Истакнат член

Се зачлени на:
    14 јуни 2012
    Пораки:
    660
    Допаѓања:
    145
    1. сонував како му сум кажала на дечкоми дека сум трудна тој ми рекол а од кого е детето? сум се налутила и му сум рекла да не ме бара повеќе...и сни биле една недела скарани тој ме барал ми се јавувал идел кај мене ама јас иако сум го сакала не сум сакала да стапам во контакт со него...и еден ден сум патувала со автобус и дечкое на сестрами ме прашувал зошто сни се скарале и му сум рекла дека неќам за то да зборувам ама после се му сум раскажала и му сум рекла дека само сестрами и другарками знаеле оти не сум знаела што ќе правам со бебето...ама тој знаел се и бил договорен со дечкоми да ми приреда изненадување...ко сум слегла од автобус имало напишано името мое и дали сакам да се омажам за него тој клечеше со прстен пред мене и така се разбудив незнам што му одговорив...

2.сонував како бабами починала ама мртва се шетала низ двор мене мн страв ми било цела била пребледена и мајками е помирисала и рекла почна да мирисаш на мртоец оди облечисе оти луѓево ќе почнат да доаѓаат со свеќа...

3.сонував како сум била со дечкоми кај тетками и сни се скарале со него ми викал дека го нервирам тој легнал на кревет а јас сум зела голема дебела книга да читам со многу слики ама била некоја поучна и ми зборувала свекрвае на тетками ама јас не сум ја слушала и таа ми се налутила и ми рекла ќе ти ја дадам книгата дома читаја...јас сум станала тогаш сум пошла кај дечкоми на кревет и сни се загушиле и сни се бакнувале и така се разбудив...

18. hermosa

hermosa Популарен член

Се зачлени на:
    7 декември 2011
    Пораки:
    3.717
    Допаѓања:
    9.464
    што значи да сонуваш мртва невеста?во сонот јас другарка ми и невестава сме биле заедно кога наеднаш таа ги превртела очите и умрела :o .да напоменам само дека се викаше емилија.чуден сон

19. psychic

psychic Популарен член

Се зачлени на:
    23 септември 2012
    Пораки:
    2.360
    Допаѓања:
    1.252
    звучи чудно ама среќа ќе имаш
    1. многу те сака
    2. леле се наежив...ама сон за смрт значи оздравување и среќа
    3. некој сака да те критикува
    1. страв, можеби имаш премногу проблеми
    2. ништо не значи
    премногу проблеми, не им дозволувај на емоциите да те завладеат
    можеби мајка ти сака таков двор, вака нема значење
    треба да собериш храброст

На hermosa и ang246 им се допаѓа ова.
  20. Divinebutterfly

Divinebutterfly Популарен член

Се зачлени на:
    17 јули 2011
    Пораки:
    2.971
    Допаѓања:
    9.982
    Ах да,сега ми текна што сонував вчера :D Знам дека му го украдов моторот на...на...едно момче и после го скрив,а после сум чекала автобус :^) :D