1.сонував нешто како сме имале карти за патување и сме чекале превозот арно ама некако ме оставиле сама и сум се изгубила и по долго талкање сум се криела од некој и тоа во на моите роднини полското веце на село и како да ме немало 3-4 години и типот од кој сум се криела ме нашол и покрај мојот валкан изглед и сум била како машко сум му се допаднала и за да не ме закача му реков дека сум нечиста,имам вошки,имам шуга и некако сум избегала и овој како да сакал да ме убие и имало други луге таму и некако сум го победила и си одам дома после неколку години и никој не беше изненаден што ме гледа а мајками имала кадрава коса и одозгора и била виолетова 2.нешто како сум била во оној хотел кајшто бевме на одмор и имало многу луге и сите биле од различни краеви на светот и сум минувала некако покрај нив и сите ме гледале
Си го сонував дечко ми седевме на тераса двајцата во бели маички силно гушнати не се попуштавме. Што значи?
среќна, здрава врска 1. страв од самотија, проблеми 2. нема значење сноу, по мое мислење сонов значи дека мора да промениш некоја ситуација ама ти е страв
Сонував како ми гледале на кафе и сум стиснала желба и на желбата од страните имало четири прстени и во нив во секој прстен по едно машко.. што значи сонот?
Веќе по втор пат истиот сон го сонувам, но одкако се будам се сеќавам на многу малку од сонот. Единствено на што се сеќавам дека во сонот јас сум трудна, но како да не сум среќна и омажена, незнаам незнаам како да го објаснам сонот. Ме интересира дали некој можеби знае што може да значи.
цреси,пробував да земам на едно дрво едни преубави цреси ама не паметам дали зедов од цресите ама мисалм не а изгледа толу убави и слатки
Мој совет, а и мислам дека би било најпаметно кога еден сон е протолкуван (небитно дали од мене или тебе, или некоја си друга феминка), истиот веќе да не го толкуваме за да не ствараме двоумици.
....чудно спиев...прво сонував лошо па се разбудив утрото....пак заспав и сонував убави нешта..... прво бев еврејка која бегаше негде ради војна......коа се вратив дома домот веќе не бил мој и не смеев да живеам тука.......не горниот спрат останале некои луѓе кои беа мои роднини али јас немав каде, за да останам морав да се омажам за некој кој живеел тука во истата градба со мајка му а сакал да се жени со мене....видов не видов, прифатив и се омажив ама така ради ред, да имам каде да живеам.....после некое време дознав дека сум трудна и збеснав.....бев многу лута и не сакав да имам деца од тој....дури повеќе време у подрумот поминував за да не ги гледам од нервоза.....се чудев дури како се случила бременост, сакав да избегам одтаму...... после сонував дека на вести рекле 2013 ќе биде мн лоша година и ќе има многу силувања на жени, а напаѓачите ќе носат црни тренерки...се изнервирав и си реков ова треба да се казне најстрого....така револтирана бев......после бев дома со моите....стоевме на прозорец и некои шо ни биле соседи поминаа и едниот рече дека у нашиот двор не би ни плукнале....татко ми ги слушна и им одврати нешо, ги закопа со еден збор па они немаа шо да речат......си заминаа се спуштив по прозор за така да излезам као редовно така сум излегувала....скокнав али не очекував дека скокот така долго ќе трае, никако да ја допрам земјата и се исплашив да не ја допрам лошо, некако накриво и да се повредам и така се разбудив......... после сонував нешто убаво али некако не знам дали да го споделам, па и долго ќе биде.....ај прво толкувајте ми го ова после ќе решам дали да напишам......
проблеми најмногу имаш, но да не имаш некаков страв или си имала со овие црните тренерки и силувањата? искреност и среќа нови одговорности и неочекувана промена порака од гледање на кафе...не знам искрено да гледам
страв нешто посебно или повеќе од друг некој шо би имал не..ама и јас мислам тоа дека е психа од вести нешто останало... а што значи некој што треба да иде некаде да лета натаму и сите предмети што и требаа направи и тие да летаат покрај неа..Небото беше прекрасно.... ...тоа другото, убавиот сон нема да го раскажам, да не ми се крши филмот.... а има некоја поврзаност што сонував напнати, па после смирувачки сонови??
Сонувава као со мајка ми со лопатче сме земале земја за да напраиме тесто.И сме го ставале во леген, и почна да ни искачаат многу змии , многу сум се исплашила, и сме земале нож и сме им ги исекле главите.Од коа сме го напраиле тестото кое беше бело(а е од земја ) гризнав од тестото сум видела во него нешто кафеаво, уствари тоа било отровот од змиите.Набрзина го плукнав и се исплашив случјано да не сум го голтнала отровот.Мајка ми ме однесе у продавница во која имало лекар.Ми поставил неколку прашања лекарот, али не се секавам што беа, и ми кажа дека ништо не ми било да не сум се секирала...И понатаму не се секавам..
1.Eпа вака сонував како возам кола и тоа супер возев.(вака сеуште неам ни положено).Во колата со мене беше мама.Одевме накај баба ми.Но тоа беше сосема друга населба.Јас се паркирав,а мама ми рече колку добро возиш еј.Влеговме внатре кај баба ми и гледам мало бебенце,ама јас на сонов знам дека имало бебе.Почнав да го гушкам ова она а бебево цело време се смешкаше,баш беше слатко.
и јас цела вечер ја сонував бабами која е почината никогаш страв не сум имала баш ми беше мило кога ја сонував ама сношти беше поинаку страв никогаш не сум чувствувала толку ....сонував како било први мај сум била излезена со моите и сни се вратиле кај чичкоми таткоми незнам кај бил само јас и мајками сни пошле првин јас радосна влегов и како шо седеа дури беше жива бабами и дедоми така и сега и јас сум се здрвила таја ми рекла дојди бабе да те видам така секогаш ми велеше...ама јас ништо не зборнав само вум си реков не не идам и излегов ја најдов мајками и и кажав и легнавме да спијаме во др соба вратата ја остајвме подотворена и точно над гла ни беше од стр на мајками цело време јас слушав како зборува дедоми и бабами и мн се плашев и викав по мајками слушај како зборува таа ми рече дека ништо нема и реков зборниму на дедоми таја ми рече остај го можи спија само шо дозборувавме на вратата се појави бабами и само ни се смешкаше јас спиштив мајками ја подзатвори вратата ама не ја дозатвори ја прашував дали таја ја сонува ми рече дека секој ден ја сонувала ама тогаш неколку дена ја немала сонувано незнаела што сакала и пак кога дозборувавме се појави бабами само со глата на врата ама беше мн страшна со очите беше отпревртени мн страшна јас спиштив и реков видија ко трева е и мајками рече аман со овие треви ...и се разбудив исплашена заминав да спијам со мајками ама пак ја сонував цела вечер само луѓе идеја а таја идеше по секој чоек и само прашувавме ајде да јадиме а бабами одговараше не сум гладна...
1.некако сум била во некоја кука и имало повеке луге,мегунив била и другарка ми и едно убаво непознато момче,ама некако во сонот како да сме се знаеле од порано и некако сме седеле јас,другарка ми па тој и некако зад грбот на другарка ми се фативме за рака,после некако имало едно многу убаво бебе па јас сум го држела и некако сум возела како автомобил со се бебе во раце и типот до мене ама тешко ми одело,после сме отишле во некоја друга кука и имало таму некои девојки и типов рекол дека ке оди во веце и сум го барала ама исчезнал 2.сум и ја плетела косата на една девојка што имала прекрасна и долга до половина коса баш каква што јас сакам и навистина убаво излегло и после некако таа коса како да била моја,прекрасна,долга,права,мазна со убава плетенка и сум се гледала во огледало и многу сум била убава
Сонував дека јас,мм и уште еден пар сме седнале пред една аптека, најголемата тука во градот, и сме поставиле масичка мала и столчиња и сме јаделе, леб(имало мн лебови, пола беа цели пола исечени на парчиња), козињак, мармалад и сирење. Знам дека лебот и козињакот бешеее преетополл дури жежок, мармаладот беше тогаш направен. И откако сите прекинале со јадење, јас сум продолжила да јадам без галје. сум јадела од мармаладот и изедов прееемногу леб и после сум почнала да јадам козињак пошто лебот бил под маса и требало да му велам цело време дајте ми леб, а козињакот беше во ваганче на масата. Значи масата беше од оние порано во приказните, ниските дрвени... Наредниот ден во сонов сум се дотерала и сум излегла да пијам кафе со некого ама таман сум нашла сум се врајќала дома да си земам пари и телефонот.. Што можи да значииииииииииииииии?