Сонови

Дискусија во '„Другата“ наука' започната од Claudia, 22 ноември 2009.

1. sweet-star

sweet-star Популарен член

Се зачлени на:
    13 јуни 2012
    Пораки:
    1.524
    Допаѓања:
    1.738
    Има некое значење сонов? :?:

2. laill

laill Активен член

Се зачлени на:
    11 март 2013
    Пораки:
    54
    Допаѓања:
    2
    Го сонував дедоми како лежи на подот го покриле со јорган бил болен. Што значи? :(

3. danni2

danni2 Активен член

Се зачлени на:
    15 декември 2011
    Пораки:
    10
    Допаѓања:
    0
    toa znaci deka za nesto se sekiras dali ti ili tvojot dedo

4. MarchelineAmaru

MarchelineAmaru Популарен член

Се зачлени на:
    7 јули 2010
    Пораки:
    2.261
    Допаѓања:
    1.347
    Напредок на школо или на професионален план.

На sweet-star му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Bescheiden

Bescheiden Истакнат член

Се зачлени на:
    29 септември 2012
    Пораки:
    316
    Допаѓања:
    193
    Не се сеќавам целосно на сонот, само запомнив дека сум крадела нешто :D Што во вистинскиот живот, онака, никогаш не би го направила! Ми се покажале шанси да џапнам нешто од тезга, ама едноставно не сум таква личност.. И сега на сонот, инаку целиот мрачен беше со многу мрачни личности. Сум зграбала еден банален сино-бел новчаник и сме влегле во колата и дим да ме нјама :D Што може да значи? Фала однапред.

6. L-a-r-a22

L-a-r-a22 Популарен член

Се зачлени на:
    9 февруари 2013
    Пораки:
    1.337
    Допаѓања:
    10.771
    Сонував како јас, сестра ми и една другарка се качивме во еден камион и чекавме да се качи еден другар. Одеднаш камионот тргна и јас почнав силно да викам и кон нас почна да трча еден мој бивши мувач со кој што сега си имам барем едно здраво...и тогаш се разбудив...

7. Barbie20

Barbie20 Популарен член

Се зачлени на:
    22 август 2012
    Пораки:
    676
    Допаѓања:
    10.722
    Сонував мало бело глувче.Се шеташе дома низ собите,но не сакав да го отепам.Има некое значење?

8. Anne15

Anne15 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 февруари 2012
    Пораки:
    762
    Допаѓања:
    245
    Сонував како ТОЈ (што сум имала веќе нешто со него) ми вели дека сериозно ме свиѓа.Се допишував со него на фб и ми вели ама јас тебе сериозно те свиѓам. :^)

9. psychic

psychic Популарен член

Се зачлени на:
    23 септември 2012
    Пораки:
    2.360
    Допаѓања:
    1.252
    ако ти го свиѓаш, нормално е и нема значење, инаку е последица од минатото
    нешто ти бега пред очи
    последица од минатото што трчал по тебе
    неисполнети желби за кои би направила се да се исполнат

10. the.child

the.child Истакнат член

Се зачлени на:
    2 јануари 2013
    Пораки:
    179
    Допаѓања:
    34
    сонував дека мајками во црна вреќа ми пратила еден леб (селски)две кутии цигари неотворени и една полоина (бренд)а јас пушам родео и 1800 денари.јас парите на сон не ги видов ама ја знаев сумата... што може да значи?

11. psychic

psychic Популарен член

Се зачлени на:
    23 септември 2012
    Пораки:
    2.360
    Допаѓања:
    1.252
    нешто не ти е јасно, но го прифаќаш дека така е и така треба да биде

12. loveyou313

loveyou313 Истакнат член

Се зачлени на:
    7 октомври 2012
    Пораки:
    42
    Допаѓања:
    4
    ете сум пак за нешто што нема да го заборавам :?: искрено ме загрижува
    сонував дека тој што сум го сакала (тој е мн.постар од мене 8 г.) ме однесол во некое училиште но не само обично јас тој што го сакам обично одам позади него го следам и така овај пат истото сум го правела и тој ми рекол дојди ваму ме фатил за рака јас сум пробала да избегам тој ми рекол дојди и ме однел незнам кое е баш местото дали беше некое училиште (средно)мислам дека и таму биле сите мои најдобри другарки пред кои ми понудил брак потоа јас сум се возбудила и сум скокнала ...сонот се менува од тоа кај што ми лајкнува слики на фб и ми пишува :^) :| некој да ми објасни ве молааам?

13. laill

laill Активен член

Се зачлени на:
    11 март 2013
    Пораки:
    54
    Допаѓања:
    2
    Сонував како орално задоволувам некој маж. :^) :D Што значи?

Сонував како носам чизми, до глуждови беа високи ми беа малку постари но беа убави и вода не пропуштаа. :) Што значи?

14. Anne15

Anne15 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 февруари 2012
    Пораки:
    762
    Допаѓања:
    245
    1.Бев во другарки во Полска.Отидовме во една продавница,да си купиме нешто за облакање.Видов еден дуксер и многу ми се допадна.Гледам да видам колку пари е,но велам јас не ги знам нивните пари како одат. :?: Израчунав и велам не е можно да е 40 денари :o .Ништо го оставив и си излегов.

