Сонови

Дискусија во '„Другата“ наука' започната од Claudia, 22 ноември 2009.

1. Knightley

Knightley Активен член

Се зачлени на:
    5 јули 2012
    Пораки:
    33
    Допаѓања:
    0
    Сонував како спиела мајка ми и јас сум отишла кај баба ми да го видам братучед ми и на неа не сум и кажала каде сум. јас "сум била кај баба ми" и се јавила мајка ми кај еден човек кој бил до мене и тој ми го даде телефонот и мајка ми ме прашувала зашто не сум и кажала дека ке одам кај баба ми и незнам таму што и на крајот ми рекла дека некој ја претепал на автобуската кај нас што е ради мене( мене требало да ме претепаат) и тие ја проколнале сите јадења што ке ги направи да бидат отровни и кога сум го слушнала тоа веднаш трчајки сум отишла дома и сум разговарала со маја ми ( ама не се сеќавам на тој разговор ) и потоа јас ко ништо да не се сличило сум тргнала накај мојаа најдобро другарка и сум го видела вујко ми пијан пред куќата спроти нашата и тој мене ме видел и пошол накај мене а јас сум се исплашила и сум се вратила дома и сум сакала да влезам внатре и да ја заклучам вратата но тој бил позади мене па сум отишла во тревникот и сум викала по мајка ми :worried:

2. Bescheiden

Bescheiden Истакнат член

Се зачлени на:
    29 септември 2012
    Пораки:
    316
    Допаѓања:
    193
    Фала многу :)|

На psychic му/ѝ се допаѓа ова.
  3. psychic

psychic Популарен член

Се зачлени на:
    23 септември 2012
    Пораки:
    2.360
    Допаѓања:
    1.252
    страв, недоразбирања

4. Snow-Queen

Snow-Queen Форумски идол

Се зачлени на:
    3 ноември 2011
    Пораки:
    15.266
    Допаѓања:
    15.015
    Да, од жена-поголема е можноста според симболите од сонот.

5. Unmasked

Unmasked Активен член

Се зачлени на:
    2 мај 2013
    Пораки:
    7
    Допаѓања:
    3
    1 сон. Сонував дека сум поминала покрај бомба намерно поставена за мене и експлодирала ама преживеав и лежев на земјата и сите мислеле дека умирам и почнале да оставаат пари а на некои му било мило. После како се гледав во огледало носот ми бил цел со крв, забите на долната вилица ми биле сите испокршени и сум почнала да ги плукам а едното око ми било затворено. Сум почнала да плачам и и се јавив на сестра ми да и кажам ама таа по телефон беше многу ладна ...

2 сон. Сонував дека сум убила некоја жена некоја непозната ама целото мое семејство плачеле и жалеле по неа и го барале кривецот. Ножот со кој сум ја убила не го пуштав од раце не сум сакала да дознаат моите дека јас сум ја убила и сум сакала да се оттарасам од ножот да го фрлам негде ама се некој доаѓал по мене и не ме оставале сама за да го фрлам ножот.

И уште едно прашање до тие што ги толкуваат соновите. На кој начин ги толкувате преку симболите или ... :)

6. psychic

psychic Популарен член

Се зачлени на:
    23 септември 2012
    Пораки:
    2.360
    Допаѓања:
    1.252
    1. забите- несреќа, но севкупно - некој не ти посакува добро
    2. премногу проблеми од кои сакаш да се ослободиш

7. ang246

ang246 Истакнат член

Се зачлени на:
    14 јуни 2012
    Пораки:
    660
    Допаѓања:
    145
    сонував како тепикот чист исперен ни бил наместен под масиче и само му се пулев...има некакво значење?

8. Theodora

Theodora Популарен член

Се зачлени на:
    19 јануари 2011
    Пораки:
    1.504
    Допаѓања:
    5.576
    Толкувачки, да видам што мислите за мојот сон - во реалноста станува збор за двајца браќа кои ги познавам, во сонот беа жени. Сум сонувала да ми се менува ликот или описот на некоја личност, ама досега не сум сонувала целосна промена на полот. Значи, интересното е што по градба си одговараа т.е. покрупниот си беше претставен како покрупна жена во сонот, другиот со поситна градба беше поситничка жена. Околу самиот сон се сеќавам дека овој (или оваа :D ) поситниот требаше да излегува, па биравме накит и аксесори, а беше во темно сина кошула со црни јаки и темно сина сукња до колена. Покрупнава извади обетки неколку пара, сите сини, јас предлагав да стави некоја посветла боја како црвена или портокалова на накит и аксесори, да се разбие малку комбинацијата од темно синото...

9. laill

laill Активен член

Се зачлени на:
    11 март 2013
    Пораки:
    54
    Допаѓања:
    2
    1. Го сонував дечко ми, седев јас во дворот на тетка ми а тој во од спротива некој двор. Носеше сина блуза и со грб ми беше завртен јас требаше да поминам и ми беше страв да не ме видел така несредена.

2. Сонував како едно дете е дојдено кај мене дома и почнал да ме буцка по градите присилно, бев многу изнервирана и кажав на мајка ми, му се заканив ако му се повтори ке го пријавам в полиција. Какво значење имаат??? :)

10. Bescheiden

Bescheiden Истакнат член

Се зачлени на:
    29 септември 2012
    Пораки:
    316
    Допаѓања:
    193
    Сонував како една школска не поканила на роденден мене и другарка ми.. а не сме толку блиски и сме се чуделе зошто не поканила :D И со автобус сме оделе на роденденот, во некој друг град бил..

11. girlx3

girlx3 Истакнат член

Се зачлени на:
    8 декември 2012
    Пораки:
    227
    Допаѓања:
    142
    Сонував како ми се скршиле два заба и тоа предните..и сум отишла на забар ама никако да ми ги направат..само седев чекајки во чекалната и потплакував за забите.

12. sajonaramucaca

sajonaramucaca Истакнат член

Се зачлени на:
    26 април 2012
    Пораки:
    676
    Допаѓања:
    462
    ....јас сонував дека кај нас у двор градеа нешто, реновираа, имаше веќе штици беа поставени и темели, до горе веќе беа поставени тие ствари.......еден млад али доста низок мајстор имаше и имаше една жена шо као работела кај нас мене ми била дадилка и она му наредуваше шо како да изработува, нешо му кажуваше горе како спирали да напраи..... јас ја подадов главата низ прозор да видам што прават, како иде, али тој мајсторот ме примети и почна да ме гледа зљубено |( ја се изнервирав ја напраив оваа фаца |( и се вратив внатре..... па внатре слушнав на тв дека онаа циганката ким кардашијан се омажила за некој од кралското семејство и си реков он не е нормален и не е можно :^) и кажав и на мајка ми и она почна да збори нешто против мажите ја и реков ајде не мешај глупости.....а прво сонував дека слушнав како берлускони дошол у македонија и ни се чудел на паметот..... :D ја си се смеев и си реков е правиот човек најде да се чуди на некого :D

13. Butterfly-Girl

Butterfly-Girl Популарен член

Се зачлени на:
    4 јануари 2013
    Пораки:
    959
    Допаѓања:
    513
    Претстојниот период ќе ви биде исполнет со грижи и проблеми / Предзнак за смрт на ваша блиска личност :(

Инаку пред некој ден го сонував брат ми претепан :^) Да напоменам дека и порано имам го сонувано ова само тогаш во сонот ми беше многу потешко :| ај кажете ми што ова значи :?:

14. psychic

psychic Популарен член

Се зачлени на:
    23 септември 2012
    Пораки:
    2.360
    Допаѓања:
    1.252
    промена, нов почеток
    несреќа, проблеми
    нема значење, но испитај ги намерите на таа другарка што не те поканила
    1. навистина се плашиш да не те види во несредено издание...
    2. некој ќе те тера да правиш тоа што не сакаш
    дали тие личности се однесуваат малку како жени? но, може и да значи промена на чувствата или милењето за нив
    заштита, можно е и повеќе пари

На Theodora, ang246 и sajonaramucaca им се допаѓа ова.
  15. hehehe

hehehe Истакнат член

Се зачлени на:
    15 декември 2010
    Пораки:
    201
    Допаѓања:
    58
    Sinoka sonuvav kako zlatnoto lance koe go nosam mi se skina.
    A prethodnata vecer sonuvav mnogu sneg i na krajot od patot tecelo lava kako reka i bese crna. A isto duvase mnogu vetar premnogu i nemozev da odam me vrakjase nazad i se poblisku do lavata potoa nekoj mi pomogna mi podade raka i me povlece nakaj sebe. Ne uspeav da mu go vidam liceto se razbudiv. Sto znaci toa? Fala odnapred.

16. laill

laill Активен член

Се зачлени на:
    11 март 2013
    Пораки:
    54
    Допаѓања:
    2
    1. Сонував како сум во продавница со бижутерија и алишта, се беше некако натрупано и од се ми се допадна ланче златна боја и не ни можев да го купам не се продавало.

2. Друг сон како сум на свадба и завршува свадбата и ми текнува дека таму сум ги заборавила патиките и цело време се брзам да отидам да си ги земам па ми излегуваат обврски и само што излегов низ вратата доаѓа мајка ми и на неа ги носи моите патики.

17. kala21

kala21 Популарен член

Се зачлени на:
    20 март 2013
    Пораки:
    1.896
    Допаѓања:
    15.406
    Сонував како сме купиле нов стан и јас и сестра ми си ја средуваме собата,а мајка ми како запалила оган на сред соба и се плашела куќата ќе изгори ???????

18. psychic

psychic Популарен член

Се зачлени на:
    23 септември 2012
    Пораки:
    2.360
    Допаѓања:
    1.252
    неред со чувствата
    1. неисполнета желба
    2. помош во некој проблем
    1. рационалното размислување ти се совпаѓа со емотивното
    2. помош во проблем

19. rakce69

rakce69 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 септември 2011
    Пораки:
    419
    Допаѓања:
    231
    Сонував како одам по некоја непозната улица со еден исто така непознат дечко, висок, плав, кошаркар бил (каде и како сме се запознале немам поима). Јас бев само по долна облека (во некој трговски центар кај што сум била претходно, ми ја украле додека сум пробувала нешто), тој ми ја даде јакната негова да ја носам. По пат сме сретнале некоја амбуланта/мала болница, сум влегла внатре да прашам дали имаат облека да ми дадат ќе им ја вратам, срамота било да се појавам дома гола. По пат случајно ме прегрна и ме фати за рака, ми рече ретко која девојка сум ја држел за рака. Во амбулантата не ми дале ништо, сум продолжила накај дома. Отпоздравував комшии низ цел сон, но не стигнав дома туку се најдов во Скопска Црна Гора (немам поима зошто натака), некој починал и јас требало да одам на погреб или да изразам сочувство (што не се случи), моите ми вртеа цело време на телефон да дојдам дома да се облечам ко што прилега за таков настан (не отидов).
    Влеговме во една бурекџилница, жената и дечкото што ја работеа таму ги познавам. На една маса седеа и луѓе кои ги познаваше дечково со кој бев, седна со нив. Ама снемав јас цигари и заминав во продавница со кола да купам, зошто далеку беше продавницата. Моите во меѓувреме ми се јавиле, да ми кажат дека се исто во Скопска Ц. Гора кај некои луѓе и ќе ми се јават кога ќе си одат да ги земам.
    Се враќам во бурекџилницава и викам јас кола не палам (демек не трчам за никого) освен за дечково што беше со мене и моите, и излегов надвор. Доаѓа дечково и ми вика, типот што седи со мене на маса ми рече заради мене, да одиш и да му купиш цигари и него, еве ти пари, ако не одиш добро, тогаш јас и ти ќе се скараме. Јас толку мн се изнервирав што почнав да му викам, да урлам, што не ти е јасно реков само за тебе и за моите за никој друг, зошто ме уценуваш, дури го грабнав и за кошула го тресев... и се разбудив преморена, згрчена целата!

Драма цела... Којзнае што ми бидна, од каде овие работи...

20. LitttleRNBPrincess

LitttleRNBPrincess Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јануари 2011
    Пораки:
    795
    Допаѓања:
    950
    јас вчера го сонував тој што го свиѓам и бил на мојата тераса со уште еден човек а јас внатре сум била и не ме видел и тој за да влезе ја одма отидов за да се сретнеме и првин се направи ко демек не ме виде и се насмеа и застана и ме баци два пати у образ и после за да влезе надвор пак јас пак пред врата го начекав и пак ме баци у образ и ја го прашав за дали сака вечер да се видиме и он ми рече ајде бе ке видам ако можам и се појави една другарка и со неа требаше и јас реков неможам треба да се видам со него и ја го прашав за сигурно дали ќе се видиме за да знам дали да ја откачам и он ми рече дека со него и после незнам што се деси се разбудив.. дали знае некој што значи сонов? :)