2.Бев кај братучедка ми.Касно навечер беше.Седевме со чичко ми,стрина ми,братучедка ми и братучед ми,но имаше уште едно бебе-кое било нивно :?: .Си играв со бебето,тоа беше радосно и само се смешкаше.Имаше и мачка бела-така со шарени точки по неа.Јас си играв со неа,но дали ја збеснав ме гризна за ногата,но воопшто не осетив,само ја погледнав. :| И едно време гледам во саатот 04:04 и извиков ејј цагер. |( Па се залетав уште да видам што е.Гледам што е и пишуваше како демек од тага до радост. :?: Си одам накај дома.Мајка ми и татко ми уште не беа легнати.Ми велат што правеше како си помина,јас им велам онака.Татко ми извика и јас фатив цагер 04:04. :fubar:

15. Wild.Child

Wild.Child Популарен член

Се зачлени на:
    12 јануари 2010
    Пораки:
    5.573
    Допаѓања:
    6.699
    Лабаво ми е во однос на сонови, те верувам, те не верувам, ама јас истава поента ја сонувам веќе три дена, а што е најстрашно - морничава е.
    1. Сонувам дека спијам дома, со бела спаваќа и наеднаш ме будат сите пријатели кои се кај мене во двор. Стоев на тераса горе и ги гледав како ми мавтаат и ме викаат, а потоа тргнав да се симнувам по скали, но не можев. Буквално како да се борев со нешто невидливо, а во тој момент ги снема и пријателите. Кога по сите маки се симнав, висев на оградата и очајнички чекав за помош, дојде стрина ми и ми рече да не се плашам, дека месечарам. Тогаш се разбудив.
    2. Сонувам како патувам, повторно. По истата спаваќа, но со огромна торба полна алишта. Откако се симнав од автобус, наеднаш почнаа сите алишта да ми паѓаат. Едно враќав - друго паѓаше, додека околу мене се случуваа кражби, убиства, а јас никако не можев да викнам, ниту да дојдам до дома.
    3. И третиот сон, што ми беше најморничав.
    Патувам повторно и сретнувам река и луѓе како пловат со кајче, но реката беше пребрза. Се качив во кајчето и наеднаш паднавме во водопад. Потоа се разбудив на некој брег и до мене беше еден другар, меѓутоа не ме приметуваше, изгледа бев невидлива. Потоа, наеднаш околината се смени и се беше трговски центар. Ми пријде девојче со плави шишки и ми подаде црно-сив шал. Ми велеше да го земам. Јас го земав и го перев во реката, го цедев потточно и го прашав девојчето кое е, додека тоа ми одговори дека го знам многу убаво, само треба да се сетам кое е (луѓе девојчево ми беше препознато, само никако не можам да се сетам, можно е и пак да сум ја сонувала, а да не се сеќавам). Потоа наеднаш се затрчав по неа, влегов во теретана, му зборував на инструкторот, но залудно - невидлива бев. Влегов во соблекувалната, а тоа всушност беше собата на баба ми. Девојчево лежеше на кревет, а јас и придов и ја прашав зошто ме демнее, додека таа ми одговори: „За да ги избркам моите демони, јас морам да те прогонувам тебе“. Меѓутоа било со некој тажно-циничен тон, додека јас ја сожалував.
    Потоа се најдов во училиште. Само меѓу децата кои ги сакам и двете омилени професорки. Едната ме изнагушка и изнабакнува, додека другата стоеше и тажно чекаше. Девојчето седеше на столче и гледаше.

Многу ми е језиво, ептен... Посебно делот каде што јас цело време одам некаде, сите се поздравуваат со мене засекогаш, а јас се мачам да стигнам. :| Ве молам кажете ми ако некој знае.

16. SoNreir

SoNreir Истакнат член

Се зачлени на:
    10 април 2012
    Пораки:
    72
    Допаѓања:
    59
    Често сонувам лоши сонови, и станувам преплашена. Но, ноќеска сонував како сме биле вљубени (со некој непознат) и сме се гушкале, среќни бевме. Некој поминувал зборувајќи на телефон и нешто го шпионирал момчето. :?:

17. psychic

psychic Популарен член

Се зачлени на:
    23 септември 2012
    Пораки:
    2.360
    Допаѓања:
    1.252
    нема да знаеш што сакаш
    1. многу проблеми кои те потиснуваат, а некои не ги чувствуваш
    2. проблеми и стрес
    3. не можеш да престигнеш на сите страни од обврски

На Wild.Child му/ѝ се допаѓа ова.
  18. psychic

psychic Популарен член

Се зачлени на:
    23 септември 2012
    Пораки:
    2.360
    Допаѓања:
    1.252
    1. нема значење
    2. нема значење
    1. неисполнети желби
    2. сигурност
    ако го сакаш ова е нормално и нема значење

19. Bescheiden

Bescheiden Истакнат член

Се зачлени на:
    29 септември 2012
    Пораки:
    316
    Допаѓања:
    193
    Сонував патување, се на се.. чуден сон. Сме патувале со комбе и сите сме биле згужвани внатре, а до мене седеше едно мало, машко дете на возраст од 4-5 години :?: Само на тоа се сеќавам. Има значење?

20. SunnyGirl2

SunnyGirl2 Форумски идол

Се зачлени на:
    26 ноември 2012
    Пораки:
    5.589
    Допаѓања:
    5.936
    требало да си одам од кај една другарка со такси и се качувам и не ме носи скроз до пред куќа затоа што имало исцепено купа дрва и ме испратил (пеш) и ме бакна вво образ.... :?: